onsdag 22. februar 2012

Handy versus tovepia…på kjøkkenet;)

Dagene som gressenke er over, og maten blir mer variert:O) Mange her inne har nok fått med seg at det er Handy som er kokken i huset, men det har ikke alltid vært slik;) I ekteskapets første år, og da ungene var små, hadde jeg ansvaret for middagen i.o.m. at jeg kom først hjem etter jobb.

IMGP4848

Jeg hadde aldri kokt poteter før jeg ble gift…det interesserte meg overhodet ikke….og i tillegg da jeg fant ut at de måtte koke i HELE 30 min..for det måtte de gamle potetene.., ja da var min tålmodighet oppbrukt forlengst. Jeg perfeksjonerte meg på spaghetti….10 min var passe tid til matlaging….og så serverte jeg pølser til. Dette gikk helt bra, helt til Handy en dag sa : E det itj mulig å få nå ainna enn spaghetti??

IMGP4888

Å jo da; jeg serverte pølse på gaffel, fiskepudding på brødskive, karbis på brødskive… og på travle dager: alle-lager-seg-selv-middag ….

Så nød lærer sulten mann å kokkelere:O)) ….men det skal sies, jeg var en racer på baking!! Plasserer innlegget under etiketten “uflaks”….for Handy vel og merke:O)

Klem fra tovepia……………………………som spiser det hun får servert:)

36 kommentarer:

Smått og Stort sa...

He he.... ja her i huset var det alltid mannen som stod for matlaginga helt til vi fikk barn og jeg begynte å jobbe redusert... Veldig avansert i matlagingen er ikke jeg heller og så snart jeg er alene er det ferdigpizza på menyen :))
klem fra Sissel

Havfruen sa...

Hehe:) Og dette kunne jeg skrevet selv:) Jeg likte spesielt den "alle lager seg selv"....men ungdommen hatet det:)
Kos deg med Handy på plass i hytta:)
Klem fra meg i stiv kuling.....

Synøve sa...

Bra det ikke var inn med lavkarbo den gangen da - spaghetti er vel en av hovedfiendene:) Her i huset deler vi litt på kokkeleringen, men det er nok jeg som er mest "proff" ...he he, bra ikke gubben leser dette:) Men; det skal han ha; skryte av maten min er han god på:)))) Dere får kose dere med de flotteste retter, jeg er stappmett av fiskball med flesk, og den fikk jeg faktisk servert av gubben, perfekt tilberedt:)) Klem i blåsten

Greta sa...

siden ahn er flinkest til å lage mat, så er det nok best han gjør det :D. Du har dine sider som du er best til. Så dere er nok eit utmerket par sammen.

Fjellets datter sa...

Ha,ha...syns den er topp den alle-lager-seg-selv-middag...hadde passet meg bra! Hos meg har det vært akkurat omvendt...elsket å lage mat "før i tia", nå lager jeg mat for ikke å sulte ihjel! Min mann har ansvaret for jule -og søndagsmiddager...akkurat som min pappa hadde! Lager selvfølgelig middag når ungene er hjemme, men de har nok fått sin dose spagetti og pølse de med!
Så koselig du har det på hytta...blått i blått!
Kos deg med kokken!
Klem fra Kristin

Wood and rose sa...

Min Gubbe var så heldig at han giftet seg med ei jente som a) hadde gått på Husmorskole, B) bodd alene i fire-fem år. Men mitt problem var at jeg giftet meg med en gutt som kom rett fra mors kjøtt gryter, og som A) ikke kunne koke vann, B) som ikke likte noe annet enn mammas mat. Så da jeg serverte Gubben røkte pølser vår første middag som gifte, så fikk jeg beskjed om at pølsene var uspiselige. Rettere sagt, det var ikke A) de pølsene hans mor brukte, B) Og hans nygifte frue lagde ikke maten slik hans mor gjorde. Nå var det slik at den nygifte frua var hjemme fra jobb mange timer senere en den nygifte mannen, så frua gikk til streik. Etter tre måneder så var den ikke fult så nygifte gutten klar for å spise noe annet enn mors middag, så han holdt klokelig kjeft. Men det tok 12 år før han fikk servert spaghetti, for etter sigende så likte han det ikke. Etter at disse 12 årene var gått, så spurte frua om hvorfor han ikke likte spaghetti. Svaret var følgende: Han hadde aldri smakt det, og derfor likte han det ikke. Siden den tid har han måtte spise det mange ganger. Men jeg har pinadø lært Gubben å lage mat, så han ikke skulle sulte ihjel foran brødboksen. Men husets tre sønner har aldri vært noe særlig interessert i å lære å lage mat. For så lenge det er grandis i frysedisken, og pizza på gatekjøkkenet, så trenger de ikke å sulte. Jeg prøver fremdeles etter 29 år å overbevise Gubben om at det bør være hans jobb å fikse oppvask og gulver....... for hvorfor skal jeg gjøre alt som er kjedelig, selv om jeg er hjemmeværende...... men mat skal han ha....... klem Grethe

Strikkeheksen sa...

Fnis ;-) Det er lige før jeg siger: Stakkels mand. Med det er han jo egentlig ikke, for han lærte jo at lave mad ;-)

EllenSand sa...

Og du er en reser med pinner!
Ellen :)

rett og vrang sa...

Himmel!Jada-jeg kjenner meg litt igjen-kjøpe det-kjøre hjem-lage det og spise.De siste årene har jeg faktisk blitt drittlei,så dagene da jeg er seint heim fra jobb,gleder jeg meg til FERDIG mat!Jeg liker ikke matlaging,rett og slett!Er jeg aleine,blir det temmelig lette saker,gitt!Med 4 barn MÅTTE jeg jo ha orden på kosten i årevis.Baker fremdeles brød.Min Bjørn er flink til å lage mat,og det er sikkert fordi han ikke har MÅTTET i 30 år!Han liker det!GRØSS!Jeg er GLAD hver gang jeg slipper å finne på noe-enda jeg har 2 fulle frysere...Ha en super torsdag!S-klemz

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hehe, du får nå sagt det å da. Klart det er travelt i hverdagen, men dårlig til å lage mat er du ikke. Det har jeg sett etter å ha fulgt med her ganske lenge. Jeg blogger (nesten)aldri mine kokkekunster ;)Du kan jo lure på hvorfor :D

gult hus i svingen sa...

Artig historie, Tove:) Jeg ler godt her jeg sitter:)
Bra Handy lærte seg å lage mat, mens du sørger for kaffebrødet:) Bra arbeidsfordeling det da;)

klem fra Trine:)

STEINKJERRINGA sa...

He-he.. Her har mannen laget maten i dag (jeg er syk og får lov til å være det), og jeg fikk stekt fiskepudding, kokte poteter og gulrøtter, og det hele var godt og gled lett ned gjennom min såre hals. Koselige bilder, du!

Petrinetrollmor sa...

Er det noke eg ikkje trur på, så er det at Tovepia ikkje kan å lage mat ! Det å kome heim til ferdig middag, er himmelsk. nesten uansett kva som vert servert !!

Fine bilder frå kjøkkenet ditt og Handy :)

Ha en fin kveld vidare:)

Einy sa...

Hehe...bra du har selvironi :). Jeg kjenner meg litt igjen...jeg er ikke spesielt interessert i matlaging...selv om jeg elsker mat! Så her i huset er det stort sett min kjære som står for matlagingen :)

Klem Einy

Mitt lille roterom sa...

Artig å lese om flere som har det som vi har det her i huset ;)
Jeg baker og vasker opp, min kjære lager meget ofte middagen. Vi liker det sånn :)

Fortsatt fin onsdags-kveld :)

Ruth sa...

Nå måtte jeg le. I mitt første ekteskap påsto han jeg var gift med at han ikke likte spaghetti etter å ha spiste det i to år. Merkelig syntes jeg det var.

Ann Tove sa...

He he. Vi kan ikkje vere god i alt heller ;-) Kos deg vidare på hytta med kokken på plass.

Tovepia sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Tovepia sa...

Prøver meg fra mobilen..

Ingrid Tunheim sa...

Enig med Handy...., det hørtes litt kjedelig ut. Skjønner godt at han tok skjeen i egen hånd ;o)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Synes fortsatt det tar alt for lang tid å koke poteter...

ANNEPÅLANDET sa...

Haha, for et sunt kosthold! Jeg ville kategorisert innlegget under "Flaks" - for at Handy kom på banen :-) Og menn er jo oftest noen racere på kjøkkenet, så det er jo like greit det!

Unknown sa...

Hahaha ja du kan få sagt det. Men du varierte da iallefall med pølsene :-)

Anonym sa...

Morsom lesning:)

Imponert over tilpasningen Handy har gjort med overskapene på hytte-kjøkkenet:) God plassutnyttelse. Lyst og koselig så det gjør jo slett ingen ting at det er litt "hummer og kanari".

Skapet på kjøkkenet ditt hjemme passet veldig bra....jublet nesten da jeg så det:)

Vi dropper hyttetur for nedbør og kuling i fjellet så da er det bedre å være her hjemme hvor regnet høljer ned hehe. Koselig innendørs:)

Du får kose deg med maling av bord og annet syssel.

klæm

Unknown sa...

Hi hi... Ja, vi har hver våre interesser! Sånn er det bare! Nyt dagen - her skinner solen og våren roper på meg. Det er en herlig tid som ligger foran oss nå! Så, Carpe Diem! :-)

H. sa...

Ler høyt etter beøsk her inne hos deg !! Herlig story...ikke rart mannen kan lage mann :)
Heldig for deg - hehe

Så fine stillben bilder av kjøkken saker du har tatt, særlig nr 1, ble min favoritt, jeg elsker den kannen din !!! Den er jo"Helt i tiden" nå som blått er tilbake !!

Bitt@mi sa...

Hi hi:)
Jeg må le:)
Jeg gjør det lettest mulig hele tiden, jeg liker ikke å lage middag. Sånn, nå er det sagt, og det er så sant som det går an:))))
Herlig å se at også andre er sånn.
I gamle dager (les; tidlig husmorperiode) var jeg ivrig å bake, men også det har det blitt mindre av. Men jeg baker heller enn å lage middag, altså:) Boller til middag er helt suverent! :)

Janne i Fagerlia sa...

He, he synes jeg ser for meg han meg spagettien. Men det at du er god til å bake, oppveier jo manglende interesse for middagslaging. De fleste mannfolk går vel ikke av veien for en kake eller nystekte boller vil jeg tro.

Unknown sa...

Hahahaehehe! Du skriver så morsomt!

Ruthe:-)

Anonym sa...

Hyttekjøkkenet er bare uberkoselig!! Heldig du som har vinterferie :-)

Kjempefint kjøkkendill og dall du viser frem. Elsker sånt :-)

Jeg er endelig kvitt kommentarmodereringen på blogger. Men måtte tilbake til gammelt bloggergrensesnitt for å få til det, faktisk. Blogger har blitt helt håpløs!

Viola sa...

Hehe.. ja du er heldig.. min samboer trives ikke på kjøkkenet.. Så her er det jeg som står for matlaginga.. Jeg liker å lage mat, men ikke alltid.. Når jeg føler jeg "må", så blir jeg vanskelig.. :))

Ser noen fine kjøkkenkluter der.. og artige koselige ting du har der..

Klem fra meg! :)

Refleksjon på livsvegen sa...

Godt med sjølvironi :-)
Har maken blomsterkrukke med stråmønster eg også..
Kos deg vidare med Vinter/Arbeids ferie ;-)

Mormorfarmor Inger sa...

Herlig! Man kan ikke være god på alt, og man skal jo utfylle hverandre. Han tar vel ikke over strikketøyet ditt?
Kos deg :)
Klem klem

Tins roser sa...

Så heldige vi er begge to...her i huset er det også sånn at "nød lærer osv."...og når jeg leser det du skriver kjenner jeg meg igjen i det meste...

KLEM til dæ

Anne på landet sa...

Herlige du.. Godt at kokken din ikke er for lenge borte da.

NYDELIGE blå innslag:o)

Takk for støttende ord, det vamer!

God helg og klem fra meg!

KariL sa...

Men ta flotte innholdsrike bilder det kan du i allefall.
Kjekt å kunne dele på huslige sysler.
Her i huset tar jeg mandag-fredag og gubben helga og visst vi skal ha noe ekstra, kliner han gjerne til.

Ha en god helg!

KariKlem:)