mandag 29. november 2010

Tida for smågaver

Da ungene vokste opp, hadde jeg alltid adventsgaver i desember, og jeg syntes nok det var like spennende som jentene;)
IMGP1037
Jeg hadde aldri den flotte julekalenderen; ingen sydde poser, ingen flotte kroker og sløyfer, det hadde jeg verken tid eller overskudd til å lage den gangen, men hver dag før barnehage-og skoletid ble det delt ut en liten gave som jeg bare tok opp fra kjøkkenskuffa:D
IMGP1035
Det trivelige med dette for meg, var å forberede og kjøpe inn disse gavene. Noen av gavene var superfornuftige, noen var sukkersøte og noen var bare til fryd og gammen;)
IMGP1034
I år bestemte jeg meg for å lage/kjøpe noen av adventsgavene til de små kongelige. Disse klokkene fikk jeg kjøpt hos Tomines hjem. De kostet 100 kr stk, og inntekten går til kreftforeningen.
IMGP1033
Handyman er satt i duskeproduksjon:) ….dette kan han virkelig!….og en dusk sammen med en sjokolade må jo bare bli en toppers adventsgave:)
IMGP1032 IMGP1039
Hvem andre enn mine små kongelige får meg til å strikke sokker!!…..og sannelig var det litt artig, også;)
IMGP1040
Da ønsker jeg alle ei herlig uke med travle og trivelige dager:)
Klem fra tovepia…………..som har nok å henge fingrene i;)

fredag 26. november 2010

November 2010….

……går mot slutten, kun få dager gjenstår.

IMGP1004

Jeg må innrømme at november har gått raskere enn jeg forventet, og det stabile vinterværet har nok hjulpet på. Vi er jo egentlig vant til vintrer med mye slapseføre, men i år har det vært stabilt kaldt uten den store nedbøren.

IMGP0997

Min lilla periode er forlengst begynt, og i helga fyller jeg på med det røde og “du grønne glitrende”:D

IMGP0999

Jeg har vært litt mer fraværende her inne i det siste, men det skyldes at det er mye som skjer, samt at pinneprosjektene står i kø. I tillegg har jeg en jobb som er inne i en travel periode.

IMGP1008

Så ha tålmodighet med meg, jeg dukker plutselig opp i kommentarboksen igjen:)

IMGP0991

Ønsker dere alle ei flott adventshelg!!! Til opplysning, tovebua har døgnåpent i adventstida;)

Klem fra tovepia…………………som ihvertfall skal tenne et lys i helga;)

tirsdag 23. november 2010

Litt retro kanskje…..

Av og til får jeg lyst til å hekle eller strikke i andre farger enn mine tradisjonelle farger, så denne gangen ble resultatet litt 70-talls:)…

IMGP0979

…….og som dere ser, så har jeg levninger fra de årene på noen fliser:D Kanskje blir disse kjøkkensettene en julegave til den nostalgiske typen?

IMGP0967

Vintrekkene hekles jevnlig innimellom, for jeg liker å pynte vinflaska når den skal stå bordet, og så er det artigere å gi bort en flaske med trekk;)

IMGP0971

På grunn av bortreise ei uke, synes jeg november har rast avgårde, og nå gleder jeg meg til adventspynting, og sannelig er det ikke mange dagene til….må innrømme jeg har tjyvstartet:D

IMGP0975

I kveld skal jeg ha et lite jentelag, så reinskav står på menyen…i sin retrogryte;)

IMGP0985

Hold tempoet lavt, husk du skal holde til jul!

Klem fra tovepia……………..som skal huske egne råd;)

søndag 21. november 2010

Norske vottar og vantar….bok i posten;)

Jeg har vært så heldig å få denne boka og har kost meg med innholdet. Den er skrevet av Annemor Sundbø og utgitt på Samlaget.

IMGP0962

I forordet gir forfatteren blant annet interessante opplysninger om ulike mønstre og deres opprinnelse, og hun gir også en kjempeflott innføring i grunnteknikker i vottestrikking samt mange gode tips om hvordan du kan lage dine helt personlige votter;)

IMGP0959

I tillegg er boka full av flotte oppskrifter på votter og fingervanter! Jeg har vel aldri prøvd meg på tradisjonelle votter, men boka inspirerte virkelig, og garnet har jeg sannelig liggende;)

IMGP0961 IMGP0953

Jeg liker godt at boka passer både for den proffe vottestrikkeren og for nybegynneren….også liker jeg at forfatteren forklarer hvordan du kan bruke mønsterbordene til andre ting enn votter også.

IMGP0956

Anbefaler virkelig boka for de som vil prøve seg på votter og vanter eller som bare trenger mer inspirasjon og flere mønstre.

Idag har det vært skikkelig kjelkeføre, og prinsen har vært i føringa:D

IMGP0935

Snart ny uke, nye muligheter, nyt den!!

Klem fra tovepia………………som har hatt dronningstatus dette døgnet;)

fredag 19. november 2010

Nytt til kjøkkenet

Jeg måtte ha en ny holder til kjøkkenpapiret, da den gamle var i plastikk fra Ikea, og da Marit forhandler Perfect Home, var den saken klar;)

IMGP0900

De har såå mye flott, så sannelig var det ikke enkelt å velge, men jeg måtte ta utgangspunkt i holderen denne gang;)

IMGP0906

De hadde også et etasjefat i samme stil, så det måtte bare bli med. Jeg har en sort peisovn på kjøkkenet og et mørkbeiset eikekjøkken, så dette passet perfekt hos meg.

IMGP0923

I tillegg falt jeg også for disse lyktene.

IMGP0922

De kan jeg ha ute om sommeren og inne nå på vinteren. Da mangler jeg bare ny benkeplate og vask, så er kjøkkenet så godt som nytt, til tross for 30 års fartstid;) Jeg anbefaler dere å se på varene fra Perfect Home, så ta kontakt med Marit, hun selger både på og uten party….ser forresten at hun har en giveaway på gang, så sleng dere med der!

Kos dokker i helga!!!

Klem fra tovepia…………..som skal smake på lutfisken i kveld;)

torsdag 18. november 2010

Ved kanten av Atlanterhavet….

….der har handyman og jeg nå nytt ei uke med sol og varme og late dager;)..og jeg angrer på at jeg ikke tok med Pentaxen….

DSC06174

Vi bodde på et nydelig hotell på Amadorestranda på Gran Canaria. For noen år siden var vi på et nabohotell, men denne gangen ønsket vi å prøve “All inclusive”, og valget falt på Gloria Palace Royal.

DSC06145

Nå trenger jeg noen dager for å gå av meg desserten som fulgte meg på hvert måltid jeg inntok:D Hvis jeg noen gang tar 14 slike dager, blir jeg nødt å gjøre noen avtaler med meg selv på forhånd:D

DSC06162

Været var helt topp……og mat og drikke upåklagelig. Hotellet var rent og pent og rolig, og jeg kan virkelig anbefale et opphold der.

DSC06139

Ypperlig konsept for barnefamilier og flere som reiser sammen. Er du derimot av den eventyrlystne typen som liker å spise på forskjellige steder hver dag, er ikke dette noe for deg.

DSC06153

Man kan selvfølgelig bo der med kun frokost, og så ta alle måltider andre steder, men kostnadsmessig blir det faktisk rimeligere med alt inkludert.

DSC06149

Hotellet hadde egen spa-avdeling med trimapparater og innendørs boblebad med “boblesenger”, egen “chill-out” – terrasse med fred og ro, og flere bassenger både for barn og voksne…... samt boblebad som en del av det store svømmebassenget;)

DSC06176

Utsikten fra balkongen og hotellet var helt utrolig, Amadorestranda er kjent som en av de flotteste strender på øya…..men må bare innrømme at jeg er en typisk bassengperson:D

DSC06158

Da skal jeg omsider få pakket bort alle sommerklær, og det skal bli godt…….

DSC06137

…….og sannelig er det snart tid for pynting av juletre her hjemme også;) Som alltid; borte bra, men hjemme best;)

Klem fra tovepia……………som har fått bobla seg;)

tirsdag 9. november 2010

Sommertopp i november

Da er jeg klar for sol og sommer;) Toppen/boleroen ble på begynt i august, så det er på tide den er ferdig. Garnet er Pt Pandora, et utrolig mykt og lett bomullsgarn, men det delte seg litt for lett, så ikke den store favoritten. Mønsteret fant jeg i Hjemmet her i sommer.

IMGP0872

Boleroen ble helt grei; den er heklet i en lysrosa farge som jeg liker godt, og er ment brukt utenpå ermeløse kjoler/topper…….og i november, sier du?

IMGP0874

Ja, kofferten er pakket, så imorgen tidlig forlater jeg det kalde nord for en uke i sol og varme, GLEDER MEG!!

IMGP0871

Jeg tar med meg strikkepinner, heklekrok og et lite kamera, men ingen pc, så det blir stille fra meg i en ukes tid;) …til da, kos dere alle sammen!!

Klem fra tovepia……………..som må finne fram solkremen;)

søndag 7. november 2010

Vinter igjen

Jeg har kommet meg helskinnet gjennom helga, og er klar for ei ny uke. Snøen kom natt til lørdag, og nå tror jeg sannelig den blir liggende ei stund, for det meldes kaldt. Har fått sypressgreinene mine i melkespannet, så de er klare for pynting til advent.

IMGP0875

I natt og i dag har det lavet ned med snø, så slik ser det ut ved utgangen hos oss…

IMGP0881

…og her ved inngangsdøra henger mine små stemor, slik de har hengt siden april i år, snakk om steierevne!

IMGP0879

Litt nytt i tovebua;)

tøfler okt

Da ønsker jeg alle ei flott vinteruke!!

Klem fra tovepia………som skal prøve å finne den gode vinterfølelsen;)

fredag 5. november 2010

Blå høstvest til prinsessa;)

Vi er den blå familie, så høstvesten måtte også få sin blå utgave;) Her nettopp ferdig og ikke dampet;)

IMGP0855

Denne gang har jeg strikket i Drops Alpakka, et nydelig garn å strikke av. Jeg måtte øke masketallet noe, da dette garnet er tynnere enn det anbefalte garnet. Mønsteret er kjøpt hos Pickles. Dette blir definitivt siste utgave av denne høstvesten, for jeg er ikke overbegeistret for mønsteret.

IMGP0860

Daysiene gjør selvfølgelig hele vesten, men de er litt kronglete å strikke, spesielt på første omgang. Dessuten synes jeg mønsteret er litt uklart i perioder, så jeg har i grunnen bare fulgt det sånn cirka;)

IMGP0862

Det måtte bli noen små pulser også;) Her strikket jeg bare en vrangbord og heklet noen border i den ene enden. Neste prosjekt er en blå kjekkasgenser:D

IMGP0857

Da går jeg en travel helg i møte med festligheter både i kveld og lørdag kveld; jeg vet ikke om jeg har kondisjon til ei slik helg, men det blir sikkert trivelig når man først er i gang;)

Klem fra tovepia………………………som ønsker dere alle ei flott novemberhelg;)

tirsdag 2. november 2010

November-dikt

Sigrid har satt igang en liten diktoppfordring i anledning november, og den kaster jeg meg på, for jeg har alltid likt å rime. Hun har allerede fått inn flere gode dikt, så gå inn og se og hiv deg med:)

IMGP0852

Her er mitt bidrag:

Kjære November, du kan hvis du vil, vise deg både lun og mild,

men slår du deg vrang, som jeg vet du kan, da skuffer du oss nok en gang.

IMGP0848

Vi ønsker deg alle en rolig tur, at du tar oss med på din rygg;

at du fører oss fram, verken sint eller sur, til Desember, til vi føler oss trygg.

IMGP0851

Når du kjenner stormen som flørter med deg, rist han av, la han gå sin vei.

Hvis snøen puster deg stille i nakken, be den legge seg rolig og pent på bakken.

IMGP0849

Hvis du, kjære November, klarer alt dette, da sier vi farvel med et lettet hjerte.

Klem fra tovepia……………som rimer så hun svimer;)