onsdag 6. oktober 2010

Forandring fryder

Mitt spisebord har overlevd seg selv. Det var en gang i furu, men så malte jeg hvitt, det kan du se HER. Trekket på stolene har også vært gjennom fornyelse opp gjennom årene. Stolene hadde opprinnelig dette trekket, fargerikt og i stil med furua den gangen;)

DSC04502

Dette trekket ble faktisk mer eller mindre utslitt, for på disse stolene leves hverdagen her i huset. Stolene måtte trekkes om, og jeg var inn i en brun kjøkkenperiode, og dermed la vi dette beige stoffet på stolene. Stoffet ble bestilt hos Bohus, og det er skikkelig kraftig møbelstoff som har holdt seg godt.

DSC04503

Men mitt blå sinn fornekter seg ikke, og på grunn av et forferdelig urolig teppe som ligger under bordet, så måtte stolene bli blå:) Denne gangen kjøpte jeg stoff på Stoff og stil. Det blomstrede stoffet er gardiner i bomull som jeg kjøpte på Sparkjøp for en billig penge (kjøpte 3 lengder, skal ha den ene som duk); ..…hadde faktisk vært pent som stoltrekk det også;) Neste gang…kanskje:D

IMGP0635

Jeg tror at neste gang det krever fornyelse, så er hele spisegruppa moden for utskifting, men den holder noen år til;) Da er jeg fornøyd med spisegruppa…..igjen, små knep, nytt liv:D

Imorgen drar vi på prinsessebesøk, det gleder jeg meg til!

Klem fra tovepia………………som stoler på at den milde høsten varer;)

60 kommentarer:

Viola sa...

Det der ble jo knall, med blått stoff!! :) Her har vi bord i trefarger, gammelt er det også. Resirkulert fra den ene til den andre, hehe.. Jeg hadde sånn sansen for alt det trehvite en gang.. det vedvarte.. men må si jeg synes det hvite blir bare mer og mer sjarmerende.. Da vi flyttet inn hit, så gikk alle vegger i hvitt, det ble litt for MYE hvitt for meg. Nå har jeg faktisk begynt å like det.. Tok lang tid, men det er rart med den vanen du..
Ha en fin dag, klem fra meg! :)

Gry sa...

Forandring fryder! ;) Ble fint med blått! Det er jo greit å bytte ut litt når en ikke legger for mye penger i det og hvis jobben ikke er for omfattende. Høres ut som du har fått skikkelig grep på dette med å tapetsere møbler ja ;) Har jo en egen sjarm det som har hengt med en stund. Herlig veggord hos dere og høres ut som det er veldig godt å være gjester hos dere <3 En fin kveld til deg! Klem Gry

Anita Tørmoen sa...

Det ble fint med det blå stoffet. Gardinstoffet var koselig:)

EllenSand sa...

Helt enig med deg. Gjenbruk er både bra og viktig. :)

Ruths datter sa...

Fint med blått. Ingen bombe akkurat. Du er blå du Tove. Jeg har også gammel spisestue. Vi har hatt den i 32 år faktisk. Gubben fkjønner ikke vitsen med å kjøpe ny. Hm. Ja ja.
Klem

Mette sa...

Sa flink du er! Jeg har ogsa gatt og tenkt pa a male spisestua om... det var dette med tid og overskudd, da!

ha en fin kveld
klem Mette

Greta sa...

Hei. Det er ikkje så mykje som skal til. Ett trekk her og en du og gardin der, så er rommet og møblemanget så godt som nytt :)
Da skal vi ut og fate begge vi da i morra. Kos deg i helga, det skal eg

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Skjønner at det bor en handywoman i ditt hus også ;) Flott altså.

God onsdagskveld.

Livet i Nord sa...

Så flott med blått! En stoffbit og maling, det er ikke så mye som skal til for å fornye møblene. Utrolig hva man får seg til å kaste,og så løper vi og kjøper nytt. Jeg er heldigvis blitt mer bevisst på dette med årene og har virkelig fått sansen for fornying.

Ha en fin kveld:)

Skjerstad sa...

En herlig forandring ! Og helt tovepia ;) Det stoffet var nydelig til gardinene :) (Jeg kjøpte meg stiftpistol i dag , kanskje jeg kan gjøre som deg )

Ha en fin kveld med ny spisestue :)
Klæm fra Janne :)

Lene Megan sa...

Det er da utroligt flot, som du giver stolene nyt liv! En lille forandring og alligevel så stor forskel :)

Jeg kan også godt lide det blå!

God aften, hyg dig! Klem.

Laila -Karin sa...

Flott med blått trekk .
Her i huset blir møblene malt gang på gang .
Har ikke fatt begynt på spisestuen
enda.
Men jeg fikk kjøpt en mengde gardinlengder på Kid for en symbolsk
sum , så jeg har mye å velge i.
Sendte pakken til deg i går
Ha en fin kveld videre.
Klem

Linda sa...

Forandring fryder er det noko som heiter. Og så er det like kjekt kvar gong.

Snertne sneller og små nøster sa...

Kjempefint! Ble du ferdig før gjestene kom den dagen eller? Hvorfor skal man bytte helt ut alltid? Det er jo like greit å bare shine opp av og til :-) Nydelig stoff du hadde fått tak i - jeg leter stadig etter rosestoffer :-D

Ha en riktig god tur på prinsessebesøk :-)

Klem fra Siv som tror fullt og fast på at den milde høsten fortsetter ;-)

Lappeline ♥ sa...

Blått er flott ....jeg har også holdt på slik en stund men nå er hele spisestuen skiftet ut etter del om trekkinger på stolene.
Ha en fin kveld
Klem til deg

hjem hos linda sa...

Alltid spennende å pusse opp gammelt til nytt.....Og så fint det ble:0)

Ja tenker kortet ditt gikk varmt i køben,ha ha ha ha ha....
Skal kose seg på tur:0)

Klæm Linda

Unknown sa...

Det blir så fint med ny maling og nytt stoff. Har nok holdt på sånn jeg også, men det ble nye stoler tilslutt. :))

My home is my Castle sa...

Ble kjempefint med blått :))
Og stolene blir jo nesten som nye med nye trekk..

Håper ryggen din er blirr bedre..;)
Klem,Kari

Havfruen sa...

Her slo blådama til ja:) Stolen ser kjempefine ut!! Blått passer jo flott mot hvitt. Jeg kommer og sliter på putetrekket om noen helger:)
Vært hos frisøren, kort kort og veldig fornøyd:)
Riktig god tur...ringes:)
Klem fra havet i snart storm styrke!!

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei
Det er så kjekt med slike møbler som med enkle knep fornyer og forynger seg. Kos deg på prinsessebesøk, snart står en ny helg for døren. Klem fra meg

Smykkas sa...

Blått er også en av mine favorittfarger, og stolene ble virkelig kjempefine.

Nydelige farger på tingene du viser. Vi trenger slike nå når høsten herjer med oss.

God tur til prinsessebesøket.

Klem

Anonym sa...

Hei.Så fint det ble.Kjempe fint.Trenger ikke mye for at det blir stor forandring.Kos deg masse i morgen med prisesse besøk.Høres koselig ut.Klem fra Bodil.

yesheimen sa...

Hei. Ja disse stolene er klassiske i seg selv, og da er det bare trekket som trengs å fornyes. Blått ble flott, da har du stolene i mange år til tenker jeg. Og veldig fine gardiner du har kjøpt. Blir nok fint hos deg nå.

Ha en fin kveld, og god tur til Prinsessa!

Klem Ann<3

Einy sa...

Du må jo være billig i drift du som er så knallgod på gjenbruk og fornying!! :) Stolene ble kjempe fine :) Blått er fint.

Kos deg masse sammen med prinsessen :)

Klem

Gammel stil sa...

WOW! Så fint det ble! Du er veldig flink:)

Klem:)

Randis side sa...

:) New look! :) Stolene ble helt forskjellige med de ulike stoffene. Og du har all grunn til å være fornøyd! Ha en fin kveld i høstværet! Klem

Josefine sa...

Heisan..

Så tøfft med blått trekk, kjekt å få noe nytt med enkle grep! Kjempesøt gardin også... klem fra meg

Tino sa...

Så fint det ble med blått! Og så er det så utrolig kjekt at man kan male/trekke om etter som smak og trender forandre seg.
Her regner det sidelengs i kveld, har akkurat vært ute en snartur med den firbente som slettes ikke ville ut, men fra i morgen blir det bedre vær også her.
Kos deg på prinsessebesøk!
Klem T

huset ved elva-elin sa...

Stolene var fine med blått trekk, jeg synes blått er en kjempefin farge til å bruke på kjøkkenet.
....men jeg likte godt det med blomster også ;-)
Ha det fint
Klem fra Elin

mammaKine sa...

Spisestua ble knallfin.
Takk for titten. Klem fra Kine.

Bjørg ✩ Huset ved Fjorden sa...

Så flotte stolane vart med blått! Eg syns kombinsjonen blå/kvit er så fin!:) Og dei gardinene frå Spar Kjøp såg eg og på sist eg var der, også klarte eg å la vere å kjøpe!! Irriterande, for dei var kjempefine!:)
Ha ein fin kveld!
Klem:)

KariL sa...

De ble riktig stilige. Du er et oppkomme av ideer. Kjekt å følge med i din hverdag. Min er mye horisontal for tiden. Kjekt med bærbar på magen :))

Hanne sa...

Vi har alltid hatt spiseplassen vår på kjøkkenet, siden vi alltid har hatt et stort kjøkken. Vi har bord og stoler i furu, bordet ble pusset opp for mange år siden, etter at ungene ble tenåringer så det er fint enda. Stolene kunne virkelig trengt en overhaling, og jeg har i flere år tenkt på å male dem. Men fremdeles står de der og ser tragisk ut.

Sukk.

Franske drømmer sa...

Som de sier i reklamen på tv "... hvordan man kan få det greit med enkle midler" ;) Det er ikke så mye som skal til før man får et helt nytt møbel eller hva det måtte være :))

Ønsker deg en god natt!
Klem

Janne i Fagerlia sa...

At gamle ting får ny "image", er vel helt i tråd med tidens gjenbrukstrend. På denne måten er vi jo miljøbevisste også. Synes dette blir flott jeg. Snart får vi Sparkjøp her i Kristiansund også. Gleder meg til deg, for denne butikken selger jo så mye rimelig garn.

. sa...

Så fine dei vart. Kvaliteten på møblane før i tida var av ein heilt annan kvalitet enn dei er idag. Kan ikkje samenlignast. Eg trur faktisk at furumøblane kjem tilbake ganske snart igjen. Så du skal ikkje sjå vekk ifrå at dei kvitmalte stolane dine ender opp som fufumøblar igjen...

Tonemor sa...

Forandring fryder, og disse ble jo virkelig flotte.
Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg.
God tur og kos deg masse på prinsesse besøk.
Klem Tone

Bluggi buggi blogg sa...

Ja det er utrolig hva maling og stoff kan forandre. Gøy å forandre og gi møblene et nytt liv. Stolene ble fine og passet godt til det fine gardinstoffet. Kos deg på prinsessebesøk :)
Trude :)

Solveig sa...

Helt enig min venn; det er noe spesielt gøyalt med gjenbruk:o) Knallfine stoler i blått! En farge jeg også er veldig glad i:o) Så kjekt å kunne forandre litt av og til, og så føles det ekstra gøy når man har vært litt kreativ!

Ønsker deg en strålende torsdag min venn! Setter alltid stor pris på kommentarene fra deg:o)
Klem fra Solveig

Lindas hobbyhjørne sa...

Det ble jo kjempefin :)
Ha en fin dag, klem.

Petrinetrollmor sa...

Hei ! Gjenbruk er flott ! Og vere en slik handykvinne som du, er også veldig flott !! Du er veldig flink, Tovepia !

Ønsker deg ein riktig god kosedag sammen med prinsessa :))

Besta sa...

Forandring fryder:) Skulle nok ha skiftet trekket på spisestue stolene og da er det mannen som må til, skikkelig flink er han til det:)

Ha en fin kveld.
klem fra marilyn

Eirin Bjørnstad sa...

Å, så godt å se deg og bloggen din igjen, Tove!

At godt fra Eirin

Barbros lille verden sa...

Utrolig hvordan nytt stoff kan fornye hele spisestua fullstendig!!
Kjempeflott :)
Digger forresten Take it easy-stickeren din! Perfekt :)
klem fra meg

Hege sa...

Så fint det ble Tove - og er litt blå selv:-)
Ha en kos kveld,
klem Hege.

Bestemor Drillo sa...

Dette blir pent! kan jo ikke bli annet,det er jo blått!God helg til deg!Klem fra meg;))

Unknown sa...

Unektelig best med blått ja, itte mi meining :o)

Fint det blei!!! Flinke du altså!

Gooood helg og kos deg med prinsessebesøk :o)

Anonym sa...

Ja, små knep, nytt liv - noe du er god til, spisestua ble jo kjempelekker! Håper du har det bra, og at helga blir god! Klem fra meg**

Datt sa...

En ekte gjenbruker, *bøyer meg i støvet*!
Og de blomster-gardinene, love it! :)

GundaM sa...

tenk, jeg kommenterer nr 50 Tove!!! herligheten da så masse kommentarer du har da jente!

håper du har ei fin fin helg der i norges vakreste by!

klem fra meg nr 50!

hihiih

Hobbygåsa sa...

Det ble kjempefint med blått stoff! Hehe jeg må le litt. Vi har tydeligvis våre favorittfarger, din er blå og min er lilla - det syntes både i klær, møbler, garn, stoff osv osv :-)Håper dere koser dere hos prinsessa - ha en fin helg!

Maret sa...

Gjenbruk er tingen..
Synes stolane blei fine, og trur nok du enno kan trekke dei om at nokre ganger...

Ha ei fin helg.

Ruths datter sa...

Jeg har linket til deg i dag. Den flotte heklekurven jeg kjøpte av deg.
Klem

liven sa...

Heisann!!
Gjenbruk liker vi....og forandring fryder!!
Kjempefint med dette blå stoffet!!

Håper været er like fint hos dere som her....nå er høsten vakker :o)

ha en fin helg Tovepia

Anonym sa...

:) utrolig som tidene endrer seg:))

det blomstrete er et stoff som Green Gate har brukt i en kolleksjon:)

god helg..

Anne sa...

Forandring fryder, ja det skal være sikkert og visst, uansett godt du fikk av det mønstrede for gud det var grusomt Tove, men det skulle jo være slik for noen år tilbake :-)

Anneklem meg ønske om gog søndag.

Maruska sa...

Alltid gøy med forandring. Dette blei jo kjempe fint!! Likte så godt de blomstrete gardinene!
Håper du har ei nydelig helg.
Goklem fra Marie :)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei Tove!
Så fint det ble, men så er jo jeg litt forutinntatt, som liker så godt blått og hvitt! Ikea har også mange fine stoffer som egner seg godt, og er solide nok, så det trenger ikke være dyre møbelstoffer man bruker.

Ha en kjempefin søndag!

Klem Cathrine :-)

Elkat sa...

Det ble skikkelig flott,du er flink!
Godt å få bort sånne furuting..
Ha en fin søndagskveld!

Tulip sa...

Lurt å fornye stoltrekk før en skifter ut hele spisegruppa. Det er økonomisk og ikke minst miljøvennlig:)

Klem:)