torsdag 28. juni 2012

Jeg har vært utrolig heldig….

…...og har vunnet flotte premier her inne;) Først vant jeg denne flotte digitale vekta (Pure Kitchen) fra Jannicke med bloggen Jattes.com. Den har avtagbart litermål og ser bare lekker ut! ..og så praktisk med to-i-ett!

IMGP5843

Jannicke skriver om interiør, hverdag, hund og kosthold og er ei flott og trivelig jente som dere må besøke….masse gode oppskrifter!

Noen dager etterpå vant jeg dette sukkertøy-garnet hos Anita med bloggen Ulla-Bella, velkjent dame for oss strikkere, for hun driver med det meste av kreative sysler og skaper flotte produkt som inspirerer! For de som ennå ikke har vært der, besøk henne!

IMGP5857

…..og ikke nok med det; så var jeg såå heldig å vinne denne kremen fra  Kristin som har bloggen Fjellets datter….virkelig passende premie for ei jåle som meg;) Hun skriver om det meste, og det gjør bloggen hennes til et koselig og spennende sted å besøke; bare ta en titt!

IMGP5919

Tusen takk til dere alle tre!!! Da har vel jeg brukt opp min dose flaks, men tror jeg skal kjøpe en ekstra lottokupong til helga….

Klem fra tovepia…………………..som håper alle får gode junidager videre!

tirsdag 26. juni 2012

En typisk symaskin-dag

Ikke ofte jeg sitter ved symaskina, den er ikke utslitt etter snart 40 år:) ….men den har trøblet litt i det siste, den henger seg opp etter "bakoverkjøring", så jeg burde vel gitt den en overhaling;)

IMGP5900

I dag har det regnet nesten uavbrutt, og i slikt vær hender det jeg ser meg febrilsk rundt i heimen….for jeg skulle vasket litt her og litt der.. men i stedet fikk jeg øye på de gamle gardinene og stoffrestene som hadde ligget der i hele vinter..hmf..i flere år;)

IMGP5903

De er nå blitt uteduker til hytta; for slike duker varer ikke så lenge hvis sommersola viser segSmilefjes

IMGP5908

Klart de går i blått, i stil med blå himmel og blått hav:)

Klem fra tovepia……………………..som skal nyte siste rest av juni:)

søndag 24. juni 2012

Ei nydelig St.Hans-helg

Mange år siden vi hadde ei slik St.Hans-helg; sol fra morgen til kveld:)

IMGP5894

Det ble ikke bålbrenning, men vi koste oss på naust-brygga med gode hyttenaboer. Naust-teppet har gjort sin misjon flere ganger, men ikke i helga:)

IMGP5879

Tror det er et skikkelig knott-år, for har ikke opplevd makan til knott-angrep da sola gikk ned…skitt au, hvis den hører sammen med en solnedgang, da skal jeg finne meg i detSmilefjes

IMGP5886

Da ønsker jeg alle ei god og ny uke, måtte sola skinne på oss alle!!

Klem fra tovepia……………………….som håper på flere gode sommerdager;)

fredag 22. juni 2012

Opprekks-sjal

Dette sjalet er i sin helhet inspirert av Marion; hun har strikket flere flotte utgaver av dem. Hun inspirerte meg også til å kjøpe New Zealand lammeull fra 123knit.com, et nydelig garn!

IMGP5875

Mønsteret er tatt fra boka “Strikk til nøstebarn”, og er enkelt og greit;)..men litt kjedelig strikk, helt til du kommer til den nervepirrende sisteomgangen, hvor du skal slippe en maske i ny og ne…da var jeg spent på om hele arbeidet gikk i vasken:)

IMGP5868

Jeg brukte elastisk avfelling også her, det gjør sjalet virkelig “bevegelig”. Sjalet skal egentlig ha frynser, men jeg er ikke så frynsete av meg, så jeg har bestemt meg for å ha det slik…..plain, rough and simple:) Jeg bærer aldri sjal over skuldrene…så det blir tullet rundt halsen dette også:) Ser jo at jeg burde tatt av meg joggedressen og kledd meg ordentlig….

IMGP5870

………..men jeg er i feriemodus…….og det er fredag…. og sola skinner……da blir det bare sånn..:)

Klem fra tovepia………………som ønsker alle ei god St.Hans-helg;)

onsdag 20. juni 2012

Melkers barnehagesett

Nok et prosjekt har forlatt pinnene, og godt er det..jeg fryder meg hver gang;) Denne gangen kjøpte jeg både mønster og garn hos Pickles. Må få skryte av dem, rask levering og god hjelp da jeg måtte etterbestille.

IMGP5856

Garnet er Abuelita 3-tråds merinoull, nydelig mykt garn. Jeg strikket str 1 – 2 år; men valgte å forlenge buksa med 3 cm på hvert ben…for den syntes jeg bare ble 1-års lang. Bilder tatt før damp/vask;)

IMGP5855

Dette er Prins III sin, men Prins I skal også ha en slik…og du skal se Prins II også vil ha en…og da er det jul:)

Nå håper jeg å strikke ferdig en jakke til meg selv, men kjenner jeg meg rett, kommer flere prosjekter i gang samtidig:)

Klem fra tovepia………………………….som ser ferien nærme seg;)

mandag 18. juni 2012

Elastisk avfelling på sjal

Det ble så jeg strikket flere omganger på dette sjalet. Jeg hadde 3 nøster og bestemte meg for å bruke det siste også;)…samtidig syntes jeg at fellinga strammet…til tross for løs avfelling…så jeg fant en forklaring på en elastisk avfelling på nettet.

IMGP5833

Jeg endte altså opp med å bruke 150 gr garn, og så felte jeg av på denne måten: Strikk to masker, sett dem tilbake på venstre pinne, strikk de to maskene vridd sammen. Nå har du en maske på høyre pinne, strikk en til, sett begge tilbake på venstre pinne, strikk vridd sammen. Fortsett slik. Ypperlig avfelling til sjal.

IMGP5834

Takket være denne avfellinga ble sjalet så elastisk at jeg med letthet tuller det to ganger rundt halsen;)

Ha en god ukestart alle sammen!

Klem fra tovepia………………..som nyter den grønne årstida;)

lørdag 16. juni 2012

Blått til lyst

Jeg har vært på shopping hos Janne, og der kjøpte jeg denne flotte vimpelrekka; den henger nå på hytta og pryder inngangen, såå fornøyd!

IMGP5829

I tillegg kjøpte jeg dette søte trekket til hermetikkboksen;)

IMGP5805

Anbefaler dere å besøke Jannes kreative verden; hun bærer sitt navn med rette!..og HER er bloggshoppen hennes med mye lekkert.

IMGP5831

Vi har hatt en varm dag på midten, og den har vi nytt godt. Dagen startet tidlig; slik blir det når vi har hatt overnatting av to små dagsnytere, så en pust i bakken var på sin plass:)

IMGP5798

Ha ei god helg videre!

Klem fra tovepia…………………..som var oppe før sola;)

mandag 11. juni 2012

Noe pin(n)lig..

Gjennom et langt strikkeliv har jeg ervervet meg mengdevis av strikkepinner fra 2 og oppover..og med alle halvstørrelser i mellom....men i disse nette tider, så har jeg også bestilt mønster på nett, og da opereres det ofte med kvarte pinnestørrelser, ikke p 3.5 eller 4, men 3.75….

IMGP5781

Det har medført kjøp av pinner i kvarte størrelser også…..irriterer meg litt over dette, da jeg synes jeg har nok pinner…

IMGP5780

Hva med dere? Kjøper dere nye pinner, eller tar dere bare en kvart fra eller til? Problemet er at man blir i tvil i forhold til størrelser og “safer” med pinnekjøp i tillegg…ja, ja…sånn går nå dagan..og det finnes jo større problemer her i verden….

Klem fra tovepia………………..som blir litt pin(n)lig berørt;)

lørdag 9. juni 2012

På bøljan blå

Det er langt mellom innleggene for tida, men tenkte jeg måtte stikke innom og ønske god helg;) Vi har hatt 3 gode dager her på midten, og det har vært direkte godt.

IMGP5741-2

Idag ble det båttur i ny båt til Eidestranda, koselig sted å besøke på soldager. De har nydelig pizza…..sikkert mye annet godt også:)

IMGP5757

Tenk, vi begynner å nærme oss midten av juni, så vi er midt i den tida vi lengter etter hele vinteren:) Det gjelder å nyte når sola er her, for vi vet aldri hvor lenge vi har den;)..

IMGP5764-2

Ha ei flott helga videre!

Klem fra tovepia……………………som trives med sol og sommer:)

mandag 4. juni 2012

Sommerlig rundt halsen

For mange år siden kjøpte jeg noen nøster med garnet “Cotton Eco” fra Schachenmayr på den gamle Coop’n på Kyrksæterøra..savner butikken, for den hadde alt….til 10 kr nøstet. 

IMGP5728

Jeg har ikke helt visst hva jeg skulle bruke det til, for det er skikkelig mykt og godt…liksom litt for fint til kluter…for mykt til plagg…så da ble det et favorittskjerf/sjal igjen, da;) 

IMGP5730

La opp 3 masker, strikket riller og økte en maske ved å ta opp tråden mellom nest siste og siste maske på hver pinne. Strikket på p 6.5, så det er virkelig luftig. 

IMGP5731

Kan ikke noe for det, men jeg liker disse enkle “sjalene”…..og det blir nok flere:)

Klem fra tovepia…………………..som ser sommeren komme;)

fredag 1. juni 2012

Juni–dikt

Det var snø på bakken her i morges, men det er lov å håpe….

For meg er du den som er forbundet med sommer, du minner om avslutning og ferie som kommer.

 IMGP5716

Fra du setter igang, er jeg full av drømmer..om sommer og sol og dager hvor jeg forsømmer varme klær og sokker av ull…..for nå skal jeg kle meg i lin og bomull!

 IMGP5721

Jeg håper at sola vil varme min kropp, at den gir meg energi fra bunn til topp.

Jeg skal pryde deg flott med blomster så fine og vandre lett barbeint i sandalene mine.

 IMGP5709

Kom sol, kom sommer, kom feriedager; alt ligger til rette for en måned så fager!

Klem fra tovepia………………….som gleder seg til sommerlige dager;)