fredag 29. oktober 2010

En time tilbake

I helga skal klokka settes en time tilbake. Jeg har aldri skjønt vitsen med at klokka skal en time tilbake på denne tida av året. For en kort periode er det lysere i 6-7.tida på morgenen, men hvorfor skal man ha det så forbasket lyst da??

IMGP0794

Jeg foretrekker heller at det faktisk er litt lyst utover ettermiddagen, slik at man har en følelse av at det er litt igjen av dagen når man kommer hjem fra jobb.  Så dette er ikke bare en time tilbake, det er også et direkte tilbakeskritt for oss som synes dagene er for korte som de er;).

IMGP0810

Nok om det, vi lever i tiden, som det så populært kalles, og kan vel egentlig ikke annet heller…………..og tida raser avgårde.

IMGP0805

Oktober 2010 er snart over, og en ny og litt dyster måned står foran oss. Jeg synes alltid mye er gjort når vi endelig griper tak i desember. Da surfer jeg inn mot jula, som igjen tar meg over i et nytt år med en ny vår i sikte.

IMGP0807

Ha en flott og verdig avslutning av oktober 2010;)

Klem fra tovepia……………..som satser på at hun er tidløs;)

49 kommentarer:

Veronica sa...

Så flotte vinflasker da gitt! Er litt av den oppfatning at alle årstider har sin sjarm, det er bare sånn at ved noen av dem må man lete litt ekstra etter sjarmen:)

Hege sa...

Så fine flaske-trekk,
- og du inspirerer meg til å ta en tur over grensen idag(vin..!)..!;-D
Tusen takk for koselig hilsen - og en riktig god helg til deg også Tove!
Klem, Hege.

Ingun sa...

Så fine flasketrekk. Du er en reser med pinnan. Blir veldig inspirert av allt det fine du lager, Nå har jeg heklet flasketrekk til vannflasker som jentene kan ha med seg på chearleading og fotball)) Svigerdatter har bestillt til vinflasker. Hyggelig.Må bare ikke stoppe opp;-))Da er det "gjort" hehe! God helg til deg og dine. Hils Majoren med fam;-))

Hjertedamas blogg sa...

Herlige vinflaskeskjulere:DDDD Måtte du få en aldeles herlig siste helg i oktober måneden. Mørkt og trist er det her i gården, så jeg håper sol, mmmmmm (snakk om å banne i kjerka!!! Gubben syntes ikke det er noe morro med disse salte- og brøytevaktene:DDDD)Klemz

Petrinetrollmor sa...

Hei du "tidløse" Tovepia ! Så mykje fint du har hekla ! Og så fint du har fotografert det !! Stilig !

Her for nokre år sidan stilte vi klokka til sommartid på bursdagen min. Så eg har no gått i mange år og sagt at eg har ein bursdagstime tilgode :))) Eg veit ikkje heilt når eg skal feire den bursdagstimen :)) Petrinemannen påstår at eg har visst feira den mange ganger :))

Ønsker deg ei riktig god helg og velkommen til november !!

(eddas) sa...

Så fine strikkeholdere til vinflaskene du har strikket:)
nei..huff mørkt mørkt...ser bare frem ti vi tipper januar igjen...da vet en at det går mot lysere tider igjen:)
ha en lun kveld
eddaKlemmer

hobbyvimsa sa...

Heisann!!Helt enig med deg,er jo bare masse styr og stille alle disse klokkene.Men du har jo mye god vin som du kan kose deg med i helgen,da kan du jo stoppe tiden litt he he!!!Kjempe fine flaske trekk..God helg!!Klem Linda:)

Anonym sa...

Hei.Ja nå skal klokka flyttes tilbake til normal tid.Har vell vært snakk om å ha Sommertid hele året.Enig med deg der.Når vi kommer til Februar synes jeg det verste er gjort av vinteren.Men får være glad får å få være friske å gjøre det beste ut av dagen i dag.Nydelige vintrekk kjempe søte.Ønsker deg en riktig fin helg med eller uten regn.Klem fra Bodil.På Frei øser og pøser den ned med regn nå...Kos med fyr på peisen og håndarbeid...

Sologbolig sa...

Herlige vinflasketrekk. Enig med deg ang. denne klokka. Ha ein flott fredag og helg. Klem.

Greta sa...

Ha ei flott helg med besøk. Kos deg med strikketøy i godt lag. Ikkje stress før dei kjem, det vert kjekt uansett. Stor helgaklem fra meg

Anita Tørmoen sa...

Dine flasketrekk er kjempeflotte. Ønsker deg storstilt salg nå før jul.

Synnøve sa...

Helt enig med deg. Har aldri skjønt vitsen med at det skal være mørkere tidligere om vinteren på ettermiddagen .Mye triveligere og komme hjem når det er lyst.
Så mye fint du har laget.
Klem

Synnøve sa...

Helt enig med deg. Har aldri skjønt vitsen med at det skal være mørkere tidligere om vinteren på ettermiddagen .Mye triveligere og komme hjem når det er lyst.
Så mye fint du har laget.
Klem

Synnøve sa...

Helt enig med deg. Har aldri skjønt vitsen med at det skal være mørkere tidligere om vinteren på ettermiddagen .Mye triveligere og komme hjem når det er lyst.
Så mye fint du har laget.
Klem

June J. Larsson sa...

Bra refleksjoner over et stadig like omdiskutert tema: sommertid-slutt. Jeg er tilbøyelig til å være enig med deg i at det ikke spiller noen rolle om det er mørkt om morgenen...når jeg tenker meg om! :)) Godt å bli minnet på at man skal flytte klokka forresten..

Kjempefine vinflasketrekk! Og tenk at jeg er så heldig å være eier av et! :)

Riktig god helg!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Smykkas sa...

Det med å stille klokka synes jeg er noe stort tull, for det blir jo ikke flere timer i døgnet av den grunn?

Nydelig pynt du har laget til flaskene.

Jeg tror november kommer til å rase like fort avgårde som alle andre måneder gjør, og før vi vet ordet av det er julepakkene åpnet.

Klem

Mona sa...

Jättefina bilder du visar.
Och du har så rätt. Det är inte trevligt att komma hem från jobbet nästa vecka, när det redan är mörkt.
Men... Jag älskar måndagsmorgonen när jag så att säga får sova en timme längre!! Jag är nämligen otroligt morgontrött.
Önskar dig en riktigt trevlig helg!

Besta sa...

Skjønner heller ikke vitsen med å skru klokke fram og tilbake:( Likte godt flasketrekkene, tror jeg må stikke innom boden din og se om du har noen til salgs.
ha en fin helg.

klem fra marilyn

Snertne sneller og små nøster sa...

Skjønner heller ikke vitsen med den der klokkestillinga...men nå har jeg endelig lært meg hvilken vei klokka skal stilles - alltid still den mot sommeren ;-) Jeg satser også på at november går fort (det er den tyngste mnd for meg også). Etter at jeg bytta jobb flyr dagene avgårde - syns jeg har bare mandager og fredager jeg, så da går nok november fort også.

Du er nok helt sikkert tidløs ;-)

God helg og klem fra Siv

Som mine dager er sa...

Du, jeg er så hjertens enig med deg. Vi burde ikke flyttet klokka overhodet. La den stå slik den er.

Og oktober og november er årets verste måneder. Faderullan meg ingenting å foreta seg. Sukk ...

Mye flott du har heklet, jeg blir målløs over produksjonen din.

Ha en tidløs helg.

Klem Marit

Unknown sa...

Så fint du har pyntet vinflaskene, passer godt til denne mørke årstiden. Ja, ikveld blåser og regner det. da kan det være godt å være inne å kose seg med vin og annet godt. Tror ikke så mye på dette med klokken jeg heller. Ha en fin kveld. :))

Ruths datter sa...

Herlige flasketrekk Tovepia. Du er veldig produktiv. Flink. Er helt enig med dette tulle med klokka. Jeg skal ha tre nattevakter denne helgen, og må gå en time gratis. Æsj. Ja ja. God helg

Skjerstad sa...

Kjempesøte vintrekk :) Jeg sitter nå å nyter et glass rødt ( da er det fredagskveld ) Jeg er som deg , mørketiden er lang synes jeg . Men da tennes det masse lys !! Så blir det så bra så ;)

Ønsker deg en fin helg Tovepia :)
Klem fra Janne :)

KariL sa...

Ja er så enig. Kvifor all denne flyttinga. Hadde ei kjekk klokke, men skruen forsvant så halve året var eg alltid ein time skjeiv. Måtte jo tilslutt kjøpe ny klokke bare fordi vi skal flytte på desse visarane.
Vinflaskene dine har så flotte varmarere. Kanksje vinen smaker enda bedre (vist det går an)med dei på.

Fredagsklem fra KariL!

Refleksjon på livsvegen sa...

du er dyktig..

så godt at du minner oss om denne klokkestillinga..
trur folk er like forvilla og usikre både vår og haust..
men det er vel til nærmaste sommar ein skal stille begge gongane..

Ha vakker siste oktoberhelg!

HildeP. sa...

Flotte bilder av dine personlige vinflasker! : )) Mørk og kald tid ja, men den er perfekt for håndarbeid ihvertfall, og masse stearinlys! Ha ei flott helg! : )

Klem Hilde

liven sa...

Er så enig med deg Tovepia! Og november er en trist og grå måned....om å gjøre at den fylles med noen kjekke aktiviteter :o)

ha en fin helg :o)

Martilie sa...

Nydeig flaskepynt, både advvents- og julefarger. Flotte presanger -og flott pynt!

Mørkt og regn her, men ekstra kos innendørs med peiskos, masser av lys, PC og TV :)

Nyt kvelden og helgen!

Klem fra Tove

Janne i Fagerlia sa...

Disse ordene kunne jeg ha skrevet selv. Er så enig med deg vedr. dette "klokketullet". Kunne godt tenkt meg sommertid hele året jeg også. Personlig synes jeg januar er en kjempeflott måned. Det blir lysere for hver dag som går, og våren ligger der framme ubrukt og ny.

Som vanlig mye fint innen håndarbeide hos deg. Du skal kanskje være med på julemarked.....

Randis side sa...

Så flotte advent- og jule-flasketrekk. Helt enig om det å stille klokka. Vi burde jo ha fulgt sommertid, da vi ligger like langt øst som finland, som ligger en time foran oss.. Ha en fin helg denne siste i oktober :) Klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Huff ja, enig med deg at det er kjekkere med mer lys om ettermiddagen enn en ekstra time om morgenen. Ønsker deg en flott helg, så får vi av praktiske årsaker finne oss i å stille klokka natt til søndag, som alle andre.

Bitt@mi sa...

Skjønner heller ikke vitsen med å gå til "vintertid" - skulle heller hat vært to timer skjev hele året:-) For lyset som vi alle trenger, og jeg trenger i hvert fall ikke noe lys på morgenen... Ikke til vanlig, men litt godt når ei nattevakt går mot slutt:-) Men da skal jeg jo sove uansett...
Ser at du er veldig produktiv for tiden, og det er jo så flott med disse zalo-trekkene. Min zalodame har den hvite kjolen på seg hele tiden, men må vel fornye henne til jul, kanskje?
Ønsker deg i flott helg, uansett klokke og vintertid:-)
Klem fra meg!

Einy sa...

Jeg er helt enig med deg!!
Forstår ikke vitsen med å stille klokka i det hele tatt jeg...

Flotte vinflaske trekk :)

Ha en super helg :)
Klem

♥ Carpe Diem ♥ sa...

Søte de trekkene var og
pynta virkelig opp
med de blomstrene.
Flote gave dette.
Vil ønske dge ei fin helg.
Klæm fra meg :)

SNILLPIKE♥ sa...

Enig med deg, vi kunne godt hatt "sommer" tid hele året.

Flotte vintflaske-trekk du har laget.

Kikker innom for å ønske deg en strålende helg, klem.

Anonym sa...

Nei. Jeg skjønner ikke heller vitsen med å stille klokka tilbake Skal love deg at den natta er lang å jobbe. Har gjort det noen år tidligere

Vi får bare fyre lys og gjøre det beste ut av denne mørke tida.
Flotte flaske skjulere du hadde laga
God helg videre.

Elkat sa...

Fine flasketrekk du har laga,nydelig fotografert og.
Ja du kan så si om dette klokkestyret,den regelen skulle vært forandra på!Vi har det nå vel greit nå som det er!
Riktig god helg til deg!

Tonemor sa...

Så utrolig flotte trekk du har laget til vinflaskene, og så nydelig du har satt det opp før fotografering.
God helg
Klem Tone

Shy sa...

Er veldig enig med deg i det med å stille klokka, og at november er den tristaste månaden i året.
Fine heklerier her!
God helg!

Anonym sa...

Enig med deg - et tullete 'påfunn' dette med klokka. Du lager så mye fint, Tove - og for et tempo du produserer i! Kos deg med besøket i helga, og hils! Klemmer**

Havfruen sa...

Enig med deg og resten av damene her. Stilling av klokka er bare tull. November er og blir en utrolig lang og mørk måned....
Stilige bilder av flotte vintrekk:)
Ha en fin kveld rundt kjøkkenbordet, klem fra meg:)

lavendel mio sa...

Helt enig, den klokkebiten har jeg aldri forstått meg på, men det er vel ikke meningen at jeg skal forstå alt heller.
Får bare glede oss til den snur igjen:)
Nydelige hekletrekk du har laget!!
Go kvell, klem Hanne

Skautrollet sa...

Så mye fint du har heklet. Dekorativt med fargede trekk til dette og hint. Både advendt og jula er ivaretatt ser jeg.

Tino sa...

Herlige trekk til vinflaskene!
Synes også vi hadde trengt den ekstra timen med lys på ettermiddagen isteden . Og morgenfugl som jeg er våknet jeg 05.00 i dag, og vil nok gjøre det en tid fremover.

Ha en fin søndag!
Klem T

Anette Willemine sa...

Jeg gjør ikke noe ut av om det er mørkt eller mørkere. Liten forskjell, spør du meg. :o)

De er så utrolig fine de flasketrekkene du lager! :o)

Ønsker deg en deilig søndagskveld! Her blir det Halloween-party på 11-åringen. Gleder seg stort!

Klem,
Anette Willemine

Trollmora sa...

Håper du har en deilig søndag :) Jeg har en liten utfordring til deg på bloggen min. Jeg vet ikke om du liker å ta imot slike utfordringer men den ligger der i alle fall :)

Crinoline sa...

Så fine trekk du har heklet til flaskene.Ja,litt surt at det er mørkt når man kommer fra jobb,men slik er det nå...klem

GundaM sa...

ja hvorfor skal vi drive og flyte på denne klokka egentlig...

så nydelige bilder av flaskevarmerne du viser da ;) selv tror jeg at jeg fikk nok masi igår da en venninne hadde 40 års fest, huttimeg tu ;)

ha ei fin novemberuke der ute Tove!

Hobbygåsa sa...

Jeg liker ikke klokkeflytting, jeg kommer helt ut av system jeg :-) Det tar ukesvis før jeg har orden igjen.
Lekre farger til jul og advent på dette!