fredag 13. februar 2009

Oldemorsruter

….eller mormorruter. Ja, navnet skjemmer ingen, og som kjent “kjært barn har mange navn”:)

DSC01144

Hadde noe restegarn og fikk lyst til å prøve meg. Fant ut at det er en del “mønster” ute blant folk, og den største forskjellen er kanskje hvordan du begynner på ruta. Bortsett fra fargevalg selvfølgelig…..:)

DSC01143

Uansett, hekling er god avveksling innimellom strikkeplaggene…

Ha en riktig god fredag!

7 kommentarer:

strikkeogtove sa...

De ble kjempefine Tovepia. Har lenge tenkt å lage noen oldemorsruter, kanskje til et dukkevogn teppe. Men her strekker ikke tiden til, har altfor mye som eg har lyst til å lage. Får bare krype langsomt nedover listen min.... Ha en fortreffelig dag.

Bitt@mi sa...

Å, så fine ruter du har laget:-) Jeg klør i fingrene etter å sette i gang med noe nytt, men er steinhard og strikker bare på genseren:-) Snart ferdig med bolen nå! Vi drar på hytta i morgen, og da skal jeg ha et strikketøy i bilen, og det blir ikke genseren:-) I kveld skal jeg pakke ned garn og pinner (før klær og sånt blir pakket) He he:-)
Ønsker deg ei flott helg!
Blogger nok litt fra hytta, regner jeg med.

liven sa...

Så fine ruter du hekler:o)
Synest det er så fint med slike hekletepper:o)
Ser at du skal bli bestemor:o)
Nydelig vugge den lille skal ligge i.....heldige lille gutten:o)

Ha en fin helg Tovepia:o)

Anonym sa...

Hei!
Så morsomt at vi holder på med samme prosjekt.Har ikke begynt enda,men har vært og kjøpt garn idag,så nå gleder jeg meg til å begynne.
O hellige fredag!
13.eller ei...

Skautrollet sa...

Takk for hilsen. Vi koste oss nok alle tre. Deilig å kunne sitte i arbeidstida og strikke. Det skjer ikke ofte. Sånne hekleruter er nydelige, jeg blir bare litt motløs av all trådfestinga. Vogga var jo bare praktfull. Heldig, liten gutt som skal sove i den. Jeg hadde vogge til mine to gutter, men ikke så fin. God fredag og helg :)

MajorogMeg sa...

Minnes disse i bruntoner og sennepsgult fra "gammelt" av. Men fin er de. Tenker på alle grytlappene jeg heklet som barn, kunne dette kanskje vært noe..for meg.
Ha en flott fredagskveld!

Sylvia sa...

Heisann. Flotte oldemorsruter! jeg har heklet på mine i hele kveld. De hadde ligget brakk en uke, så det var på tide å ta dem frem igjen. Sånn er det nå også, når man holder på med flere ting på en gang.
Hva skal du lage dine til da? Blir det et teppe?
Jeg likte tøflene dine, jeg. men har du prøvd VAMSEGARN da? Tover kjempefint!
Nå fikk jeg endelig lagt deg til i blogglista mi:)