tirsdag 25. januar 2011

Utgått på dato

Jeg er ikke hysterisk for mat og datostempling. Jeg har stor respekt for “siste forbruksdag…”, men jeg er relativt avslappet når det står “best før…”.

IMGP1591

Det gjør at ikke alt blir kastet i tide;) ….og med fulle skap, er det ikke alltid enkelt å følge med det som står bakerst:O) Vaniljesaus fra Tine står seg godt etter best-før-dato, noe mine døtre og svigersønner ikke bestandig er helt sikre på, men jeg kan jeg skrive under på at Tine står seg!!…har prøvd det;)

IMGP1556

For et år tilbake ba jeg datter og svigersønn på taco. Sjekket skapet for ingredienser, og fant ut at jeg hadde alt!

IMGP1581

Middagen sto på bordet….da kom beskjeden fra min datter, “slike 12-pakk er det lenge siden jeg har sett…hmf ....vet du at disse tacoskjellen gikk ut i  2001!!” Da hadde vi allerede varmet dem, og selv jeg måtte innrømme at de luktet harskt, men hvem hadde sjekket datoen på forhånd…ikke jeg.

IMGP1578

Da kom det tørt fra min svigersønn som hadde merket seg min slappe holdning til datostempling: Det hær e sannelig rekord!!

Klem fra tovepia…………...som slår alle rekorder;)

58 kommentarer:

Frøydis sa...

Hehe...herlig!
Og godt å se at det ikke bare er oss! Her før jul rydda gubben i den såkalte mat-skuffa...den er nå nesten helt tom! Må jo få handlet inn litt, hehe.
Men mye kan jo stå lenge etter dato, men jeg bruker det helst ikke selv da..men hadde det luktet harskt tror jeg nok jeg hadde kastet det, hehe...
En gang fikk jeg muglet ost på pizza...luktet IKKE godt!!

Ha en fin dag videre og klem fra meg som nyter 20 grader i solveggen :-))

Snertne sneller og små nøster sa...

Må le litt nå - greit å ha rekord i noe også ;-) Jeg er ganske nøye på sånn. Da vi bytta kjøkken for noen år tilbake, gikk vi over til å ha matskuffer, og da er det mye lettere å ha oversikt :-) Men det hender seg at jeg finner noe som er utgått på dato jeg også, og noen ganger gjør det ikke så mye....tror ikke jeg har noe som er 10 år gammelt da :-D

Ha en fin dag - klem Siv

skjerstad sa...

He he ;)Må smile , er ikke så nøye på best før jeg heller .Ost for eksempel blir bedre og bedre over dato, men jeg kaster den når det er mugg på ;) Apropo mugg, når jeg var lita skulle jeg handle brød på S-laget som det het den gangen. Jeg kom hjem til mamma med brødet og hun oppdaget at det var mugg på . Vi gikk tilbake og klaget, damen bak disken sa : Men dette er ikke farlig det er jo bare litt hår på den ene siden !For ikke lenge siden skulle jeg ha sirup i skapet til pappa, den var så rar,sukkret seg . Datoen var 1986 !Det må vel være rekord ;)

Ha en fin fin dag Tovepia :)
Klem fra Janne

Sommertid sa...

Nordmenn er flinke til å hamstre, ihvertfall tørrmat og hermetikk. Men noe særlig på utgått dato tror jeg ikke jeg har, men så er det ikke lenge siden vi bytta ut kjøkkenet og da hadde vi fullstendig opprydning i både det ene og andre på kjøkkenfronten.
Ha en fin tirsdags efta, og kos deg med strikketøyet. Tenk at vi alt er i siste uka av januar !

Havfruen sa...

Hehe...ler høyt:)))) JEg har ryddesjau i tørrvarer med jevne mellomrom...kanskje du burde prøve det også? hehe:)
Ha en flott dag videre, klem fra meg:)

Martilie sa...

Ha ha :)
Dette kunne nok godt skjedd hos meg, men riktig såå lang lagring har jeg ikke oppdaget..

Ingen skade skjedd, men en god latter for alle :)

Nyt dagen!

Klem

My home is my Castle - by Kari sa...

hehe :))
jeg er og sånn.
Men ble litt flau en gang jeg hadde syforening her hjemme. Vi har ei som MÅ ha thousand island på nesten alt og jeg sjekket jo selvfølgelig om jeg hadde det inne. Joda, sto i kjøleskapet og tenkte ikke mer over det...
Helt til vi spiste og hun sjekket flaska.... Oi... den var gått ut på dato året før !!!
Nå skal jeg ha syforening igjen og skal sjekke den flaska jeg har hehe :))

Klem,Kari

Ulla-Bella sa...

Haha, den var drøy ja:) Jeg har nok dessverre litt dato-fobi, og sjekker alt:)

Romantikk-takk. sa...

Hahaha,den var god. :)) Jeg rydder matskap, -skuffer og fryser et par ganger i året (sommer og jul) Syns det er sånn passe,ihvertfall for oss,vi er jo bare 2 i huset.
Klem.

Kort og Søm sa...

..*ler*..min pappa hadde pølse sennep i kjøleskapet som hadde gått ut på dato ni år tidligere!

Klem Fredrikke :O)

sylvia sa...

hehehe..så herlig.
å jeg er nøye på dato stempling, har fått meg noen overraskelser der ja. he he.
ønsker deg en nydelig dag.
klem fra sylvia

Ruth sa...

Det var da enda godt å høre. Jeg hadde en liten ryddesjau her om dagen og fant en del jeg også, men jeg syntes det var så flaut at jeg har ikke fortalt det til noen enda. Trodde det bare var meg jeg. Takk skal du ha,

Namaste (jeo74) sa...

Hmmm, hørres kjent ut...
E litt ivrigere på å kaste når det har gått ut på dato da ;o)

Barbros lille atelier sa...

Ha, ha, nå lo jeg godt! Har en svigermor som er AKKURAT sånn og:-)
Og jeg kan love at jeg sjekker datostemplingen der i gården *ler*. Tipper min svigermor muligens hadde slått rekorden din:-)

Klem

Tussi sa...

Jaja, sånn kan det gå!
Man kan da ikke ha full oversikt til enhver tid, vel..?
Nå har jeg nettopp hatt opprydning, og kastet MASSE!
Ha en fin kveld :)

Shy B sa...

Haha! Bra rekord det. Men trur eg kunne ha konkurert med deg i å sette slike rekordar .

Megan sa...

Underholdende indlæg og en rekord er vel en rekord! :) Fik du en præmie? ;)

Jeg må indrømme, at jeg er lidt hysterisk med den slags. Jeg kigger på datoen og kan finde på at rode efter det friskeste i supermarkedet!

Ha' en dejlig aften hos dig. Klem.

Hjertedamas blogg sa...

Vi har ikke panikangst for datoer, men er veldig nøye med å sjekke at kjøttvarer går rett i fryseren. øyeblikkelig den dagen det går ut. Men melkeprodukter blir ikke brukt etter datoen. Og alle tørrvarer kan stå litt over datoen, ikke noe problem. har nok funnet både dressinger og annet som gikk ut på datoen i fjor i mitt kjøleskap. Har noe med at det blir lite brukt...kanskje. Tar en sjau en gang i blant, og da blir det veldig tomt liksom. Klemz

Greta sa...

hihi. Eg har hatt litt tendens til det samme, men den rekorden der slår eg ikkje nei. I min sparekampanje for i år så har eg bestemt at eg ikkje treng å ha så stort lager. Ingen fare for hungersnød og krig med det første. da slepp ein at ting vert så gammelt også. Kjøpe det inn når det trengs. er ting på tilbud, kan det kjøpers om datoen er veldig god. Det er jo litt av kluet da. Sjkke datostemplinga når du kjøper det.
Ha ei fortsatt fin uke

gult hus i svingen sa...

det handler om å utnytte ressursene, miljøvennlig er du:) Er sånn selv jeg, men tar alltid lukteprøve og synsprøve før jeg serverer det da;) Tørrvittig han svigersønnen din;)
Søte barnebarn du har Tove:) jeg gleder meg til å fly til Bergen 25. februar, jippih:)

Klem fra Trine:)

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Hihi - det var vel rett kommentar til rett tid;) Jeg er en smule hysterisk med slike saker jeg, da - vet det eg. er bare tull, men... Fornøyelig historie, Tove! Fin kveld til deg - klem**

Bestemor Drillo sa...

Jeg er også ganske avslappet til"best før", men må innrømme at det noen ganger har vært på kanten !
Ha en fin kveld!
Klem fra meg!

"Romfortrivsel" sa...

Hehe, gjenkjennelig dette. Og herlig tatt-på-kornet-kommentar fra svigersønnen. da. Ellers ser det ut til at det var Janne over her som innehar rekorden fra 1986!
Nei, jeg er nøye på datoene! Det eneste jeg slepper litt på er egg. Har fått med meg at etter ny EØS-standard (er det rett benevnelse?) så måtte eggene datostemples lenge før nødvendig. Hadde visst noe med salmonella i utlandet å gjøre? Mens eggene i Norge er friske og gode. Så der kan jeg gå en ukes tid over. (Håper dette gjelder fremdeles, da;)
Oppussingen har ført også til opprydning i flere skap, så tørrmatskapet mitt er nesten tomt nå, med poser i en plastboks så de ikke flyter omkring og lever sitt eget liv.

Tino sa...

Hehe har litt angst for mat som er utgått. Så om jeg har spist noe som er over dato, må det være fordi jeg har glemt å sjekke ;)
Det meste er jo holdbart langt over datoen som er påstemplet da ;)
Ha en fin kveld,
Klem T

cille sa...

Jo da...det lyder kjent dette her. Skal noe til å få sjekket allt av mat til enhver tid om fristen har gått ut på dato, så det skjer innimellom her også...men vi lever i beste velgående..ennå...he..he..Ha en fortsatt fin uke..
Klem Cille

bestemors hage sa...

Jeg trodde at jeg jevnlig ryddet i matskapene her. Nylig fant jeg Vaniljestang fra 2002 og diverse krydderglass som var enda litt eldre. Det luktet bare støv. Det er nok lurt å holde kontroll på datomerking likevel.

Hverdagslivet sa...

He he..jammen godt du har en svigersønn som setter pris på datorekorder tjihi:)

Fin kveld må dere ha i alle fall ha:))

Klem

Jannickes Hjemmekos sa...

Fornuftighet, det er en god egenskap å være i besittelse av. Har akkurat samme innstilling som deg; best før, det betyr bare at det taper seg litt i smak etter angitt dato. Kjøtt og annen ferskvare med siste forbruksdag, er imidlertid noe annet. Synes bare du viser hvilken fornuftig dame du er. Det er jo litt hysteri rundt omkring og enkelte folk kaster fullgod mat fordi de ikke vet. Fint at du belyste dette. Jeg har vært på farten i hele dag, nå har jeg slengt beina på fotskammelen og nyter et glass rødvin (jada, jeg vet at det bare er tirsdag, men jeg tar et glass vin når jeg har lyst, lørdag eller ei....godt var det også). Klem fra meg som forresten fikk til sjalet, du vet....

Helen sa...

HAHAHAHA - du er nå herlig som deler dette med oss ;)

Må nok innrømme jeg har litt ryddedilla, og da går ALT som har gått over dato rett i søppla, til min manns forvirring,som syns jeg er ALTFOR nøye....hehe

Men, jeg sitter jo her å lurer...hvordan gikk da taco middagen videre?...uten taco skjell....? Hehehe

Randis side sa...

He,he... Trur det har lett for at det bakerste i skapet blir liggende.. På hytta har vi mye fin årgang av tørrvarer - kriselager ;) Men når grønnertestuingen blir grå istedet for grønn har man spart for lenge. Ha fine januardager og kos deg:)

Jorunn sa...

He he...
Jeg rydder i skapene mine i hvertfall en gang i året for å unngå slikt.
Her husker jeg en sak fra nyhetssendingene her i fjor... En bestefar, far og en liten jente var på en hytte... De spiste hermetikk som var gått ut på dato... Alle tre døde!
Jeg ble litt betenkt etter det...

Synnøve Olava sa...

Hihi..., har veldig respekt for datostemling på "ferskvarer"...., men datoen på tørrvare tar jeg ikke så nøye... :O)

klem

Gateglimt sa...

Haha, herlig slapp kommentar ;)

Svigerfar sier stadig til barn og barnebarn som er så opptatt av denne datostemplingen:
"Best før, betyr ikke dårlig etter" så der fikk vi den... (kremt)

Håper dere ikke fikk magetrøbbel av de tacoskjellen...
Men morsomt var det ;)

Bente sa...

Ja, her er det nok mange som kan kjenne seg igjen. Godt er det at en kan le litt av seg selv også.

Ha en fin dag!
Bente

♥ Carpe Diem ♥ sa...

Titter innom for å si hei
samtidig vil jeg ønsker
deg en fin onsdag.
Lenge siden jeg har
vært innom hos deg.
Hahaha artig innlegg fra deg.
Nusselig barnbarn du har bilde
av i forige innlegg
Klem

Solveig`s familie og Interiør blogg!! sa...

haha... *ler* Du, dette kunne vært meg.. er slapp på dette området jeg å :)

Gått å høre at det er flere :)
Stor klem

Smykkas sa...

Du er nok ikke alene om å beholde ting lenger enn du bør.

Kanskje du kan få en plass i Guiness rekordbok?

Klem

Smått og stort sa...

Ha ha.... 2001 - ja der slår du nok meg også.... Vi har nok for dype skap og altfor mye mat her i huset. Helst er det suppeposene som opplever å bli vel gamle her i huset :)
Fikk plutselig lyst å ta en rassia i kjøkkenskapene etter dette innlegget :)
Skal sette meg helt rolig og vente til anfallet går over ;)
klem fra Sissel

Smått og stort sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Smått og stort sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Missfryd sa...

:-) Jeg finner også rett som det er tørrmat som har stått litt vel lenge, stort sett går det bra, og gjerne hvis ingen får vite om det.....:-)
Klem Ingrid

. sa...

Hehehhehe - 2001 var en stund siden ja!! Da er det jaggu å tie med opprydning :-)

Heldigvis er nok ikke slike varer det værste å få i seg, men likevel! Håper dere fikk no mat i dere likevel da :D

Klem fra Malin <3

Strikkeheksen sa...

Fnis - nu skal du altså også passe på ikke at blive sådan en ældre (altså først langt ude i fremtiden ;-))dame, som alle er bange for at spise hos. Selv havde jeg en gudmor som i de sene år af sit liv, så stort på alt det pjat med sidst holdbar til - jeg begyndte at tage al maden med, når jeg skulle besøge hende, for jeg var simpelthen bange for at falde død om af en eller anden frygtelig bakterie - det var efter, at jeg havde stået model til harskt smør og kød, der havde indtil flere år på bagen ;-)
PS: Min gudmor var ALDRIG syg ;-)

Manne's hverdag sa...

Hei og TUSEN TAKK for koselig kommetar hos meg!!!

WOOOOW - for en rekord -Hi, hi!!! Selv er jeg SUPERENGSTELIG for å spise mat som har gått ut på dato, men så har jeg blitt matforgiftet en gang også da.

Ha en fortsatt fin onsdagskveld!!!

Hilsen
Marianne

Einy sa...

Hehe...morsomt innlegg Tove :).
9 år gamle taco skjell lukter nok ikke helt som de skal nei...dere fikk dere iallefall en god latter....om ikke der og da, så iallefall i ettertid vil jeg tro? :)

Jeg er veldig påpasselig med matvarer som er utgått på dato (gjelder også best før). Jeg ble nemlig SKIKKELIG matforgoftet for noen år siden...lå rett ut i 2 uker og har aldri vært så syk før! Ikke for å skremme deg altså..,.men det har iallefall gjort at jeg har tatt skrekken :).

Lysløype rett utenfor stua?? Så heldig du er da...då må du bare komme deg over dørstokkmila da :)

Klem

Tonemor sa...

hi hi herlig!!!

lavendel mio sa...

Hi hi, morsomt innlegg:)
Dette kunne vert meg det gitt, her har vi testet Tine sine produkt , og de varer vel og leeeenge etter at datoen har gått ut, det går litt for fort i svingene av og til...men vi lever enda:)
Natta, klem Hanne

Miss Mette sa...

Måtte le litt :) Herlig innlegg...
Ja noe skal man ha rekord på også ;)
Jeg er livredd for å få i meg noe
som er gått ut på dato - så her hos
meg rydder jeg en til to ganger i året :)
Ønsker deg en fin fin kveld videre.
Klem fra Mette

Viola sa...

Da er du som meg, jeg får heller ikke krekk av Best Før, som er gått ut på dato (kanskje bare av og til, men tester det ut..) Holdbar Til, derimot.. er jeg nøye på, men ikke bare en par dager over.. kommer an på hva det er og hvordan oppbevart.. det meste er bra, bare det står kaldt, eller er riktig "lagret"..

men 2001 du, hehe, ja den tok kaka vel.. ;D

Flotte barnebarn og flott og praktisk veske under her! De nydelige blå øynene, og den nydelige blå fargen på veska! :)

Klem fra meg! :)

Viola sa...

jeg får heller ikke krekk ja.. mente skrekk da.. hihi ;)

ide-puffen sa...

Nei no flira æ godt ja :)
Stakkars svigersønnen ha ha ha ha.
Men jeg er helt enig med deg. Det er masse som står seg lenge. Men tenk på årsaken til at de gjør det.....tilsetningsstoffer. ugh. Jeg er glad når brøet mugner etter noen dager. Da er det uten noe kunstig. Men hermetikk holder seg nesten uendelig.
Klem fra meg

Anette Willemine sa...

Ha, ha....Takk for den! Er som å lese om min mors matskap. Vi har ledd så vi har fått mavekrampe av hva hun har tatt vare på. Nå tror jeg heldigvis vi har fått ryddet opp - for noen år i alle fall!

Ha en strålende torsdag!
Klem,
Anette Willemine

HildeP. sa...

Hehe, det ble iallefall en god historie om ikke annet! ; ) Jeg skjønner tiden går veldig fort, når jeg stadig finner suppeposer som gikk ut for både 1 og 4 år siden. Sant som du sier, ikke lett å følge med på absolutt alt. Ha en finfin dag!

Klem Hilde

Hverdagslivet sa...

Hei hei!

Så er veska kommet og den er såååå fin! Tusen takk, jeg er nå den stolte eier av verdens fineste iphone taske:-))))

Stor klem til deg fra meg!
Anne Karin

Trine - Franske drømmer sa...

Hehehe, fantastisk!!
Fort gjort ;) Hihi!

Ha en skjønn kveld, min venn!
Takk for at du er den du er!

Stor klem

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Huff, kjenner meg igjen her. Her forleden fant jeg ut at bakepulveret gikk ut på dato i 2007! Røper kanskje kakebake-frekvensen her i huset. Men det skulle brukes til hvitvasken slik Havfruen tipset om, så da kan det iallefall brukes med god samvittighet i vaskemaskinen:)

Tenkte på deg herforleden da VG skrev om hvor mye penger vi damer gjennomsnittelig bruker på kosmetikk. Ca. 3500 kr sa de. Vet ikke om Handymann har andre tall på det ;)

God kveld!

Snäckskalsdalen. sa...

Det är kul att rensa ut emellanåt, men man måste lagra, och speciellt om man bor avlägset som jag. Men ibland är det härligt att bara röja undan och jag tror inte det är så mycket som är "farligt" om datum har gått ut, visst är det lite överdrivet det där.
Agneta kram

Randi sa...

hahahaha...ja det er fort gjort...vi flytter så ofte at ting blir kastet før det går ut på dato..;-)

kos deg med helgen....jeg skal jobbe i regnet...og det er like greit..