søndag 30. januar 2011

En snarvisitt til Røros…

…..hadde jeg fra torsdag til fredag;) Da var jeg med mine arbeidskolleger på seminar, og det er alltid godt med ei natt på hotell…..når man ikke gjør det for ofte:O) 

IMGP1720

Røros ligger en to-timers busstur fra Trondheim, og er en idyllisk bergstad med sin trehusbebyggelse og sitt trivelige sentrum. Vi fikk tid til et råkort besøk i  Kirkegata, så jeg knipset noen bilder på vei nedover.

IMGP1722

Her ligger det butikker som er verdt et besøk, men jeg shoppet faktisk ingenting!! ..……er ikke like flink på spontanshopping lenger, så jeg trenger mer tid enn som så:)…

IMGP1723

…………men de jeg gikk sammen med, derimot, fikk med seg noen handleposer tilbake til hotellet.

IMGP1727

Været var topp, med 5-10 kuldegrader. Vi bodde på Røros Hotell, og orker du ikke gå de få metrene til sentrum, kan du ta sparken;)

IMGP1717

Det er ikke så ofte jeg bor på hotell, og bra er det, for jeg har en tendens til å tro at mitt siste måltid har kommet:)

IMGP1721

Det er først på tirsdag, men…….Ha en god start på FEBRUAR!!!

Klem fra tovepia……………….som nå er klar for en ny og kort vintermåned;)

fredag 28. januar 2011

Noe til nytte, noe til pynt

Jeg har en greie når det gjelder sokker, det er min “akilleshæl” på håndarbeidsfronten. Vet ikke hvorfor, men tanken på å strikke et par sokker er ikke lystbetont, men når jeg først setter igang, synes jeg det er en grei jobb;) …men sannelig er det ikke mye miksmaks med dem heller:O)

IMGP1715

Disse er strikket av Sportsragg fra Gjestal, og garnet var ihvertfall godt å strikke av, så gjenstår det å se på kvaliteten. Det består av 70 % ull og 30 % polyamid, så veldig egnet til trauste sokker, skulle jeg tro;)

IMGP1712

Før jul var jeg så heldig å få kjøpt et smykke hos Smykkas i en lekker lillafarge. Jeg  liker smykker som ligger tett i halsen, og dette var skikkelig søtt med ferskvannsperler og et lite hjerte. Gå inn på hennes blogg og nyt en herlig smykkeproduksjon.

IMGP1522

 Da er det gudskjelov fredda’n; nyt kvelden og helga!!

Klem fra tovepia………………………som  liker at januar går mot slutten;)

tirsdag 25. januar 2011

Utgått på dato

Jeg er ikke hysterisk for mat og datostempling. Jeg har stor respekt for “siste forbruksdag…”, men jeg er relativt avslappet når det står “best før…”.

IMGP1591

Det gjør at ikke alt blir kastet i tide;) ….og med fulle skap, er det ikke alltid enkelt å følge med det som står bakerst:O) Vaniljesaus fra Tine står seg godt etter best-før-dato, noe mine døtre og svigersønner ikke bestandig er helt sikre på, men jeg kan jeg skrive under på at Tine står seg!!…har prøvd det;)

IMGP1556

For et år tilbake ba jeg datter og svigersønn på taco. Sjekket skapet for ingredienser, og fant ut at jeg hadde alt!

IMGP1581

Middagen sto på bordet….da kom beskjeden fra min datter, “slike 12-pakk er det lenge siden jeg har sett…hmf ....vet du at disse tacoskjellen gikk ut i  2001!!” Da hadde vi allerede varmet dem, og selv jeg måtte innrømme at de luktet harskt, men hvem hadde sjekket datoen på forhånd…ikke jeg.

IMGP1578

Da kom det tørt fra min svigersønn som hadde merket seg min slappe holdning til datostempling: Det hær e sannelig rekord!!

Klem fra tovepia…………...som slår alle rekorder;)

søndag 23. januar 2011

Siste uke av januar…..

….ligger foran oss, og ei koselig helg har jeg bak meg;)
IMGP1692

Her har vi hatt besøk av prinsessa med mor, og når prinsen kommer for å hilse på, blir det sannelig fart på de to:)

Blide og gode unger som koser seg sammen og finner de utroligste gjemmesteder, og sannelig får de fart på Mossan og Fassan også:)

IMGP1642
På håndarbeidsfronten har en ny lilla veskepung blitt ferdig. Disse pungene er jeg avhengige av i veska til oppbevaring av nøkler og mobiltelefon, og på reiser brukes de til pass og juveler:)
veskepunger
Det gode med en slik veskepung er at når du stikker hånda i veska, finner du den alltid, til og med i mørke/mørket:) I tovebua ligger de i flere farger:)
Da skal vi nyte siste uke av januar, husk brodder!!
Klem fra tovepia……………………som ønsker alle en god ukestart;)

fredag 21. januar 2011

Ville bare…

……..ønske dere alle ei riktig god helg!!

IMGP0849

………………og samtidig si at jeg er litt fraværende pga prinsessebesøk:)

Klem fra tovepia…………………………som plutselig er tilbake;)

onsdag 19. januar 2011

Still going strong

Noen tror kanskje jeg har sluttet å strikke, men det har jeg altså ikke!! Det er bare ikke enkelt å legge ut noe nytt til enhver tid. Av og til får jeg bestillinger, og det er veldig koselig, men ikke alltid like artig å legge ut nye Mikkeluer……

IMGP0886

….. eller nye votter her inne…

IMGP1157

……men kan forsikre dere om at både strikkepinnene og heklekroken er daglig i bruk:) Jeg har også et “kjempearbeid” som skal bli en tunika til meg selv, i Wollmeisegarn:)

IMGP1592

Det er en utfordring, for jeg er ikke glad i å strikke når mønster og garn ikke hører sammen, spesielt når det skal passe kroppen min, så her er jeg spent på resultatet:)

Jeg har også bestemt meg for å lage et teppe med hekle-og strikkelapper; forelsket meg helt i det teppet Ruths datter og Mias landliv har laget, og garnet er nå kjøpt; aldri prøvd dette garnet før, så det blir også spennende.

IMGP1597 IMGP1598

I tillegg skal det bli noen trauste sokker og noen vridde halser…..

Klem fra tovepia…………………………som holder koken;)

mandag 17. januar 2011

Tapetprøver

Jeg lar meg lett inspirere, og da går jeg i gang med liv og lyst;) Her i høst bestilte jeg tapetprøver hos Inreda. Tipset fikk jeg fra en blogg, men husker dessverre ikke hvor. Tror jeg betalte i underkant av 50 kr for 5 prøver.

IMGP1575

Jeg fyrer med ved, og tennbrikettene ligger i stødige bokser. Når boksene blir tomme, er det greit å kunne bruke dem til andre ting.

IMGP1516

Her har jeg fått delt boksen i to og tapetsert dem begge. Jeg brukte decoupagelim, det fungerte supert, men jeg har det ofte så travelt med å bli ferdig når jeg prøver meg på noe nytt, så dette ble et elendig arbeid…. men neste gang blir det bra, skal du se:O)

IMGP1568

Jeg er av dem som “stjeler” penner, så den ene boksen er til skrivesaker. I den andre oppbevarer jeg de hyppigst brukte strikkepinnene m.m.:O)

IMGP1570

Vi er i gang med siste del av januar, kan det bli bedre:-)

Klem fra tovepia………………………….som gjør ting hun ikke kan;)

lørdag 15. januar 2011

Hva koster ei jåle??

Jeg er nok mer jålete enn gjennomsnittet. Du ser ikke meg på vei til søppelkassen uten at dagens ansikt er lagt.

IMGP1553

Jeg går heller aldri i morgenkåpe; har jeg stått opp, så har jeg stått opp, og da er jeg også påkledd! Ikke spiser jeg på senga heller, jeg er ordentlig kledd til alle måltider! Jeg vil påstå jeg holder en viss standard……

IMGP1540

Jeg traff handyman da jeg var 17 år, og om han ble fascinert av mascara’n på øynene eller mitt søte vesen, skal være usagt:O)

IMGP1547

Men etter å ha datet en periode, kom det store spørsmålet: Hvor mange kroner bruker du på kosmetikk i året?? Han kom fra et hjem hvor det ikke var så vanlig med sminkede kvinner;, og økonomisk som han var, tenkte han vel at det er bedre å være føre var:O))

IMGP1545

Jeg hadde (og har) en mor som brukte div kosmetikk, så jeg kjøpte den gangen ikke mye selv, kun litt lebestift (Sans Egal, “nr.88 søtsak”), så jeg svarte som sant var: ca 50 kr pr år…..

IMGP1542

Dette har jeg sannelig fått høre siden, og vi har hatt mang en latter over at beløpet var så lavt:O) Jeg tror han har følt seg ført bak lyset:O)

Synd…….:O)

Klem fra tovepia………………….som prøver å gjøre det beste ut av det meste;)

torsdag 13. januar 2011

Step by step…..

….går jeg nå videre i 2011:O) Jeg er jo optimist av natur, og tror det er bare treningsapparatene som mangler, så vips er formen der:)

IMGP1507

Jeg har hatt ergometersykkel og romaskin; det ble for kjedelig for meg. Nå har jeg en crosstrainer i kjelleren, som faktisk er artig å bruke, men jeg har det artigere i denne etasjen, så jeg kommer meg liksom aldri ned trappa…

IMGP1508

Rockeringen (den veier 1,7 kg), den bruker jeg faktisk jevnt, anbefales…..

IMGP1515

…...så kom Obs! med tilbud på en ministepper til kr 249, da kunne jeg ikke la være:) Nå kan jeg pusse tennene og steppe på samme tid; noe som passer en multitasker som meg ypperlig!! Vi kvinner liker jo å gjøre flere ting på en gang, og ikke nok med det, vi behersker det også!!!….sa hun som brenner suppa, fordi hun samtidig stryker klærO)

IMGP1509

Mandag så jeg Puls på Nrk1, “Hvordan gå ned to buksestørrelser på 4 uker”, inspirerende! Det har ikke jeg tenkt å gjøre, men det skader ikke å late som;)

IMGP1501

Ta det skrittvis….. kanskje gå en tur?

Klem fra tovepia………………………som tror på toppform om kort tid;)

tirsdag 11. januar 2011

Tovepia bind II

Da har jeg nok en gang kommet ut i bokform, og det er skikkelig trivelig med disse bøkene. Jeg bestiller dem HER, og min bok kom på ca 750 kr, men da er hele 2010 (uten kommentarer) foreviget. Den fungerer jo som en slags dagbok, samtidig som jeg kan bla i den og kose meg med opplevelser gjennom året, og samtidig se hva jeg har laget på håndarbeidsfronten:)

IMGP1494

Du kan velge å få samme billedstørrelse som i bloggen, men da blir boka enda tykkere..og sikkert dyrere, så jeg synes det er greit å få “blogger”-størrelsen på bildene.

IMGP1495

Fort gikk det også, bestilte den siste dag i 2010, og igår lå den på postkontoret. Det kaller jeg ekspressfart!

IMGP1497

Da skal jeg sette meg ned og se hva jeg brukte tiden på i 2010; det gikk sikkert med noen kilo garn, vil jeg tro:O)

Klem fra tovepia………………………………som ønsker alle ei fortsatt god uke;)

søndag 9. januar 2011

Dagen derpå..

Da er skadene på bilen beskuet i dagslys, og jeg er redd støtfangeren ikke tok hele støyten, små, nærmest ubetydelige striper langs skjerm og dør:( …men som handyman så vakkert formulerer det: “det er bare materielle skader som lar seg utbedre”…samtidig som han rister uforstående på hodet:O) …..bilen har jo ryggesensorer, og det lyser rødt når man nærmer seg noe, men i trange garasjer lyser det jo rødt stort sett…

IMGP1482

Etter de verste gremmelser, kan jeg ikke annet enn å le, da jeg er utstyrt med en god porsjon humor…nesten en overdose….takk til høyere makter for det….og som kjent, en latter smitter. Så handyman må også le, samtidig som han mumler noe slikt som at sannelig skal et videre samliv med meg bli, om ikke spennende, så interessant:O) ….tror han har oppdaget at enkelte sider ved meg har blitt mer fremtredende med årene:O)

IMGP1483

Ja, ja, jeg har nok spenning i hverdagen, så det holder med interessant:)

IMGP1485

Mens min egen irritasjon var på det mest intense, fikk jeg strikket litt igjen, så noen vridde halser så dagens lys. Bedre med en vridd hals på pinnene……:O)

Klem fra tovepia……………………..som har opprettet en ny etikette kalt “uflaks”:)

fredag 7. januar 2011

Shit, I did it again…

Jeg har for trang garasje…..faktisk har jeg vokst opp med for trange garasjer. For 40 år siden, den gang jeg var 18 år og uten sertifikat……. men med bil, presterte jeg nesten å rive ned garasjen hjemme på tur ut med bilen.

IMGP1477

Det var en gammel totakter Saab med olje i bensinen, så du kan tro den spydde svart eksos i mine forsøk på å komme meg ut av garasjen. Flere av gatas unger kom med plastposer for å samle eksos:O) Hele sida på Saaben ble skrapt opp, mens den frittstående garasjen sto og skalv:O)

IMGP1471

Idag 40 år etter, men med sertifikat, er situasjonen den samme; garasjen er for smal!! Jeg har kjørt Golf de siste årene, passe stor bil, vil jeg si….som passer til garasjen. Så kjøpte vi i høst en Tiguan. Den har ikke jeg kjørt så ofte, jeg kjører fortsatt en gammel Golf, men tenkte at når handyman skulle reise bort, så skulle jeg nyte ny luksus noen dager;) …..

IMGP0037

…men tror du ikke at den på tur ut av garasjen idag, tok kontakt med den ene sida av garasjeporten…med støtfangeren!!! …ja, det kalles vel ikke støtfanger for ingenting……

IMGP1478

Jeg har kikket så vidt på bilen, tror ikke det ble de store skadene denne gangen, men det blir ikke noe fredagshandel på meg. Bilen står i garasjen, og jeg kjører ihverfall ikke ut en gang til så skjevt som den står!!…..det var jeg som parkerte den der igår….Tror jeg gjør som nabo’n, lar bilen stå:O)

IMGP1472

God helg….og kjør forsiktig!!!…jeg gremmes…

Klem fra tovepia……………………..som synger “gjør døren høy, gjør porten vid”;)

 

torsdag 6. januar 2011

A colourful twisted neck:)

Jeg holder fast på nyttårsforsettet om å slanke garnlageret om ikke annet;) 
I sommer kjøpte jeg 200 gr Incawool; falt fullstendig for fargene i garn-nøstene. Har ikke ant hva jeg skulle gjøre med dem, men nå er jeg igang med vridde halser;) Synes nok fargen var flottere på nøstet enn på halsen, kanskje fordi oransje ikke er min farge…lenger;)....uklart bilde grunnet sletting av opprinnelig...


Mønsteret er også denne gangen hentet hos Pickles, og jeg har strikket én før, se HER. Den bruker jeg nesten daglig, så det skader ikke med flere. Jeg har lagt opp 120 m på p 7 og strikket 10 cm; anbefaler å strikke ca 13 cm. 1. pinne: strikk alle masker rett. 2. pinne: et kast, 2 rett sammen, 1 rett. Gjenta disse omgangene, men sett en markør der omgangen begynner.
IMGP1466
Tuller den to ganger rundt halsen, og den er helt super til alle ytterplagg, og med disse fargene, lyser den opp på vintermørke klær;)
Twist and shout; the weekend is just around the corner!!
Klem fra tovepia……………………………som ønsker alle ei riktig god helg!!

tirsdag 4. januar 2011

En blå kjekkas:)

Da har jeg omsider fått ferdig nok en kjekkasgenser, også denne til prinsen.

IMGP1442

Mønsteret har jeg kjøpt hos Pickles, og også denne gangen har jeg strikket med dobbel tråd Dale babyull, det samme som sist. Modellen er god, lett å trekke over hodet på små kjekkaser.

IMGP1446

Hos Pickles finner du gratismønster for str 2 år, men denne gang strikket jeg str 3 år, så da måtte jeg kjøpe mønsteret; de kongelige vokser jo til;)

IMGP1447

Sist var genseren grå, HER kan du se den, og den har vært myyye i bruk, så da er det artig å strikke samme modell flere ganger;)

Du skal se det blir en i str 4 år også:)

Klem fra tovepia……………………….som liker kjekkaser;)