søndag 20. mars 2011

Det året jeg punkterte…… 2. gang

Denne dagen oppførte bilen seg greit til jobb, men på vei hjem ante jeg uråd og tenkte herregud..ikke nå igjen! Det var jo ikke så lenge siden forrige punktering, så jeg hadde jo fått en viss erfaring, kan man trygt si:O)

IMGP2145

Ettersom jeg hadde fått streng beskjed om ikke å kjøre med punktert dekk, kunne jeg ikke komme hjem med flatt dekk igjen, så jeg stoppet på butikken et kvartal unna heimen;)……..og jeg hadde jo lært å skifte dekk etter siste fadese:O)

IMGP2121

Det var vår i lufta, så jeg var kledd i hvit dongerybukse og lys jakke. Jeg fikk fram jekken, men begynte selvfølgelig først å skru løs skruene, det er jo logisk og fornuftig!! Plutselig kommer en mann bort til meg og spør: Ska æ hjælp dæ? Før jeg rekker å tenke meg om, svarer jeg bråkjekt: Nei, det her kan æ, men tusen takk for omtanken…hvorpå jeg fortsatte å skru løs mutterne, samtidig som jeg tenkte fy søren, hvorfor sa jeg ikke JA?

IMGP2149

Like etterpå kom mann nr 2 og stilte samme spørsmål, og jeg svarte det samme….. tenk det!!…. hvor dum går det an å bli??? Mannen gikk noen meter, men snudde så og kom tilbake og sa: nei, æ MÅ få hjelp dæ!!

IMGP2164

Da ga jeg fra meg hjulkryss og jekk og takket alle guder for at det fantes gentlemen!

Klem fra tovepia…………………..som aldri har punktert siden den gang..bank i bordet;)

57 kommentarer:

Havfruen sa...

hehe:)) Du sier aldri nei igjen, det vet jeg!! Såpass har du lært iallefall:)
Nyt søndagen, klem fra meg:)

Guri sa...

Man må bruke mannfolka når man kan :) I alle fall når de tilbyr seg ;)
Ha en fin tur hjem fra Nordmøre :)
Klæm Guri

Frøydis sa...

Hehehehe...nå sitter jeg her og ler høyt! Skal leses for Gubben!! hehe..

Han hilser forresten, spør hvordan det går med Tovepai, hehe.
Skal snart spise middag, tidlig idag, fordi vi skal til mamma og pappa og der får vi varme vafler :-)
Må jo ha plass til det!! Bruker bare den andre magen, hehe

Ha en flott søndag og klem fra meg

Randi sa...

huff...så bra da sa ja....syns jeg ser for meg hva som kunne skjedd. Har heller ikke lært meg å skifte dekk....venter til vi har hus og garasje....hehehe.


go søndag til deg

snakkemunn sa...

Ok, lurer på om menn er like gentle today? Eller sier de - dette får hun jammen klare selv.
Skjønn historie, klem fra en som driver med multitasking ..hehhe...

Evelyn sa...

Hehe.. ser deg for meg... bra han kom tilbake igjen og hjalp deg da.. hihi..

Ha en fin søndag videre :):)

Klem

Ann Tove sa...

He, he, såg for meg ein litt lenger føljetong :) Men det er vel nok å pungtere to gonger, kjekt der fins hjelpsomme folk der ute. Ha ein fortsatt fin søndag.

Anette Willemine sa...

Ha, ha, morsom historie, Tove! Jeg synes jeg ser deg med rumpa i været, sta som et esel. Må nok innrømme at det høres kjent ut. ;)

Ønsker deg en deilig søndag!
Klem,
AW

Anonym sa...

Når folk er hjelpsomme , hvorfor ikke takke ja ?
Det hadde i alle fall jeg gjort :)
Ha en fin søndag.
Klem fra Ingunn :)

liven sa...

hihi.....man kan bare ikke være kostbar alltid!
Hadde jeg punktert så hadde jeg aldri gått igang hvertfall!
Får bare håpe du har hatt din dose nå Tovepia :o)

ha en fortsatt fin søndag :o)

KariL sa...

Ha-ha. Tovepia kan jo alt, men det er lov å ta imot hjelp når de så absolutt vil. Men nå er vel din rasjon med uhell full.
Nyt søndagen alt du kan. Den kommer ikke tilbake!
Klem!

Greta sa...

Hehehe. Har berre ein kommentar til deg på dette eg. Du er no god da. Stor klem

Linda sa...

Hahaha :) Ser for meg deg i lys bukse, med innbitt mine prøve å få løs de skruene.

Så bra at det finnes gentlemen - neste gang sier du ja på første forespørsel;))

Håper forresten ikke at du punkterer flere ganger. Jeg har aldri punktert - bank i bordet - vet ikke hva jeg skulle gjort! hihi

Klem fra Linda:)

Mira sa...

Hyggelig at du ville være med på min give away.

Gøyale historier dette. Greit å få hjelp av og til.

Har bare skifta dekk ein gang eg. Det var når eg nettopp hadde fått lappen og skulle låne storebrors bil. Han var langt borte, til sjøs. Derfor var beskjeden, lån bare bilen men du må skifte til sommerdekk først. Eg så gjorde. Det gikk heilt fint det! He he. Høsten kom og broderen kom heim, tia for vinterdekk kom,,, Broderen kommer inn og sier,,, Kim er det som har skifta dekk på bilen??? Det var skrudd så fast at eg fikk de nesten ikkje opp. ++ litt banskap.

Og da piper lille den gang tynne og spinkle lillesøster at det var nok eg det. Da blei store sterke bror stumm og ville ikkje snakke mere om saken.

Min godt bevarte hemmelighet! Vil du høre? Lille meg hoppa på den "skrutildingsen", var livredd for at hjula ikkje skulle henge fast.

Ønsker deg ein god søndag! Klem fra meg.

Mormor sa...

Nok en artig historie fra deg! Dekkskift kan jeg også.. og jeg var faktisk like sta som deg. Skulle ikke ha hjelp nei! Klare sjøl som ungæne sier, hihi..
Men nå overlates det til andre ja!

Klem Inger

Miramora sa...

Du sprudler når du skriver - MORSOMT ! Ha en flott søndag......klem

Helen sa...

ÅÅh, jeg elsker menn som vil hjelpe kvinner "i litt nød" - du må bare lære deg å si, Ja, takk og smile ;)) hihii

Vi må la mannfolk være gentlemenn, engang i blant, vettu;) Thiii

God uke - ps, godt du hadde reserve dekk...

Hjertedamas blogg sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hjertedamas blogg sa...

He-he, noe må man da kunne bruke mannfolka til:DDDD Og når de att på til trygler om å få hjelpe en stakkars liten kvinne i nød, så må de jo få lov til det!!!! Tenk så godt de får sove om natten, når de har fått vist at kvinnfolka ikke kan greie seg her i verden uten dem, he-he. Jeg er personlig veldig god på å utnytte mine mannfolk, I dag har Gubben og jeg vært å kjøpt et TUNGT gammelt skap. Så nå sitter vi og venter på at en av våre hjemmeboende sønner (som rømte da de fikk vite at de må bære tungt), For takk og lov så forventer ikke min kjære Gubbe lille at hans "lille"(ehhh, STORE), viv skal kunne bære noe mer enn en konfekteske!!!!! Og ihvertfall ikke nå om dagen, når hodet hennes går litt rundt og rundt, og opp og ned. Jepp, vi gjør det vi er best til. Gutta mine bærer, og jeg kommanderer!!! Delegering, kaller jeg det for. Mulig mannfolka mine kaller det for noe annet, he-he. Klemz

Anonym sa...

Hei.Så kjekt å få hjelp av kjekke manfolk.Nydelig vårvær nå.I morgen vårhjemdøgn.Lysere tider.Nydelig trekk på flaskene dine.Du er kjempe flink.Ønsker deg en riktig fin Søndagskveld og ny uke.Klem fra Bodil.

Ulla-Bella sa...

Kan tenke meg at det var de hvite buksene som reddet deg:)

Tonemor sa...

Herlig!!!
Klem Tone

Hespe sa...

He, he - er jo ikke alltid det er nødvendig å si at man klarer det selv...;o)

Ha en fin søndagskveld og en flott kommende uke!

Klem fra Hildegunn

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hehe, stoltheta kan vi spare til en annen gang :D

God søndagskveld!

Datt sa...

Hehehe, det der ser jeg for meg ja! Ser litt for meg at du takker nei til hjelp med det samme hjulet faller av og bilen dupper ned på ene hjørnet... :P Bra det ikke gikk slik da!

Snertne sneller og små nøster sa...

Bra han insisterte da ;-) Og du visste jo inni deg at du egentlig kunne gjort dette selv :-D

Ha en fin kveld - klem Siv

Hege sa...

He, he ser for meg hele scenen her Tove!
- og leste nr 1 også:-D
Du er en god forteller!
Ha en kos kveld,
klem Hege.

karna sa...

Jeg også SER DEG ,-) Herlig!! Ha en fortsatt fin søndag, klem

Hanne sa...

Haha.... jeg hadde glatt svart ja med en gang. Jeg må innrømme at jeg aldri har skiftet dekk på bilen. Jeg skal gjøre det den dagen gubben baker brød. Så da får vi se når det blir.

Klem.

Gateglimt sa...

Menn elsker å hjelpe en kvinne i nød, og det må vi for all del ikke ta fra dem :)

For mange år siden kjørte jeg alene med min 3 mnd gamle datter hjem fra vennebesøk en sen kveld. Bilen ble varmere og varmere (les motoren) og da pilen på dashbordet viste at det virkelig kokte, stoppet jeg bilen langs kanten på motorveien. Den gangen hadde jeg ikke mobiltelefon, så løsningen ble å stelle seg opp med tommelen fram. Heldigvis stoppet det en grei kar gangske kjapt og kjørte meg og min datter trygt hjem.

Det var ikke jeg som ordnet med å få bilen inn på verksted fra motorveien for å si det sånn...

Gry sa...

Ha ha ha... Morsomme innlegg, del 1 og 2, min venn, sitter her og smiiiiler av din herlige måte å skrive på ;))) Jeg synes du er tøff som i alle fall prøvde, men godt du tok til fornuften og tok imot hjelp til slutt.. Greit å ikke grise til den hvite buksen og vi må jo ikke på død og liv fixe alt her i verden heller.. he he... Jeg har aldri forsøkt en gang ;) Nydelige bilder du har tatt, fikk så god vårstemning!

Takk for tips om å få kommentarene i forgrunnsvindu. Jeg fjernet ordrebekreftelsen for en stund siden, synes det er så tidkrevende å måtte legge inn det hver gang jeg også. Har lurt på hva som skulle til for å få det opp i eget vindu, og det var jo ikke vanskelig i det hele tatt. Det er det med å ta seg tid til å sjekke ut litt da.. he he..Takk skal du ha! Og en god ny uke til deg ;) Klem Gry

"Romfortrivsel" sa...

Jaddda! Klart han måtte få hjelpe. Trenger jo ikke bli så selvhjulpne at vi ikke kan ta i mot hjelp. Så kunne jo du komme hjem med hevet hode, og ikke med nok et punktert dekk. Men, herligland, kommer det flere innlegg i denne serien? Eller stopper det med to punkteringer? Liksom ikke så ofte det skjer, da....

lavendel mio sa...

Hi hi...med glede hadde jeg sagt med ett lurt smiil;))
Ha en fiiin kveld, klem Hanne

Sylvia sa...

Du altså!!!!!! Men så er det morro å kunne klare det selv. jeg har prøvd det selv, jeg også...og endte med å skru jekken på feil sted. Det måtte en mann selvfølgelig fortelle meg, da jeg først ba om hjelp.
Men jeg er en jæ... til å lukeparkere!!!!!! Basta!

Daisys home sa...

Morsomt:)) og kan gjette at du lærte å ikke si nei takk til hjelp etter dette? Må innrømme at jeg ikke kan dette med skifting av dekk enda, selv etter å ha vært postkjører i masse år.Kjørte en gang jeg også flere km på flatt dekk..
Her er fremdeles influensaen veldig tilstedeværende så dette tok sin tid.
Det regner og stormer utenfor veggene så hærlig å da kunne holde seg innomhus.
Klem sissel

Som mine dager er sa...

Hehehe ... har punktert noen ganger selv jeg. Og begge gangene er jeg også blitt reddet av flotte gentlemenn ridende til hest ... eh .. ikke helt. Men av mannfolk som gjerne vil hjelpe, og det må de gjerne få lov til. Det er egentlig ikke så farlig å punktere fordi det alltid er hyggelige menn som tilbyr sin hjelp. Så etter min 3 punktering har jeg sluttet å fortvile. Det er alltid en råd så lenge det finnes hjelpsomme og galante menn ;-)


Klem Marit

sigrid sa...

Så flott at du fekk hjelp!

Ha ei kjekk vårveke! :-)

Som mine dager er sa...

Åja, hadde massssse Vanish i vasken. Men har ikke prøvd Zalo direkte på flekkene. Det var så mange og de er spredt over hele kåpa, men det kan jo være verd et forsøk?! Det koster så lite å prøve en runde til ...

Takk Tove ;-)

Marit

bestemors hage sa...

Har nok aldri skiftet dekk på bilen. Det oppveies av alt jeg gjør.

Lisbeth. sa...

Hehe.. takk og pris for hjelpsomme menn sier jeg bare, eller for nye biler der du bare har en sprayboks under setet :D

Hverdagslivet sa...

He he..jeg tror jeg hadde sagt ja takk allerede den første gangen. Men mot har du, DET skal du ha!:)) Og når enden er god, er allting godt!
Liker så godt de fine "kåpene" til vinflasene, tror jeg skal prøve meg på en sånn.
Ha en flott ny uke i vente.
Klem fra meg

gult hus i svingen sa...

så du krøyp til korset og tok imot hjelp ja:) Vet ikke om jeg hadde gjort det jeg, må være ærlig:) Vil jo helst være uavhengig av disse mannfolka også da;)

Klem Trine:)

Elkat sa...

Hahaha...den var god!
Skikkelig godt skrevet:) lo godt når jeg leste dette.
Så typisk å svare sånn, før man får tenkt seg om..godt mann nr 2 kom tilbake!
Ha en fin uke!

Jannickes Hjemmekos sa...

Hehe - ja, bank i bordet! Har aldri pungtert selv, men kjørt med altfor lite luft i dekket og det er ikke noe særlig. Ha en fin uke, her blir det mye jobbing med leiligheten til Jørgen. Fikk nøkler og vasket den i dag; flott leilighet. Klemmings fra meg

Lykkeliten sa...

Hihihi, snakk om uflaks! Men var godt han kom tilbake til deg da;)
Og du har jo en historie å le av nå i ettertid.
Sv, dessverre ble jeg ikke noe klokere, men satser på å bli det på mr på torsdag:) Håper du får en strålende uke, klem!

Anonym sa...

Hærlig :)

Ser det levende for meg,, Hvit dongery, lys jakke, julkrysset... jekken som ikke er tatt i bruk :)

Er jo måte på hvor mye lærdom man tar inn når det tvinges på en.. jmf. 1. punktering :)

Klem.

bestemors hage sa...

Må bare si: Viktig med en god fuktighetskrem under pudderet. Jeg bruker SENSAI Cellular performance emulsion II (den er visstnok for voksen hud). Jeg bruker kost for å legge på pudder. Jeg synes det blir for tykt lag med svamp. Har brukt Kanebo i over 30 år og samme parfymeri i nesten 20.

bikim sa...

lovely blog!
happy spring!
Rosa

Martilie sa...

HERLIG!!
Kjekt å kunne selv, men enkelte ting overlater vi gjerne til gutta :)

Ha en flott flott kveld og ny uke..

Klem fra Tove

Turid sa...

Gudskjelov at det finnes menn som skjønner at vi kvinner ofte mener ja..selvom vi sier nei!
Men IKKE i ALLE situasjoner:) Kunsten er å vite NÅR!

Ha en fin uke!
Klem fra Turid:)

Anonym sa...

flire så æ skrik her.. bikkja skvatt inn på soverommet :)))

tænk at det fins sånne mainnfolk :)) men du va no tøff som skulle klare det sjøl :)) trur æ hadde leita opp et mainnfolk æ :))

god mandag.. klæm

Besta sa...

hehe, det var nok lurest å takke ja. Det hadde iallefall jeg gjort. Godt det fins gentlemen igjen i dette landet.
ha en fin uke.
klem fra marilyn

KKannDesign sa...

Hahah - snakk on skikkelig gentleman..

Tusen takk for hilsen - joa føler meg veldig mye bedre og friskere en den stakkars tulipanen - men jeg syns det var et artig bilde!!..åsså digger jeg tulipanene når de er på det stadiet!..

Ha en morsom mandag!

KlemKKann

merethe sa...

:) artige fortellinger. Jeg har heldigvis lært meg å skifte dekk selv og har gjort det mange ganger, men ...jeg lar gubben gjøre det alikevel :D Tusen takk for koselig hilsen. Prinsessa er bare helt skjønn og mormor har kosa masse med henne :) Ønsker deg en flott uke. Klemmer Merethe

Torunn sa...

Hehe...herleg!! :)

Anonym sa...

Ja takk ov lov sier jeg også!
Hadde ikke takket nei til han første som tilbydde seg å hjelpe heller jeg...
Har aldri punktert selv, men skulle det skje håper jeg inderlig det kommer en gentleman forbi meg også ;)
klem fra Laila

Anonym sa...

Hadde takket ja til nr. 1, jeg - så respekt til TøffeTove som skulle klare det sjøl! Og takk for at det finnes hjelpsomme gentlemen, det liker vi damer (iallefall jeg). Ha en fin kveld litt lenger borti nabolaget. Klemmer**