søndag 20. juni 2010

Jeg gnistrer….

…..og det er et problem. Hver gang jeg går ut av bilen er det direkte ubehagelig. Jeg har vært slik i flere år, men det har tiltatt i styrke.

DSC05426

Av og til skjer det samme når jeg tar i et vanlig dørhåndtak, for ikke å snakke om når jeg f.eks. betaler med penger i en butikk og leverer disse til den bak disken. Vanligvis skjer det ingenting, andre ganger smeller det:O)

DSC05427

Det gjør jo  ikke vondt, men det er faktisk ganske ubehagelig. Jeg vet jo at det er statisk elektrisitet, og at kunstige stoffer i klær og bilseter gjør vondt verre. Men jeg tror det må være forskjeller ute og går blant folk; noen gnistrer mer enn andre.

DSC05428

Min far hadde samme problem og hadde funnet måter å gå ut av bilen på; han lot bilnøkkelen berøre døra før han gikk ut av bilen. Av og til går jeg ut av bilen med hendene nærmest over hodet:O) Mon tro hva folk tenker;)

DSC05434

Skulle jeg skrive en hovedoppgave innenfor et eller annet felt, ville dette være et av mine tema: Under like omstendigheter, hvorfor gnistrer noen mer enn andre?

Ønsker alle ei gnistrende god uke!!  

Bildene er tatt i sommerværet i midtnorge i helga: regn og flom og sterk kuling;)

Klem fra tovepia …..som lurer på om hun er utladet eller oppladet; positiv eller negativ;)

41 kommentarer:

Lappeline ♥ sa...

Hørtes ikke kjekt ut selvom ikke gjør vondt. Flotte sommerlige bilder hos deg.
Ønsker deg en fin søndag

Klem

Janne i Fagerlia sa...

Da jeg leste overskriften din, var jeg overbevist om at du var kjempesint, og at du gnistret av den grunn. Skjønner nå at det ikke er akkurat slik. Vet akkurat hvordan du har det, for jeg opplever det selv av og til, og spesielt når jeg går ut av bilen. Men tror kanskje du er en god del mer plaget enn meg. Kanskje det finnes et kjerringråd der ute?????

Strikkeheksen sa...

Jamen det er da også et mærkeligt fænomen, der bestemt burde granskes nærmere - så begynd du bare at forske ;-) Kan godt forstå, det må være irriterende, man får jo sådan et lille chok hver gang. Jeg vil så ønske dig en "mindre gnistrende uge" ;-)

Ulla-Bella sa...

Uff, det er jo ubehagelig å gnistre. Mener jeg har hørt noen kjerringråd en gang, kanskje google litt?

Gamleheksa sa...

Først lurte jeg på om det var mulig å gnistre i Trøndelag i disse våte tider, men så skjønte jeg. Jeg gnisterer også, nemlig. Mest om vinteren. Vannkraner er "farlige da". Tror det har litt med utstrakt bruk av fleece-klær og adi-letter(lever i -80-tallsmodus her i huset;) Har hørt at crocs også har samme virkning, men du bruker kanskje ikke det hver gang du er ute å kjører, hehe. Har hørt om noen som har vært så "ladet" at de ikke kunne ha gammeldagse klokker engang.

Ønsker deg en fin, men gnistfri uke jeg da.

Familien Furu sa...

Jeg har det samme problemet med inn og ut av bilen vår, men bare den ene bilen... løsningen på det har jeg funnet... istedet for å skli ut av setet så reiser jeg meg opp og hopper ut av bilen... den er stor :)

Jeg får alltid støt hvis jeg går inne med et av joggesko parrene mine... hvorfor akuratt de aner jeg ikke... vondt gjør det iallefall :)

Hvis du kommer over et godt råd så må du skrike ut :)

sylvia sa...

hei.
akkurat sånn har jeg det å,det er sånn i butikkhyller,å rulletrapper,biler,enkelte hagemøbler,å folk,rart,men er værst om våren,merkelig.
vi får gnistre i vei,men litt ekkelt er det jo.
ønsker deg en gnistrende fin dag.
klem fra sylvia

My home is my Castle - by Kari sa...

Sånn har jeg det og...'Og ser vi er flere.. Veldig ubehagelig synes jeg og jeg hopper til hver gang.
Må følge med her for å se om noen kommer me det godt råd ;)

ha en fin dag
Klem,Kari

Anonym sa...

Har det sånn jeg også, spesielt på arbeid. Det var værre når jeg brukte croks,så det sluttet jeg med.

Ha en gnistrende eller not fin søndag.

Synnøve i Synnøvesheim

bodil sa...

Hei.Hørtes ikke godt ut.Har det selv av og til.Skvetter til med det samme.Trasi.Håper noen kan hjelpe deg.Ja nå kom sola.Deilig.Så nå må jeg ut å nyte den så lenge vi har den.Ha en riktig fin Søndag.Klem fra Bodil.

Hobbygåsa sa...

Oj det høres ikke godt ut! Har ikke noe godt råd, og aner ikke hvorfor noen gnistrer mer enn andre jeg :-) Ha en fortsatt fin søndag!

Barbros lille atelier sa...

Kjenner til det der. Er en sånn gnistredame selv. Det er spesielt ille nå på sommerstid når jeg skal ut eller inn av bilen. Så jeg prøver å berøre deler av bilen som ikke gir støt før jeg tar i håndtak o.l. Ser sikkert litt snål ut det og:-)

Ønsker deg en gnistrende flott dag!

Klem

Annepålandet sa...

Sånn har jeg det også - og ikke bare gnistrer, her napper det skikkelig og smeller til og med av og til. Jeg er nok den i familien som bruker minst syntetiske klær, likevel gnistrer jeg mest. Jeg bruker lite fleece, ikke crocs eller joggesko, så jeg aner ikke hva det skyldes. Legen bare lo av meg da jeg spurte. Skulle gjerne visst hva det kommer av???

Ha en gnistrende flott søndag!

bea sa...

da er vi to:)) har også dette problemet men har ikke funnet ut hvordan jeg kan minske støtene:)) verst når jeg skal hilsen på noen.. må alltid sørge for å ta i noe annet først..

ha en toppers uke.. klem fra mæ

MajorogMeg sa...

hehe...ja dette er ekkelt. Vi har skinnseter i bilen, da ble jeg kvitt det. Men ellers kan det gnistre her også ja:)
Ut i fra bildene kan det se ut som dere har hatt sol? Neppe...Det bøtta ned til oss. Akkurat kommet hjem...til sol:)
Nyt søndagen, klem frameg som skal på tur.

Snertne sneller og små nøster sa...

Jeg gnistrer også :-/ Smeller alltid igjen bildøra med albuen - funker fint for meg :-) Og så kan jeg gi andre støt når jeg tar på dem...jeg var en en gang for mange år siden vikar i en temmelig vanskelig 5. klasse. Spesiellt 2 gutter ville ikke høre, og løp rundt i klasserommet. Jeg fikk til slutt mer enn nok av dette, og gikk bort til dem og la ei hånd på skuldra til hver av dem. Begge to fikk støt :-) Hadde litt flaks der, for om de begynte å bråke igjen - ja, da løfta jeg bare opp hendene og lot som om jeg skulle gi dem støt ;-)

Ha en gnistrenede fin dag du også og klem fra Siv

Missfryd sa...

Jeg foreslår oppladet og positiv:-)
Man skvetter godt når det skjer.
Ønsker deg en gnistrende god uke også:-)
Klem Ingrid

monsol sa...

Tjhii, så du har også det problemet, jeg også, men jeg får det også når jeg klapper/tar på noen, eldste barnebarnet mitt synes det er morsomt at besta "smeller". for ca 1 år siden fikk jeg ett "kjerringråd",i joggeskoene og finskoene legger jeg en "krøll" fra sau i hver sko(under tærne) og rundt hvert håndledd har jeg en fletta ulltråd(ekte ull) og det har faktiskt hjulpet mye, ike på de allerverste dagene men jeg "smeller" ikke så ofte som før,. Prøv du også. lykke til.Have a nice day. =)

Megan sa...

Jeg tror også at nogen slår mere gnister end andre! Det må være din indre glød? ;-) Eller dit temperament? Spøg til side, det er ikke behageligt.
Men ha' alligevel god aften med gnist i!
Klem fra Megan

Besta sa...

Jeg gnistrer litt i perioder:) Har ikke peiling på hva det kommer av men det er faktisk litt ubehagelig...
ha en fin uke.

klem fra marilyn

Vilma sa...

Jeg gnistre osse - men kun på arbejdet , og især når jeg har støvler på hvor sålen er lavet af rågummi . Jeg har lagt mærke til at jeg bliver 'elektrisk' når jeg røre ved køleskabet eller vandhanerne.
Jeg har i forvejen meget rødt og naturligt hår , os rødhårede er jo osse kendt for et 'gnistrende' temperament :-)

Mormorstrik sa...

Uha - jeg kender også til den statiske elektricitet. Jeg synes det er værst når det er vinter og frostvejr.
Jeg undgår at få en over nallerne ved at tage fat i dørkarmen på bilen, inden jeg sætter foden udenfor på jorden.
Det er nogle hyggelige sommerbilleder, du har lagt ind.
/annie

anneskreative sa...

Ta det som et kompliment Tove,,,,du er sikkert ei gnistrende flott dame,,,smiler.
Høres jo ganske ubehagelig ut,,,,kan det ha noe med skosåler å gjøre,,,,,kanskje du burde liste deg rundt på gummisåler.
Ha en fin juniuke.
Klem Anne

Strikkebesta sa...

GOdt skrive, Tovepia! Eg kjenner meg veldig igjen, er også ei slik gnistredame. Og eg føler på at det som tidlegare var eit vinterproblem no er like gale heile året. Bildører, døra inn til mjølka i butikkar, når eg gir eller tek imot noko i klasseromet osb. Eg bruker helst naturfiber, så mi gnistring kjem ikkje av syntetiske fiber, men eg trur silke lett blir statisk, og det er eit fiber eg bruker mykje, så kanskje forklaringa ligg der...

Solveig sa...

Ikke godt å vite hva en skal gjøre med den gnistringa..... Klærne jeg bruker på jobb gir samme problemet. Vet at en av mine kollegaer brukte en viss type tøymykner som hjalp. Husker dessverre ikke navnet da det er en stund siden.... Skikkelig ubehagelig det der.

Ikke noe kjekt sommervær du har. Her har det vært surt, kaldt og en del vind, men ikke noe særlig regn. Nå håper vi på varm sommer for både deg og meg:o)))

Litt til og fra på meg den nærmeste tiden. Ønsker deg en flotte sommerdager - så titter jeg innom nå og da:o)))
Klem fra Solveig

Hege sa...

Er sånn selv - og skvetter like mye hver gang!
Ha en spennende kveld,fnis;-)
Klem, Hege.

Bitt@mi sa...

Jeg gnistrer også, om det er noen trøst... Særlig når jeg tar i bildøra. Og ubehagelig er det. Er du på tur hjem fra hytta? Lurer på om du får noe gledelig i posten snart? hihi:-) Som forhåpentligvis får deg til å gnistre på en litt annen måte:-)
Klem!

Josefine sa...

Sikkert ikke bare kjekt med gnistring i hverdagen nei. Men jammen gnistrer det av innleggene dine også, knallfine bilder!!

Ønsker deg en fin ny uke, stor klem

GundaM sa...

nå har jeg jo truffet deg og ja, jeg må si du gnistrer ;) glimt i øyet og triveligere dame skal en lete lenge etter !

men fra spøk til alvor, siden din far hadde det likedan ligger det kanskje til slekta..? men ja, fleece stoff og annet syntetisk stoff er noe dritt pluss håprprodukter. selv støvler har fleece i seg nå for tiden, brukte min sønns sute i hagen idag og jeg gnistrer jeg og når ejg har kunststof på meg.

ha ei fin ny uke der ute uten for mye gnist nå da Tove!

asbjørg sa...

Ser det er mange som har dette problemet.Kjenner til det jeg også,men heldigvis skjer det ikke alltid.Fryktelig ubehagelig er det ihvertfall,både når man skal ut av bilen,tar på noe i en butikk eller rett og slett kommer borti et annet menneske.
Ha ei fin uke,med forhåpentligvis litt bedre trøndervær.

Randis side sa...

Halloen :) Gnistring e et velkjent problem ser det ut for... Kan ikke komme med gode råd, men trur det har mye med fottøyet å gjøre... Ellers ser d ut for at dokker uansett har bedre sommer enn oss her nord til tross for regnet. Nu først har folk begynt å plante ut sommerblomster. Den vinballongen med blått vann var kjempelekker :)) Ha en flott uke :) Klem

Jannickes Hjemmekos. sa...

Huffda, Tovepia - men jeg må innrømme at jeg smilte litt da jeg leste innlegget ditt; du vet nå å få sagt tingene på en morsom måte. Kanskje skoene spiller en rolle? Aner ikke... Ha det bra. Klem

Barbro sa...

huff ja, det er ekkelt med sånne støt :(
jeg har perioder der jeg får det mye oftere, hmmm...nå lurer jo jeg og på hvorfor!
nattaklem fra Barbro

Jorunn sa...

Jeg var også slik i en periode for mange år siden, og da fikk jeg et godt råd... Fyll en slik "dusje-flaske" en bruker til å dusje planter med, med en del skyllemiddel og tre fire deler vann. Dusj forsiktig litt over klærne dine før du går ut om morgenen. Du kan sikkert dusje litt på bilsetet også...
Jeg garanterer at du vil merke forkjell!

Einy sa...

Det er ekkelt med sånn gnistring...og jeg tror nok du har rett i at noen er mer plaget enn andre. Jeg er ikke særlig plaget med det heligvis.
Selv om det finnes mange værre ting å være plaget med, må det jo være litt frustrerende og ekkelt!

Klem

Bestemor Drillo sa...

Hei !Dette er et plagsomt fenomen! Jeg fikk det rådet å fukte hendene med tøymykner å stryke lett utenepå klærne, det hjelper faktisk, men man må bruke mykner uten parfyme! Ha en flott sommer med mere varme enn hittil!! Klem fra bestemor!!

Sagt Med Hjertet sa...

En teori kan jo være at du har mer energi i deg enn de fleste av oss. Heller litt til den, jeg. ;-)

Nydelige bilder hos deg i dag.

Alt godt, med hjertet, Eirin

Tonemor sa...

Huff og huff. Dette hørtes virkelig ekkelt ut. Håper det er noen som kan komme med noen gode råd som virker.
Få høre hvis du prøver, F.eks. dette skyllemiddel trikset, om det er effektivt.
Fortsatt fin dag
Klem Tone

KariL sa...

Jeg gnistrer også, men etter at vi fikk ny bil med skinnseter, har dette problemet med bilen løst seg. Ellers så skvetter man jo til hver gang. Noen ganger smeller det skikkelig til. Litt flaut når man skal håndhilse på fremmede :)

Ugla sa...

Hei, hei
Æ e trønder æ å sjø :-)
Fra Stjørdal'n.

Skulle bare bo i Oslo noen år etter endt utdanning, men årene går fort gitt.....:-)

Sylvia sa...

Jeg gnistrer jeg også!!! Du er ikke alene om det.
Noen ganger når jeg skal slå på en lysbryter, sier det pang!! Og jeg vet det i det øyeblikket da jeg tar fingeren på, at denne vil gå nå. Er ikke det rart?
Og når jeg vinder opp noe garn på jobben, gnistrer det mellom fingrene mine. Og stakkars de kundene som er i nærheten av meg da.
tror det hjelper litt om du bruker mykemiddel i tøyet ditt. Det demper noe.