mandag 24. september 2012

Kjøp av lagringsplass i Google

Jeg har brukt 99 % av mine gratis 10 GB for bilder i Picasaweben, og jeg tror det er grunnen til at jeg ikke får til å blogge via Windows Live Writer med bilder, men jeg vet det ikke, får bare "Error 403 forbidden" når jeg har bilder med i innlegget. Jeg får blogget via blogger, men som sagt, det synes jeg er en tungvint måte hvis man ønsker å redigere et bilde eller sette vannmerke på dem, for dette er såå enkelt i WLW. Har forstått at det koster i underkant av 15 kr pr mnd å oppgradere til 25 GB…ikke den store summen, men jeg liker ikke slike faste trekk som jeg føler jeg ikke har helt oversikt over verken i tid eller romSmilefjes…og kanskje løser jeg ikke problemet mitt heller?….eller har noen kjøpt seg plass og har gode erfaringer med det?…og hvorfor får jeg blogget fra blogger når jeg har brukt opp Googlekontoen min?….skjønner ikke helt dette med høna og egget…

Ønsker også tips om enkle program som reduserer bildestørrelsen før bildene legges på nettet…

Finnes det noen der ute som kanskje har andre løsninger på problemet, eller må jeg bare forholde meg til de harde facts; publisere fra blogger… eller kjøpe meg mer plass?

Klem fra tovepia………………………som takker for alle svar;)

21 kommentarer:

Janne sa...

Hmmm, kjøp av plass å sånt har jeg ikke peiling på:)) Men jeg bruker Photoscape både til å redigere og forminske bildene - før de blir lagt ut.
Jeg laster de opp i innleggene rett fra mappa på maskinen.....vet ikke om så mye annet jeg hihi:)
PhotoScape er gratis og superbra:)
Her blåser vi bort i dag....så må ta meg en tur rundt huset og tjore fast ting å tang:)
Ha en fin fin kveld!
Klem fra Janne

Hanne sa...

Hei igjen.

Har omsider fått blogget, og det var jaggu på tide. Fraværende først p.g.a. giddesløshet, senere av andre ting. Skal prøve å lese meg opp på noen blogger etterhvert. Håper alt står bra til.

Klem fra meg.

Einy sa...

Hei.
Denne feilmeldingen kommer nok av at du har brukt opp gratiskvota di ja. Jeg kjøpte mer plass når jeg fikk samme feilmeldingen og det løste problemet :).
Jeg synes det er verdt det, selv om jeg liker best at sånt er gratis! Men,men :)

Klem Einy

Hobbybruket sa...

Jeg redigerer bildene mine i Picasa for så å eksportere dem til en annen mappe i Picasa. Når jeg eksporterer reduserer jeg også størrelsen.

Er litt usikker på om dette ble forstålig. Bare send meg spørsmål hvis det er uklart, så skal jeg forsøke å svare. :0)

Greta sa...

Eg har jo ikkje samme sort blogg som deg. Veit att det var ei anna som hadde samme type og ho gav opp og flyttet over til Blogg.no. Der er det ikkje snakk om slikt. Men eg ahr aldri undersøkt. Du får sjekke blogg.no. fin uke videre vennen. klem

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Dette har jeg rett og slett ikke peiling på, men ser jo at det er flere rundt omkring som har samme "problemet" Plutselig er jeg vel der sjøl også.... Lykke til.

Hanna sa...

Nu kan jag inte riktigt sådant här, men jag hade problem och då tog jag bort gamla bilder från picassa, sedan fungerade det utmärkt. men vet inte om det är det som är sitt problem.
Kram
Hanna

Tino sa...

Kan ikke hjelpe deg her altså, det høres bare gresk ut for meg dette. Herlig lystrekk i innlegget under, må snart få laget jeg også.
Ønsker deg en koselig kveld og en fin ny høstuke!
Klem T

Anonym sa...

Jeg brukte jo picasa da jeg hadde blogspot, og måtte betale ekstra for bildeplassen, men det var snakk om 40-50 kr i året. Og jeg skrev innleggene i blogspot, og gjorde om bildene til ønsket størrelse der. Jeg kjenner ikke til noe med å skrive innleggene et sted, for og laste det inn på bloggen. nå blogger jeg fra Wordpress, og der må jeg nok også betale noen kroner når jeg har blogget mine 3 GB. Og der skriver jeg mine innlegg i wordpress, og syntes det er oki. ellers har jeg nok et annet kommende problem, fordi Google og Apple ikke samarbeider lenger, så før eller siden må jeg nok starte på nytt med nye epostadresser, nettlesere og webplattform. Satser på at jeg tar det problemet den dagen jeg kjøper meg en ny MAC. Håper du finner ut av det. Klem Grethe

Åshild sa...

Jeg har kjøpt ekstra plass, og har tenkt at det er greit. Jeg er for lat til å forminske. En periode forminsket jeg bildene og gjorde det faktisk i Paint. Åpnet bildet i Paint valgte Endre størrelse og 50 %. Der la jeg også inn vannmerke på de få bildene jeg har det på.

Shy B sa...

Dette har eg ikkje greie på. Eg har mine bilder lokalt på pc og iPad. Har lasta ned dropbox, men har ikkje begynnt å bruke den enno.
Bildebehandling gjer eg på iPad i forskjellige fotoapper.

Mormor Inger sa...

Har dårlig peiling, men jeg fikk også det problemet en gang. Så jeg betalte en engangssum, tror det var 6 dollar.. og siden har det funka...
Inntil det ikke funker mer er jeg glad :)
Klem til deg!

Ruths datter sa...

jeg har samme problem som du. Får den samme feilmeldingen. jeg har bare brukt L.W et par ganger helt i begynnelsen. Jeg har slettet noen bilder i picasa. Noe som ikke var så viktig for meg. da fikk jeg plutselig blogge litt til, men ikke legge til bilder på sidene av bloggen. Regner med at jeg må kjøpe plass nå jeg får beskjed neste gang. Akkurat nå kan jeg legge inn bilder i innleggene mine,men det er med spenning hver gang og det hemmer bloggingen.
Ja ja dette var vel ikke akkurat til hjelp.

Smått og Stort sa...

Har sendt deg en mail jeg ;)

Einy sa...

Takk for koselig kommentar :). Jeg har aldri følt meg så fin som på bryllupsdagen og jeg kommer nok aldri til å føle meg så fin igjen! :)
Ja, det blir trekt en gang i måneden...det er ikke mange kronene om gangen, så jeg synes det er greit:)
Klem Einy

MissMette sa...

Hei Tove
Vet ikke helt hvordan man kan kjøpe seg plass, ser at det er flere som har gjort det... Jeg har alltid redigert ned bildene mine før jeg legger dem ut og jeg har nå blogget i 3 år uten at jeg har kommet halveis... Jeg bruker gratis programmet PhotoScape til å forminske og redigere i - veldig enkelt og lett program... Håper du får det til å fungere. Klem fra Mette

Linda sa...

Hei Tove
Jeg betaler 5 dollar i året for å få nok plass til bildene. Pengene blir trukket fra min konto en gang i året. Får mail på forhånd før betalingen hvis man ønsker å si opp avtalen. Fungerer helt greit.

Bitt@mi sa...

Hei på deg:)
Jeg bruker Photoscape, og det trives jeg med. Har dog ikke funnet ut hvordan jeg lager vannmerker på bildene, men det er mye annet snacks der. Og den forminsker bildene greit. Jeg har aldri brukt opp plassen min på bloggen, men legger aldri ut bilder i full størrelse.
Om dette var til noen hjelp, vet jeg ikke:) Men har i alle fall hatt ei hyggelig stund her hos deg. Er jo evigheter siden sist, og jeg har vært så lat å blogge...
Klemmer fra meg:)

EllenSand sa...

Heisann :)WLW kjenner jeg ikke til. Jeg pleier ikke å redusere billedstørrelsen, for kvaliteten på bildene blir dårligere og man kan ikke dobbeltklikke på bildene slik at de blir større. Dette synes jeg er greit for da kan de som vil se detaljer på det jeg lager, bedre. Og jeg pleier å ergre meg over bilder i blogger som er alt for små. Det gjelder ikke dine bilder da :)
Jeg redigerer bildene mine i Picasa, veldig enkelt og helt gratis. De bildene jeg vil bruke i bloggen, laster jeg opp i nettalbumet. Når kontoen for nettalbum er brukt opp, kjøper man større lagringsplass med en engangssum, og den summen var lav. Bildene som er lastet opp, går rasende fort å få blogget. Er du interessert, kan jeg lage en tutorial.
Ellen :)

KariL sa...

Håper du finner ut av det. Kjedelige greier.

KariLklem:)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei Tove!
Jeg gjorde som deg, slettet litt her og der hvor det var flere like bilder i en mappe, men lærte fort at det ikke var så lurt...! Slettet da gjerne et bilde som var brukt i et innlegg. Typisk! Ble mye jobb av det. Og tidligere billedmapper laget jeg veldig store, så det er vanskelig å finne tilbake. Nå har jeg bedre system, med et 1-2 mndr. pr. mappe.

Jeg bruker også PhotoScape til å redusere str. på bildene, og bruker 800 px som standard nå. Det blir helt fine bilder av det på bloggen, og man sparer mye plass! Bilder kan jo også gjenbrukes - det gjør jeg rett som det er! Men jeg kommer vel dit jeg også at jeg må kjøpe mer plass, men foreløbig er jeg på riktig side!

Med ønske om noen gylne, vakre høstdager!

Klem Cathrine :-)