torsdag 16. februar 2012

Ordbekreftelse…igjen

Jeg vet jeg maser, men nå har tydeligvis blogger fått en ny ordbekreftelse som er direkte vanskelig å tyde…jeg må ofte angi bokstaver to ganger, og det vet jeg rett og slett ikke om jeg orker i lengden. Kanskje er jeg en robot, da…hvem vet:O)…men da hadde jeg kanskje taklet dette…

IMGP4836 IMGP4837

Dere som har ordbekreftelsen på, må dere ha det?? ….kanskje kommentarmoderering er bedre? Jeg har hatt et innlegg om dette før, men flere å finne på nettet. Håper virkelig flere opplever dette som irriterende vanskelig …og unødvendig…

Klem fra tovepia………..som ikke liker å tyde tegn og bokstaver;)

53 kommentarer:

GundaM sa...

Her er nok dataprakk som det er og er det ordrebekreftelse så hopper jeg over hele kommentereinga jeg.

vel, stakk tilfelig innom mellom jobb og møte, etterpå er ejg lovet skitur om møtet er kjapt...godt en har bil til å komme seg til og fra med...

regnklem

lavendel mio sa...

Ja, dette er noe herk!!!
Har fjernet det fra min blogg, fatter ikke vitsen med denne kråkeskriften, rett og slett bortkastet tid!
Ha en fin kveld, klem Hanne

Åshild sa...

Har også sett dobbelord-saken i dag. Nesten umulig å lese. Pussig at flere og flere har bekreftelse. Jeg tror at mange av dem ikke vet at de har det og at de ikke vet hvordan de kan få stilt inn ut.

For jeg har ikke - håper jeg. Jeg har iallefall aldri slått det på.

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

JA, HELT ENIG!! Det er til å bli tullerusk av!!! Helt håpløst å tyde!! Gidder ikke kommentere når disse kommer opp. Håper ikke jeg har slik ordbekreftelse, da:-)

Ha en fin torsdagskveld!!

gult hus i svingen sa...

Enig, Tove. Etter denne nye typen har det blitt så og si uoverkommelig å kommentere:) Tror ikke jeg har;)

klem fra Trine:)

Linda sa...

Enig med deg Tove, gidder nesten ikkje kommentera når det er slik som dette. Trur ikkje eg har det på bloggen min

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Enig. Den der ordrebekreftelsen var jo helt umulig. Litt morsomt da at det snart er vanskeligere å legge igjen en kommentar på blogg enn det er å hacke seg inn i banker og andre sine datasystemer ;D

Greta sa...

Veldig veldig enig.

Skjerstad sa...

Ja jeg er så enig Tove !!!
Dritt...

Har ikke det jeg tror jeg ...
Har sånn som deg...
Klæm fra Janne

Petrinetrollmor sa...

Ja, eg har gitt etter for "presset" :)))) Kommentarmodereringa har eg også kutta ut. Det vart så tungvint, gløymte å sjekke om der låg kommentarar og venta på å bli godkjent og publisert:)) Flaut når der låg koselige kommentarar og venta i timesvis (dagvis også)

Vi tar sjansen på spam, for det er viktigare at eg får helsingar:)

klem

Janne i Fagerlia sa...

Hm, må sjekke hvordan jeg ligger an på denne fronten selv. Høres litt omstendig ut dette ja.

Fru Keilegavlen sa...

Ja, HEILT ENIG!! Eg holdt på å bli sprø i dag då eg var innom x-antall bloggar. Det tok jo ei evighet!! Kjente at tolmodet holdt på å ta slutt etter ei stund. Eg trur ikkje eg har sånn, meiner eg har sånn at det berre er til å skrive og ingen bokstavar som skal tydast. Eg får i allefall ein del nettsøppel, men...det er jo så enkelt å slette no når dei hamnar på ei eiga side.

Anonym sa...

Må sjekke jeg også,dette er noe herk ja. Flotte håndarbeider i forrige innlegg.
Klem.

Petrinetrollmor sa...

No er eg inne hos Gamleheksa :)) Og eg er på 3. forsøket med ordrebekreftinga:)) Du har heilt rett, det er heilt forferdelig :))

klem

Olea sa...

hei :)
ja er enig i at det blir litt vell innviklet!
jeg hadde det på min blogg, men tror jeg har fjernet det. jeg prøvde hvertfall, men jeg er ikke så teknisk av meg så jeg hvet ikke om jeg har fått fjerna det! for hvis jeg skal komentere hos meg selv, så får jeg vel ikke slik uansett?
jaja, jeg håper deter borte.

så mye flott du strikker! idag er nøyaktig 1 uke siden jeg gikk til innkjøp av garn og strikke pinner, for jeg har bestemt meg for å lære meg selv og strikke :) og det går egenentlig ganske bra :) hihi lenge leve hekleogstrikkeoppskrifter.com der har de videoer av hvordan jeg skal gjøre ting :)

oi, ble litt lang denne komentaren ;)

ønsker deg en fin helg, den er jo rett rundt hjørne nå :)

klem fra Olea :)

AnKa sa...

Jeg er enig med deg, og jeg aner ikke om jeg har slik på min blogg, og hvordan får jeg fjærna den. Her må det litt forskning til. Når det gjelder data så er lunta kort...
Ønsker deg en flott torsdag:)
Klæm fra AnKa

Unknown sa...

Har både fjernet kommentarmodereringen og bekreftelseskoden og har ikke hatt noen former for problemer med spam etter det. Men nå har jeg jo en ganske ny blogg så det får vise seg etterhvert hva som dukker opp.

Blir iallefall og la det stå åpent så lenge.
Håper for øvrig at du har en flott kveld :-)

anneskreative sa...

Helt enig,,,,tror mange har det uten at de selv vet om det,,,,,har iritert meg mang en gang jeg også....

sylvia sa...

hei,
så enig med deg, dette ar tid å vanskelig å lese,
fint du tar det opp,
ha en fin kveld,
klem fra sylvia..

Marit sa...

Helt enig. Jeg har slitt med å tyde tegn på flere blogger i dag og skrevet flere ganger feil. Det er nok mange som ikke er klar over at dette står på ja. Ha en fin kveld!

Unknown sa...

Oi...jeg har ikke opplevd dette, jeg. Bare når jeg skal legge ut innlegget mitt på Facebook - da dukker dette plutselig opp.

Men jeg vet ikke om dette skjer, hvis noen kommenterer hos meg. Hvordan sjekker jeg opp det, mon tro...
Jeg skjønner jo at dette må være skrekkelig kjipt i lengden...
Ha en fin kveld! Snart helg! (og vinterferie!!)
Klem fra meg

Synøve sa...

Enig her også - gjett om!!! Har dessuten en ekkel følelse av at det er noe annet tull ute og går også - på min blogg i alle fall - nemlig at kommentarer ikke kommer fram eller tar mange timer fra de ble sendt til de dukker opp..... ja ja, sånn går no dagan....

Fru Langstrømpe sa...

Veldig enig i dette! Men lurer på en ting, vet alle som har sånn derre passordgreie som jeg ikke klarer å tyde selv at de har det? Jeg har nemlig kommentert det til noen som ble overrasket over at de hadde det? Så da kommer spørsmålet, kjære Tovepia. Har jeg sånn derre passordgreie i wordpress uten å vite det? Vennligst si ifra!

Mitt lille roterom sa...

Ja!!! Veeeeldig irriterende!!!

Klem til deg!

Janna sa...

Kunne ikke vært mer enig!!! Bort med det!

Pia sa...

Ja, nå har jo den koden blitt nesten umulig å lese!

karna sa...

Så den 1. gang i dag og fikk det til, men tenker det samme som deg. Jeg kuttet ut ordrebekreftelsen for 1,5 år siden og har ikke fått så mye tull. Håper at flere gjør det samme

AnKa sa...

Hei igjen, og tusen takk for oppskrifta. Nå tror jeg at du kan kommentere i bloggen min uten å måtte skrive den forbaska koden.
Ha en fortsatt flotters kveld.
Megaklæm fra meg:)

Ruths datter sa...

Uffja.jeg har kommentert blogger i dag og måttet skrive idiotord to ganger. lett å se var de heller ikke.
Klem

Fjellets datter sa...

Så bra at du tar dette opp i enda et innlegg...dette nye kodesystemet må man jo nesten være romforsker for å tyde...vanskelig er det iallefall, helt enig!
Ha en koselig kveld uten "kodetolk"
Klem fra Kristin

AnKa sa...

Tror jeg tilter, finner ikke noe ordbekreftelse. Kan du være så snill å fortelle meg hvor jeg finner den. Når jeg bruker oppskriften din, så er det ikke noe ordbekreftelse når jeg skroller videre nedover.....

Linda sa...

Jeg og har dette på min blogg, men jeg finner ikke noe sted jeg kan fjerne denne såkalte word verification funksjonen. Det er ikke noe valg hos meg. Noen som har en ide? Ikke finner jeg svar hos Blogger.com heller.

AnKa sa...

hihi føler meg som den data nerden. Men jeg har en annen innstilling på bloggen ser jeg. Jeg fant en til som hadde lagt ut oppskrift http://www.mammas-hus.com/2012/01/ett-lite-nske-fra-mange-bloggere.html og min side ser ikke lik ut. Og jeg finner ikke ordbekreftelsen. grrr Men takker så mye for din tålmodighet.

Anne på landet sa...

Åååååååå, TAKK!
Du skriver hva jeg sitter og tenker!

Satt og skrev en kommentar på en blogg og lurt på om jeg skulle glemme hele greia. Ikke ser jeg godt om kvelden og når de i tillegg skulle ha to ord med utydelig skrift???

Men - det er ikke lenge siden jeg ble gjort oppmerksom på at jeg hadde det selv :o(
Ikke alle som er klar over det, tror jeg.

Veldig bra du tar tak i dette Tovepia!

Støtte klem fra Anne på landet.

Anonym sa...

Jeg deler friústrasjonen din, Tove. Jeg måtte faktisk teste ut om jeg hadde det selv. Jeg fant ut at jeg ikke har det - men hvis det er sånn at det er der, så vil jeg ha beskjed!

Det er jo helt umulig å se hvilke bokstaver som kommer opp.

Tussi sa...

Det der er noe herk, rett og slett!
Umulig å tyde, og jeg skjønner ikke vitsen...

Viola sa...

Hehe.. jeg har lagt merke til det ja.. lurte nesten på om maskina var kjempeskeptisk på meg, hehe.. Det er så mye rart som skjer, ikke alle har gode hensikter, finnes en masse dritt ute på nettet, er heldig om man ikke blir rammet.. Så det er kanskje derfor de er blitt strengere.. kanskje må det til..

Jeg selv har valgt å ikke ha pop up i det siste, jeg hadde popup før.. i lang lang tid.. men nå har jeg ikke problemer med å lese det som FØR sto (spamkoder), syntes til og med det var litt artig.. men nå ser jeg at bokstavene er mer skjermet ja.. og vanskelig for de som ikke ser godt sikkert..

En annen ting, som ikke har med dette å gjøre, er at skriften inne på kontrollpanelet på blogger er blitt så SMÅ! DER har faktisk jeg problemer av og til..

Ja man kan ha helside eller innebygd på kommentarene. Jeg synes innebygd er best.. med helside kommer alle kommentarene opp samtidig med innlegget, og tar jo så stor plass (tror jeg da).
Med innebygd, så trykker man seg bare videre inn på *kommentarer* og da dukker kommentarene opp under innlegget, men da har man bare det ene innlegget fremme på en hel ny side..
slik som du har det her, er slik som jeg har det også nå. Jeg vet du vet dette Tovepia, men jeg nevner det i tilfelle andre leser denne kommentaren min.. :)

Man kan også ha moderering på, slik at ingen kommentarer kommer inn automatisk, og da man må godkjenne dem først.. Jeg har valgt kommentarmoderering på eldre innlegg bare.. (etter noen dager..)

Klem fra meg! :)

Og kan jeg si.. artige bilder??! :D

Viola sa...

Huff så idiotisk jeg er.. hehe.. du har jo popup du! Bare uten spamkontrollen/koden!

Surr i hodet her nå.. he he

Viola sa...

Og.. skrifta er SMÅ her også, inne på pop up'en.. den var da ikke det før?!

Viola sa...

DERE som vil SLETTE ordbekreftelsen:

Den finnes på det gamle grensesnittet.. For de av dere som har det nye grensenittet til Blogger, gjør slik:

Gå på kontrollpanelet der din blogg/dine blogger ligger..

trykk på *hjulet* oppe til høyre..

velg så *gammelt grensesnitt*

velg *innstillinger*

velg *kommentarer*

scroll ned til du kommer til *vise ordbekreftelse for kommentarer?*

trykk ja eller nei.. (etter hva du ønsker)

Til slutt så trykker du på *Prøv det oppdaterte Blogger grensesnittet* (blå skrift øverst) (hvertfall er den blå hos meg..)

og da er du tilbake igjen der du var, bare at kommentar-ordbekreftelsen er fjernet (om du valgte å svare *nei*)


SÅ VIDERE: kan du om du vil, gå inn på kontrollpanelet ditt..

velg *innstillinger* på bloggen din..

der velger du *innlegg og kommentarer*

og der kan du velge i om du vil ha forgrunnsvindu (popup) eller innebygd eller helside.. bare å prøve seg frem.. husk å LAGRE innstillingen!

og du kan også velge kommentarmoderering på..
spam kommer som regel på gamle innlegg, så det lønner seg å ha kommentarmoderering ihvertfall på gamle innlegg.. du kan da velge *noen ganger* og antall dager..

Håper jeg kunne bidra..

Klem fra meg :)

Line Kristine sa...

Jeg syns også at det er vanskelig å lese hva som står på de nye ordbekreftelsene... Har kommentarmoderering på min blogg, og det fungerer veldig fint for meg og ikke minst for de som vil skrive kommentar i bloggen min.

Ruth sa...

Så enig. Jeg har gitt opp å legge igjen kommentar flere ganger rett og slett fordi jeg ikke er i stand til å se hva det står.

Jeg TROR jeg har klart å fjerne det på min blogg, men sikker er jeg sannelig ikke.

Linda sa...

Hurra, jeg klarte å fjerne denne greia med å gå inn i gammelt grensesnitt, der var fjernknappen fortsatt operativ.

Linda sa...

Bra du tar opp dette nå igjen. Den nye ordrebekreftelsen er umulig å tolke,..jeg kommer ikke til å kommentere på de som har ordrebekreftelse, ..ser jo ikke tegnene tydelig.

nr14 sa...

Jepp, dette er litt irriterende. Hm, nå aner jeg faktisk ikke hvordan det er hos meg så må vel sjekke;)

Sommerkjolen har du nok tid til å få ferdig før sommern kommer....strikkepinnene dine har jo sjelden ferie:)

Helg igjen:)....ha det fint:)

Elins Strikkeri sa...

Er heilt enig med deg, fryktelig irriterande!! Trur eg har fått fjerna det hos meg, ønsker deg ei fin og god helg:))

Bente`s Hobbyrom sa...

Helt enig i dette , vi sitter å skriver en hyggelig kommentar og så popper denne skiten opp, da går jeg bare ut igjen. Vi jo har mange vi vil kommentere hos så dette bare ødelegger for de som har lyst til å slenge inn noen ord :O) Klem fra Bente :O)

Hobbybruket sa...

Takk for hyggelig kommentar på bloggen, og takk for at du gjorde meg oppmerksom på at jeg hadde på ordbekreftelse. Jeg har forsøkt å fjerne den nå etter oppskriften din i tidligere innlegg. Jeg fikk gjort de andre endringene, men punktet hvor jeg skulle velge Nei på Vis ordbekreftelse var ikke der. Men når jeg gikk inn på bloggen å skulle skrive en test kommentar måtte jeg ikke skrive noen ordbekreftelse, så jeg håper det er i orden nå. :0)

rett og vrang sa...

Oppskrift på blogg - GOD HELG!

Anonym sa...

jeg fatter ikke hvorfor folk gidder denne.. jeg får haugevis med spam men den havner i gmail og ikke på bloggen..

Anita Tørmoen sa...

Jeg er glad for at du tar opp dette problemet! Sitter og irriterer meg grønn enkelte ganger:)

Unknown sa...

Ett ord: ENIG!

Aina sa...

Takk for hjelpen!
Det var akkurat dette jeg har prøvd å finne ut av i ukesvis. Har nå endelig fått fjernet kommentar modereringen. Den er ganske irriterende.
Ha en fin dag!