tirsdag 21. april 2009

Heklehatt m.m

Innimellom all strikking er det godt å hekle litt.

Denne hatten er heklet av noe restegarn jeg hadde liggende, en blanding av lin og bomull, og egnet seg utmerket til denne sommerlige strandhatten. Husker ikke lenger hva garnet het. Mønster fra Garnstudio, tok det ut av et ukeblad for flere år siden. Greit mønster og heklet på 1 – 2 kvelder.

DSC01623

Håper inderlig det blir så mye sol at jeg får bruk for den;)

DSC01624 DSC01625

Mormor-teppet er godt i gang.

DSC01634

Det skal ligge på denne vogga, når vogga ikke lenger fungerer som barneseng. Da kan den oppbevare duker, sengetøy eller annet, og teppet kan skjule det som måtte ligge der. Det hekles av Ullteppegarn, og meningen er at det skal tøves litt. Her gjenstår det mye arbeid, mangler 13 ruter, samt at det skal hekles rundt det hele.

Den brune sommertoppen i tidligere innlegg ble rekket opp!! Ja, den var ikke meg, og den blir nå til en heklejakke, hvor det er helse i hvert hull;) Trenger vel det, sett ut fra forrige innlegg:)

DSC01630

Mønsteret er fra Drops og ser greit ut, men dette er også et møysommelighetsarbeid. Det blir ikke enklere fordi om det er mange luftmasker;)

DSC01631

Ønsker alle ei forsatt god uke med sol og vår;)

27 kommentarer:

Monicas sa...

heisann....så mye fint du lager...:) skikkelig fin den lua..kunne tenke meg en sjøl....å teppe...me like..har bladd meg igjennom her å liker meg godt

Hobbygåsa sa...

Så stilig sommerhatt, lurer meg på om jeg ikke trenger en slik en jeg også... Og den jakken ser jo fryktelig spennende ut - like greit å rekke opp hvis man ikke blir fornøyd og bruke garnet til andre ting ja. Hekletepper er alltid like spennende, man skulle hatt bruk for uendelig av disse for de er jo så gøy å lage. Men desverre er det slik at det stopper seg etterhvert. Ha en fin dag!

Bodil sa...

Her var det utruleg mykje fint:) Blir spennande å sjå toppen når den er ferdeig. Og så var det jo ei heilt nydeleg vogge:)

Ingun sa...

Lagt kommentar på vogga! Så mye fint du har på gang nå. Hekling blir så fint. Likte godt hatten i linfarge...Tror jeg må prøve meg på en slik til sommeren, hvis jeg finner rette fargen....

Ha en god kveld, med hatt!!

Randi sa...

Den var knallfin!! nå kan bare solen og varmen strømme på..for nå er du kledt :-))

Nydelig tepper du hekler. Har noen liggende jeg også..men lite motivasjon på det akkurat nå for tiden.

Ha en fin kveld

Siv sa...

Fortsetter å være flittig du... Her blir mye påbegynt, men strever med å få det ferdig. Det mormor teppet blir bare helt lekkert. mye arbeid, men verdt hver maske. ha en flott arbeidsuke.

Stubbetufsa sa...

Koselig sommerhatt! Så da er det bare å håpe på at sola steker så du trenger den!
Elegante bestemorruter, jeg har ikke sett den varianten før! Men den der "helsetrøya", jeg har jo hørt at det er helse i hvert hull, men...

Havfruen sa...

Hva du produserer...hatte ble tøff, nå håper jeg sol kommer. Hører rykter om at det har vært sol i byen i dag. Det har det ikke vært her...
Liker godt teppet du hekler også.

Nå er det fyr i peisen og avslapping..

Sidselsidserk sa...

Flott hatt da! Imponert over at du rekker opp og starter på nytt - jeg er mer der at jeg strikker ferdig og legger det bort i et skap.....
Ha en finfin kveld

KATE ♥ sa...

Du er flittig.
Fint teppe, flott hatt og noen nydelige øyner under bremmen.
Ha en fin kveld.
Klem Kate

Unknown sa...

Sommerhatten var knallgøy. Kjempefint oldemorsteppe også. De rutene du sitter å hekler på er jo mye arbeid i. Gleder meg til den blir ferdig slik at vi får se den. Jeg er treg med å rekke opp, ligger det kanskje fra meg. Du er flink som bestemmer deg, du tvilte jo på genseren....

Heidi sa...

Så mye fint du hekler! Sommerhatten var søt og praktisk, bestemorsruter er alltid fint, og toppen ser luftig og spennende ut :)

Solveig sa...

Så mye fint du holder på med. Heklehatten ble stilig. Blir spennende å se jakka med helse i hvert hull.

Anonym sa...

Den hatten er kjempefin, Tove!Ja, la oss håpe det blir masse bruk for den i sommer! Kan du alt som har med strikking og hekling å gjøre du?? Like imponert hver gang jeg er her, jeg! Fin dag! Klem fra Randi**

Loppelill sa...

Så mye fint du lager! Den lua var flott!! Fine farger i mormortepper :)

Inger-55 sa...

Så Mye fint du lager. Og vi håper på mange hekleluesolhattedager! jakken din blir sikkert superfin. Men jeg synes den toppen du rekte opp var fin også!
Ønsker deg en flott dag!

cille sa...

Flott bestemorsteppe du har laget. Herlig med ikke så allt for mye farger synes nå jeg! Det ligger en Award og venter på deg i bloggen min, som du allerede har sett ser jeg...knis..

Jorids BestemorBlogg. sa...

Så mye fiffige og fine ting du lager Tove.
Takk for alle posetive kommentarer du skriver på bloggen min ,det gleder vet du!!
Ha en fin dag!!!

Anonym sa...

Nydelig hatt!
E du sånn hattedame?
Jeg er dårlig på hatter,men syns det er flott på andre.
Synd at du måtte rekke opp toppen(så no er du toppløs:)
Men den du hekler nå ser jo fin og luftig ut.
Du er en racer med håndarbeide du.
Ha en superflott onsdag kveld!

IngersATELIER sa...

Hei igjen Tove, nå mååå jeg ta meg sammen:) Lite blogging og mye hage for tiden hos meg, men det kommer nok dager med gråvær og regn igjen... så da så:)) Hhuff, ser du er syk igjen, stakkars deg! Håper du har frisknet litt til nå. Lua di var helt nydelig, teppet også. Pruduktiv er du iallefall!
God bedring til deg, håper du slipper unna flere kuler nå!
God klem herfra!

Elins Strikkeri sa...

Jøss kor flittig du er, her var det mykje fint!! Likte spesielt godt hatten din, håper du får brukt den mykje i sommar:)

Sylvia sa...

For en kjempelekker hatt da! er den laget av en RUTE?
Holder også på med tepper, men gjør noe småtteri innimellom. For tiden bakes det........

Anonym sa...

Nei så nydelig hatt!! Du er så flink.. Får ikke sakt det mange nok ganger... Må vel sette meg i heklingen igjen etter eksamen =)

Bitt@mi sa...

Heisann!
Her var det mye fint på gang - og en flott sommerhatt har du også fått tid å lage:-)
Det blir litt lite blogging på meg for tiden, har besøk av ei venninne og pc blir ikke så høyt prioritert da:-)
Ha en koselig dag!

Jorun sa...

Blir spennende å se sommertoppen ferdig.

Ingun sa...

Må væra ferdig med allt til midten av juni for da er det ferie nesten til julestria;-)) Mange prosjekter på gang, men drenere gjør jeg ikke!
Liker at ting blir ferdig, setter meg mål.
Neste mål er å nyte morgendagen.Prøve å komme meg opp før 9, og koke kaffe og blogge;-))God natt!

Ingun sa...

God helg på hytta. Vedkløyving er nødvendig og hyggelig utejobb;-))

Nyt kylling-gryta mi om kvelden med en rødvin til;-))