fredag 28. september 2012

28.september…

….er faktisk min dag, i år igjen:)..og ikke nok med det, jeg entrer et nytt ti-år. Vet ikke helt hva jeg føler for det, men jeg liker heller ikke alternativet til det å bli eldre….og nå har jeg visst blitt retro, og det er jo in:)

Jeg har jo skrevet om alder flere ganger, blant annet både HER og HER, så jeg skal ikke gjenta meg selv mer enn høyst nødvendig, men alder er en merkelig greie..

Jeg er jo på alder med flere sin bestemor her inne, men det glemmer jeg ofte elegant:)…. jeg tenker mest på alder når jeg reflekterer over hva jeg har vært med på, hvilken tid jeg vokste opp i…

IMGP6447

Jeg vokste opp med de teakmøblene som er in i dag og kalles retro…spiste middag ved respatexbordet…hørte på barnetimen fra radiokabinettet….jeg satt uten sikring i sidevogna på motorsykkelen da jeg var 3 år, senere i min fars gamle Buick, i svigermorsetet som var på utsida av bilen…..eller jeg lå i hattehylla i Chevyen hvis bilen var full av folk…det var ventetid på å få telefon, så da den ringte første gang hjemme hos oss på slutten av 50-tallet, gjemte jeg meg bak en stol. Jeg var med på den første ungdomsmoten som kom på 60-tallet da Stones-buksa kom…og de første miniskjørtene…og Beatles med "Love, love me do"…..jeg strikket og sydde klær til meg selv for å få nye klær, for den gang var det billigere enn å kjøpe!

IMGP6446

Jeg så ikke TV før i 1962 (utenfor butikkvinduet til nærbutikken)..og kun NRK i sort/hvitt selvfølgelig! ….jeg satt på melkerampen og noterte bilnummer, og biler som ikke hadde U-nr, ble notert på siden for utenlandske biler..selv om de hadde V-nr og var fra Nord-Trøndelag…..og veiene var uten asfaltdekke…….jeg opplevde den første tyggisen som kom til landet på 50-tallet, Sweetmint, og da ble jeg hekta….helt til jeg tygde kjevene ut av ledd en gang på sent 60-tall…. Jeg hadde et oransje kjøkken på 70-tallet…. jeg strikket Dorthegenseren på 80-tallet, men med raglanfelling…. jeg brukte potetmel som tørrshampoo, helt til min far ropte: " Hva i all verden gjør den melposen på badet?" ……

IMGP6448

Jeg kunne fortsatt i det uendelige, og når en leser dette, så ser en jo at det har gått noen år.. og rent litt vann i havet:)…og når jeg samtidig ser meg selv i speilet, så har også årene satt sine spor, men det er jo unaturlig å se ut som 30 når en er 60 også:)

Uansett, jeg gleder meg til 60-årene; mye ugjort, mye å lære, …. takk og prisSmilefjes

 

Klem fra tovepia…………………………………..som har blitt retro:)

57 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Gratulerer med dagen til ei flott dame som mannen i gata helt sikkert ikke ville tro var retro enda ;) Jammen har også jeg fått med meg mye av det du mimrer om enda jeg er da litt yngre. Kanskje vi var litt senere ute med ting og tang på Toten ;D
Ønsker deg alt det beste for åremålsdagen!!!! Glad jeg var kjent med deg like etter at vi begge begynte å blogge.

Lisbeth, strikkemasker sa...

gratulerer med dagen!!

Morsom lesning for en som er litt - bare litt yngre. Kjenner igjen masse her..

Ha en fin fin dag!!

Lisbeth, strikkemasker sa...

gratulerer med dagen!!

Morsom lesning for en som er litt - bare litt yngre. Kjenner igjen masse her..

Ha en fin fin dag!!

Greta sa...

GRATULERER SÅ MASSE MED DAGEN UNGE DAME!!!!!!!!!1
Eg ligger litt etter deg. Men er snart 52. Veit ikkje når vi fikk tlf, men vi var dei einaste i nabolaget som hadde det. Så mange komfor å låne tlf. vi fikk tv før naboene også, og da kom dei til oss ungene altså for å sjå barnetv. Men så fikk dem tv også og da var det ikkje så kult lengre.
Nok om det. Det blir vel heidunderende fest i dag da. kosa deg masse masse gode vennen min. Kjempe klem fra Greta

♥Grip Dagen♥ sa...

GRATULERER !!
GOD HELG.

Åshild i bestemors hage sa...

Masse gratulasjoner. Det blir vel feiring? Og gaver!

Jeg kjente også igjen masse i lista di.

maska sa...

Gratulerer så mye med dagen.
Ha en fin helg.
Klem

Anonym sa...

Hurra for dæ:)..og koselig mimring og fine bilder:) Årene har ikke satt så dype spor hos deg for ingen kan vel tro at du er blitt 60:)...jeg trodde det ihvertfall ikke:)

Ha en toppers dag:)

Shy B sa...

Så flott skrive!
Eg har vore med på mykje av det du beskriv, og eg er
ganske nøyaktig 10 år og ein månad yngre enn deg ;)
Gratulerer igjen :)

Janna sa...

GRATULERER HJERTLIGSTMED DAGEN DIN KJÆRE TOVE - tillater meg å si "kjære", for du er et kjært bekjentskap her i nabolaget i Blogglandia. Som mange ganger før ler jeg her jeg sitter og leser det du har skrevet, men denne gangen med en litt vemodig ettertanke, for jeg kjenner igjen mye av det du skriver her. Tiden går, og utviklinga på de fleste områder har vært enorm.

Men det er dagen din i dag, og du er bare fantastisk og hva er vel 60 år i dag??? De nye 50!

Kos deg alt du kan; både i dag og i fremtiden.Alt godt ønsker jeg deg!
Klem

KariL sa...

Gratulerer med dagen!
Veldig morsom lesing og jeg har vel vært med på det meste du skriver om. Husker godt da vi så fjernsyn for første gang i et butikkvinduet. Prøvebilde i svart/hvitt var jo fasinerende i seg selv og vet ikke hvor mange timer jeg har tilbrakt foran skjermen for å se på pausefiskene. De som ikke har opplevd det skjønner det nok ikke.
Ønsker deg en riktig god dag!

KariLklem:)

sylvia sa...

Gratulere masse med dagen din.
Så kjekt å være retro,det er jo helt i tiden nå om dagene.
Ønsker deg en din dag,
Skjønne bilder du viser oss.
Klem fra sylvia

Helen sa...

Dette var herlig lesing !!!
Komplimentert med flotte bilder :)

Gratulerer sååååå mye med dagen din IDAG - hurra, hurra, hurra for akkurat DEG !

Og jeg er sååååå enig, at når man er fylt 60 vil og skal man ikke se ut som man er 30 ......uææææ....ikke bra... jeg er ikke fan av hollywoodtendenser, hvor alle har til slutt helt uttrykksløse fjes ...

GOD HELG og LYKKE til med feiring.
Klem fra Helen

marit´s,,, sa...

Så fint innlegg og flotte bilder.

Gratulerer med dagen , en er ikke eldre en det en gjør det til selv.

Og jeg tenker vi er heldige som får alle disse åra , det er jo ingen selvfølgelighet.

Ha en strålende dag , Maritklem.

Elise sa...

Gratulerer hjertelig med 60 års dagen:) Flott tilbakeblikk, jeg er noen år yngre og vi hadde telefon fra før jeg ble født. Vi hadde telefon med sveiv og vi ringte til sentralen for å bli satt over til den vi skulle snakke med:)

Mannen min har også bursdag i dag og vi har 27 års bryllupsdag:)

Ha en riktig god bursdag, klem fra Elise:)

Mona sa...

Gratulerer så mye med dagen!!
Og husk, man er ikke eldre enn man føler seg :-)
Håper du får en hyggelig feiring, god helg :-)
Klem fra Mona

Marlyn sa...

Gratulerer med dagen! Jeg har ikke opplevd alt det du beskriver, men vi fikk vår førte mobiltlf. for 16 år siden da eldstemann ble født, og datamaskin eller EDB som det het, ble jeg først kjent med på skolen på 80 -tallet. Vi har vel alle våre minepeler i livet-
Uanset: Nyt dagen og hver av dagene som kommer! :)

BrittB sa...

Gratulerer hjerteligst med dagen!!! For et herlig innlegg!! Du skriver så godt! Håper du har en flott dag og nyter den i fulle åndedrag!

HildeP. sa...

Gratulerer så mye! Nyt dagen og 60-årene! Ser ut til at du fint henger med i svingene! God bursdag og helg! : ) Klem Hilde

Janne i Fagerlia sa...

Herlig innlegg! Kjenner meg såååå igjen i det du skriver, både i forhold til tyggis, oransje kjøkken, svart/hvitt tv og hele sulamitten. Det var tider det!

Gratulerer med dagen!

Siv sa...

Nei men er det ikke ved den gamle smia på Stemshaug! Der trødde jeg mine barnesko på 60-70 tallet.

Gratulerer med dagen! :o)

loftkroken sa...

Gratulerer så masse med dagen din :)
Så flotte bilder ♥

Titt gjerne inn på min nye blogg butikk,linken er på siden av bloggen min :)

Klem Bente

Bente sa...

Kjære Tove!!
Gratulerer sååååå mye med dagen din. Jeg kjenner meg igjen i alt du skriver. Er nesten like gammel ( mangler tre år)' men det er jordet samme det.
Tenk alt vi har vært med på og levd i. Det er virkelige minner!
U- skiltene fra Trondheim husker jeg også. Bestefaren min kommer kommer jo fra byen.
Ha en fortreffelig dag!!!!!!!

Bente

Mormor Inger sa...

Gratulerer med flott retro-alder!!! Jeg kjenner med igjen i ALT du skriver, bortsett fra at vi aldri hadde bil.. men jeg satt nå på med noen! Jeg skjønner at det kommer til å gå helt greit om ca. 7 mnd, da jeg får det flotte 60-tallet!
Heldige oss som vokste opp på den tida vi gjorde. For en utvikling!
Hipp hurra for deg og nyt dagen!
Klem fra Inger

Lithe sa...

Gratulerer så mye med den store dagen, kjære deg :)
Håper alle rundt deg steller pent med deg i dag <3

Klem

Laila -Karin sa...

Gratulerer så mye med dagen.
Klem

Linda sa...

Gratulera!

Olavs Blogg sa...

Gratulerer så mye med de 60. Da holder du på å ta faretruende innpå. Ja ja, det er da ingen alder så lenge en kan holde seg sprek og frisk. Enda er det mye ugjort, selv om vi har opplevd ganske mye allerede.
Kos deg og feir dagen med alskens godt.

rett og vrang sa...

Så var det din tur... Jeg hadde min sist søndag - også med blanda følelser. Dette kom IKKE på bloggen min. Kanskje jeg skulle? Får se. Ha det toppers! Synnøveklem

Ann-Jorun sa...

Gratulerer så mye med dagen. Heldige er vi som vokste opp i den tiden og heldige er vi som kan oppleve at mye av det vi vokste opp med er moderne igjen.
Ønsker deg en riktig god helg.
Klem fra meg.

Elins Strikkeri sa...

Gratulerer så masse med den store dagen!! Håper du har ein finfin dag, klem:))

Helle sa...

Gratulerer med dagen. Nå er ikke dagens 60 åringer som de som var på den samme alderen når du vokste opp, eller jeg for den saks skyld. Dagens unge voksne er flotte, spreke, fulle av livslyst og går på ingen måte i forklekjoler, har Elnett hårvann i litt stive og blå krøller.

Er selv født på midten av 60-tallet, men husker mye av det du beskriver. Mine barn så en skivetelefon for ikke så lenge siden og lurte på hva i all verden det var for noe. Om jeg følte meg gammel?

Guri sa...

Gratulerer med dagen!!
En hver alder har sin sjarm, og jeg regner med at det nye tiåret ditt vil bli det beste (som det forrige var) ;)
KLÆM

Synøve sa...

GRATULERER!!!! Rakk det akkurat før klokka runder 12:))) Rask runde på bloggene her etter å ha kommet hjem fra studiesamling.... Herlig kavalkade du serverer her:) Snakkes snart:) Klem

Anne på landet sa...

Ååååå, takk ffor herlig lesing og mimring og gratulerer sååå mye med de gylne 60:)
Selv om jeg er ni år yngre, kjente jeg det meste igjen og satt nikkende og flirende og leste.
Du skriver så levende Tovepia!

Nyt høstdagen og klem fra meg!

Berit sa...

Gratulerer med dagen! Kjente meg igjen i mye av dette og synes egentlig vi er heldige som har opplevd den tiden :) Bursdagsklem fra meg.

Fru Tunheim sa...

Hurra for deg som fyller ditt år, ja deg vil vi gratulere!

Jeg har bursdag om få dager og er 9 år yngre enn deg. Allikevel så høres det ut som vi har hatt samme oppvekst, jeg gjenopplever nesten alt du beskriver, selv om jeg vokste opp på Jæren. Utviklingen gikk nok ikke så rivende fort på den tiden som i dag og de fleste måtte snu på pengene og var i samme båt. Kjøper man tv i dag er den nesten gammeldags i det en kommer ut av butikken...

Ha en superfin lørdag.

PS! Her inne er alle jevngamle!

snakkemunn sa...

Herlighet et fint innlegg. Stå på, holder meg til den at mye er ugjort ennå. Livet er herlig. God klem til deg. ;-)

Einy sa...

Gratulerer så mye med overstått!
Dette var et koselig innlegg :). Du har opplevd mye og du har mange opplevelser fremfor deg! :)
Blir det stor feiring?

Klem Einy

ZielonaMila sa...

Discovering and admiring such views is giving much joy. I am greeting

Anonym sa...

grattis for dagen som var. Jeg ble født i starten på 60-tallet, men husker tv, kjøleskap, vaskemaskin, toalett, og vann som noe som kom etter hvert. Jeg er også oppvokst med teakmøbler, uttrekksenger, retrosengetøy, og hadde en ung mor som gikk i mini-skjørt. Kanskje var det enklere å være før, for i dag er det så mye som skal has, så mye som skal sikres og så mye som skal rekkes. Ha en flott 60`ies. Klem grethe, som følger hakk i hæl

Hilde sa...

Forsinket gratulasjon! Husk at retro er in! Og 60 er bare et tall! Forrresten; tusen takk for at du la ut oppskrifta på Mikkelue! Har strikket to! Legger inn link til deg når jeg får oppdatert bloggen.

Synnøve sa...

Gratulerer med dagen som var den 28:-)
Håper du hadde en fin dag.
Morsomt og lese innlegget ditt.
Jeg tenker aldri over hvor alderen på folk jeg kjenner.
Alder er jo bare et tall:-)
Klem Synnøve
Tusen takk for tips om mønster på kåpe. Så det først etter jeg hadde kjøpt mønster og garn til kåpe.Strikker ei helt enkel kåpe, med riller nede og i midjen,ellers rettstrikking.

ANNEPÅLANDET sa...

Hurra for deg og gratulerer med dagen! Jeg er noen år yngre enn deg, men har opplevd mye av det samme i oppveksten. Det er morsomt å mimre litt!
Håper du hadde en flott bursdag!

Restegarn i Nord sa...

Gratulerer hjerteligst med overstått dag!
Tenk være retro -det må jo være hærlig:))

Jatte sa...

Gratulerer så mye med vell overstått 60 års dag!!! herlig og lese dette innlegget :))

Håper familie og venner vartet deg opp på alle mulige måter.

Ønsker deg en herlig Søndag -
Klemmer fra Jatte♥

Ruths datter sa...

Ser ut som om vi har vært gjennom omtrent det samme. jeg har to år igjen til den store runde dagen.Håper du har hatt en flott feiring.Hipp hipp

STEINKJERRINGA sa...

Gratulerer med vel overstått dag! Jeg har vært 60 i halvannet år, og det har gått helt fint. Artig innlegg som mange av oss har kjent oss igjen i. Vi fikk ikke TV før i 1968, men telefon hadde vi allerede da jeg ble født, og den ringte natt og dag for å melde om brann, husbråk, fyllekjøring, ulykker osv... Bil fikk vi i 1958 - en Opel, så fikk vi en Hillmann Minx med registreringsnummer W-31000! I 1960 kjørte vi de 150 milene til Oslo i den bilen, 11 ferger var det da for å komme til fastlandsnorge, nå er det kun ei ferge igjen, resten er broer og tunneler. Sånn er det å bo utenfor alfarvei.
Håper du har feiret!!

Havfruen sa...

Vel overstått :)) herlig skrevet...og æ skjønne koffer han lurt på den melposen:))
Klemmings:)

Snertne sneller og små nøster sa...

Veldig artig å lese om barndommen/ungdommen din :-) Må jo bare si det at man ikke skulle tro du er 60 da ;-) Håper dagen din var knallfin :-))

Nå skal vi straks dra ned til Leirfossen - litjtupp har ytra ønske om fotografering der nede. Og litt senere i dag kommer eldstetøtta i kraft av å være min personlige hairdresser ;-)

Ha en fin søndag - klem Siv

Strikkebesta sa...

Kjære Tovepia, gratulerer med eit nytt desennium! Så herleg å få ein lyn-gjennomgang av epoker i livet ditt:)Eg håper du har feira dagen med pomp og prakt og at du har fått vite at alle dine set så stor pris på deg som du fortener! Ha ei flott ferd gjennom sekstiåra:)

Janne sa...

GRATULERER MED VEL OVERSTÅTT!!
Morsomt å lese...og jeg kjente meg godt igjen av en del ting, så er ikke akkurat 20 lengere:)))
Håper du har hatt en fin helg Tove, og jeg ønsker deg en flott ny uke!:)
Klem fra Janne

Tulip sa...

Å for et herlig innlegg , her lo jeg godt! Mange gode minner, og fint skrevet! Takk!
Men at du er 60 kan jeg virkelig ikke forstå...du holder deg jammen meg godt må jeg si!
Flott dame:)
Gratulerer kjære du!

Bente`s Hobbyrom sa...

Hurra for deg som fylte ditt år :O)Masse klemmer og gratulasjoner og håper du hadde en super helg , klem fra Bente :O)

Hobbybruket sa...

Gratulerer så mye med dagen som var. Et utrolig herlig innlegg. Jeg kjenner meg igjen i mye, selv om jeg har noen år igjen til jeg runder 60.

Ha en fortsatt fin uke. :0) Stor klem

amo sin blogg sa...

Gratulerer med overstått dag !
For meg som har runda denne dagen for tre fire år sidan var det ei fryd å lese det du skriv, og mimre om tider som var.
Kjende igjen alt !!

Nyt livet !
Helsing Anne-Mari

Fingerbølla sa...

Hipp hurra...for deg...for sweetminten....for fancy fargan....for svart hvitt tv.....for dagen i dag. klæm