onsdag 30. mars 2011

2 blomsterbuketter

….kunne ha stått her idag. Vi hadde jo bryllupsdag i går, og jeg har jo før hatt et innlegg om Handys manglende blomster…..og han har jo lest innlegget, så jeg tenkte at denne dagen kom han vel hjem med en blomsterbukett…

IMGP1794

Det resulterte i at jeg ikke kjøpte noen blomst, for to buketter ble i meste laget, tenkte jeg…vi sitter jo bare på kjøkkenet, og det får være grenser for blomsterflor her inne:O)

IMGP1983

Gubben kom hjem…tomhendt…..han hadde tenkt på det, sa han, men regnet med at jeg hadde kjøpt en, og at to buketter ble i meste laget, tenkte han………Slik kan det gå når man har vært gift lenge nok; to sjeler, samme tanke:O)

IMGP1849

Til helga, kanskje???

Klem fra tovepia……………………som nå skal så sine egne blomster;O)

tirsdag 29. mars 2011

Back again:)

Da ble det en liten bloggepause, om ikke den lengste i verden;) Jeg dro jo fra Trondheim i rene snøstormen torsdag morgen, derav forrige innlegg. Da jeg kom tilbake søndag kveld, var det nesten umulig å komme opp til inngangsdøra, vel en halvmeter snø lå og ventet!

IMGP2196

Jeg fikk spadd en gangvei opp, det var alt jeg orket etter 7 timer i bil……….mest for å være sikker på at avisbudet kom opp mandag morgen:) Bildet under viser platten foran inngangsdøra etter at jeg hadde måket fram inngangsdøra..

IMGP2197

Noen trodde jeg dro til syden (= sol og varme), men jeg var i Østfold, og det er jo syden det også;) Der bor deler av den kongelige familie, så jeg fikk kost meg masse;)Sola var fram hele dagen, men det var kaldt, så faktisk var det mildere her hjemme;) Jeg strikker og hekler i bil, så det ble noen vintrekk, blant annet i syrlige vårfarger…passer også på saftflasker;)

IMGP2205

…...og noen kopptuer/kluter strikket etter inspirasjon fra Ulla-Bella. Jeg må jo strikke opp dette garnet før Mona angrer seg:O)

IMGP2208

Jeg vil samtidig gratulere Handy med bryllupsdag i dag; han har sannelig holdt ut i 37 gifte år, litt av en steierevne på den mannen:O))

Mars 2011 går mot slutten, nyt dagene!!

Klem fra tovepia……………………som håper april slipper våren til:)

torsdag 24. mars 2011

Vinter-allergi

Står på farta, men måtte sende et innlegg før jeg dro:O) Tok bildene i går, idag er det adskillig verre…

IMGP2194

Jeg har jo allerede skrevet et innlegg om min kuldeallergi, som jeg tror skyldes senskader fra den gang jeg gikk på ski, og det faktum at jeg har gjennomlevd for mange kalde vintre. Denne allergien tror jeg nå har utviklet seg til vinter-allergi eller snø-allergi om du vil…

IMGP2190-2

Jeg følte meg nesefrisk de dagene det regnet, og gradestokken steg til 8 grader. Jeg så snøen formelig forsvinne,  og det gjorde så godt!!….men nå snør det igjen, og allergien er tilbake: tett og rennende nese, litt av en kombinasjon!! Nesa renner, mens deler av hodet er tett…mer tett enn vanlig, og da er det alvor:O) …det er jo noe som heter at det meste sitter mellom øra:O)

IMGP2192

Jeg skjønner etterhvert at jeg er skapt for et varmere klima med sol og svalende skygge, hvor regnet kommer om natta…….og jeg svever avgårde i en lett sommerkjole med det lange, solblekede håret flagrende i den milde brisen…..dreaming my life away….nå drar jeg sørover:O)

Klem fra tovepia…………………………som drømmer seg bort i snøværet;)

onsdag 23. mars 2011

Baby blue cotton

For noen uker siden hadde Mona rydding i garnlageret sitt, og hun ville gi bort noe garn. Jeg meldte meg interessert…….skulle ikke tro jeg hadde garn:O)… og jeg var så heldig å få 600 gr med tykt og godt bomullsgarn i den rette fargen;)

IMGP2177

Garnet vil egne seg ypperlig til kluter og håndklær, men jeg måtte prøve meg på en babyjakke;) Mønster er fra Drops, men vet ikke om jeg hekler en til, da dette bomullsgarnet ble i tykkeste laget til denne bruken, men mønsteret kan anbefales;) Tror nok en løst strikket jakke hadde passet garnet bedre.

IMGP2183

Da blir jeg litt til og fra noen dager, for imorgen drar jeg nemlig på prinsessebesøk, og det skal bli såå koselig;)

IMGP2176

Ha en god ferd mot helg og nyt vårlufta!!..som her kommer i hvite filler og av og til i stormfart;)

Klem fra tovepia………………….som skal  strikke seg gjennom Østerdalen;)

mandag 21. mars 2011

Babypledd

Da er jeg ferdig med første babypledd, just one more to go;) Dette er strikket etter mønster i “Strikk til nøstebarn”, men er så enkelt at det kan lett gjengis, og jeg så at Ulla-Bella strikket kluter på samme måten.

IMGP2155

Strikk riller (rett alle omganger). Legg opp  3 m på pinne 5, øk 1 m hver pinne til du har 6 m på pinnen. Deretter  *strikk 3 m, et kast, strikk rett ut pinnen* Gjenta dette til du har brukt nesten ei hespe. Deretter *strikk 3 m, et kast, strikk 3 m sammen, strikk rett ut pinnen*. Strikk til 6 m gjenstår, da felles 1 m på hver omg til 3 m gjenstår, fell av. På grunn av kastene blir det en liten hullkant rundt hele teppet.

IMGP2154

Det er strikket med ubehandlet merinoull fra Nøstebarn (2-tråds), og pleddet veier nesten ingenting, utrolig mykt og godt og enkelt. Det skal nå vaskes og tørkes i fasong, så er det klar til avlevering.

IMGP2156

Her regner det så det monner, og det ser jeg på som et “godt” vårtegn:O)

Nyt uka videre!!

Klem fra tovepia……………………..som har startet på neste babypledd:O)

søndag 20. mars 2011

Det året jeg punkterte…… 2. gang

Denne dagen oppførte bilen seg greit til jobb, men på vei hjem ante jeg uråd og tenkte herregud..ikke nå igjen! Det var jo ikke så lenge siden forrige punktering, så jeg hadde jo fått en viss erfaring, kan man trygt si:O)

IMGP2145

Ettersom jeg hadde fått streng beskjed om ikke å kjøre med punktert dekk, kunne jeg ikke komme hjem med flatt dekk igjen, så jeg stoppet på butikken et kvartal unna heimen;)……..og jeg hadde jo lært å skifte dekk etter siste fadese:O)

IMGP2121

Det var vår i lufta, så jeg var kledd i hvit dongerybukse og lys jakke. Jeg fikk fram jekken, men begynte selvfølgelig først å skru løs skruene, det er jo logisk og fornuftig!! Plutselig kommer en mann bort til meg og spør: Ska æ hjælp dæ? Før jeg rekker å tenke meg om, svarer jeg bråkjekt: Nei, det her kan æ, men tusen takk for omtanken…hvorpå jeg fortsatte å skru løs mutterne, samtidig som jeg tenkte fy søren, hvorfor sa jeg ikke JA?

IMGP2149

Like etterpå kom mann nr 2 og stilte samme spørsmål, og jeg svarte det samme….. tenk det!!…. hvor dum går det an å bli??? Mannen gikk noen meter, men snudde så og kom tilbake og sa: nei, æ MÅ få hjelp dæ!!

IMGP2164

Da ga jeg fra meg hjulkryss og jekk og takket alle guder for at det fantes gentlemen!

Klem fra tovepia…………………..som aldri har punktert siden den gang..bank i bordet;)

lørdag 19. mars 2011

Det året jeg punkterte….1.gang

På denne tida for ca 100 år siden, da huset var nybygd og gårdsplassen full av spiker, punkterte jeg 2 ganger på kort tid, kan du forstå det! Jeg hadde ingen erfaring på dette området før, så om morgenen da jeg dro på jobb, syntes jeg bilen oppførte seg merkelig……..jeg tok en flott drosjesving uten mål og mening i enden av bakken,  men det var et skikkelig isføre, så jeg tenkte jeg fikk kjøre forsiktig.

IMGP2150

Etter arbeidstid skulle ungene hentes på barnehage, men jeg kom meg ikke opp den bratte bakken til barnehagen. Det gjorde meg eitrende forbannet, så jeg kjørte til jobben der Handy jobbet og ba han ta over denne drittbilen, slik at jeg fikk den andre, en traust gammel Audi.

IMGP2148

Klart jeg fikk skifte bil, har alltid hatt en forståelsesfull mann;) Han overtok den bilen jeg kjørte (en Honda Civic Shuttle), og han merket selvfølgelig med en gang at det ene bakhjulet var punktert. Da fikk jeg høre det…Har du kjørt slik i hele dag??…Jaaa…

IMGP2161

Hell og lykke, dekket og felgen var ikke ødelagt det grann, skyldtes sikkert biltypen, lett bak og med framhjulsdrift;O) Da vi kom hjem ble jeg kommandert ut i garasjen for å skifte dekk!!! ..dette mente Handy var et MUST av kunnskap;)….er redd det var første og siste gang jeg gjorde det;O)

Fortsettelse følger…..

Klem fra tovepia…………………………som kjørte godt på 3 hjul;)

torsdag 17. mars 2011

Ordbekreftelse og kommentarfelt

Ser at flere tar dette opp, så jeg kaster meg på bølgen;) Jeg liker å besøke flere blogger og legger gjerne igjen en kommentar, men sannelig er det forskjell på den tiden det tar å kommentere….noen har fjernet ordbekreftelsen, og alt går som en lek; noen ønsker å godkjenne kommentaren, også veldig lettvint (uten ordbekreftelse).

IMGP2133

Noen har jo bevisst valgt å ha ordbekreftelsen, mens andre sikkert ikke vet hvilke innstilllinger de har, så her kommer oppskrift på fjerning av ordbekreftelsen……….og du, med det samme du er der, gjør noe med plassering av kommentarskjemaet også;)…..… klikk for kommentarfelt i eget vindu. Mange skriver om flere ting i samme innlegg, og hvis kommentarfeltet erstatter innlegget, er det av og til vanskelig å huske alt, og man kan ikke gå tilbake og se. Alltid godt å kunne se innlegget samtidig som man kommenterer;)

IMGP2142 IMGP2139

Så alle dere gode der ute, sjekk hvilke innstillinger dere har på følgende måte; Start øverst til høyre på bloggen din….

  1. Velg  Utforming
  2. Klikk på Innstillinger
  3. Klikk på Kommentarer
  4. Scroll til Plassering av kommentarskjema, her velger du forgrunnsvindu (eller innebygd under innlegg)
  5. Scroll til Kommentarmoderering, jeg har valgt å ha det på innlegg eldre enn 14 dgr (husk og oppgi e-postadressen).
  6. Scroll til Vise ordbekreftelse for kommentarer, her velger du nei
  7. Klikk på Lagre innstillinger

Dette er kun et forslag, men det vil gjøre bloggen din mye lettere å besøke;)

Klem fra tovepia………….som ønsker alle ei riktig god helg;)

onsdag 16. mars 2011

Vårdikt

Sola skinner i Trondheim, og det gir en herlig følelse av vår;) Hvis noen ønsker å bruke dette diktet, må de ta kontakt med meg!

Av alle de fire, er våren den beste.
Den varsler så mye, gir håp om det meste.
Jeg elsker å finne den første blomst
som i hellingen varsler sin første ankomst.

IMGP0085
Jeg liker å se at det spirer og gror
av blomster og planter jeg kjente i fjor.

IMGP0083

Jeg nyter hver stråle som vårsola gir,
den løfter meg opp , setter kroppen i gear.
Når vannet risler fra takrenna ned,
da nyter jeg lyden, jeg fylles av fred.

IMGP0087
Så kom kjære vår, jeg er så klar for å kjenne
at du puster på meg; la meg høre din stemme!! - tovepia




Nyt alle vårtegn!!

Klem fra tovepia………………………..som rimer så hun besvimer;)

mandag 14. mars 2011

Min selvangivelse fra 1967

 

Selvangivelse fra 1967red_edited-1

Dette fikk jeg på mail fra min søster Sidsel i går kveld, hun hadde hatt ei ryddesjau og funnet skatter fra fortiden;) Gå innom bloggen hennes, hun er en feinschmecker på strikkefronten!!

Utrolig artig å lese hva jeg skrev 1.juledag i 1967; da var jeg 15 år og en skikkelig tenåring:O)  Bare se på livretten min, på godt norsk er dette puffet hvete, jeg var enkel i matveien den gang også;) Blåfargen har fulgt meg hele livet, men favorittblomsten er ikke den samme;)….tror også fritidsinteressen er en annen;O)....men rødpenna ble brukt allerede da:O

Annen informasjon fra samme år (i tilfeldig rekkefølge, som det så smukt heter):

  • Vietnamkrigen raser videre og USA minelegger elvene i Nord-Vietnam.
  • Ålesund brenner og verdier for 15 millioner kroner går opp i røyk.
  • Esso lanserer sitt slagord: "Tiger på tanken".
  • Filmen “Sound of Music” herjer.
  • Norge søker om medlemsskap i EEC, senere EF, nå EU, og Frankrike går imot søknanden.
  • "Jag ringer på Fredag" med Sven-Ingvars og "Puppet on a String" med Sandy Shaw er blant årets slagere.
  • I 1967 var 1 1950 krone verd 49 øre.
  • Folketrygden innføres i Norge.
  • Stemmerettsalderen settes ned til 20 år.
  • Jens Bjørneboe dømmes for utuktige skriverier (for romanen «Uten en tråd»).
  • Sverige innfører høyrekjøring.
  • The Beatles utgir «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band».
  • Den argentinske geriljalederen Che Guevara blir drept.
  • «Summer of love» – unge mennesker fra hele verden drar til San Fransisco for å bli en del av hippiebevegelsen.
  • «I'm a believer» (The Monkees), «Something stupid» (Nancy og Frank Sinatra), «All you need is love» (The Beatles)
  • Norges befolkning er 3 768 298
  • Gjennomsnittshøyden for rekrutter er 178,4 cm.
  • Det er 134 personbiler per 1000 innbyggere.
  • Et kilogram kjøttdeig koster 15,93 kroner.
  • Hver innbygger drikker i snitt 4,05 alkoholliter i året.

Klem fra tovepia………………….som innerst inne er den samme;)

lørdag 12. mars 2011

Genser fra forrige århundre får en liten makeover

Denne genseren strikket jeg en gang i forrige århundre, den gang alle plagg skulle slutte i midja..og midja var smal:)

IMGP2123

Den har vært jevnlig i bruk, for jeg har alltid likt mønsteret og fargene. men det må innrømmes at de siste gangene jeg har brukt den, har jeg alltid hatt en lengre bodyshirt under, da den har vært i korteste laget…..i forhold til at jeg har vokst …og dere må gjerne tro jeg har vokst i lengden:O)

IMGP2124

Jeg har ikke kvittet meg med et eneste hjemmestrikket plagg, og gudene skal vite at jeg har noen liggende:O)….og garn har jeg heller ikke kastet, så derfor var det en smal sak å forlenge genseren med det garnet som den gang ble til overs.

IMGP2114

Fra før gikk vrangborden til og med det helgrå, men jeg tok opp masker nederst med lys grått, så skillet ble minimalt; de 3 nederste stripene på vrangborden er nye. Jeg ble faktisk veldig fornøyd selv; nå kan den brukes uten “underskjørt”:O)

Skulle gjerne hatt Jan Thomas her, men……

Klem fra tovepia………………som ønsker alle en Happy Day;)

torsdag 10. mars 2011

Sannelig fikk jeg vaska golvet

Tro det eller ei, men jeg fikk en forespørsel fra Norstat om å teste et moppesystem! Jeg tror de har valgt sine testere med omhu:O) Det er jo ingen grunn til å teste på rene og støvfrie gulv, så noen må ha sladret og sagt: Gi den dama en mopp!!!

IMGP2051

Sannheten er vel at jeg av og til svarer på undersøkelser fra dem, så da jeg fikk forespørsel om å teste ut en moppepakke, sa jeg JA:) …da fikk jeg ihvertfall en god unnskyldning for å vaske gulvene:)

IMGP2058

Det viste seg å være Jif sin mopp med våt-, tørr og engangs-mopp i pakken, og jeg skal si gulvet ble vitenskapelig vasket!!!..tørrmopp, utkryssing på skjema, våtmopp… og konklusjonen? Moppen var ypperlig!!….hadde jo en fra før, men litt forbedring på denne.. ..og engangsvåtmoppen luktet krystallrent!!

IMGP2054

Da er vårrengjøringa gjort, nå gjenstår vedlikeholdet, men med ny mopp går nok den jobben som en lek…

Klem fra tovepia………..som også er med i “The muppet show”:)

tirsdag 8. mars 2011

Stakkars mann

Apropos kvinnedagen eller feit-tirsdagen….velg selv;) Jeg fortalte jo i et tidligere innlegg at jeg sto for bakinga i heimen, men i “spaghettitiden”, da jeg var opptatt med middagslaging!!!.. var det handyman som bakte brød.

IMGP2081

Kjøkkenvinduet vårt går helt ned til benken, og før hekken vokste seg stor og høy, kunne ikke naboene unngå å se handyman som sto og bakte brød jevnlig….ikke så vanlig den gang faktisk, til tross for at det var en typisk mannsjobb før kjøkkenmaskina kom i huset.

IMGP2104

Stakkars mann, tenkte nok naboene… med et glimt i øyet…og kom over med 10 “kjøpabrød!!…de syntes nok det var på sin plass med litt småmobbing:O)

IMGP2111

I samme slengen må nevnes; da vi var nygifte og stakk innom våre foreldre, både hans og mine, ble handyman alltid spurt om han var sulten….jeg ble aldri spurt om det….det har alltid forundret meg.. …det var jo jeg som var den som kunne ha segnet om ved brødboksen!!

IMGP2073

P.s nye vintrekk i tovebua;)

Klem fra tovepia………………….som gratulerer alle kvinner med dagen;)

søndag 6. mars 2011

Da er 5-mila igang….

..og som den urolige sjel jeg er, så var det naturlig å legge decoupage på tennbrikettboksen. Fellesstart betyr jo at alle må starte samtidig….med noe;)

IMGP2103 IMGP2098

Jeg behøver jo ikke se starten, det holder med høydepunktene, og da er det jo bare å lytte til stemmenivået på de som kommenterer, og få med seg eventuelle gutturale lyder og urolig sittestilling fra godstolen:) Lørdagsmagasinet fra Dagbladet ble brukt til fornying av boksen;)

God søndag videre;)

Klem fra tovepia………………som må ta et strøk til ved skiskifte;)

lørdag 5. mars 2011

Tida står stille

Slik føles det når man er på hytta, døgnet får flere timer og helga blir lengre;)

IMGP2093

Alltid godt å kjenne på at man har litt mer tid enn i hverdagen ellers. I dag har knottene kommet på plass på skapet, og jeg valgte knotter…..ja, nettopp….hvor tida står stille;) Lysarmaturen har jeg spraylakkert hvit, for den var i messingfarge.

IMGP2094

Valget sto mellom glassknotter og disse, men jeg er såå fornøyd med valget. Denne helga har vi hatt fire vintrer og noen små glimt av vår innimellom bygene, så den har vært som skapt for inneaktiviteter.

IMGP2091

Kjøkkenskapet har fått sitt innhold, og det var godt å få ryddet opp i gammel hermetikk…jeg må ha trodd jeg havnet midt på fjellet uten bilvei den gangen jeg kjøpte det inn:O)

IMGP2096

I kveld får handyman dessert; en boks med fruktcocktail gikk ut på dato før jul, så den må nesten regnes som ferskvare:O)…og som dere ser, TV’n får kjørt seg i disse dager!

IMGP2095

Ha ei god helg videre, og gratulerer til 4 jenter som hadde dagen idag!

Klem fra tovepia………………som ikke kan unngå å få med seg høydepunktene;)

fredag 4. mars 2011

Tante Tias hettedress

Da har jeg strikket en hettedress, den første av to;) Den kongelige familie er i vekst, så jeg har fått bestilling på to slike dresser;) Denne er til en verdensborger som kommer i slutten av april, den andre må være ferdig til begynnelsen av juni:)

IMGP2059

Oppskriften er hentet fra boka Myk start. Jeg har strikket med Abuelita Tjukk Merino fra Pickles, et utrolig godt og mykt garn! Fargen er bare nydelig, spør du meg, farge skumring;) Størrelse 3 – 6 mndr.

IMGP2063

Mønsteret kan anbefales, godt beskrevet. Da er det bare å sette igang med dress to i  samme farge. Lurer dere på kjønn på kommende slekter?? Kanskje ikke:O) 

IMGP2065

De to lysere blå hespene på øverste bilde skal bli et pledd fra boka Nøstebarn, det blir påbegynt i helga;)

Ha ei flott helg med kongelige prosjekter!!

Klem fra tovepia………………….som får utvidet dronningstatus i løpet av våren;)