torsdag 9. april 2009

Kyss-mæ-i-ræva-sekk og selbustrømpa

Det skal ikke stå på utstyret!!!

DSC01542

Sekken fikk gubben i konfirmasjonsgave, og får å si det sånn, det var ikke ifjor;) Den er nok ikke en ekte kyss-mæ-i-ræva-sekk, for de var større og hang mer nedover baken….derav navnet;) Men farge og utseende ellers var likt..

DSC01541

Strømpene har jeg selv strikket for noen år siden. Strikket to par i sokkefobi-perioden, så det var egentlig utrolig gjort av meg.

DSC01543

Da er jeg klar for tur!

Husk å si fra hvor du går, og husk det er ingen skam å snu;)

14 kommentarer:

linda sa...

Kjempe fine sokkar og for eit arbeid. Slik sekk har pappa og men om han fekk den til konfirmasjonen veit eg ikkje. God natt eg skal opp på loftet til symaskina mi

Elins Strikkeri sa...

Det var flotte sokker, har nok vore litt av ein jobb:)

MajorogMeg sa...

Har en slik sekk i kjeller`n fra svigerfar:) Stilig.
Skistrømpene var kjempefine, det er bare og ta de på komme seg på tur:) Det er jo ingen skam og snu...som du skriver:) Her koser vi oss med peiskos og vin i glasset.
Tobias sover etter litt krangling..
Kos dåkker videre:)

Skautrollet sa...

Sånne skistrømper er imponerende arbeid. Så flotte de er....De kan tas fram og blogges flere ganger :) Har strikket flere par sokker i Bluberry Wafflemønster. Er veldig fornøyd med dem, sitter godt på foten og et dekorativt mønster. Fortsatt god påske.

Anonym sa...

"Hjemmelaga" skistrømper er skikkelig fint! Tydelig at dere er klar for tur - håper finværet er med også,da - alt blir så mye triveligere med litt sol! Fortsatt god påske! Klem fra Randi**

Heidi sa...

Flotte strømper, et klenodium! Akkurat som sekken. Tror faren min har en slik, og moren min har en rypesekk. Rypesekk er vel det du kaller kyssmeg... :)

snakkemunn sa...

Arti, strikket selv et par i mørkeblå å hvit. Blir lite nikkersgåing, men har brukt de. Kan huske det var en del arbeid med de. Kanskje jeg skal blogge de hehe... :-)

Marte sa...

fin strikking! : )

vil du ha FLERE BESØK på din blogg?

TRYKK HER: http://www.viraltrafik.se/?marteg

kjempebra side folkens! : )

Villmarkstausa sa...

Hei

De sekkene er fine. Jeg har en EKTE en;-)) Selbustrømperer er varme og gode, og et lite kunstverk på sin måte. Mye jobb...Ha en fin påskedag....

irina /Alex sa...

heisann Tove :)
Du er bra skodd for å dra på tur aldri sur !!

Du er jo så blid på bildet at jeg tror ikke du kan være sur jeg da.
jeg ønsker deg og familien din en riktig god påske !!

Stoooor påskeklem :)

Anonym sa...

Ingen skam å ta vare på brukbare ting:p Og sokkene var bare kule.. Jeg elsker lange ulsokker.. Når det er kald ute kan man dra de oppover leggene!... Og ja det var med de hvite bussene vi dro, men vi var så heldige at vi tok fly, siden vi ikke hadde tiden til å kjøre buss nedover... =)
Ha en flott tur!!

Som mine dager er sa...

Lekre nostalgiske bilder Tove. Blir hensatt til ett par tiår bakover ja. Tror vi omtalte denne sekken som Ludvig-sekken hos oss ;)

Ønsker deg en fortsatt fin påskeferie. Klem fra Marit

liven sa...

Heisann!!
Dette navnet har jeg ikke hørt før...hihi
flotte sokker!!
Dette er et nydelig mønster:o)

Ha en fin påskeaften:o)

Spurven sa...

Flotte sokker - for slanke legger..:-)

Men sånn skal det vel være - nikkers, strømper og en sånn sekk som min bestefar hadde til alt-mulig-bruk. Flott at dere tar vare på noe gammelt - de fleste av oss kaster for mye.

Så blir det kanskje et problem med lagringsplassen til slutt - men på veggen tar gammel håndarbeidskunst seg godt ut. Og varme plagg ble det av skikkelig ullgarn som Peer Gynt.

En fin 2.påskedag ønskes deg og dine!

P.s. Har du hørt "pulsslagene" fra et gammelt urverk i en stille stue?