onsdag 27. oktober 2010

Julestemning på kjøkkenet

Jula er like om hjørnet, i hvertfall for de av oss som skal produsere diverse saker før julestria setter igang;)

IMGP0788

Egentlig synes jeg jula kommer altfor tidlig på butikkene hvor julepynt og julegodt allerede er på plass i hyllene, men på samme tid skaper det en forventning og varsler om ei koselig tid som ligger foran oss.

IMGP0790

Selv begynner jeg julepynting allerede 1. desember, så da er det jo ikke så lenge til;) Jeg liker adventstida, det er ei trivelig ventetid mot juleferie og late dager; så jula kommer som bestilt i ei mørk tid av året.

IMGP0783

Derimot er jeg ikke tilhenger av jula etter nyttår, for da er jeg innstilt på et nytt år og en ny vår i sikte;)…så allerede i slutten av mellomjula eller tidlig januar, er julepynten tatt bort her i huset, 13. dags jul er overskrytt;)

IMGP0784

Det er jo litt koselig å pynte på kjøkkenet også, så nye trekk til zaloflaska med matchende tuer er å finne i tovebua;) Der ligger allerede trekkene til adventstida:D

IMGP0674

Ypperlig som gave til en venninne eller som pynt i egen heim;)

Kun få dager igjen av oktober, nyt dem!!

Klem fra tovepia………………som trekker seg sakte mot november;)

59 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg takker for tipset, jeg - for jeg skal hekle meg slikt til jul - synes det er kjempefint og veldig jul! Passer bra til julete meg! I år er det dessverre ikke mye ferie å skryte av, da - men julestemning skal vi nok få uansett. Kos deg videre med onsdagen, Tove!

Hobbygåsa sa...

De er så fine, og en kjempeidè å lage i advents- og julefarger! Jeg småpynter fra 1. desember, masse på lille julaften og 1. nyttårsdag fyker alt ut. Da er jeg ferdig med gamleåret og begynner på ny frisk - vel kjøkkengardinene har en tendens til å henge ut i januar da, men de er bare røde uten nisser og den slags.

Hege sa...

Tiden frem mot jul går (altfor)fort den Tove!:-)
- nydelige ting du lager, og veldig kjekt med ting som hører sammen:-)
Her skal første jule-verksted gå av stabelen lørdag..!
Ha en fortsatt fin dag,
klem Hege.

Marion sa...

Ble skikkelig i julestemning jeg nå :) Vi skal lage jul temavegg i butikken jeg jobber i til helgen så dette var en bra start og inspirasjon;)
Klem

Hjertedamas blogg sa...

Hei!!! Jeg plukker frem eksne med jula, som står under et skap i stua, , så jeg er ferdig med å pynte til 1. advent/ 1.desember. Når julaften er over, så begynner jeg og se frem til å fjerne pønten, det vil si at 1. nyttårsdag, da er ihvertfall jula forbi for mitt vekommende:DDDD Om ikke før:DDDDDD Det er liksom advent, som er greia mi:DDDDD klemz

hobbyvimsa sa...

Heisann!!Ja her var det koslig julestemning!!Kjempe fine ting du har laget,jeg har også kjøpt rødt garn og skal hekle røde kluter til jul.Her pyntes det også 1 desember!!Ha en flott dag..Klem Linda:)

Anonym sa...

Det røde settet var skikkelig lekkert. Enig med deg - starter gjerne med førjulstiden tidlig, men straks etter at rakettene er oppe, så er jeg ferdig med det :-)

Ha en strålende onsdag!

Trollmora sa...

Disse hekleriene dine er såååå fine altså! :)
Jeg har samme tankene som deg om jul..... etter nyttår er det NYTT ÅR og vi sikter mot vår!!! :)

Trollmora sa...

Disse hekleriene dine er såååå fine altså! :)
Jeg har samme tankene som deg om jul..... etter nyttår er det NYTT ÅR og vi sikter mot vår!!! :)

Hjemme hos meg sa...

Hei!
Artig :) Greit å få gjemt bort den stygge zaloflaska litt ;)

Ha en finfin dag :)
Klem Anette :)

Besta sa...

Jeg gjør som deg, jeg begynner med julepynt til 1.søndag i advendt og hiver alt ut 1.nyttårsdag. Syntes der er koselig med tida fram mot jul, kosen og forventningene.
klem fra marilyn

gult hus i svingen sa...

her er jula ut av huset seeenest 1.nyttårsdag, det kommer an på formen;)Spiser pinnekjøtt nyttårsaften i tillegg til julaften her i huset. Det er mektig mat;)
Vi pynter til jul lille julaften, og sånn får det bli:)Ihvertfall så lenge barna bor hjemme. Tradisjoner er de meget opptatt av. Mamma, vi pynta da alltid til jul på lille julaften, var kommentaren da jeg sneikpynta med noen nisser i fjor:)
Fint håndverk, Tove:)
Klem fra Trine:)

gult hus i svingen sa...

glemte å si fra at Namaste kommer til byen i november. Vi ønsker da bloggtreff, lørdag 20 november på Ni muser i byen. Tidspunkt bestemmer vi etter hvert. Rundt lunsjtider:) Håper du får til å komme:)
Klem igjen.

Viola sa...

Oj nå ble de røde også ja! Jeg er så fornøyd med de fiolette jeg bestilte, skikkelig dekorative er de, og jeg anbefaler dem mer enn gjerne!! :)

Jula kommer alltid brått på synes jeg.. Og jeg synes det er alt for tidlig jul i butikkene! Men 1. des, ja da kommer også jeg i julestemning.. :)) Her varer jula til 13. dagen, så hos oss er den vel oppskrytt da, ha ha! :))

I dag er det grått og regn her! Men vi får tåle det, så mye fint vær vi har hatt..
Ha en god dag, med klem fra meg! :)

Snertne sneller og små nøster sa...

Flotte gaver du viser :-) Det er greit å starte i go'tida når det er snakk om alt som skal lages ja :-D Jeg har en intensjon om å få frem litt jul jevnt og trutt i hele adventstida, men som regel går det ikke helt etter planen. Men jeg holder fast på 13. dag jul - den greier jeg ikke å fri meg fra :-D

Ha en fin og produktiv dag og klem fra Siv

Havfruen sa...

Alt for tidlig og tenke på jul enda ja! Men du som skal produsere, må vel starte nå:)
Flotte juleting:)
Nå, middag her...trøtt som en dupp..
Ha en fin ettermiddag og kveld, klem fra meg:)

Anita Tørmoen sa...

Disse settene dine er kjempefine gaver, så salget går vel unna i Tovebua tenker jeg:) Synes både de lilla og de røde er like flotte:)

Jannickes Hjemmekos sa...

Heisann
Nå er det en stund siden jeg har lagt igjen en hilsen hos deg. Fine trekk du har heklet. Jeg er nok litt som deg; glad i adventstid og julekos og pynt i tiden frem til jul. Når det nye året starter, er det ut med jul og plutselig er det vår i luften. Jeg strikker nisser etter oppskriften jeg fikk av deg i fjor. Har ikke tovet dem ennå, men håper de blir fine. Klem fra meg

Ugla sa...

Det er fint med julefarger på kjøkkenet, jeg holder på med røde grytekluter nå.

Greta sa...

Hei. eg og bruker å begynne 1. des og elsker adventstida. gleder meg til lysfesten. For det er jo det vi feirer. At sola snur og det går mot lysere tider att. det er i alle fall det vi feirer her i huset. Og da må man jo bruke masse lys og lyse opp den møkeste månaden i året.

sylvia sa...

hei.
ja det går fort til jul nå, godt å være tidlig ute,pynter fra 1 desember her å,
å som du ut så fort vi har feiret nyttår.
fine ting du lager,
flotte gaver,' klem fra sylvia

Unknown sa...

heisan og takk for din koselige hilsen ;)
jeg har fått vite at man tar ett toppstrøk med oljemaling, blank eller halvblank etter ønsket farge ;)
Så nå skal det kjøpes inn i kveld ;)
NYDELIG!! Du er så flink!!.))
En fryd å se hva du lager ;))
Nyt av kvelden ;))
klem fra meg, Anki

Tino sa...

Ja julen nærmer seg,jeg har alltid så store planer men rekker sjeldent alt ;)
Lurt å begynne å tenke litt på julegaver allerede, det er flotte sett du hekler til kjøkkenet.

Ha en fin kveld!
Klem T

Lindas hobbyhjørne sa...

Hei.
Helt enig at julen begynner alt for tidlig.
Jeg å syntes at des. er en herlig tid å ordne til jul, koser meg veldig da og er ferdig med julen når det er nyttår.
Fine ting du har laget.
Klem.

Skjerstad sa...

Hei :) Vi pynter ikke før lille juleaften , det er en tradisjon jeg har tatt med meg hjemmefra . Men jeg pynter i lilla 1 des ;) Koselig med juleforberedelser . Jula er over 2. nyttårsdag ;) Koselige ting du har lagt inn i Tovebua :)

Ha en fin kveld :)
Klæmma fra Janne :)

Sologbolig sa...

Ja, tida før jul er koselig. Hyggelig å holde på med forskjellige aktiviteter inne. Du lager så mange flotte hekleting. Ha ein fin kveld. Klem.

Mona sa...

Ja det är inte långt kvar. Tiden går alldeles för fort nu. Jag har tänkt hinna göra en massa nya saker att sälja på vår julmarknad, men få se hur det går.
Jag tycker det är trevligt att det börjar finnas lite julgrejer i bloggarna, i butikerna och i tidningarna. Jag har redan väntat på dem.
Harliga saker du tillverkat! gillar de röda kökssetet!
Kram, Mona
PS. Härlig ram i ditt förra inlägg. Har du gjort något åt den redan?

Refleksjon på livsvegen sa...

Eg er fyrst lilla før eg vert raud ;-)
Flott ting du lagar!!

bestemors hage sa...

Hos oss varer jula til 20.dag (13.januar). Men så er adventstiden helt lilla. Jeg må bli ferdig med baking og matlaging først før jeg vil pynte til jul.
Det er ikke rødt og ingen nisser i spisestua, så om vi har gjester nyttårsaften så blir det ikke dekket et nytt julebord.

Jeg er også i full gang med både lilla og rødt garn. Og rødt stoff.

Martilie sa...

Lekker zalo-pynt og kluter. Jul på kjøkkenet umiddelbart da :)

Hos meg starter pynting 01.12, med litt hver dag frem til jul.

Starter med engler til advent og ender opp med også litt nisser til jul. Men riktig jul blir dte når gammelt nypusset sølv tas frem :)

Nyt kvelden!

Klem fra Tove

Hulda sa...

Dette var jo flotte gaver! Ser supert ut. :)

Sjarmerende GJENBRUK sa...

...kanskje du kommer innom på et kakestykke i morgen?
Kos å se jul på kjøkkenet ditt allerede...jeg må snart begynne å tenke i de baner :)

KLEM og ha en fin aften!

Randis side sa...

;) Produktiv dame :) Mangt kan sies om mørketida, men jula som som et lyspunkt midt i den mørkeste tida :) Gleder meg alltid til jul, lange late dager, god mat, familie, bøker, gode filmer på tv, korte arbeidsdager i romjula.. :) Virkelig noe å glede seg til! Ha en fin kveld med mere julehåndarbeid (?)! Klem

Lene Megan sa...

Først tænkte jeg: Åh nej, ikke jul allerede. NEJ til jul i oktober (og november)! Men jeg kan godt se, at man er nødt til at starte nu, hvis man skal producere og have ting klar til december! :)

Selv venter jeg. Men jeg er jo også kreativ på en anden måde. Jeg skal lige have min fødselsdag først i december "overstået", inden jeg kommer i julestemning. Og dog. Jeg har to nisser, som flytter ind i slutningen af november. Dem elsker jeg!

Flotte ting du laver! Du er virkelig flink.

KLEM

Bodil sa...

Her var det både jule- og adventstemning :) Kjekke ting å få. Ha ein fin kveld :) Klem

Unknown sa...

Hei igjen, nå har jeg fått mere info .)
Man kan også bruke en fuktsealer fra samme leverandør ;))
Tror jeg gjør det, i stedet for oljemaling (kanskje ødelegger litt av finishen) Her kan du lese litt mer ,)
http://www.wakeupnorway.com
Nyt kvelden ;)
Klem

Franske drømmer sa...

Det er virkelig en fantstisk tid vi har foran oss! jeg gleder meg!
Jeg må innrømme at jeg begynner allerede i slutten av november med å julepynte jeg da, men julen er over rett etter nyttår ;)

ha en skjønn dag, gode du!

Klem!

Franske drømmer sa...

Det er virkelig en fantstisk tid vi har foran oss! jeg gleder meg!
Jeg må innrømme at jeg begynner allerede i slutten av november med å julepynte jeg da, men julen er over rett etter nyttår ;)

ha en skjønn dag, gode du!

Klem!

Franske drømmer sa...

Det er virkelig en fantstisk tid vi har foran oss! jeg gleder meg!
Jeg må innrømme at jeg begynner allerede i slutten av november med å julepynte jeg da, men julen er over rett etter nyttår ;)

ha en skjønn dag, gode du!

Klem!

Bjørg ✩ Huset ved Fjorden sa...

Eg gleder meg sånn til jul!!:) Eg og starter pyntinga 1. desember, 2.januar er det godt å få den ut;)
Flotte ting du har hekla, flinke deg!
Ha ein fin kveld!
Klem:)

Jorun sa...

Så søte ting du har laget.
Ja jeg pynter tidlig jeg og... Det gjør nesten alle her.
Siden de fleste bruker kunstig juletre, så er det som oftest på plass i stua hos de fleste allerede før utgangen av november. Litt tidlig kanskje, men folk virkelig koser seg i desember tror jeg...

Vilma sa...

Jeg pynter op ....engang i december , har en passion for lyskæder , vi trænger til lys i mørket , så det glæder jeg mig til. Og søde ting , som altid :-))

Klem Vilma

Seascape sa...

Nå er min hagesesong omtrent over for denne gang og jeg er tilbake i blogglandia igjen. Og da måtte jeg jo inn og besøke bloggen din :-)Herlighet så mye fint du har laget, pynten til Zalo flasken er et skikkelig artig påfunn. Håper du og dine har det bra. Klemmmmmmmmmmm

Barbros lille atelier sa...

Kjempefine trekk og kluter! Utrolig kjekt å få noe sånt i gave! Du er vannvittig produktiv!

Klem

Bestemor Drillo sa...

Vakre julete ting !
Det er jo snart november og da er det snart jul! Jeg går rundt med masse ideer som det som vanlig ikke blir noe mer enn halvparten av !
Det er jo det som er så moro med førjulstida !" Det skal jeg lage og det skal jeg lage" Usj!!!!!
God natt og klem til deg!

Hildes Scrappeunivers sa...

Så flink du er! og så flotte ting ♥ Jeg strikker kjøkkenkluter til kjente og kjære som jeg skal legge ved julegavene i år, men det kan jeg jo ikke skrive i bloggen min he he :) Ellers blir det nok scrapping av både julekort og pakkelapper! Alt dette er bare kos, og jeg blir nok ferdig i siste liten i år også :)

Klem fra Hilde

GURO sa...

god ideer fra deg igjen. og jeg som helker røde oppvaskkluter om dagen for å gi bort til jul, ingen dum i de med salo flasken også.. takk for hyggelig kommentar..

Unknown sa...

Herlige ting Tovepia;)
Ja jeg gleder meg til 1.desember jeg også. Da er det lilla, sølv og adventstid hos meg;)

HildeP. sa...

Nydelig rødfarge, vilnok skape julestemning! Enig med deg, jula kommer fryktelig tidlig til butikkene! Klarte ikke holde meg, og måtte smake litt på julebrusen ; ) Ha en flott dag!

Klem Hilde

Fruens sa...

Hei Tove
Så fint det er å pynte den stusselige zalo flaska..Jeg rydder ikke bort julen før 20dagen jeg..pynter masse den 1 des,men sparer litt spesielle ting til den 23des..å gleder meg alt jeg,håper det er bra med deg,ønsker deg en fortsatt fin torsdag
Klemmer fra Fruen

Stubbetufsa sa...

Hei!
Vottene er strikket av hvit Mor Aase med lilla magebelte, enkel tråd, det tover så godt!
Og du kommer til å reformere hele Norges Zalo-utstyr!

Tonemor sa...

Nydelige dissse kjøkkensettene du lager altså.
Full fart mot november
Klem Tone

AnKa sa...

Nydelig julete sett du har hekla. Ja vi må kose oss i adventen, og ikke la oss stresses av julemaset:)

Asbjørg sa...

Sjå der ja,der var julefargene!Så flotte ting du lager,imponert over alt du klarer å produsere!
Ha det godt!

Barbros lille verden sa...

Ja, klart - du må jo ha advents- og juleutgave!! Kjempefine :)
Du må være utrolig kjapp til å hekle?! Produksjonen er jo helt formidabel ;)
klem fra Barbro

Gry sa...

Så koselig ♥ Ja, dagene flyr av sted nå, kun tre dager igjen av oktober.. På tide å komme i gang med julepuslene ;) Snart god helg til deg! Klem fra Gry

Solveig (Svingenslillehus) sa...

Lekkert! Ble skikkelig julestemningen på kjøkkenet ble! :)

Klem til deg!

Elkat sa...

Så finnnt!Du er kjempeflink.
Rødt er julefarga ja uten tvil.Det blir ikke lenge til nå før det blir rødt i hjemmet vårt også,koselig tid nå framover.Gleder meg!
Ha ei flott helg!

Loppelill sa...

Så flott det var! Er ikke så gææent at jula starter tidlig. Da får en litt ro på ting.