tirsdag 26. januar 2010

Den store linsekrigen…..

Briller eller linser……det er sannelig mitt dilemma for tiden. Jeg er langsynt og har de siste årene brukt progressive briller, men blir av og til så inderlig lei av det som sitter på nesa.

DSC03975

Prøvde meg med linser for noen år siden, men fikk de aldri inn på øyet…sterk blunkerefleks, kan man si;) Så nå er jeg på’n igjen, og det er et slit.

DSC03948

Første dag fikk jeg linsene inn og ut og la dem på plass i beholderen….trodde jeg. Dagen etter når jeg skulle sette dem inn, manglet venstre linse…. Den fant jeg på bunnen av skittentøysdunken, krøllete og hard. Da var det bare å ta den tunge vei tilbake til optikeren og fortelle at 1. akt i linsekrigen hadde startet, en linse tapt.

DSC03953

I går fikk jeg omsider linsene inn etter mye om og men, men tror du sannelig ikke jeg hadde store problemer med å få den ene ut etter noen timer!! Det var faktisk en stor påkjenning både for øyet og for psyken, så i dag går jeg rødøyd og har bestemt meg for å ha en linseprøvefri dag.

DSC03945

Jeg har satset på månedslinser, for da får jeg jo problemet bare en gang i måneden…men må vel ha litt tilvenning før jeg går måneden ut…

DSC03943

Jeg har fått en langsynt linse på det ene øyet og en kortsynt på det andre, så jeg må innrømme at de gangene jeg har hatt dem på, har jeg ikke hatt det helt gode synet;)

DSC03958

De sier hjernen må venne seg til det…og av og til er jeg usikker på hva min hjerne tar inn av slikt nytt for tiden;) Men jeg skal prøve igjen og igjen når øynene får tilbake sin normale farge;)

DSC03955

Kos dere resten av uka, med eller uten briller!!

Klem fra tovepia……………………………som ennå har gangsynet;)

51 kommentarer:

Strikkeheksen sa...

Uha da, din stakkel. Jeg husker selv, da jeg skulle lære det, for efterhånden mange år siden, jeg troede ALDRIG, jeg ville finde ud af det ;-) Men ligesom med alt andet er det et spørgsmål om at knække koden og få håndelaget. Håber, det lykkes for dig :-)

Strikkeheksen sa...

PS: Fantastisk blå farve, dit garn har :-)

sylvia sa...

hehe...ja det tror jeg på ,at du fortsatt har gangsynet.
men å så mye greier med linser.men skjønner godt du blir lei av å gå med noe på nesa,
håper dine øyner venner seg til dette etterhvert.
ønsker deg en fin dag,mange fine bilder du viser i dag.
klem fra sylvia

MajorogMeg sa...

Grøss sier jeg bare...blir ikke direkte motivert til å prøve etter å lese dette. Tror jeg holder meg til briller enda en stund....
Her holder det på å blåse opp, skal snart på tur:)
Ha en god ettermiddag med briller på nesa:)
Klem:)

http://kalimerablogg.blogspot.com/ sa...

heisann, ikke lett forstår jeg.
Foreløpig (bank i bordet) bruker jeg verken briller eller linser.

Lykke til.
Klem fra Helen

Frøydis sa...

Hehe, kjenner meg igjen der altså :-)) Jeg har prøvd meg på linser 3 ganger, men nå har jeg gitt opp! Kjennes ut som om det kommer luft inn på det ene øyet..irriterende! Det er jo veldig mange fine briller, og er en del av meg nå etter alle disse årene...30 faktisk...grøss...tida flyr..

Klem, Frøydis

Eirin sa...

Spennende innlegg, og interresant! Jeg tenker nemlig å prøve meg på linser jeg også. For på samme måte som deg har jeg tusen par liggende over hele huset. (og i mitt tilfelle aldri noen der når jeg trenger dem.)

Vi venter ikke vind, men storm her hos oss. ;-)

Fin dag og god uke med linser, fra meg til deg.

Mine Blomster sa...

Dette høres ikke bra ut.
Må innrømme at jeg trekker litt på smilebåndet når jeg leser dette, men det er ikke vondt ment!! ;O)
Jeg har aldrig brukt linser, men hører jo hva du sier her....så jeg tror jeg lar det være :O(
jeg håper du snart får det til, og får beholde linsene der de skal være.
Good Luck!!
Klem Birgitte
Takk for koselig kommentar... Morsomt med barna og du!! ;O)))))

Hobbygåsa sa...

Uffda, det høres ikke greit ut. Jeg bruker lesebriller, men resten får stå sin prøve. Å gå med briller hele tiden orker jeg ikke, særlig ikke ute om vinteren, og linser - ja der ligner jeg visst veldig på deg :-) Å få dette greiene ut og inn er et mareritt! Men tar man tålmodigheten til hjelp så sies det at man venner seg til linsejobben - lykke til!

Moan sa...

Uff!
Jeg sverger til progressive. Ikke no' linser på disse øynene! Men det er kanskje mest for at ikke jeg (heller) liker å pirke rundt øynene.
Lykke til med prøvinga!

yesheimen sa...

Huff ja, det er ett styr. Jeg har linser og har brukt det i snart 6 år nå. Hadde briller bare ett halv år før jeg gikk over til linser, for jeg fikset overhode ikke noe på nesa. Jeg har dagslinser, for da får jeg alltid helt rene ferske linser, og slipper å tenke på rens å sånn. Månedslinser hadde jeg aldri tatt sjansen på hehe...(skremmer deg nå) neida, men jeg mener at da er det jo noe innpå øyet hele tiden. Jeg velger å la de hvile om natten. Prøvde selv progressive linser nå i høst, men de kunne jeg ikke se i, så gikk tilbake til enstyrkelinser igjen. Hadde jeg hatt briller så skulle jeg nok hatt progressive ja. Nå ser jeg greit nok, men ikke godt nok. Sånn er det, å være svaksynt er ett handicap, men det finnes værre ting så får bare ta det med. Jeg har heldigvis ikke problemer med i- og uttaking.
Men Lykke til Tove, alt går seg til skal du se.

Ha en fin tirsdagskveld.

Klem Ann<3

HildeP. sa...

Hehe, øvelse gjølr mester, så det går nok til slutt skal du se! : ) Jeg har brukt linser i mange år, og er kommet inn i det nå, men det tok litt tid i begynnelsen. Det gjelder å finne sin egen teknikk ; ) Jeg bruker månedslinser, og er veldig fornøyd med det. : ) Ha ei god uke, og lykke til med synet, enten det blir med briller eller linser! : )

Klem Hilde

Jannickes Hjemmekos sa...

Akk, ja - det å bli langsynt med årene skjer vel med de fleste. Spesielt etter at man har fyllt 40 år... Jeg har noen dyre optiker-briller, men de bruker jeg nesten ikke. Har imidlertid kjøpt noen ferdig-briller i +2 og de er veldig bra. Problemet er at nå ett år etter at jeg kjøpte dem, klarer jeg ikke å lese uten dem. Snakker meg om at øyne eller hjernen har fått seg en sovepute. Jeg liker å lese på sengen om kvelden, men synes det er bale nå når jeg må lese med briller for da må jeg ligge på ryggen. Akk, ja... er det ikke det ene, så er det det andre. Ha det bra - klem

Gamleheksa sa...

Huff, det er akkurat slik jeg er , så her blir det briller i framtida også. Nå har jeg endelig vent meg til de progresive, så de får vare en stund :)
Man må nesten se litt godt nåe man holder på med den strikkinga da ;)
Lykke til!

Besta sa...

Uff, jeg føler med deg. Er nærsynt og brukte dagslinser. De var kjempe greie og lette å venne seg til. Nå har jeg progressive månedslinser og det tok 2 -3 mnd. før jeg ble vant til de. Nå går det heldigvis greit med linsene men er fremdeles avhengig av lesebriller på kvelden og når det er litt mørkt. akkurat det er litt kjedelig men jeg slipper å ha brillene på nesen hele tida.
ha en fin kveld.
klem fra marilyn

Ingrids Strikkeri sa...

uff nei..bank i bordet så lenge jeg slipper dette..Stakkers øya dine;) Ønsker deg hell oglykke til med put in og tag ut;))
PS!! hjelpe meg for et opphav av briller du viser frem? Er alle dem dine? Har du spart opp?

Kort og Søm sa...

Uff da..hørtes ikke godt ut!
Litt av en samling briller du har...*smiler*...
Lykke til med linsene da...(jeg bruker briller, og orker ikke tanken på at jeg må ta inpå øynene mine med linser...*ler*)
Ha en fin kvel,
Klem Fredrikke :o)

karna sa...

Kjære deg, kjenner meg igjen. Fikk linser for første gang i -89, ville ikke ha briller på bryllupet og kunne ikke ha beskrevet det første bruken bedre selv. Siden har jeg brukt linser/briller, nå det siste året har jeg gått over til dagslinser og er fornøgd. Briller bruker jeg i helgene, og når jeg blir sliten. Også er det utrolig pratisk med linser når en skreller/hakker løk!! Klem

Tino sa...

Sikkert ikke bare å ha på linser. Men du har ialleall litt av et utvag av briller, mange tøffe!
Må nok innse at jeg må begynne med lesebriller, eller så får jeg kjøpe bøker med større skrift ;)

Ha en fin kveld
Klem

Anonym sa...

Hei!
Høres fælt ut å måtte sette linser innpå øynene.Jeg tåler ikke engang å få et hår innpå øyet!
Lykke til med linsene.
Mange stilige briller har du:)

Barbros lille atelier sa...

Uff, for et styr! Er glad jeg (foreløpig) slipper noen av delene. Lykke til med linsetilvenning:-)

Klem

Jorunn's hobby sa...

Jeg har i perioder brukt linser jeg og. Har ingen store problemer hverken med å få de inn på øyet eller ut igjen. Men så er det bare det at det er så mye behageligere å bruke briller, så jeg vender alltid tilbake til brillene...

Bestemor Drillo sa...

Jeg sverger til briller selv om man til tider blir lei av at de også har en tendens til å forsvinne!
Håper du finner ut av det uten for mye plager;)) Ha en fin kveld i ruskeværet ;)) Klem fra bestemor !

Elin sa...

Huff, det linsestyret høres fryktelig ut! Jammen er jeg glad jeg foreløpig slipper både briller og linser. Jeg kan tenke meg at det er en teknikk man må lære seg for å ta inn og ut linsene. Tungvint er det nå uansett..... Nydelig alpakkagarn:-)

Beate sa...

huff, jeg må nesten le litt. kjenner meg igjen... jeg har endt opp med å droppe både briller og linser. (sikkert veldig ulurt av meg, men...)

ønsker deg en fin kveld

klem beate

Ruths datter sa...

Uffda. jeg har aldri greid å gå med linser så jeg tok nærsynsoperasjon for 5 år siden.Funker bra-Må jo ha lesebriller når jeg leser,men det er ikke så gale når jeg har et par liggende på hvert rom.Lykke til videre med prøvingen.
Klem

Lokki sa...

Uff, det er vel ikke pent å le av andres linseslit, men du skriver så knakende godt, så nå lo jeg godt!
*Ler igjen*
Fantastisk flott illustrert med alle de nydelige, morsome, fargerike, små og store brillene!
Et fantastisk flott innlegg ❥
Men jeg håper virkelig du slipper å bli plaget med dette!
Lykke til med linsekrigen, jeg sender en stooor varm klem!

Annepålandet sa...

Ojoj, for et styr! Ønsker det lykke til med tilvenningen! Jeg begynte med linser for over 30 år siden, den gangen det bare fantes harde linser. De skulle inn og ut hver dag, vaskes to ganger om dagen, kokes hver dag og avkalkes en gang i uka. Det var den gang man var ung og forfengelig, ellers hadde det vel ikke gått. Det var som å ha grus i øynene, og da de myke linsene kom etter noen år, var det som en drøm. Nå ble jeg inspirert, tror kanskje jeg må skrive et innlegg om kontaktlinser jeg også :P Og vet du hva som skjedde til slutt? Jeg laseropererte øynene for noen år siden, og siden har jeg sett som en ørn! Ja, miraklenes tid er ikke forbi. Ha en fin onsdag!

lavendel mio sa...

Ja, det er ikke spøk å få problem med synet.
Jeg er nærsynt, men heldigvis samme styrke på begge øyner, og her går det i linser...og litt briller:)Men drømmen er som Annepålandet, å laseroperere...
Men dette er ingenting mot dine problem, og så du som holder på med håndarbeid og da...
Ønsker deg en fin onsdag,klem Hanne

Anonym sa...

Har mange ganger tenkt på linser, men etter dette innlegget tror jeg det blir bare med tanken. Virker ikke akkurat fristende... Du har no så mange fine briller du da, et par til hver anledning, kan det virke som:o) Håper "linsestyret" går seg til fort - lykke til! Klem fra meg**

KariL sa...

Har vurdert om jeg skal prøve linser, men er ikke akkurat lysten etter dine erfaringer. Jeg er langsynt på det ene og nærsynt på det andre pluss ekstremt skjeve hornhinner. Det er så stor forskjell på øynene at klarsyn skulle jeg ikke hatt. Har det likevel, men har oppdaget at jeg bruker et øye for nærsyn og et for langsyn. Hjernen har fikset det uten at jeg har vært klar over det. Så det går an. Lykke til.

snakkemunn sa...

Uff, jeg kommer fra legen nå pga øynene. Har hatt smerter i to dager og øyet var helt rødt. Trolig et virus, men fikk beskjed om det var lurt å ta meg en tur til øyenlegen. Har brukt linser før, men da jeg rotet så mye sluttet jeg med de. Kjøpte meg briller rotet med de også. tilslutt sluttet jeg like godt med alt sammen(som gir meg hodepine i ny og ne). Så lykke til med linsene dine Tovepia! c,")

frøken olsens drømmer sa...

Ja de linsene de linsene...
Men har du prøvd en dags linser?
de er tynnere så jeg synes de er MYE bedre en de andre..
Øvelse gjør mester,holder du ut så går det som en vind etterhvert;))
Må bare si det at de tøflene var så skjønne....
klem fra meg ;))

Megan sa...

Sikke en masse briller! :0)
Jeg bruger indtil videre "bare" nogle billige nogen til læsning, men jeg skal snart forbi optikeren og havde taget en ny synsprøve. Jeg har brug for rigtige læsebriller evt. skærmbriller. Slipper vist ikke længere ...

God dag til dig og dine briller :0)
Megan

Bitt@mi sa...

He he... jeg må le - du skriver så godt:-)
Selv har jeg også linser som jeg bruker innimellom, men har ingen problemer med hverken inn eller ut av øyet. Brukte linser hver dag for mange år siden, men etterhvert som jeg tok pc i bruk daglig, ble øynene mine røde og såre. Nå bruker jeg dagslinser, og de fungerer godt.
Ikke gi opp, selv om blunkerefleksen er sterk... Det gjelder å holde øyelokket oppe med langfinger på andre hånden, og holde sterkt. Og å se oppover med øyet mens du legger på linsen... Øving gjør mester!
Håper du får det til med tiden:-)
Linseklem fra meg!

liven sa...

Uff Tovepia...høres slitsomt ut!!
Bruker briller når jeg leser nå...og litt utenom selv om jeg ikke innrømmer det :o) er vel alderen som setter sine spor her....
Har tenkt at når jeg blir så avhengig at jeg trenger dem hele tiden vil jeg ha linser!! Ser bare nå....går alltid og leter etter brillene....selv om jeg har "ørten" billigbriller liggende rundtom!!
Håper det ordner seg da og ha en flott onsdag videre:o)

Anka sa...

Om noen uker gjør du dette nesten i søvet, lover!!! Jeg har hvert linsebruker i mange år og akter ikke å gå tilbake til briller:) Men det er en tilvennings sak. Lykke til!

Janne i Fagerlia sa...

Kjenner godt til denne prosessen ja. Begynte med linser for 1,5 år siden, og jeg må innrømme at det tok litt tid å bli vant til disse fremmedlegemene. Og det er ikke bare du som plundrer.... En morgen følte jeg meg veldig rar da jeg satte meg ved frokostbordet, hodet og synet var ikke på topp. Skjønte ikke hva det var, men fant ut at jeg skulle kutte ut linsene denne dagen. Spesielt det ene øyet kjentes som sandpapir. Da jeg skulle ta ut linsene viste det seg at jeg hadde satt begge linsene på samme øyet. Er det rart man føler seg svimete....

Men jeg vil ikke være linsene foruten. Brillene glemmer jeg overalt, så det er ikke noe godt alternativ for meg.

Missfryd sa...

Det er ikke greit, men det går den veien med de fleste. Jeg er helt avhengig av lesebriller og det har skjedd fort...
Klem fra meg

Strikkebesta sa...

Artig brillekavalkade i løpet av innlegget, er det alle brillene du har hatt gjennom åra?
Trasig at du må streve slik med linsetilvenning, skulle også gjerne hatt linser, men optikaren seier nei, så då så..

Anonym sa...

Hei.Kjempe fine briller du har.Har ikke så mye erfaring med briller og linser.Liker ikke å ha briller på min nese.Prøver å venne meg å gå med solbriller det får være nok.Ha en kjempe fin Torsdag.Klem fra Bodil...Nå er snøen kommet tilbake til Nordmøre...

Husmora sa...

Huff da.. Jeg er glad jeg bare trenger å bruke solbriller jeg også, -enda.. Synet svekkes vel med alderen og med foreldre som ser dårlig så må jeg vel regne med at jeg også må ha briller en dag.
Ha en flott dag, -med eller uten briller! :-)

Randi sa...

huffda...det hørtes slitsomt og vondt ut...tror jeg hadde valgt blriller jeg...hihihihi
Skal teste ut lesebriller jeg....er litt slørete syn...noen sier det er alderen...men jeg NEKTER! det er det IKKE;-))

Håper det ordner seg.

Ønsker deg en fin fin Torsdag

salige lavendel sa...

Måtte smile litt av innlegget ditt, uff det hørtes jo ikke så gøy ut. jeg har brukt linser i mange år selv og synes det er deilig befriende. Jeg klarer ikke å ha noe på nesa hele tiden, føler det ubehagelig. Du venner deg nok til linsene snart! Men jeg synes du burde ta dem ut og inn på øyet mens du er hos optikeren, de skal jo egentlig lære deg hvordan det skal gjøres! Lykke til =)

Tulip sa...

Ja linser må man venne seg til.
Trodde ikke jeg klarte å bruke linser, men utrolig hva øyet (og blunkerefleksen) vender seg til!
Skuffelsen var derfor stor da min øyelege ikke anbefalte meg å bruke linser mer, etter øyeoperasjonen. Aldri mer resten av livet. Hmm...tror jeg må grine meg til å få bruke dem av og til...

Lykke til m dine linser!

M sa...

Huff, stakkars deg!!
For en kamp....jeg hadde ikke likt å ha noe på øyet.....men har hørt at det er en vanesak...
Takk for stryketips....jeg må vel investere i strykefrie skjorter til ungdommen, istedenfor å slite meg i håret...
Ha en fin kveld, klem, M

Skautrollet sa...

Uff ja.... Jeg har litt av samme styret sjøl. Er nærsynt og begynner å bli litt alderslangsynt i tillegg. Brukt linser i mange år, men begynte å klø i øynene av dem for 3-4 år siden. Nå er det progressive briller etter å ha prøvd ut det meste av linser og linsevæsker. ser ikke bra med linsene lenger heller. men briller er kjedelig, spesielt i regnevær.....

Einy sa...

Heisann.Dette var en koselig blogg, som jeg vil følge :)

Herlig innlegg om linsekrigen din...jeg har hatt samme problem selv...nå har jeg brukt kun briller i noen år, men kanskje jeg også skal ta opp igjen kampen med linsene :)

Håper du tar en titt innom min blogg, og jeg blir alltid glad for kommentarer :)

Elins Strikkeri sa...

Hei! Stå på og øv med linsene dine, snart går det som ein lek!! Har sjølv brukt linser i maaaange år, husker at eg strevde i starten men no er det gjort på eit blunk!!! Ha ei superfin helg, klem:))

Synnøve sa...

Herlig innlegg. Har full forstelse at det ikke er bare bare med linser eller briller.
Heldigvis trenger jeg ikke briller ennå.

Ha ei kjempefin helg enten med briller eller linser på.
Klem

Hanne sa...

Jeg har alltid synes linser ser, og høres kjempeskummelt ut, du er så tøff som prøver!