torsdag 29. april 2010

Ukeslutt og heklerier

I morgen er uka som heltids mormor over, og jeg har kost meg en masse med hund og barn.

April -10 015

Jeg har (blant annet:)) fått heklet en lue til prinsessa under oppholdet som har fått flere hekleblomster etter fotografering.

April -10 020

Den ble til av restegarn av bomull. Så istedet for tuer, ble det ei lue denne gang;)

Vi har vært i sandkassa…

April -10 021

…vi har bakt årets sandkaker…

April -10 018

…og vi har plukket de første vårblomstene..

April -10 022

…..men dessverre ble prinsessa syk allerede mandag med forkjølelse og falsk krupp. Dermed ble det verken barnehage eller uteleking mer denne uka. Her ligger hun og slapper av etter at hun måtte hentes i barnehage på mandag.

April -10 024

Men til tross for laber form så har humøret vært tappert på plass;)

April -10 026

Da er det bare for Mossan å takke for koselige dager med en liten prinsesse. Håper vi sees om ikke lenge;)

Ønsker dere alle ei god helg med sol og litt varme!!!

Klem fra tovepia…………som snart skal tilbake til hverdagen;)

søndag 25. april 2010

Mitt 3. barnebarn……..

mia1

………er denne jenta her, hun heter Mia, er 6 år og en ekte eventyrblanding av “hummer og kanari”;)

mia2

Jeg har jo hatt hund store deler av livet og savner en hund innimellom. For har man hund, så kommer man seg ut på tur, og den delen savner jeg; men ansvaret, hundehårene og arbeidet forøvrig med en hund, savner jeg ikke!

mia3

Mia og jeg tar derfor gjerne en tur sammen når vi møtes, men hvem som går tur med hvem, er ikke alltid like godt å se/si:) 

Må til slutt ta med et bilde av mine stemorsplanter som er plassert i “kølskuffa”, et av mine kjellerfunn;)

007

Ønsker dere alle ei god siste uke av april!!

Klem fra tovepia………….som er klar for mai den skjønne, milde;)

torsdag 22. april 2010

Et tove – tips….

Jeg håper alle ser at jeg har fått ny heading;) Den er laget av Maria med bloggen  marias skriblerier. Hun er et oppkomme av kreative og flotte ideer, og jeg er såå glad for min nye heading;) Takk til deg, Maria!!

Så til tove-tipset. Vanligvis når jeg skjøter garn, strikker jeg to tråder sammen noen masker og fester trådene etterpå. Hvis du skal tove et produkt, kan du like gjerne tove endene fra det gamle og det nye nøstet sammen slik: Rufs opp begge endene…

DSC04752

….ha litt vann på dem…….

DSC04753

….legg dem sammen og rull dem mellom fingrene først…deretter ruller du i hånda, hardt og godt…

DSC04754 DSC04756

……..og vips, så er de to trådene blitt til en;)  fyy, så tørre hender jeg har her:O)

DSC04758

På denne måten sparer man seg masse festing av tråder. Metoden kan brukes på ullgarn som tover godt. Her er en video fra Youtube for den som vil se levende bilder.

Da har jeg tatt fri fra jobb og skal være barnepike for prinsessa ei uke, håper våren og været er på min side;) Jeg skal kose meg;)

Klem fra tovepia………………som faktisk har sol idag;)

tirsdag 20. april 2010

Tida går.....



……….og forhåpentligvis mot vår;) Siste nytt fra datter er at hun igår kveld kjørte inn i Sverige, og forhåpentligvis er hun hjemme i løpet av dagen. Flere hadde til slutt slått seg sammen og leid en minibuss, så et kurs i Nottingham utviklet seg til rene “interrailen”.

DSC04851

Denne klokka sto jeg med i hånda klar til å kaste på containeren, da jeg begynte å se litt nærmere på den, den var jo vakker……men kaputt;) Den er sikkert fra 50-60-tallet, og viser både dag og dato.

DSC04773

Her satser jeg alt på handyman, for det er ikke bare å gjøre denne digital hos en urmaker..tror jeg..på grunn av rullene for dato, samt at det sikkert koster skjorta. Den er tydeligvis produsert i Frankrike, og det hadde vært artig å få den “i rute”. 

DSC04766

Men det spørs hva som er utslitt av urverk, og hva som lar seg reparere. Flott er den ihvertfall;)

DSC04849

Denne dingesten lot jeg være å kaste fordi den så interessant ut. Det viser seg å være en mandelkvern. Prøvde den her forleden, og den fungerer utmerket! Lettvint når jeg skal hakke litt nøtter/mandler…og jeg tror også den kan brukes til å rive ost.

Da har jeg satt ut mine spirer til herding, og sannelig får de en hard oppvekst, for her viser gradestokken ca 4 grader…men vi har dagslys;) ingen selvfølgelighet det heller..

P.s. iflg en kommentar, så er det en persillekvern! Herlig, da har jeg det også:O) Takk til Ann!

Klem fra tovepia…………….som tikker og takker;)

søndag 18. april 2010

Helgas bekymringer…

Jeg skrev jo i forrige innlegg om det begredelige været vi har, men har sett at det er kaldt over hele landet. Vi kjørte hjem fra hytta i skikkelig snøstorm idag.

DSC04834

I tillegg virket mobilnettet bortimot ikke, så nå skal jeg installere fastnett!!

DSC04838

Men alt dette er bare bagateller mot problemene askeskyene fra Island skaper. Min eldste datter skulle idag ha kommet hjem fra England, men “sitter fast” der borte.

DSC04839 

Det har bekymret meg mye! Alt dette har ført til en del nevrotisk strikking:) Et nytt Baktus-skjerf i mine favorittfarger;) Brukte samme garn som på mitt forrige skjerf, BRIS fra Gjesdal. 50 % ull og 50% soya, så det er deilig og mykt. Selvfølgelig ble det noen kopptuer også;)

DSC04843

Alle er strikket av Heavy Cotton fra Stoff og Stil, så nå har jeg virkelig fått prøvd det garnet. Stort minus: utrolig mange knuter i garnet!!

Da ønsker jeg at alle en flott ukestart!!

Klem fra tovepia……………….som håper at vulkanen går til ro;)

fredag 16. april 2010

Våren kom……. og forsvant…..

……………….og gudene vet hvilken årstid vi har gått inn i. Her snør det, innimellom hagler det, og ei og anna regnskur farer over hustaket;) Så ingen kan si at været er kjedelig. Bildet er tatt innenfra gjennom vinduet, for ut skal jeg ihvertfall ikke!

DSC04799

Jeg sitter på hytta med et nett som tester ut min tålmodighet, men med nok garn, så jeg er ikke arbeidsledig;)

DSC04808

Men når sant skal sies, så hadde jeg gledet meg til ei helg med sol og varme; vi hadde det jo så fint for noen dager siden. Jeg er klar for ordentlig vårvær, at jeg nesten blir mismodig av å se ut på været.

DSC04811

Jeg kunne ha ryddet i blomsterbed, sittet ute med strikketøyet, tatt en kald utepils i solskinnet, fått noen flotte fregner, klaget litt over varmen…..

DSC04813

………..istedet sitter jeg inne med fyr på peisen, tente talglys, litt rødt i glasset, og ikke minst vann i springen!!!

DSC04815

Så jeg kan ikke annet enn klage:)

Ha ei snøfri helg der du bor!!!

Klem fra tovepia……………som finner seg i det meste;)

 

tirsdag 13. april 2010

Bomullsgarn og kopptuer




Jeg har det siste året strikket en del kopptuer eller kluter og har gjort meg noen få erfaringer med bomullsgarn som jeg tenkte å dele med dere. Jeg begynte med Mor Aase fra Rema, og det er et helt greit garn, men kopptuene blir litt tynne og slaskete. 

DSC02047
Jeg hadde også noen nøster Paris liggende, et tykt og godt bomullsgarn. Det ga flotte og tykke kopptuer også, og har nok blitt min favoritt!

DSC04630

Forleden dag var jeg på Stoff og Stil, og der kjøpte jeg deres “Heavy Cotton” (det tykkeste bomullsgarnet de har). This is it, tenkte jeg………

DSC04769
………og det var faktisk et av de bedre. Garnet er mykt, så kopptuene blir også her litt slaskete, men dette er virkelig et godt kopptuegarn;)
Et godt, men tynnere alternativ er garnet Tuva fra Europris. Et stødig bomullsgarn som gir passe tykke kopptuer. Stødigheten skyldes sikkert at det ikke er et rent bomullsgarn og tåler bare 40 graders vask. Men jeg har vasket på 60 grader og  det går greit.

DSC04465

For nybegynnere: legg opp 55 m på p 3.5, strikk 1.omg 1 rett og 1 vrang, 2.omg bare rett. Gjenta disse to omgangene og du får en klassisk kopptue.  (Når jeg bruker garnet Paris, legger jeg opp 45 m, da får tua en fin størrelse)
Ikke bruk bomullsgarn som er mercerisert, det trekker vann dårlig.
Er det flere der ute som har gjort noen erfaringer med annet bomullsgarn, så vil jeg gjerne høre;)
Da burde jeg være klar for vår-rengjøring, men er jeg det?……Neida;)

Nyt alle vårtegn, her sludder det innimellom!!!

Klem fra tovepia……….som strikker mer enn hun vasker;)

søndag 11. april 2010

Jeg kaller det skatter.....



……….handyman kaller det skrot;) Vi har jo vært opptatt med å tømme min svigermors hus, og der har jeg funnet mange skatter. Det jeg viser her ville nok ha blitt kastet på containeren hvis jeg ikke hadde vært der.

DSC04738

Krakken er jo nydelig i all sin sjarm, malt med de malingsskvettene som fantes i huset i sin tid.

DSC04749

Jeg har også et bord i samme farge som jeg skal vise senere;)

Dette er det gamle hagebordet som min svigerfar snekret i sin tid; det er det perfekte plantebord!

DSC04743

Jeg er så glad jeg har det, for det er slitsomt å sitte på huk og plante.

DSC04744

Jerngryta har fått nytt liv som vern om nye stemorsplanter som jeg kjøpte idag……igjen;) Jeg var så heldig å finne små stemor på Plantasjen…..de tømmes nemlig fort for disse, og de store tar over. De er ikke like fine, synes jeg;)

DSC04746

Skåla har en liten brist på kanten bak, men fungerer utmerket til mine små;)

DSC04751

Jeg har nok aldri vært sååå klar for sol og vår enn jeg er i år, ihvertfall er jeg tidlig ute med planting, ja jeg vet, altfor tidlig;) Men jøje meg  som jeg koser meg på slike soldager som den vi har idag!!

Ha en flott ny uke med vår!!

Klem fra tovepia……………….som nyter utelivet på terrassen;)

lørdag 10. april 2010

Rydding...igjen;)



Jeg har jo flere ganger tidligere skrytt av min innsats i ryddebransjen, og sannelig er det en travel bransje å jobbe i.

DSC04429

Jeg er ikke blant de mest ryddige, det hoper seg opp rundt meg til stadighet. Jeg rydder en dag, og dagen etter ser det ut som lynet har slått ned …igjen;)

DSC04432

Unnskyldninger har jeg nok av; jeg mener det kan ikke være ryddig der det er aktivitet til enhver tid…… og i tillegg tror jeg at flere hyller og kommoder er gode samarbeidspartnere;)

DSC04433

Når jeg har vært på besøk i et ryddig hjem, kommer jeg hjem med blod på tann; her skal det ryddes!! Da får handyman beskjed om hva han skal ta tak i. Han parerer med at javisst kan han gjøre det….bare jeg får fjernet alt rotet mitt….og sånn går nå daga’n;)

DSC04501

For flere år siden kom en ung slektning uanmeldt på besøk. Han ble plassert rundt kjøkkenbordet der vi pleier å sitte…i alt rotet. Da han kom hjem, hadde han fortalt sin mor om hvor trivelig det var hos oss (han var fra et ryddig hjem) ……så kanskje er det ikke så farlig allikevel om det flyter litt her og der?

DSC04705

Trøster meg med det av og til, bare det er system i rotet;)

Ha ei ryddig og ordentlig og ikke minst, ei koselig helg!!

Klem fra tovepia………………………….som prøver innimellom;)

torsdag 8. april 2010

Ikke alt blir like vellykket…



…….men blogges skal det;) Jeg prøvde meg på nytt garn i helga som var. Vanligvis bruker jeg Fritidsgarn til kurvene mine, men hadde lyst til å prøve noen andre garntyper. Kurva over er strikket av Cortina soft, og garnet tover jo utrolig godt, men formen på kurva ble heller litt “vase-aktig”.

Deretter strikket jeg en med Safir fra Sparkjøp….

DSC04679

……dette garnet tovet også godt, men ble for tynt til kurv…… hadde kanskje gjort seg med dobbel tråd. Jeg kaster jo ikke noe, ihvertfall ikke noe jeg har jobbet med;) Jeg fant ut at Cortinakurva kunne få en plass på badet til diverse saker og ting….

DSC04678

…….mens Safirkurva blir i beste fall sommerens fiskehatt;)

DSC04674

Håper fisken liker rosa, kanskje den bringer fiskelykke;)

Ønsker dere alle en riktig god ferd mot helg, og skitt fiske!!

Klem fra tovepia……………som nå forsker på bomullsgarn;)