fredag 30. mars 2012

Tilbehør til kåpe

Egentlig strikker jeg på prinsessekåpa fremdeles, men nå er i hvertfall tilbehøret ferdig;) ..og til den grå kåpa tror jeg dette blir lekkert;) Mulig lua pyntes opp, men det får Prinsessa avgjøre;)

IMGP5448

Det ble en enkel lue, etter oppskrift fra Barlando By Hand, og et sjal i lys babyrosa farge. Lua er strikket av dobbel Dale Babyull, sjalet heklet i enkel tråd, men med samme garn. Dette mønsteret var utgangspunkt for sjalet, men heklet en picot-kant rundt to av sidene. Kåpa er ferdig til opp under armene, så jeg satser på at den er ferdig i løpet av påska.

IMGP5449

Sannelig ble det et rosa førpåskeinnlegg, men jeg “hæler” meg ikke ut for å ta nye bilder, for her snør det noe vilt…..

 

Ha ei flott palmehelg!!

Klem fra tovepia………………….som ikke akkurat ser rosenrødt på våren;)

tirsdag 27. mars 2012

Skytteltrafikk..

….er hva jeg driver med fram til mai…ut og inn terrassedøra med disse;) De minste stemorene selges i disse dager, og de er så mye finere enn de som kommer i salg senere, og da må jeg bare kjøpe dem……men her på midten av landet, er det ikke forsvarlig å sette dem ut permanent før i mai…jeg vet de tåler frost, men da blir bladene sølvaktige…og det liker jeg ikke;).

IMGP5438

…..og så var det mine puslinger da;) De “lider”samme skjebne; ut på formiddag, inn til natten…dette for å sikre riktig dose varme og lys. Foreløpig er det ikke tegn til spiring, men så sådde jeg sist søndag;)…så de nyter innelivet enn så lenge…..men bare vent!!

IMGP5444

Kos dokker resten av mars, her går det unna;)…og det meldes snø….

Klem fra tovepia………………………….som snart går i frø med det vårværet vi har;)

 

søndag 25. mars 2012

Vårdikt på nye veier..

Flere husker sikkert vårdiktet mitt, og sannelig lever det et spennende liv:O) Denne gangen har deler av diktet havnet på serviettboksen fra Staplesfikk en hyggelig forespørsel om det for noen måneder siden;) Kanskje ikke mine favorittservietter, men artig lell:)…og boksen var vårlig og fin!

IMGP5423

…..og jeg måtte jo kjøpe noen “bokser” (butikk på Tiller her i Trondheim)…for det er jo litt spesielt å ha sitt eget dikt og navn på serviettboksen….skjer jo ikke hver dag:O)) ….burde vel bedt om å få tilsendt noen..:)

IMGP5421

Da går vi inn i siste uke av mars, kos dokker og nyt alle vårtegn!!

Klem fra tovepia…………………….som nyter duggregnet….og ser snøen forsvinne;)

fredag 23. mars 2012

A taste of summer

Da er jeg hjemme igjen etter en uke sammen med den kongelige familie på Gran Canaria; og gjett om vi har kost oss! Vi var HER, et absolutt godt alternativ når man reiser i følge med små barn.

IMGP5067

Sola har varmet oss hver eneste dag, vi har badet, spist god mat og danset hver kveld fra kl 20.00 til kl 21.00….. for da var det mini-disco …og det var virkelig et av høydepunktene:O))

Denne videoen viser en danseløve i særklasse:O)…..men sannelig lo jeg godt av mine også:)

Vi hadde en dag i Palmitos Park i Maspalomas, og det var litt av et anlegg og mye å se på, men jeg må innrømme at delfinene var høydepunktet.

IMGP5342

Hjemme har regnet gjort sitt, så kun snøflekker igjen, og det lover godt;)

IMGP5354

Da skal jeg svømme mot påskeferie………….og samtidig nyte at vi snart møter april;)

….men først, GOD HELG!!!

Klem fra tovepia……………………………..som ikke har savnet været her hjemme;)

onsdag 14. mars 2012

Albert Åberg og Ole Brum

Jeg tror begge må være i slekt med meg….nær slekt:O) Jeg strikker jo egentlig på Prinsessekåpa, men hver gang jeg begynner på noe nytt, så blir det til “jeg skal bare…….”, og så er jeg plutselig i gang med noe annet.

IMGP5044

Så da blir det også litt Ole Brum “ja takk, begge deler”;)…..for jeg har innsett at det er umulig å holde seg til et prosjekt om gangen;) Falt litt for denne CupCake-lua som jeg fant oppskrift på HER. Jeg har strikket den av dobbel Dale Babyull, og må innrømme jeg er litt usikker på størrelsen, selv om jeg reduserte masketallet til 96 m….tenkte jo denne som prinsesselue.. Min kant ble heller ikke så lang, for jeg gikk tom for gråfargen; her er det bare brukt rester.

IMGP5046

Så ble det også en ny kjekkasgenser i litt lysere farge, og denne gangen er det Prins II som skal få en. Den er også strikket av Dale Babyull (dobbel tråd), og dette er en genser jeg liker å strikke. Mønster HER.

IMGP5052-001

Jeg blir off-net noen dager, så jeg ønsker alle en god ferd mot helg!!

Klem fra tovepia……………………..som plutselig er tilbake;)

 

mandag 12. mars 2012

Jeg skal ikke svartmale….

………….men sannelig var det guffent vær i hyttelandet denne helga..og i hjemlandet også, for den saks skyld. Skikkelig storm med torden og haglskurer og regn. Nettet forsvant natt til lørdag, og TV-bildet kom og gikk……

IMGP5030

….men innelivet gikk sin gang;) Jeg fikk malt deler av anneksbordene, og sannelig ble de blå!!! Jeg kjøpte fargen en gang i høst, og var rimelig spent da jeg åpnet lokket, for jeg hadde glemt hvordan den var:) Hadde vel håpet på en mer avdempet blåfarge, men den blir sikkert passende når sommersola kommer;)

IMGP5038

På strikkefronten er jeg inne i en grå periode, ser det ut til. Prinsessekåpa blir grå, etter ønske fra moren, men den skal få rosa besetning, etter ønske fra Prinsessen:)

IMGP5043

Da er jeg klar for en ny uke…og det regner og blåser…men kanskje kommer våren?

Klem fra tovepia………………………….som er rimelig lei vinterværdrittvær ;)

torsdag 8. mars 2012

Enkelt og greit…

……kjennetegner vel de siste produktene som har forlatt pinnene;) Litt matt etter at kjolen omsider ble ferdig, men tusen takk for mange og trivelige kommentarer! Har strikket et lite sjal i Dale Babyull, mykt og godt.

IMGP5020

Same procedure as always: legger opp 4 m, strikker 4 omganger, øker så i begynnelsen av hver omgang ved å lage et kast etter første maske. Heklet rundt med luftmaskebuer, og da ble også hullene etter økningene mer synlig.

IMGP5017

Så har jeg strikket ferdig sokkene…de som gikk tom for garn, godt det også;)

IMGP5024

Mitt neste prosjekt er en kåpe til Prinsessa, men har ennå ikke funnet et mønster jeg liker; den skal være enkel og grei i ca str 5 år..

P.s garn og mønster kjøpt til kåpe…det ble dobbel Sisu:)

Da er helga like rundt hjørnet, kos dokker!!

Klem fra tovepia……………………………som ikke skal gå i tog;)

tirsdag 6. mars 2012

Juhuuu, jeg er klar for sommer!!

Sannelig ble kjolen ferdig, og så mye kan jeg si, det blir ikke strikket en til! Den har nå vært ferdig i vel ei uke, men været har ikke akkurat vært fotovennlig. Bildet under med dongerybukse og blå besetning….

Kollasjer 

Jeg er glad langt inni sjela for at den passet meg, for jeg strikket etter str L…er normalt en M, men syntes det ble for løst med den pinnestr som var foreslått, så jeg gikk for L med et nr lavere i pinner. Garnet er Drops Bomull-Lin, som består av 53% bomull og 47 % lin. Iflg oppskrifta skulle det hekles med Cotton Viscose rundt alle åpninger, men jeg heklet med samme garnet som i kjolen. Bildet under som kjole med grå besetning…

IMGP4970  IMGP4973

Jeg har det som på godt norsk kalles “sprettræv”, burde kanskje forsikret den slik som Jennifer Lopez, men om den skulle gå tapt, så er det helt greit:O) Kjolen la seg pent over den, takk og lov;)….trodde nemlig kjolen kom til å bli veldig tilsittende … og glad er jeg for at den godt kan brukes nå også, ikke bare i sommersol:) Under ser dere den kanten som ble heklet rundt alle åpninger.

IMGP5012

Handy, som var fotograf, hadde bare øye for meg og så ikke garasjeportene i bakgrunnen, sånn kan det gå;) Alt i alt, veldig fornøyd; og for de som vil prøve seg, HER er mønsteret;)

…og så har jeg blitt medlem av Strikkeblogger.no, kanskje noe for deg også?

Strikkeblogger_a1a 

Klem fra tovepia………………………som nå er klar for nye prosjekter;)

søndag 4. mars 2012

Golfen min:)

Og bilen min er fin som fan
Spinner på første og spinner på annen
Med vrengte felger og radialdekk
Ligger'n på veien som en hissig klegg
Sier du no gærn’t om bilen min da blir jeg jaggu sint
For jeg har Super-SS-Rally-GT- Fastback-Hardtop-Sprint
Da dilideldudu liddeldaodaodao………………… Øystein Sunde

IMGP4936 

Den stammer helt fra 1993, og den er god som bare det!!

Litt synd er det jo med de brune flekkene, men skitt, jeg satser alt på dekkene!

IMGP4941 IMGP4938

Hull i eksosrøret, hva har det å si? …den brummer bare: ”Unna vei, her kommer vi”..

og at fjæra til støtdemper’n er rusta i stykker, det betyr bare at den nå har fått nykker.

Nå vil den ikke lenger på humpete vei, den vil på E-6… på motorvei!

 IMGP4937

Det hender pene damer peker og ser..tenker ”hvem er det som kjører den rustholken der”,

og stuss blir de sannelig når jeg kommer ut, de hadde nok sett for seg en ungdommelig gut’;)

IMGP4939

Sånn er det bare, vi får holde i lag; ”du å æ, Golfen” til dødens dag.

Jeg tror du drar først, men hold hjula i gang, så kankje vi feirer med  en 20-års-sang;)

Klem fra tovepia………………………..som liker biler som starter;)

fredag 2. mars 2012

Bestemødre kan brukes til så mangt;)

…og spesielt når de har levd et begredelig liv i en plastpose det siste året, da er det bedre å få dem i aksjon/funksjon;)

IMGP4949

Jeg begynte i fjor med et teppe av Babyull fra Gjesdal, men jeg ga opp. Garnet var i tynneste laget, og rutene fikk forskjellig størrelse alt ettersom fargen på garnet. Jeg tenkte først de kunne ha blitt til en pute, men så fikk jeg ideen om dette “tull-meg-rundt-skjerfet”, og som tenkt så gjort;)

IMGP4955

Jeg heklet en luftig kant rundt, luftmasker og staver i buen; det går to ganger rundt halsen. Jeg er godt fornøyd med anvendelsen av rutene;)

I kveld skal denne bestemora på “kjerringfæst”:O))….må ikke forveksles med dameparty…...GOD HELG ønskes dere alle!!!

Klem fra tovepia………………………………..som har en UFO mindre;)

torsdag 1. mars 2012

Mars - dikt

I det siste har jeg fått flere hyggelige henvendelser fra folk som ønsker å bruke vårdiktet  eller februardiktet mitt i forskjellige sammenhenger, og det er virkelig artig:) …so here I go again:

Mars varsler vår, og det liker jeg godt, selv om snøen kan være både tørr og våt;

for nå ser jeg våren som vinker der framme med bud om det grønne… og kanskje litt varme?

IMGP4862

Mars har fått lyset, og jeg liker å tro at nå er det tid for å spire og gro.

IMGP4865

Nå skal frø settes ned, nå skal verden snart se at de første blomster skal glede oss med

de herligste farger, de deiligste minner…og imens skal jeg nyte at snøen forsvinner;)

IMGP4872

La mars ta deg med på sin reise mot vår,  så møter vi april også i år;)  - skrevet av tovepia

Klem fra tovepia………………………………som rimelig lengter mot vår;)