onsdag 29. desember 2010

Vest med rundstrikket bærestykke

I høst kjøpte jeg 10 nøster Viking Naturgarn på salg, og endelig har jeg fått brukt 9 av dem.

IMGP1379

Mønsteret fant jeg i boka “Strikk i en fei”, og denne var virkelig lettstrikket:) …den ble strikket mellom farangen og lutefisken:O) Det var en god modell, så jeg bruker sikkert mønsteret flere ganger. Anbefalt garn til modellen var Alfa, som sikkert hadde vært mye finere.

IMGP1378

Viking-garnet, derimot, ble ingen favoritt; sikkert ypperlig til toving, da det var veldig løst tvunnet. Jeg er mest fornøyd med at jeg fikk brukt opp noe av garnlageret mitt, det må bli et av mine mange nyttårsforsetter:)

IMGP1377

….men jeg liker vester, så denne blir nok brukt framover til den blå dongerybuksa;)

IMGP1302

Da ønsker jeg dere alle en god ferd mot det nye året; hold dere unna rakettene og glattisen, og kom dere trygt over i 2011!

Det meldes varmegrader, så……

Klem fra tovepia…………………som skor seg til glattere føre;)

tirsdag 28. desember 2010

3.juledag = lutefisk og hyggelig selskap

Det har etterhvert blitt en tradisjon. Noen venner har i alle år hatt lutefisk - selskap denne dagen, og etter at de fikk hytte på Oppdal, er selskapet flyttet dit.

IMGP1366

Der møter jula oss i døra; og det bare fortsetter innover; utrolig hyggelig!

IMGP1349

Lekkert dekket bord er det alltid, hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og maten er bare en  nytelse!

IMGP1341

Oppdal lå i sin vakreste vinterskrud, så har jeg ikke fått julestemningen før, så får jeg den alltid her;)

IMGP1373

Takk til vertskapet for koselig samvær nok en gang!!!

Da skal vi ha noen dager hjemme i “freden og roden” før vi setter kursen mot havet;)

Klem fra tovepia…………………….som nå skal rydde bort jula i egen heim:)

søndag 26. desember 2010

Koselige juledager er over

Nå går vi inn i romjula etter koselige dager med barn og barnebarn. På julaften var vi 4 generasjoner, og det var liv og latter i stua;) Noen var opptatt i cateringen………(bildet fjernet)

……..mens andre hjalp oldemor Mimmi med å pakke opp gaver:)
IMGP1334
Dessverre avsluttet noen av oss med farang (omgangssyke, takk til Havfruen for riktig ord:O)); prinsen satte igang natt til 1.juledag, og handyman og jeg fulgte på, så formen har ikke vært på topp det siste døgnet.
IMGP1316
Så godt å se de to minste i aksjon; de treffes jo ikke hver dag, men denne gangen fant de tonen og “konverserte”, og ikke vet jeg hvor mange ganger de gjemte seg bak gardina, men like artig hver gang:O)
Hvis formen tillater det, blir det Oppdalstur imorgen, da går årets lutefiskaften av stabelen, gleder meg;)
Klem fra tovepia………………som ønsker alle gode romjulsdager;)

tirsdag 21. desember 2010

Da tar jeg jul:)

Dette blir mitt siste innlegg før jul. I morgen kommer prinsessa med familie, og jeg gleder meg storligen, det skal bli sååå trivelig å være sammen i jula;)

IMGP1193

Tror det meste av innkjøp er gjort, det viktigste vasket, mine tre sorter bakt: pepperkaker…………………

IMGP1238

……………knekkebrød og brente mandler….

IMGP1268

………og julekort er sendt………

IMGP1191

…….og kjolen er sydd ferdig…….ja, helt utrolig, men jeg har sydd meg kjole av ullfilt og easymønster 23046 fra Stoff og Stil……ble faktisk veldig fornøyd, så jeg syr nok denne modellen i flere farger:D…

IMGP1290 

Jeg har STOR respekt for symaskina mi, så denne kjolen har tatt laaang tid, men neste kjole skal gå adskillig fortere:) Applikasjonen, min første applikasjon noensinne, kom på etter prøving…

IMGP1301

Da ønsker jeg alle som er innom ei riktig god jul! Kos dokker, så sees vi vel kanskje i mellomjula:)

Klem fra tovepia…………………………som feirer at sola snur;)

For 31 år siden……

………..kom denne jenta til verden. Jeg hadde planlagt å få et barn i begynnelsen av januar med tanke på skolestart og modenhet, men sannelig hadde hun det travelt med å komme:D

 IMGP1262

Jordmora kledde på seg frakken med den ene hånda og holdt hodet på jenta med den andre; jeg tror sannelig selve fødselen tok ca 20 minutter:)

Den gangen måtte man jo ligge på E.C.Dahls Stiftelse en uke, så jeg fikk permisjon for å komme hjem på julaften, for der hadde jeg jo allerede ei lita tulle på 2 1/2 år:)

IMGP1263

Bursdagsbarnet er jo idag prinsens mor, og som lita pi’ kunne hun hatt hovedrollen i Ronja Røverdatter, for håret skulle IKKE kammes…..og snørr og sand var jevnt en salig blanding midt i fjeset:O) Dere ser jo hvor søt hun var:)…det er hun fortsatt, og idag liker hun å være velstelt på håret:) Vi gleder oss til kaffe og kake!!

Gratulerer med dagen, lille “Martin”!!

Klem fra tovepia…………………..som forundres over hvor fort årene flyr;)

søndag 19. desember 2010

Mitt adventsbilde

Da har vi 4.søndag i advent, og året går snart inn i sine siste dager.

IMGP1275

Jeg er så heldig å ha et eget adventsbilde, men egentlig er det et Luciabilde, som jeg har vunnet hos Snuskebassa. Ta et besøk inn hos henne og kos deg med bilder og fornøyelige tekster!

IMGP1271

Det er sååå herlig flott, og jeg blir i godt humør bare av å se på det:) Fargene er mye dusere enn det bildet gjengir. Dette skal være mitt faste adventsbilde, men jeg ser ikke bort fra at adventstida utvides akkurat her:) Tusen takk, Liv, for et alle tiders bilde!!

Ha en god søndag og en god ukestart!!

Klem fra tovepia……………som er inne i en ryddefase….igjen;)

fredag 17. desember 2010

Ole Dalens julekonsert

Da går vi inn i siste adventshelg 2010, og dagene løper bare fra meg. Ikke det at jeg skal gjøre såå mye mer, men denne helga går med til selskapelighet, og det er jo trivelig, men hektisk:) Igår var jeg på Ole Dalen sin julekonsert, en konsert jeg er så heldig å bli buden med på hvert år.

IMGP1182

Det er virkelig litt av en opplevelse. Vi vet aldri hvem som opptrer på disse konsertene, så det er alltid spennende å se hvem som kommer. De fleste artister kommer fra Trøndelag, de gode, gamle velkjente, men også unge stjerneskudd…her er det mange å ta av;) ….men i og med at konserten også er i kveld, skal jeg ikke ødelegge spenningen for kveldens gjester;)..men en møring og en totning var også med å skapte stemning:D

Konserten har vært holdt flere steder i byen, mange år i Studentersamfunnet, men er nå lagt til Rica Nidelven. Vi spiste først en nydelig middag, deretter en konsert som virkelig setter meg i julestemning. Har tatt med 2 av mine favorittsanger her;)

Dette er et opptak fra en tidligere konsert.

Ikveld er det selskap hos venner, så når lørdagen kommer, da skal jeg begynne innspurten mot jul:D

Ha ei flott helg alle sammen!!

Klem fra tovepia……………………..som kjenner på  julestemningen;)

tirsdag 14. desember 2010

Hvorfor gå til frisør…..

…….når man kan ordne frissen selv? Jeg er jo i enkelte situasjoner litt kort-tenkt (jeg liker å kalle det snartenkt), og det skjedde igjen her forleden….

IMGP1203

….jeg kjøpte meg ny peislighter, og tenkte at den må jeg fylle med gass. Leste bruksanvisning..det skjer ikke ofte..og Butangass var tingen. Stilte meg over kjøkkenvasken, satte boksen på lighteren og trykket, men det kom mengdevis av Butangass ut istedet for inn. Javel, tenkte jeg, de selges vel fulltanket da…klart de er det!……men det måtte jeg sjekke.

IMGP1245

Tente på lighteren, og dermed tok vasken fyr!!..og ikke nok med det, hele overkroppen min foran sto i fyr et kort øyeblikk. Gudskjelov går tovepia i ull og ikke i polyester, så flammene sluknet fort.

IMGP1248

Men mistenkelig brentlukt etterpå…kikket høyt og lavt, men alt så greit ut. Gikk på badet …der så jeg hva som luktet brent; jeg hadde fått kortere hår på den ene siden, og samtidig småkrøller:O)..men gudskjelov der hvor skillen var, ikke der flusken var, den jeg sparer til lengre flusk:O)

IMGP1198

Litt panikk et øyeblikk, kan du trygt si, men fikk kammet bort det mest svidde håret, og sannelig gjorde det seg med en litt kortere variant akkurat der:-) Men som de sier: ikke prøv det selv hjemme!!!

Klem fra tovepia……………………….som er i fyr og flamme;)

søndag 12. desember 2010

Det bor en baker…….

…….i Østre Aker…
IMGP1218
……..ikke akkurat der, men sannelig var “gutta boys” i pepperkakebakinga i dag, mens Mossan fotograferte..ihvertfall til å begynne med;) ………
IMGP1220
…. og da han smakte på deigen, kom det momentant “dodt!”:D
IMGP1225
Skal ikke si vi lot kreativiteten blomstre, for egentlig var nok litjbaker’n i yngste laget, men han syntes dette var stas;)
IMGP1228
……og pepperkaker ble det, og Ikeas deig kan anbefales.
Klem fra tovepia……………………..som er ferdig med én sort;)

fredag 10. desember 2010

Travle og trivelige dager

Å være Mossan på heltid, er sannelig travelt:) Her er det fart i stua, og jo trøttere han blir, jo større er farten, og latteren triller idet han fyker forbi:O)

IMGP1163

Mossan løper etter, livende redd for et fall…..utrolig så pysete jeg er når det gjelder barnebarn, jeg som var så avslappet når det gjaldt mødrene deres:)

IMGP1180

Juletreet hadde bare hvite kuler og sølvkuler, men prinsen har hjulpet til med å henge røde kuler på treet.

IMGP1168

Jeg pynter treet mer og mer framover nå, og jeg har virkelig en god hjelper for øyeblikket som danderer og ommøblerer…

IMGP1173

….imorgen skal vi prøve oss på pepperkakebaking med deig fra Ikea:)

 Ha ei riktig koselig helg!!….. her går det fort i svingene:)

Klem fra tovepia……………………………….som prøver å henge med:)

onsdag 8. desember 2010

Tøfler for store, tøfler for små..

Jeg får av og til bestillinger og forespørsler på ting jeg ikke har i tovebua, noe jeg synes er artig og utfordrende, og da er det spennende å se om jeg får laget en oppskrift.

IMGP1152

Disse herretøflene er strikket etter Sandnesgarn sitt mønster “tøfler”, men er strikket av Cortina soft, så mønsteret måtte tilpasses. De er bredere i lesten enn de jeg vanligvis tover. De er sorte, så bildet under lyver…

IMGP1153

Disse småttisene er strikket fra samme mønster, men også der måtte jeg endre masketall og cm, da det ikke var mønster på så små størrelser. Her har jeg brukt Fritidsgarn, da det blir mykere etter toving, og passer derfor bedre til småtasser…

IMGP1154

….men tror du ikke jeg måtte kjøpe nytt garn til tøffel to, noe som resulterte i at de faktisk tovet helt forskjellig, så den ene er større enn den andre…så på’n igjen:)…i tillegg tover lyse farger dårligere enn de mørke.

Et par damevotter har det også blitt;) De er også strikket i Fritidsgarn og tovet. De er skikkelig varme, og selv om du blir våt, så holder slike votter på varmen.

IMGP1150

Det er travle dager, så jeg rekker ikke lange stundene her inne, men jeg ønsker alle en riktig god ferd mot helg; jeg skal passe prinsen fra torsdag til mandag; gjett om jeg skal kose meg:))

Klem fra tovepia……………………….som skifter status til Mossan;)

søndag 5. desember 2010

Adventsgaver til meg

Jeg passer på at jeg selv får noen gaver også…det er jeg faktisk ganske flink til;)

IMGP1124

Jeg har lenge sett på det som Synnøve med bloggen rettogvrang lager, nydelige ting i strikk! Så omsider fikk jeg bestilt meg pulsvanter og to skjerf i samme stil; et trekantskjerf og et smykkeskjerf.  Trekantskjerfet egner seg også som hodeplagg;)

IMGP1118

Jeg må innrømme at jeg har litt dilla på skjerf, synes det pynter ethvert antrekk, enten det er dongry eller finplagg;) Besøk butikken hennes på Epla, her er det lett å ønske seg noe;)

IMGP1126

I tillegg har jeg vært så heldig å vinne hos PaaLandet, en koselig blogg som virkelig er verdt et besøk. Jeg ble utrolig glad da jeg vant dette! Tall til adventslysene…

IMGP1143

….jeg hadde lenge tenkt å skaffe meg slike tall til adventslysene, og i forrige uke så jeg også dette god-jul-skiltet som nesten ble med meg hjem fra en butikk…men det vant jeg også, så nå har jeg både tall og skilt!

IMGP1140

Heldige meg:) Skiltet har fått plass på min hjemmelagede krans, syntes det ble flott der;) Tusen takk Bente!!

Vel 2 uker til sola snur, høres ikke det herlig ut??

Klem fra tovepia……………………..som tror på julenissen;)

lørdag 4. desember 2010

Kuldeallergi

Jeg er sikker på at jeg lider av kuldeallergi…..

IMGP1011

…..de 2 – 3 siste vintrene har jeg gått mer eller mindre konstant med rinnende nese (kun et nesebor om gangen).

IMGP1019

Ser jo på skirenn på TV, og der har de fleste kuldeallergi og kuldeastma, så kanskje er det noe jeg egentlig pådro meg den gangen jeg gikk på ski??? Rett og slett en senskade?? (Så langt er jeg ikke astmatisk.)

IMGP1022

Jeg tror faktisk at jeg har levd for lenge i et kaldt klima, for sannelig var det kalde vintrer i oppveksten på 50 – 60-tallet også. Den gang var jo til og med brøytekantene på sitt høyeste!! 

IMGP1021

Ja, ja, det kommer gudskjelov en vår etter dette……….og da kommer vel  pollenallergien:O)

Klem fra tovepia…………..som  lider av væsketap ;)

fredag 3. desember 2010

God helg -tips

Bare en tur innom for å ønske alle en riktig god fredagskveld;) Blir det litt kjedelig, ta et syltetøyglass/norgesglass, smør eggehvite inni, hell på litt sukker, sett på lokket og rist det hele! Med et telys inni, blir det en koselig, frostet lykt til både ute – og innebruk:) Jeg pleier å legge litt grovsalt i bunnen på glasset.

IMGP1112

Utmerket arbeid til “Beat for beat”, da kan du holde rytmen også;)

IMGP1114

Tipset tok jeg fra Tinos;) Takk skal du ha!

Klem fra tovepia……………………….som ønsker alle en rytmisk aften;)

onsdag 1. desember 2010

Da er det jul hos meg;)

Denne tida vi nå går inn i er ei trivelig pyntetid. I år skal alle de nærmeste feire jul hos oss, så da er det ingen grunn til å vente med pyntinga;) Jeg liker å starte jula tidlig, og avslutter nok også før de andre;)

IMGP1094

På stua har de hvite gardinene blitt skiftet ut med røde; gir et lunere lys…som dere ser, har jeg et “hummerogkanari”-hjem:)

IMGP1092

…..og på kjøkkenet er det blå jul;) …og her ser dere en del av det handyman driver med på fritida……

IMGP1044

Nissetøflene står klare…

IMGP1027

…………..ny og tovet julestrømpe…..

IMGP1073

……julerød vinveske på plass, og julestjerna står i tovet kurv med blonde (potte inni).

IMGP1090

Det er mye pynting som gjenstår, og de røde lysene blir nok hvite før jul:)  Juletreet er på plass, men mangler ennå pynt, så det får jeg vise senere;)

Klem fra tovepia…………………………..som er godt igang;)