fredag 22. oktober 2010

Jeg, en listeskriver;)

Må bare innrømme det, jeg er og blir en listeskriver:D Jeg avslutter dagen med å skrive innkjøpsliste til dagen etter hvis det er tid for innkjøp….og ofte avslutter jeg også arbeidsdagen med å skrive opp hva som må huskes til neste dag. Rett og slett en hjelp i hverdagen, sett fra mitt synspunkt;)

IMGP0745

Hver høst skriver jeg en gjøremålsliste for vinteren, og hver vår skriver jeg en vår/sommerliste:D Synes det er så godt når noe kan strykes fra lista, men må innrømme at det står gjøremål der som følger meg/oss fra år til år:D

IMGP0741

Handyman var til å begynne direkte irritert på disse listene (for noe var jo spesialdesignet for han), helt til han innså at det var ingen tidsfrist på gjøremål, for det er det ikke….. …det er bare så godt å få ned på papiret en oversikt over hva som KAN og BURDE gjøres, ikke nødvendigvis hva som MÅ gjøres……..men sannelig ligger de nære ordet MÅ:D

IMGP0744

Med hus og hage er det alltid noe som melder seg av forefallende arbeid, noe vedlikehold og noe nytenking;)

Nå helg; på lista står det maling av et fotsidt kjøkkenskap på hytta …….

IMGP0746

Kos dokker i helga, med eller uten viktige gjøremål!!

Klem fra tovepia……………………….som lister seg så stilt på tå…..;)

 

54 kommentarer:

Anonym sa...

Som jeg kjenner meg igjen! Jeg skriver ikke lister, men jeg har ei lita bok hvor aslt skrives ned. Helt avhengig av den boka, både pga min krokodillehusk og at den fungerer som en liten dagbok. Og ja, det er så deilig når man kan stryke over utførte oppgaver! Kos dere med maling av kjøkkenskap i helga, skal se sola har kommet for å bli ei stund, også - god helg! Klemmer**

Lavendel sa...

Ja, der er så stor forskel på mennesker - men lidt kender jeg nu nok af mig selv i det, du skriver!!god weekend

Elins Strikkeri sa...

Hei. Er ikkje så flink til å skrive lister eg, men av og til hadde det nok vore lurt!! Ha ei fin helg med maling og det som ellers står på lista:))

Strikk og tøys sa...

Jeg, som deg, er også en listeskriver. Lister er en genial oppfinnelse, og ingenting er bedre enn å kunne stryke ut punkter på lista :-)

Med ønser om ei riktig god helg!

Mette sa...

Jeg skriver lister nar jeg er stresset - bade pa jobb og hjemme. Ellers vakner jeg midt pa natten med panikk for a glemme noe... Er det derimot pa listen sa slapper jeg helt av. ;-)

ha en fiiin helg - med eller uten sno!

klem Mette

Greta sa...

Er nok ein listeskriver eg og. Var kanskje verre før. Men skriver strikkelist, julegaveliste, handleliste, bakeliste. Og så har eg laga liste til T over ting eg ikkje klarer å gjere. Den lista har eg slutta med. Han likte den ikkje.
I helga skal vi vaske ned badet uten at det står på lista.
Ha ei kreativ helg

Hjertedamas blogg sa...

Hei!!!! Jeg er og har aldri vært noen listeskriver. Sånn uten om julegaver og sånn. Har vell skrevet lister når jeg har vært stresset, og har hatt mye å huske på, og gjøreliste til jul er aldri å forkate. Ganske så tilfredstillende for hver ting man kan hake av:DDDD Tror jammen jeg skal bli en listeskriver jeg også:DDD Får kjøpe meg en koselig bok til det, he-he. Klemz

Kort og Søm sa...

Jeg er helt klart en listeperson...*ler*..skriver lister hver eneste dag!

Ha en riktig god helg,
klem Fredrikke :O)

Gry sa...

Takk for god idè! Har ikke tenkt på å gjøre det selv, men det er jo kjempesmart egentlig! Da blir jo gjøremålene mye mer gjennomtenkt og det er lettere å ha oversikt over hvilke prosjekter en bør prioritere og hvilke som kan utsettes eller velges bort. Er redd min mann vil reagere akkurat på samme måte, men... Hmm.. En tanke å ta med seg videre i alle fall ;) Ønsker deg en fin helg ;)) Klem Gry

Ulla-Bella sa...

Jeg er også en liste-skriver. Det er så godt å stryke ut det som er gjort, men det er jo slik du skriver - noe som alltid blir overført til neste liste fordi det aldri blir gjort. God helg med maling:)

Megan sa...

Jeg er egentlig ikke listeskriver, men kan godt se, at det har sine fordele. Så længe du styrer dine lister og listerne ikke styrer dig! :) Det er en god ting at skrive ned, hvad man skal gøre næste dag på jobbet. Når man gør status, inden man går hjem, kan man slappe af og være forvisset om, at der er styr på det hele og man ikke har glemt noget. Det lærte jeg engang på Time Management kursus :)

Hyggeligt at mødes på FB også!:)

Ha' en flot fredag aften. Klem.

Restegarn i Nord sa...

Du er en systematiker med andre ord. Det er ikke så dumt det der, særlig når man har mye som skal gjøres, så slipper man å gå rundt og gruble og "huske på". Jeg kjenner meg godt igjen der, men jeg skriver nok ikke så mange lister som det du gjør.
Ønsker deg ei flott helg på hytta, -og husk nå å ta lista med deg:0))

Besta sa...

Her kjenner meg godt igjen, skriver også lister over alt mulig.
I dag glemte jeg handle listen, men jeg klarte likevel å få med meg alt:)
Ha en fin helg.
klem fra marilyn

anneskreative sa...

Er nok en listefreak jeg også,,,,kan du tenke deg noe bedre enn å kunne krysse av på lista når en har gjort en jobb,,,,når jeg har gjort noe som ikke står på lista,,,så skriver jeg det opp og stryker det ut igjen,,,,are for å se alle utstrykningene,,,,teit,,,men deilig.
Ha en fin helg.
Klem Anne

nr14 sa...

Organisert og planlagt hos deg når du er flink til å skrive lister...jeg er ikke like flink til det dessverre.

Flotte bilder og spesielt høstbildene lenger ned på siden her....herlige farger. Ikke like fine farger ute nå nei....hvitt hvitt...snålt at det plutselig ble vinter så fort. Bare å fyre på peisen og kose seg;)Go helg til deg:)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Godt å få det ned på papiret, så slipper en litt teflonbelagt hjerne å krampeaktig huske på ting og tang. Men jeg er nok ikke like flittig som deg med skrivinga, tror jeg;)

Marion sa...

Synes det høres ut som en god vane med lister! Tror jeg må bli flinkere til å skrive det jeg og ;)

Du får ha en riktig god og kreativ helg!

Klem

Anne sa...

Å Tove, det må nok innrømmes jeg er litt slik jeg også :-) Et ordensmennske og systematiker av rang, og da er det nok praktisk med liser :-) noe har man jo i hodet, men ikke alt desverre.

Falt bare så for den lampa jeg da, dritt stilig faktisk!! og kunne tenkt meg flere. Har en hengende ute og faktisk veldig dekorativ under et tre her i hagen :-) men innendørs, kunne tenkt meg en der også, men du vet..., mannfolk...

Anneklem med ønske om god helg!!

Husmora sa...

Hehe Det traff meg også ja! Jeg skriver lister over alt mulig! Hva jeg skal strikke, lage, gjøre, handle, bake, koke.. osv :-)
Ønsker deg ei suuper helg! Klem :-)

Sylvia sa...

Jeg var en ivrig listeskriver tidligere, men driver litt med den sysselen enda. Og vet du, når man har skrevet noe ned, så husker man det bedre. Jeg lærer best ved visualisering, og har jeg glemt handlelista mi hjemme, ser jeg for meg hele lista jeg skrev, og får jammen med meg alt på lista hjem!(og kanskje en sjokolade ekstra...hi hi)
Jeg laget en liste til mannen en gang, der jeg tegnet små firkanter der han kunne krysse av når alt på lista var gjort.....og det ble det!!! Så slapp jeg å mase på hver og en ting!
Ha en super helg! kleeeem.

Datt sa...

Lister er GENIAL spør du meg, hakke overlevd uten!
Og så fiiiin lampe da, nesten likedan som min!! :D

Strikkebesta sa...

Måtte smile litt når eg las om listeskrivinga di, ei av jentene mine er absolutt listeskrivar, trur ikkje eg fell inn under den kategorien, men på jobb likar eg å skrive nokre stikkord når eg førebur timane til neste dag:)
God helg med gjeremåla på lista di - eg veit berre kva eg skal gjere kl. 9.30 i morgon: Ta meg ein symjetur i sjøen!!!!!!!!!

Anonym sa...

Hei.Det var virkelig lurt.Skriver hver dag hva jeg skal gjøre men ikke for et halvår om gangen.Det må prøves.Håper du koser deg på hytta nydelig men kaldt nå på Nordmøre.Ønsker deg og dine en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

Havfruen sa...

Herlig:) Jeg er nok lik deg der...men du er hakket "værre" enn meg:) Det meste skrives ned og jeg har et eget system på hvor de forskjellige listene legges:) Men dette er tegner om ryddighet, hehe:)
Ha en topp kveld på øen....herlig med helg og rødt i glasset:)
Klemmings:)

Randis side sa...

God helg til deg og dine også :) Fint med alt som forsvinner fra en slik liste :)) Kos deg!

Som mine dager er sa...

Yepp, der har du meg også. Lister og huskelister er en nødvendighet. Sånn er det bare når hard discen ikke helt fungerer som den gjorde for noen år siden.

Kos deg med helgen, Tove.

Klem Marit

Shy B sa...

Er listeskriver eg også, men vart litt "mobba" av min mann pga dette. No er listene kamuflert på kalenderen på mobiltelefonen min, og min mann trur eg er slutta med listeskriving:) Kvinnelist dette :)

Stubbetufsa sa...

Så, så, du er ikke alene med lister!
Jeg gjør det for at jeg ikke skal glemme opplagte ting, det er så kjedelig...

"Romfortrivsel" sa...

Kjempekjent, dette her. Og jeg er som "anneskreative": har jeg gjort noe som ikke sto på listen, så skriver jeg det opp etterpå *flirer*. Alt må jo lister!! Dataen er full av lister: gavelister, menyer fra flere år tilbake, "gjørelister" for helger/ dager/ sommeren...ønskelister (og jeg ser ungene mine i høy grad har arvet det samme - er dette virkelig arvelig?)

Agneta sa...

Vilka vackra bilder och kombinationen av lampan till det via är SUPERFIN!

Skriva listor..... nej nej nej jag har aldrig gjort (och om jag har provat så har jag bara blivit av med dem).

P & L

Agneta

Trine sa...

Hehehe, da er det ikke bare mangel på matkunnskaper vi har til felles , men også "to do list" ;) Har lister for alt, jeg, og da mener jeg virkelig alt!
Er nå litt kjekt også da, da blir gjerne ting gjort ;)

Håper alt står bra til!

Ønsker deg en herlig helg!

Klemmer

Tussi sa...

Det eneste jeg skriver av lister, er handlelister og julegavelister.
Alt det andre som skulle vært gjort og må gjøres surrer rundt mer eller mindre konstant i øverste etasje!
Det hadde kanskje vært mer lurt å ha det på lister?
Ha en fin helg, og glem ikke hyttekosen :)

Anelias hantverk sa...

Det är alltid bra att kunna tömma huvudet med tankar och skriva ned det på listor för kommande bruk!
God helg

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Ja, lister et et must, og gjør det såååå mye lettere å huske alt man skal og bør gjøre!

God helg til deg og dine!

Klem Cathrine :-)

Anonym sa...

Lister er jeg også avhengig av..
Ellers moro at du vil være med på min lille Give away og at du har lagt deg til som følger
Klem og god helg til deg

sigrid sa...

fornuftig Tove..
trur eg må bli flinkare med lister, fort gjort at ting hamnar i gløymeboka..
ha ei vakker helg med dine gjeremål :-)

Vilma sa...

Jeg burde skrive lister , men der jo kun mig selv at skrive lister til , har ikke en handyman som du...:-)
Og bare det var mig der boede i nærheden af Selbu...suk ..

Klem Vilma

Hobbygåsa sa...

Vi er visst litt like vi to, rotete listeskrivere :-) Jeg også skriver lister... For morgendagen, for uka, for måneden, for årstidene - ja her finnes en liste for enhver anledning. Herlig å kunne hake av det som er gjort, mens det som står ugjort lett flyttes til en ny liste uten noe pes :-) Ha en fortsatt fin helg!

sologbolig sa...

Listeskriver ....ja, da er vi to!
Slik holder eg på også, deilig å slippe å gå rundt å tenke på at nå MÅ eg huske ditt, og ikke glemme datt !! På jobb har eg lange lister hver dag (ofte mange småting også) og så deilig å kunne stryke ut etterhvert, i stedenfor å tenke: ka va' det eg sku ha gjort, som eg ikkje måtte glemma !!!?
Ha ein flott lørdagskveld (i dag har eg ingenting på lista mi !!) klem.

Tonemor sa...

Virker som vi er ganske mange listeskrivere, skriver vi for jeg er så absolutt der.
Godt å få det på papiret og stryke det ut etterhvert.
Håper malingen ble som du hadde tenkt.
Fiiin søndag.
Klem Tone

AnKa sa...

Det var ikke dumt å skrive årstidslister. Kanskje jeg må stjele den du. Er nok ikke noe listeskriver jeg da, kanskje til jul når det skal handles inn stort:)
Ønsker deg en flott søndag.

Moan sa...

Lister er viktig for meg, også. Får liksom klarnet hode på en måte :-)

Smykkas sa...

Jeg er nok også en slags listeskriver, men ikke av slik karakter som deg.

Det jeg synes er spesielt viktig blir notert, men innbefatter ikke langtidsprosjekter.

Håper du får stæsjet skapet.

Klem

June sa...

Ååå, du har laget header av det herlige høstbildet ditt! Kjempevakkert! Nå ble jeg inspirert til å lage høstheader også...som jeg har tenkt på i halvannen måned snart, uten å aktivere tankene til handling! Jeg burde så absolutt følge sitt eksempel med listeskriving!!! Bra tips!...men om det hjelper på Jegerens insats i heimen når jakta nærmer seg...tja...det stiller jeg meg heller tvilende til. Men det er verdt et forsøk! :))

Ha ei fin uke!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier

GundaM sa...

du kan legge meg og til på lista der , hihi ;)

stilige bilder av dør og lampe !! kos deg videre siste rest av søndagen !

GundaM sa...

du kan legge meg og til på lista der , hihi ;)

stilige bilder av dør og lampe !! kos deg videre siste rest av søndagen !

HildeP. sa...

Hehe, artig innlegg! ; )) Lister er ingen dum ting, det letter litt på kaos og stress i hodet er min erfaring. Jeg har listeperioder jeg også. Ha ei flott uke, håper du kan stryke mange ting fra lista di! ; ))

Klem Hilde

hjem hos linda sa...

Jeg skulle vel egentlig ha skrevet mye flere lister men desverre gjør jeg ikke det....he he..
Ps Vinen var kjempe god....
Ønsker deg ei flott uke Tove.
Klæm Linda

Elkat sa...

Å sånn har jeg også det,det er såå kjekt...Har ei lang liste nå før jul,håper den krymper litt..ellers tar vi det over jul,kommer vel noen dager da og!
Ha ei fin uke!!

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

He he ja jeg har vært en listeskriver i mange år...er nødt for det...og så er det så greit når en bare kan stryke ut etter hvert som alt blir gjort...det er deilig det:)
ha en fin kveld
eddaklemmer

liven sa...

Hei tovepia!
Håper du har hatt en fin helg med dine gjøremål!
smart med lister......det forenkler livet!
Men er nok ikke så flink til å skrive lister selv da......

ønsker deg en fin ny uke :o)

Snertne sneller og små nøster sa...

Jeg elsker lister - alt fra gjøremålslister til ønskelister :-) Dessverre er det også sånn her at ikke alt blir gjort, men da føyer jeg bare nye ting til lista som jeg kan stryke ut ;-) Noen lister har tidsfrist - andre ikke :-)

Håper du har hatt ei fin helg, og at du har fått strøket ut noe fra lista di :-D Gleder meg til å se skapet ferdigmalt.

Ha ei flott uke og klem fra Siv

Lindas hobbyhjørne sa...

Hehe... Det er så godt å sitte her å lese at det er flere enn meg som må ha lister :))
Ha en fin dag, klem.

Namaste (jeo74) sa...

Måtte flira då eg såg overskrifta di :o)
I går var nemlig søstera mi her og "tvang" meg te å skriva lista øve ka eg hadde tenkt å gjørr i heimen. E nok ikkje dumt, og eg glede meg te å kunne huka av nåke :o)

E med andre ord veldig nybegynner i listeskriving, men har stor tru på det ;o)

Ha ei finfin veka!