torsdag 17. mars 2011

Ordbekreftelse og kommentarfelt

Ser at flere tar dette opp, så jeg kaster meg på bølgen;) Jeg liker å besøke flere blogger og legger gjerne igjen en kommentar, men sannelig er det forskjell på den tiden det tar å kommentere….noen har fjernet ordbekreftelsen, og alt går som en lek; noen ønsker å godkjenne kommentaren, også veldig lettvint (uten ordbekreftelse).

IMGP2133

Noen har jo bevisst valgt å ha ordbekreftelsen, mens andre sikkert ikke vet hvilke innstilllinger de har, så her kommer oppskrift på fjerning av ordbekreftelsen……….og du, med det samme du er der, gjør noe med plassering av kommentarskjemaet også;)…..… klikk for kommentarfelt i eget vindu. Mange skriver om flere ting i samme innlegg, og hvis kommentarfeltet erstatter innlegget, er det av og til vanskelig å huske alt, og man kan ikke gå tilbake og se. Alltid godt å kunne se innlegget samtidig som man kommenterer;)

IMGP2142 IMGP2139

Så alle dere gode der ute, sjekk hvilke innstillinger dere har på følgende måte; Start øverst til høyre på bloggen din….

  1. Velg  Utforming
  2. Klikk på Innstillinger
  3. Klikk på Kommentarer
  4. Scroll til Plassering av kommentarskjema, her velger du forgrunnsvindu (eller innebygd under innlegg)
  5. Scroll til Kommentarmoderering, jeg har valgt å ha det på innlegg eldre enn 14 dgr (husk og oppgi e-postadressen).
  6. Scroll til Vise ordbekreftelse for kommentarer, her velger du nei
  7. Klikk på Lagre innstillinger

Dette er kun et forslag, men det vil gjøre bloggen din mye lettere å besøke;)

Klem fra tovepia………….som ønsker alle ei riktig god helg;)

53 kommentarer:

Tussi sa...

Tusen takk for "oppskrift" - jeg gikk inn og endret fortere enn svint! Har jo sett at det er enklere å kommentere hos noen, men er så infernalsk dårlig med data at jeg ikke har orket å prøve meg på noen endring. Er i grunnen et under at jeg begynte å blogge... hehe...
Snart helg - kos deg :)

Anonym sa...

Så bra med litt coaching. Tusen takk for gode råd og veiledning. Du tar opp ting jeg ikke har tenkt over en gang.

Ellers: Freshe flasketrekk og søte punger hos deg i kveld :-)

Åshild sa...

Veldig bra. Nå forsto jeg hvor lurt det var å få kommentarfeltet opp i eget vindu. Gikk umiddelbart inn og rettet.

Mona sa...

Tusen takk for at du delte dette!! Er fersk med blogging, så dette kom godt med! Endret det umiddelbart :-) Enkelt og greit!

KariL sa...

Alltid kjekt at noen vil dele sine erfaringer. Tusen takk og ha en god helg!
Klem KariL!

Birgitta sa...

Håller med dej om, att ibland tar det väldigt lång tid att kommentera och trycka både här och där. Jag har också tagit bort det för några månader sedan.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

GURO sa...

tusen takk!!
det var et godt tips..
nå har jeg også endrett. er veldig lett med noen og andre er veldig kronglede ..

takk takk og ha en fin dag... dvs kveld først


guro

mona.z sa...

Tusen takk for "oppskrift", har fulgt den til punkt og prikke:) Liker også å kommentere, og har lurt på om jeg har denne trege utgaven. Får håpe det er ordnet nå, god helg til deg, klem fra Mona

Seascape sa...

:-))) Hei igjen
Du ble nominert en gang til av meg
http://handlaga2011.blogspot.com/2011/02/kategori-8-beste-handarbeidsblogg.html?showComment=1300399966345#c3026010994769824321

Natta Klemmmmmm

Berit T sa...

Takk skal du ha for lett-forklart forklaring, nå har jeg vært inne og fikset ;o)

Ja det er travelt å male tak,og pausene må ikke bli for lange heller ellers blir det ikke fint.
Tar det som ekstra trim.
Det som jeg gruer mest for er kjøkkentaket, for der er så høgt, må til med stillas. Det får antagelig vente til etter påsken.

Ha en flott kommende helg.
Klem

tulipa sa...

Ohoi, dette kan så absolutt gjelde meg!! Har aldri tenkt på dette! Skal sjekke det opp umiddelbart! Takk for tips!:)
God natt!
:)

Janna sa...

Flott at du tar dette opp, Tove! Det er som du sier: lettere å legge igje en kommentar der det ikke er så mye "krøll" før man liksom får lagt et spor etter seg..
Nattaklem

Viola sa...

Hei, så flott du viser hvordan man skal gjøre dette.. for de som kanskje ikke vet det..
Jeg selv har valgt kode på kommentarene, har ingen problemer selv med å skrive inn kode.. Selvfølgelig kunne alternativet ha vært kommentarmoderering OFF.. Men jeg liker selv at kommentaren min (hos andre) kommer på trykk med en gang, slik at jeg får sett den med det samme ;)

Og at kommentarfeltet kommer opp i eget vindu er veldig praktisk, slik du forklarer det ja! :)

Flotte ting du har laget!
God helg med klem fra meg! :)

Ingun sa...

Takk for tips. Done!!
God helg!!
;-))

Linda sa...

Takk, dette viste ikkje eg. Har sett at nokre gongar må eg gjennta eit ord og andre gongar ikkje. Trur eg har den enkle måten no. Etter oppskrifta di :) tusen takk

Fruen på Skogmo sa...

Jobb utført! Tusen takk for tipset ;o)

LovisaTendensen sa...

Takk, takk følte du snakket litt til meg nå, mulig jeg har gjort som du sa, ellers må jeg prøve igjen ;D Alle tips mottaes med stor takk ;D
Jeg hadde en kjempeflott tur til Trondheim sist september sammen med min far. Vi var på besøk hos min datter som studerer der oppe, og hun hadde lagt opp noen flotte dagsturer for oss sånn at vi fikk sett det meste. (mangler bare Svartlamoen og den øya på utsiden tror jeg...) Jeg skal opp igjen i slutten av april og gleder meg stooort ;D Vårlig hilsen fra Lotte

Anne sa...

Øøø..., hva med virus da Tove? jeg fikk informasjon om at det var s smart pgs å utelukke faren for virus? lite flink med data selv, så har bare lyttet til andre i grunn...

Å virus, ja det har jeg hatt såpass mye i kroppen denne vinteren, at om en får det på pc`n å, da dåner jeg, he he

Fin fredag til deg snuppa

liven sa...

Dette har jeg gjort for en stund siden!!
for jammen tar det tid å kommentere hos enkelte!

Ha en fin dag Tovepia

Solveig sa...

Kanskje ikke så dumt å fikse på. Takk for tipset. Nydelig vårdikt, forresten. Våren er etterlengtet, men i natt har det snødd - igjen!

Greta sa...

Er ikkje slikt i min blogg. Og eg er ikkje så glad i de ordrebekrefelsene eg heller. Noen er enkle, men med mine problemer med bokstaver kan eg måtte prøve flere ganger. Er noen som har ekstra lange og vanskelige ord, dem får ikkje kommentar av meg lengre. Det tar evigheter og får likevel ofte feil. Så dette er eit bra initiativ.
Ha ei super helg

Ann Tove sa...

Takk for tipset. Innstillingar ol har eg tidlegare fått dotter vår til å ordne for meg.Men med god instruks frå deg har eg no sletta ordrebekreftelsen, trur eg, skal nok prøve til igjen sjølv med andre forandringar òg :) Ha ei fin helg.

Kerstin sa...

Takk for god hjelp :)

Anonym sa...

bekreftelsen e irriteranes!! noen ganger tror jeg at kommentaren er postet og går ut.. har hendt at jeg har gått tilbake for å legge til en kommentar, og da finner jeg ikke den første.. da gidder jeg ikke legge inn på ny..

god helg til dæ..

ps! gubben fylte feil en gang.. han er veeeeldig spak etter det ;)

Lene Megan sa...

Jeg siger også tak for tipset. Er ikke helt sikker på, hvordan det lige er hos mig, men det vil jeg da tjekke. Det giver jo mening at have kommentarfeltet i eget vindue! ;)

Ha' en flot fredag. Her har vi fået lidt sne igen og det er koldt. En lunefuld årstid!

Klem

Lindas hobbyhjørne sa...

Jeg som må ha hjelp når jeg skal installere nye ting, ble veldig glad for den forklaringen :)
Jeg gjorde 2 ut av 3 :) Tusen takk for hjelpen!
Ha en fin dag, klem.

Unknown sa...

Er så enig, har tenkt på mange ganger hvorfor mange har det så vanskelig på bloggen når man skal kommentere..... Jeg ønsker deg en fin dag og synes du var flink som la ut oppskrift. klem :))

Made by KKann sa...

Oj - tusen takk - som du ser hos meg har jeg samme oppsett som fra første blogg dag - sikkert flere ting jeg skulle fornyet - men tusen takk for tips!!

Ha en flotters fredag!

KlemKKann

Livet i Nord sa...

Takk for tipset! Nå skal æ inn og sjekke og endre.
Ei fin helg til deg:)

HegeT sa...

Tusen takk for tips, og "oppskrift"...
Da har jeg vært inne og redigert, så da får jeg håpe det blir enklere for besøkende...

klem
HegeT

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Enig. Var akkurat innom en blogg det var helt umulig å kommentere. Håper min er brukbar, ser i allefall at du ikke har gitt opp ;)
Men klarer du virkelig å være innom alle som kommenterer hos deg? Da er jeg imponert:) Jeg vet at dere trønderdamer er effektive og du og Havfruen er de flinkeste og ofte de kjappeste til å kommentere. Det er så koselig!!!! Men det tar tid og blogging skal jo være kos, ikke plikt. Siden jeg er litt dårlig på å følge med og slett ikke vil gå glipp av hyggellige kommentarer, så har jeg satt moderering på eldre enn to dager.

God fredag. Her SNØR det....

Frøydis sa...

Hei på deg :-)
Jeg har det vel ganske enkelt hos meg, kommentaren kommer med det samme...heldigvis..

Vi har fått 5cm med snø i natt, men tror det smelter iløpet av dagen. For nå er det pluss 5 og sol :-)

Ha en flott dag og klem fra meg

Anonym sa...

Takk for tipset. Trodde ikke jeg hadde slik ordbekreftelse, men da jeg sjekket for sikkerhetsskyld viste det seg at jeg hadde det. Håper flere tar kontrollen, for jeg er enig at noen tar unødvendig lang tid :).

Ønsker deg en riktig god helg. Klem :)

Hjertedamas blogg sa...

Heisan! Og jeg lånte gubbens laptop, for å gå inn på bloggen min for å sjekke om hvordan kommentar-feltet hos meg fungerte, he-he. Det var jo veldig greit!!!!! Men jeg er enig med deg i at det blir kronglete, når man skal ta en bloggerunde, legge igjen kommentarer, og måtte legge inn disse ordkodene, som både er irriterende, og til tider uleslige. Og noen ganger er koden ganske ufyselig. Feks CYSTE. Det var den siste jeg måtte i skrive i går. Sliter med svimmehet om dagen, og ordet CYSTE er ikke hva jeg hadde lyst til å bekymre meg over, for å si det sånn, he-he. Klemz

ide-puffen sa...

He he dette har jeg også tenkt på maaange ganger, men tenkte at dette finner de nok ut av, men man tenker ikke alltid over at andre må styre med dette. Jeg ordnet det for en tid tilbake. Lettvint ja.
Så fine ting du har laget. Det er ikke bare jeg som er produktiv ;)
Riktig god helg til deg gode du
Klem fra meg

Vigleik sa...

Jeg er helt enig med deg. Bort med alt som tar tid når kommentarene skal komme på innleggene.

Ville bare innom å si god helg. Her har jeg snurret meg en lampe som henger til tørk;)

Maret sa...

Trodde dette berre var for data-proffe. men når får kansje eg også dette til...
Skal prøve å fikse saken i helga..

Takk for tipset..

hobbyvimsa sa...

Heisann!!

Godt du tar opp dette,gjør bloggingen mye enklere..Helt enig!!

Jeg gjorde dette da jeg startet og blogge..Hadde lest andre sine blogger i mange år,og ønsket at min blogg skulle være enkel å kommenter:)

Ha en fin helg!§!

Klem -L-

Lisbeth, strikkemasker sa...

takk for tipset. Skal sjekke hvordan det står til hos meg.

Havfruen sa...

Ser ut som de fleste takker for tipset:))
God tur....snart klar for 3. strøket her:)
GOd helg, klemmings:)

Linda sa...

Så fint at du også tar opp dette.
Takk for tipset med kommentarboksen, nå har jeg endret det.
Ha en flott helg, klem fra Linda:)

Bitt@mi sa...

Kjekt at du legger slikt ut:-) Jeg irriterer meg ofte over at jeg må skrive inn ordbekreftelser i bloggene... Og enkelte ganger lar jeg vært å kommentere pga det. Tiden er verdifull:-))))
Ønsker deg og dine ei super helg,og håper våren titter fram.
Klemmer!

hobbyvimsa sa...

Hei igjen!!

Gøy du vil være med på min gi vekk,dine lodd er registrert


masse lykke til!!

Klem Linda:)

Smykkas sa...

Jeg fikk fjernet ordrebekreftelsen min for en god stund siden, og det er sikkert mange som kan ha nytte av tipsene du gir. Det tar virkelig tid med disse bekreftelsene, og hvis jeg i tillegg skriver feil bokstaver, ja, da.....

Klem

"Romfortrivsel" sa...

Takk for tipset. Hadde det meste på stell, men har bedt om ordrebekreftelese. Men har etter tipset ditt tatt det bort, av to grunner:
1) ser jo selv at det tar mye lengre tid å kommentere.
2) sannsynligheten for å få spam på denne måten er vel ganske liten, vil jeg tro...

Og til hundeholdet: ja, sjefen er sjefen, det er helt klart, men med milde metoder;)

En god helgeklem til deg.

SNILLPIKE♥ sa...

Enig i det du skriver, går litt kjappere å kommenter når en slipper den bokstavrekka til slutt.

Har giveaway på bloggen min, koselig om du vil være med.

Fin helg til deg og dine, klem ann helen.

Solveig sa...

Tror jeg må se på dette. Det er nok riktig som du skriver; ikke alltid er er like oppmerksom på innstillingene;o)
Ønsker deg en flott helg, min venn.
Klem fra Solveig

fruentimmeret sa...

Super oppfordring!

Jeg kommenterer oftest der jeg slipper å skrive koder, url-adr og epostadr. Det er tidkrevende og unødvendig.

Bravo Tove, hilsen Tove :)

Bling - our elf on the shelf sa...

Kansje jeg skulle fjerne ordbekreftelsen igjen jeg også :)
Jeg har prøvd det ett par ganger, men da kommer det alltid spam kommentarer...
Men jeg er jo som deg, det er lettere å kommentere der de ikke krever bekreftelsen, såååå :))

Ha en fin lørdag.

Anonym sa...

heisann :)

de var allerede sovnet da det begynte å svi tørt i kasserollen.. da våkner man ikke.. man blir "bysset i søvn" de våknet først da de ble ristet liv i :((((

det verste er at vi ikke er tilknyttet 110.. det leies ut masse leiligheter og vi vet ikke hvem eller hvor mange vi skal lete etter her.. ingen rutine.. men det går jeg igang med mandag.. halve brannvakta er gamle kolleger :)

finfin lørdag :) klæm

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei, hei
Takk for at du skrev dette. Jeg fjernet ordbekreftelsen for leeeeeeenge siden og får ikke noe spam av den grunn. I likhet med deg har jeg også godkjenning på innlegg om er eldre enn 14 dager, men det er for at jeg skal få med meg de kommentarene. Som sagt; fint at du tar opp dette. Ha en flotters dag! Klem fra meg

Randi sa...

hmm....mulig jeg skal prøve det igjen...hadde uten ordrebekreftelse en stund, men la det inn igjen etter ett 10 talls spam meldinger....

Marion sa...

Må du skrive sånn kode på min side???