lørdag 19. mars 2011

Det året jeg punkterte….1.gang

På denne tida for ca 100 år siden, da huset var nybygd og gårdsplassen full av spiker, punkterte jeg 2 ganger på kort tid, kan du forstå det! Jeg hadde ingen erfaring på dette området før, så om morgenen da jeg dro på jobb, syntes jeg bilen oppførte seg merkelig……..jeg tok en flott drosjesving uten mål og mening i enden av bakken,  men det var et skikkelig isføre, så jeg tenkte jeg fikk kjøre forsiktig.

IMGP2150

Etter arbeidstid skulle ungene hentes på barnehage, men jeg kom meg ikke opp den bratte bakken til barnehagen. Det gjorde meg eitrende forbannet, så jeg kjørte til jobben der Handy jobbet og ba han ta over denne drittbilen, slik at jeg fikk den andre, en traust gammel Audi.

IMGP2148

Klart jeg fikk skifte bil, har alltid hatt en forståelsesfull mann;) Han overtok den bilen jeg kjørte (en Honda Civic Shuttle), og han merket selvfølgelig med en gang at det ene bakhjulet var punktert. Da fikk jeg høre det…Har du kjørt slik i hele dag??…Jaaa…

IMGP2161

Hell og lykke, dekket og felgen var ikke ødelagt det grann, skyldtes sikkert biltypen, lett bak og med framhjulsdrift;O) Da vi kom hjem ble jeg kommandert ut i garasjen for å skifte dekk!!! ..dette mente Handy var et MUST av kunnskap;)….er redd det var første og siste gang jeg gjorde det;O)

Fortsettelse følger…..

Klem fra tovepia…………………………som kjørte godt på 3 hjul;)

43 kommentarer:

Trine - Franske drømmer sa...

hehehehe, du gir meg atter en gang en god latter og et bredt smil ;)
Fort gjort, er det ikke? ;)

Tussi sa...

Ja,sånn kan det gå! Dekkskifte er blandt de tingene man ikke gjør om man ikke MÅ - kjedelige greier...
Jeg punkterte en gang på vei hjem fra jobb. Svingte ut i ei busslomme og tok ut stepphjulet, det var iskaldt - 20 minus! Det tok bare et par minutter før en mann stoppet og overtok hele skiftinga, og jeg var bare glad til - han trodde nok jeg var et hjelpeløst kvinnfolk, hehe.
I fjor høst satte jeg for øvrig pers. rekord med 20 minutter for å få på vinterdekkene. Akkurat det skrytte jeg fælt av...
Ønsker deg ei fin helg - og kjør forsiktig :)

Frøydis sa...

Hehe....ler høyt her jeg sitter :-)
Jeg har også klart å punktere, og kunne ikke skjønne hva som gikk så tregt med bilen..fant ut at det var lurt å stoppe da jeg merket flere som blinket på meg og røyken stod...
Heldigvis gikk det greit med felgen, og jeg skrudde på alt jeg hadde av sjarm slik at en ung mannegutt hjalp meg å skifte dekket, hehe

Ha en flott dag, her skinner sola så nå er det på tide å komme seg ut :-)

Klem fra meg

Anonym sa...

Hehehe,bra du fikk skifta bil da.
Har heldigvis ikke punktert enda men man vet jo aldri.
Nyt helgen.
Klem fra Mette.

Vigleik sa...

Jeg har engang kjørt i nesten en uke med en skrue i det ene dekket.

Det var godt å få den ut, og punktering kan skje den beste.

GundaM sa...

du er like ille som meg du Tove!!!

på vei til jobb jeg og med min nye suv og syntes det bråka slik sju.... tenkte kanskje det var et helikopter eller no over mitt hode da jeg nerma meg Værnes men neida det var flatt dekk og det ble en kostbar affære du ;( over helga må min kjære hente to nye dekk til meg, snille mannen ;)

god lørdag!

mona.z sa...

Ler høyt.....gjort det samme selv for ca 50 år siden. "Mannen" var sjokkert at jeg hadde kjørt med punktert dekk ganske lenge uten å merke det! jeg har fått mer erfaring etterhvert. Nå merker jeg at jeg punkterer, men skifter ikke dekk selv, har en ganske grei mann:)

snakkemunn sa...

Man kan da ikke være mester i alt da. Det er en ting jeg aldri har gjort og det er å bytte dekk, (DEEEEEEEEEEEEEt bare ikke ligger for meg) Koser meg med historiene dine. klem :))

Havfruen sa...

hehe...erre mulig sier jeg bare...
Håper dere har sol som oss:))
Det beste er 4 hjul da....hehe:))
Nyt helga, klemmings:)

sigrid sa...

Køyr forsiktig!
Flott du "kan" å skifte dekk, det kan ikkje eg ;-)

Vakker laurdag til deg !!

Tonemor sa...

Hi hi herlig!!!
Fortsatt god helg
Klem Tone

karna sa...

Du er nå herlig!! Skifte hjul kan jeg, men er akkurat like flink som det du var med å kjenne om det er flatt. Fortsatt fin lørdag, klem

Linda sa...

Hihi :) Nå må jeg le! Morsom historie!
Nyt helgen, klem fra Linda:)

"Romfortrivsel" sa...

Ja, sånn kan det gå! Må ha vært en god bil, likevel, som kunne kjøre greit på tre hjul. Verst vi har vært borti var den gangen vi parkerte i en oppoverbakke på en parkeringsplass, og noen *unnskyld uttrykket* drittunger plasserte en solid spiker under hvert av bakdekken. Så da vi startet og rygget ut sa det puff på begge bakdekkene....

Kanskje like fint vær hos deg som her? I så fall; nyt det!

skjerstad sa...

Ha ha :) Fin historie , jeg har også kjørt ganske langt med et flatt dekk. Vet du hva jeg tenkte når bilen begynte å hompe så fælt ? Vet ikke om jeg tørr å si det .... ( det var den første dagen det hadde begynt å snø ) har det "klabba" på dekkene nå ? ;) Hærregud så teit jeg følte meg , når nabon kom bort til meg og spurte om jeg viste at jeg hadde punktert ! :)

Ha en fin helg videre :)
Klemmer fra Janne

Ulla-Bella sa...

Det er jo greit å kunne skifte dekk da! Men også greit å la handymenn gjøre jobben.

Gateglimt sa...

Hahaha, jeg skifter ALDRI dekk.

(tror ingen som heter Tove gjør det)


Drive safe ;)

KariL sa...

Herlige Tovepia. Du kan alt :))

God helg og Klem!

Anonym sa...

hi..hi.. joda.. man lærer den harde veien :)))

Smykkas sa...

Du gjør tydeligvis tingene grundig når du først er i sving. Dette er hakket verre enn meg, for jeg mener jeg ville oppdaget at dekket var flatt.

Sifte hjul?

Jeg har hatt sertifikat siden 1967 og har ikke peiling på dekkskift. Det har andre måttet ta seg av.

Klem

tulipa sa...

:-)Hm, jeg har heller aldri skiftet dekk. Får vel svi for det en gang jeg står med flatt dekk langt ute på landeveien et sted... Ja ja, den tid den sorg!
Gleder meg til fortsettelsen!
Fin lørdag!
:)

Mormor sa...

Herlig historie! Ja disse bilene du... Skjønner deg såååå godt!

Go hælj og klem fra Inger

Tulip sa...

hehe...må le litt, morsom historie!
Her har jeg god erfaring med dekkskift selv, hadde bil før jeg traff mannen min, og hadde sterke meninger om at dette klarte jeg uten mann i huset:)
Men må innrømme at det er HAN som har hovedjobben med bilhold her i huset...
...helt til vi kjøpte ny Audi i år. Jeg har aldri vært så ivrig med bilstell før nå!! hehe:)

Evelyn sa...

Hei :) hehe lo godt jeg nå.. ikke så greit å kunne alt med disse bilene.. hihi

Men det er jammen med det godt å kunne skifte dekk selv da.. greit å være litt selvhjulpen...

Ha en fin lørdagskveld :)

Klem

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei, Tovepia
Vet jeg har sagt det før, men du er bare herlig! Det er så godt med mennesker som tar seg selv lite høytidelig - jeg er slik selv og ser på det som en god egenskap. Ønsker deg en fin lørdagskveld. Klem fra meg

Petrine sa...

Ja, det er god å ha ein Handy når dekket er flatt ! Vi har ei arbeidsfordeling her i heimen, ho mor skifter på senga, han far dekk på bilane. Men korleis vi gjer det når ho mor punkterer har vi ingen avtale på. Sist eg hadde flatt dekk oppdaga eg det før eg for heimanfrå. Den aller første gangen var på ein jomfrutur med ny bil. Og ein kjekk ung mann stoppa og hjelpte meg. Eg så sikker fryktelig hjelpelaus ut. Må raskt legge til at eg skiftar sengkle litt oftare enn vi skifter dekk, trur eg :))

Frikken kan også "dekk" :) he he

Ønsker deg fortsatt ei fin helg med eller uten jekk og dekk:)

Anonym sa...

Hehehe. Ser at slikt kan skje, hvordan skal man vite??

Nydelig bilde av den gamle snekka. Viss det er en slik som sier dunk dunk og lukter olje, ja, da er det maken til den som står på mannens ønskeliste :)

Klem :)

Strikkeheksen sa...

FNIS:-) Det er så sjovt, Tovepia, for jeg har prøvet nøjagtig det samme - jeg kørte engang 10 km med punkteret dæk - det resulterede altså i, at dækket var fuldstændig flænset i småstykker ;-) Sikke vi kan ;-)

Guri sa...

Dekkskifte er kjekt å kunne, men det er ikke kamp om å få gjøre det her i Fjøset heller :) Overlater det glatt til Handyman, men kan hvis jeg må ;)
Takk for bloggtips forresten. Ble mye bedre :)
Ha en flott lørdagskveld :)
Hilsen Guri

Barbro sa...

hohoho, det er ikke greit!!
Har ikke skifta et dekk i mitt liv, og det området der skal nok få forbli mannens ;) Har heller aldri punktert, spørs om jeg hadde kjørt rundt på felgen sjøl og!!
Her i heimen gleder vi oss på NYbil, men er spente på når den kommer....det KAN ta inntil et halvår. Populær doning da sjø, de klarer ikke å produsere fort nok ;)
Ha ei riktig herlig helg!
Klem fra meg

ide-puffen sa...

He he du får nå sagt det. Enn at du kjørte med punktert dekk uten å sjekke he he he. Bra det gikk bra da.
Venter på fortsettelsen...
klem

Crinoline sa...

Det har skjedd meg også. Syntes at bilen oppførte seg litt rart,dro mot høyre.Kjørte til det luktet svidd gummi før jeg sjekket.Helt flatt dekk.Da ringte jeg Falken....

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hmmm, sånn har visst jeg gjort også. Så her er vi, damene som kjører på tre hjul i svinga:)

Ønsker deg en svingende flott lørdagskveld.

Barbro sa...

Hellu igjen!
Hvis du er ute etter ny lampe og liker den industrielle stilen så anbefales en tur innom Chez Nous da! De har avviklingssalg nå, fullt mulig å gjøre et kupp ;)
Klem fra meg

Janna sa...

Hahahaahaahaaaa... Syns eg ser deg!
Ha ei fin helg videre.
Klem

Ruths datter sa...

Jeg har aldri byttet dekk. har også kjørt et godt stykke med punktering og hos meg ble selvsagt alt ødelagt. Uff ja. Vi kanjo ikke være flink til alt heller..
Klem

KKannDesign sa...

..haha - morsom historie!!
..jepp - det er gubben..

SmilKKann

rett og vrang sa...

Jeg har aldri punktert før sist høst - aner ikke hvorfor og hvordan. Kjørte til alt var i FILLEBITER og skjønte IKKE filla! *lol*! Fikk IKKE av hjulet og MÅTTE ha hjelp, så der satt jeg da, og venta på min handy... Makan! Neste gang skal jeg ringe NAF! Hvis det er mobildekning, og det var bare på håret der jeg var da... Søndagsklem fra meg

Elise sa...

Du e ikkje åleina om å kjøra med punktert hjul på bilen;) Eg har også klart den "bragden", blei ikkje akkutat så godt mottat det kan du sei:p Ha ein fine søndag, klem fra meg:)

Skautrollet sa...

Jeg må le....
Jeg har nok punktert en del ganger, og skiftet dekk selv også, men at jeg liker det.....
Det er å ta i. Husker en mørk, regnfull høstkveld/natt hvor jeg punkterte oppi Gudbrandsdalen et sted. Jeg var høygravid, hadde glemt sekken med ytterjakke og lommelykt som er kjekt å ha med på lange turer i nattmørke. Jeg skulle kjøre fra Gjøvik til Vanylven i Møre og Romsdal. Så ikke handa for meg og tungtrafikken dundret forbi. Ikke morsomt. Synes såååå synd på meg selv. Til slutt stoppet en bil og en hyggelig jente/dame hoppet ut og tilbød sin hjelp. Ja takk, gjett om jeg var glad... Vips, så var det gjort. Godt det finnes sånne mennesker.

Anne sa...

Dagens! historie, he he

Men enn jeg da, som søstra di, som bare nesten har sommerførekort, sukk, slå den du :-(

Hverdagslivet sa...

Morsom historie hi hi. Men hvorfor er det alltid slik at det er mennene som skal ha de "største" og beste bilene..? Gleder meg til resten av historien, klarte du det?
Ha en herlig søndag kjære du!
Klem fra meg

gyldenkron sa...

Ja, sånn kan det gå. Jeg har gjort akkuratt det samme. Syntes bilen lagde så rar lyd, men jeg skrudde bare opp stereoanlegget jeg... Og så syntes jeg det ristet sånn når jeg kjørte i 80, men det hadde gubben klaga på selv, så jeg trodde det skulle være sånn... *rødmer* Der var det ikke mye gummi igjen på felgen, for å si det slik...