mandag 20. februar 2012

Aspic…rekecabaret

Vet ikke hva dere kaller det, men jeg kaller det bare aspic..og det er virkelig en favoritt hos meg…enkelt å lage, sunt å spise, og da er jeg fornøyd;) Bruker mye reker….og grønnsakblanding, og denne gangen rester av en ørretmiddag...og egg;) Pynter selvfølgelig penere når jeg skal servere det til gjester:O)

IMGP4856

Jeg er blitt overlatt til mitt eget selskap deler av uka, og da må mor lage seg mat selv….og da blir det enkelt, men godt! Jeg lager remuladen selv også, kun rømme og majones og litt sitronsaft. Tror ikke jeg kommer til å variere kosten mye disse dagene, spiser når magen roper…det enkle er ofte det beste:)

P.s legger til framgangsmåte:

Jeg kjøper  lys aspicpulver i pose, som skal tilsettes 5 dl vann, bruker alltid to poser, da blir det ei brødform og litt til. Har litt av aspicen i forma, og setter det i kjøleskapet til det stivner. Så legger jeg egg og reker i fin formasjon nederst, og fyller på med grønnsaksblanding og flere reker...bruker laks også, men vet noen bruker fiskepudding og crabsticks..Så er det bare å helle på resten av aspicsausen og sette det i kjøleskap til det stivner. Greit å ordne kvelden før man spiser det. Forma må settes i varmt vann så det hele slipper taket, før du kvelver den på et fat. Pynter rundt meg egg, tomat, agurk m.m. når det serveres til gjester. Remuladen min er bare halvt om halvt med rømme og majones og litt sitronsaft..en annen variant er pisket  krem blandet med majones..og litt sitronsaft.

Klem fra tovepia………………som nyter eget selskap:)

 

46 kommentarer:

Linda sa...

Såg no fin ut denna aspiken. Eg likar ikkje slik, så eg har faktisk aldri laga det ein gong. Kos deg med litt aleine tid!

Tonemor sa...

mmmmm, den så god ut.
Kos deg.
Klem Tone

♥ Carpe Diem ♥ sa...

Dette så lekkert ut.
Kos deg i ditt eget selskap :)
Ha ei fin uke og klem fra meg.

Wood and rose sa...

Skikkelig retro-mat, hi-hi. Men godt, det er det. Fikk rent lyst til å lage litt selv:DDDD Og den får jeg ha for meg selv, for det er ingen andre i heimen som vil ha aspik, ramulade eller majones...eller rømme. Only meeeee :) Ha en flott hjemme-alene-uke. Klem Grethe

Berit sa...

Den så helt fantastisk nydelig ut, det er det lenge siden jeg har laget. Lurer på om ikke jeg fikk lyst på :)
Ha en fin tid for deg selv!

H. sa...

Pynter selvfølgelig pener når jeg skal servere til gjester, skriver du!

Men, kjære vene, denne var jo så LEKKER som bare det !! Egg på midten og så masse reker inni - yummi.

Ja, dette må da være sunt og godt - nyyyyyt, da har du middag et par dager....hihi

KariL sa...

Dette ser herlig ut. Mange år siden jeg laget dette. Nyt dagene så godt du kan på alle vis!

Ha fortsatt god ferie!

KariLklem:)

Elins Strikkeri sa...

nam nam, det ser godt ut:))

Janne sa...

Herlig!!!
Jeg har aldri laget dette - butikken ordner det for meg hihi:)
I min ungdom jobbet jeg vegg i vegg med en baker og da ble det rundstykker og en boks aspic hver dag som nistemat på meg:))
Ha en fortsatt fiiin ferie!
Klem fra Janne

siri ore elle sa...

Wow!! Ser og høres deilig ut!!
Gøy at du kaller den cabaret, det ordet er jeg også vant til å bruke, men mannen min sier aspik....
Kanskje bare to ord for samme ting!!

Fin dag til dag fra meg!!
Klem

Synøve sa...

Den så deilig ut - likte den godt før i tida:))) Noe av det beste med å ha noen dager for seg sjøl er at man spiser når man er sulten sjøl, ikke når andre er det:) Skal du inn til Aure i løpet av uka kan du jo gi lyd fra deg, om det passer kunne vi jo tatt en kaffe...:) Klem

Anonym sa...

Mmmmmmm, så nydelig ut. Med litt kald hvitvin til, kanskje?

Greta sa...

Den såg knallgod ut. har faktisk aldri laga det, men tenkt på å gjøre det mange ganger. for eg digger det.
Når du er åleine så kan du bestemme alt sjølv, også når du er sulten hehe. ha ei fin uke for deg sjølv

Strikkeheksen sa...

Uhm, jeg ville da godt lige kikke forbi til frokost ;-)

Ha´ en god uge i det gode selskab :-)

Marion sa...

Har aldi smakt sånn jeg...må kanskje ta meg en tur til deg da;)

Kort og Søm sa...

Husker min mormor lagde sånn da jeg var liten!

God mandag :O)

Mormorfarmor Inger sa...

Det så fantastisk godt ut! Liker kabaret, men lager bare når jeg skal ha koldtbord. Det må jeg gjøre en forandring på :)

Klem fra Inger

Randi sa...

Aspic er nammis! Jeg har nesten alltid reker i jeg, også. Og så lager jeg saus av rømme, majones og sylteagurker. Men din variant høres minst like god ut, skal jeg prøve en gang. Kos deg med hyttelivet. Klem fra meg**

gult hus i svingen sa...

Så deilig å være alene noen dager:) Aspic er deilig, leger den på akkurat samme måte som deg:) Det er bare jeg som spiser Aspic i vår familie, det gjør ingenting;)

Kos dæ, Tove:)

klem fra Trine:)

Thelma Louise sa...

Dette lager gubben av og til..alltid til jul og påske..)) Da med fiskepudding , reker, egg , erter og gulerøtter og asparges. Og vi kaller det kabaret....sikkelig 70 talls popis..men like godt .:))

ha en fin mandagskveld..))

Janna sa...

Denne så kjempegod ut. Vet du ka; har aldri laget aspic/kabaret, men det minner meg om min bardom; var alltid aspic på bordet når det var fest, julebord, konfirmasjon osv. Vil gjerne prøve meg på en slik... deler du oppskrifta?

Ha ei god alene-hjemme-uke!
Klem

Ingun sa...

Cabaret er virkelig godt det. Lager det iblant for datter mi er så glad i det..
Bordene under kommer til å bli fine. Spennende med resultatet..
Ha ei god uke!!

Bluggi buggi blogg sa...

Så god ut den :) Like greit å lage middagen en dag for hele uken :)))
Trude :)

Livet i Nord sa...

Aspik er kjempegodt!! Og en fin måte å bruke opp fiskerester på (laks og ørret).Det blir bare så altfor sjelden jeg lager det.
Ei fin uke til deg:)

Havfruen sa...

Aspic er godt..vel og merke uten ørret:)) En gang jeg var alene hjemme, levde jeg på nudler:))) Enkel ja:)
Kos dæ i eget selskap, klemmings:)

Bente sa...

Dette er vel en kabare, og aspic er gelepulveret som kokes opp slik at den holder kabareen sammen.

Den ser veldig god ut.

Bente

Janne i Fagerlia sa...

Uhm, dette er en av mine favoritter også. Bare så synd at det bare er meg som spiser cabaret her i huset. Men godt er det :)

Viola sa...

Pynter det penere når du skal servere gjeseter?! Men dette var da storartet og flott pyntet! Lenge siden jeg ha spist cabaret.. som jeg kaller det.. vet ikke om det ble riktig skrevet, men.. pytt pytt..

Nyt egotiden! :)

Klem fra meg! :)

karna sa...

Åååå sånn er det både lenge siden jeg har spist og laget! Og så fin den var, sprudler i fargene. Kos deg, klem

Anita Tørmoen sa...

I grunnen godt med litt alenetid også, og lurt og lage noe ekstra godt også. De fine, gamle klaffebordene dine blir sikkert flotte med et strøk maling på:)

Valmueplassen sa...

Mmmm, jeg elsker rekecabaret også! Men ingen andre i familien er så veldig glad i det, så det blir ikke så ofte jeg spiser det allikevel. Kos deg og nyt cabareen med deilig remulade. Ta en bit for meg også;-) Og kos deg i eget selskap! Klem:0)

Anonym sa...

Aspic er helt nydelig Tove!
Da har du litt å kose deg med der.. nam nam..
Kos deg!
klem Laila

Guri sa...

Åhhhh :) Dette er helt fantastisk godt!!
Mamma brukte å lage dette når hun skulle ha klubb når jeg var lita, og det var bare å håpe på at det ble rester..... ;)
Kos deg :)
Klæm

Lindas hobbyhjørne sa...

Det er jo litt deilig med tid for seg selv, blir ikke alltid så mye av det her i huset!
Det er jo bare så godt... så det kan man jo spise hver dag :) Jeg må lage uten reker, for jeg tåler dem plutselig ikke lenger... hovner opp i halsen :((
Ha en riktig fin morgendag, klem.

Ann Tove sa...

Mmm ser godt ut. Kos deg med denne og dagane i eige selskap.

Helle sa...

Kabaret kaller vi det hos oss og er en favoritt året rundt. Hos oss er det faktisk en av de veldig få matretter husbonden lager. Veldig godt med sitron, dill og majones mmm

Kos deg, hørtes veldig godt ut med litt alenetid også.

Ruth sa...

Kabaret ble det kalt hos oss også og det er så skrekkelig lenge siden jeg har spist det at jeg helt har glemt av det. Enda bra du minner meg på det for det er da faktisk skikkelig godt. Jeg vet ikke om aspic er å fåkjøpt her en gang, men jeg kan lage det når jeg nå bare kommer meg til Norge.

Maret sa...

Dette var fin selskapsmat på koldtbordet i min barndom..
Er ikkje ofte eg har laga sjølv, men godt er det..

Solveig sa...

Mmmm, dette såg riktig deilig ut! Flinke deg;o)
Så spennende med bordene under her. Flittig har du vært - skal tro hvilken farge det ble da?;o))
Ha en flott uke, min venn.
Klem fra Solveig

Ruths datter sa...

Dette er det beste jeg vet. Vi har det alt for sjeldent. Bare meg som digger dette.Godt til middag også.
Klem

Fjellets datter sa...

Vi kaller det også aspic. Denne så veldig god ut, men aspic har aldri vært min favoritt...og det skyldes den geleen som er rundt...den "peller" jeg bort! Remuladen blir nok en tanke sunnere ved å lage den selv...du vet iallefall hva du har i den! Her er jeg også alene...og da blir det mye salat og ellers brød på fjøla!
Ha en god tirsdag...med malekosten!
Klem fra Kristin

Synøve sa...

Morn på deg:) Hadde vært artig å finne hytta di - men kor ligg den sånn akkurat? Du finner tlf.nr. på bloggen min - hadde vært kjekt å få ditt om jeg skal bevege meg ut i ukjent landskap he he... Kjenner veldig for en utavbygdatur egentlig, så hvis jeg leser flittig noen timer først her nå så kanskje jeg kan kjøre en tur om det passer...? Klem

Hobbybruket sa...

Lettvint, godt og veldig dekorativt på bordet når en skal ha gjester. Kos deg både med aspiken og alene tiden. God vinterferie. :0)

Linda sa...

Flashback til min barndom og mors syklubb. Da gikk det mye i cabaret, og det er jo godt:)

berit sa...

cabaret her i gården men det er jammen meg noen år siden sist jeg spiste det.. din så lekker ut !!

har en grei filosofi.. jeg spiser når jeg er sulten.. ikke etter klokka : )

fin uke til deg ! klæm

Sylvia sa...

Dette er et barndomsminne, som blir kallt CABARET her jeg bor.
Mamma laget det når hun skulle ha klubb, husker jeg. Og jeg som alltid har vært glad i mat, MÅTTE smake på dette rare, gjennomsiktige med masse farger i.
Men som barn flest, voste det i munnen, og det ble ikke favoritten. Det er det visst ikke helt enda, men det er en morsom rett.