mandag 11. juni 2012

Noe pin(n)lig..

Gjennom et langt strikkeliv har jeg ervervet meg mengdevis av strikkepinner fra 2 og oppover..og med alle halvstørrelser i mellom....men i disse nette tider, så har jeg også bestilt mønster på nett, og da opereres det ofte med kvarte pinnestørrelser, ikke p 3.5 eller 4, men 3.75….

IMGP5781

Det har medført kjøp av pinner i kvarte størrelser også…..irriterer meg litt over dette, da jeg synes jeg har nok pinner…

IMGP5780

Hva med dere? Kjøper dere nye pinner, eller tar dere bare en kvart fra eller til? Problemet er at man blir i tvil i forhold til størrelser og “safer” med pinnekjøp i tillegg…ja, ja…sånn går nå dagan..og det finnes jo større problemer her i verden….

Klem fra tovepia………………..som blir litt pin(n)lig berørt;)

53 kommentarer:

gult hus i svingen sa...

I og med jeg ikke strikker særlig mye, har jeg nok større utfordringer enn dette ja, Tove:) har aldri hørt om de mellomstørrelsene jeg:) Men......strikkepinner har jeg haugevis av, jeg strikka mye for 30 år siden;)

Fine blomster:)
Klem Trine:)

lirosa sa...

Opp eller ned alt ettersom.
Men jeg har strømpepinner
2.75 og 3,25
og dem bruker jeg istedet for
halvnummere

Veldig Bra Altså

-sånn går nu dagan her å
(jaja ikke alltid da)

KariL sa...

Tror jeg ikke følger helt med på nye strikkeoppskrifter, for jeg har aldri sett anbefalt kvart størrelser. Tror jeg hadde hadde prøvd meg med en kvart opp eller ned. Prøvelapper først er jo greit:)

Nydelige stemor.

Ha gode dager!

KariLklem:)

Marion sa...

Hår ikke kommet sååå langt i min strikke karriere enda...men her strikkest det nesten kun med rundpinner for tiden da...Så jeg har jo den fiiine tre pinne serien da vettu...jålete sjø;)

Klem

Mormorfarmor Inger sa...

Jeg har en avtale med meg sjøl... etter å ha hatt pinneopptelling, at jeg ALDRI skal kjøpe en strikkepinne til i hele mitt liv! Men nå ble jeg i tvil, for kvarte har jeg ikke ;)
Så led meg ikke inn i flere fristelser, sier jeg bare :)
Klem klem!

Berit sa...

Strikker jo en del da, men kvarte str. har jeg ikke fått med at finnes.....nå vet jeg det.... :)))
Har ikke handlet så mye på nett, må liksom ta i garnet!

Shy sa...

Nei, eg tar det eg har, og runder alltid oppover til tjukkaste mogleg pinnar. Men det er lenge sidan eg har strikka andre ting enn sokkar, votter, oppvaskkluter, hue og skjerf. Held meg til det enkle.

STEINKJERRINGA sa...

Jeg har visst ramla av lasset når det gjelder pinner, eller så kjøper jeg ikke mønster lenger. Kjenner at jeg slett ikke trenger flere strikkepinner i dette livet...

Sommertid sa...

Pinner er det mer enn nok av i dette huset, dog kjøper man om man har vært uheldig å knekke pinner...

Og er man veldig usikker på riktig pinnestr så strikker man en prøvelapp og sammenligner strikkefasheten mht mønsteret..easy peasy...

Ha ei fin strikkestund videre.
Klem fra sør hvor det er sol og regn omhverandre..

Greta sa...

Eg bruker veldig ofte større pinner enn oppgitt, siden eg strikker ganske stramt. Så eg hadde ikkje kjøpt nye pinner om eg skulle hatt kvarte størrelser. har ingen kvarte pinner. Men kva som skjer i framtida det veit jo ingen.
Stemorene dine er så fine. Mine står også så flott no.
Fortsatt fin sommer

Tonemor sa...

Da lærte jeg noe nytt i dag også, Visst ikke at det var kvarte størrelser jeg.
Klem Tone

Misemor sa...

Pussig du skulle spørre... hehe..
Jeg bruker de jeg har, de som kommer nærmest, men det er likevel rimelig fullt med pinner hos meg også! Pusler nå med ei veske som skal romme alt jeg har av pinner - håper jeg! =)
En deilig sommerkveld ønskes deg.
Klem ToneB

Fingerbølla sa...

Hei.har ingen kvart pinner....har aldri sett dem heller. Har mange pinner....veldig mange. klæm

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Har ingen kvartpinner, såvidt jeg husker. Men det er nok fordi jeg mest strikker sånn som skal toves og da er en kvart fra eller til ikke så nøye. Men du store verden hvor mange pinner jeg har likevel :) Enda så ga jeg bort masse pinner til mor mi for noen år siden, da armene var så brysomme at jeg trodde jeg aldri kom til å strikke igjen. Men ukrutt forgår ikke så lett og nå strikker jeg litt igjen :D

RandiA sa...

Du er da av de få som har fortsatt strikkingen, Tove.....husker du alltid satt med håndarbeid i sofaen på lærerværelset ja i friminutt og møter...godt gjort!

H. sa...

Hehehehh...du får meg til å le ;)
Herlig - ja, hva kan jeg si...bestiller ikke på nett, må liksom "ta på garnet" så da blir det innkjøp fra garnbutikk.

Ikke vært borti 3.75 ?!? Hmm....men, ja har endel strikkepinner, men vært litt flink og har alle i en skuff, men selvsagt ikke noe system, så frem med måler'n må jeg :)

Lykke til med strikke prosjektet

Elins Strikkeri sa...

Hei. Det er ikkje kvarte pinnestr. her , strikker litt fast så eg runder opp:)) Ha ei finfin veke!!

Fjellets datter sa...

Først og fremst: Gratulerer med ny båt...stor? Har aldri strikket noe med kvarte størrelser på pinnene, men jeg har så utrolig masse pinner at jeg tror nok jeg bare hadde gått opp eller ned på str. Derimot opereres det jo med kvart-størrelser i hekling...der er jeg ikke fri heller.
Nydelige stemor...fin farge.
Ha en fin kveld.
Klem fra Kristin

Sylvia sa...

Nei, det gidder jeg ikke, altså. Dessuten har jeg en strikkefasthet som aldri stemmer, så jeg tar bare sats og setter igang med de pinner jeg har.
Nydelige blomster du har! :)

Bente sa...

Jeg holder meg til de "gamle" pinnene mine med halvstørrelser. Det jeg strikker passer til disse.
Har ingen strikkeoppskrifter med 1/4 pinner ennå.

Bente

Anonym sa...

Jeg går opp eller ned i pinnestr. jeg Tove, og det fungerer helt greit for meg :) For min del som strikker veldig fast så hadde pinne 4 vært helt ok som 3.75.. Det er denne prøvelappen som det sies er så lurt å strikke da ;)
Grattis med ny båt!
klem fra Laila

Janne sa...

Jeg tar en kvart til:o))))
Neida, strikkepinner vil jeg aldri få problemer med da jeg ikke kan strikke:))
Jeg tar hva jeg har, så blir det som det blir - og sånn går mine dager:o))
Herlige stemor du har!
Pakken din er sendt:)
Og tusen takk for kommentar hos meg og lykke til på hurtig giveawayen!
Klem fra Janne

AnKa sa...

Hmmmm jeg har heldigvis ikke vært borti kvartnr på pinner...men garantert så kommer jeg til å kjøpe. Uff du skulle ha sett posen jeg har med strikkepinner, uææææ haha kjekt å ha:)
Ha ei toppers uke.
Klæm fra AnKa

Unknown sa...

Jeg er ikke nøye, jeg bruker de pinnene jeg har. Kjøper bare nye hvis jeg ikke har i nærheten av de jeg skal bruke. ;-)

Helle sa...

Klarer nesten uten unntak å kjøpe et nytt strikketøy på ferie som krever nye strikkepinner. Tror jeg har 8 par i p nr 3, for å nevne noe...

Tulip sa...

Strikker så lite at dette er ikke et kjent problem for meg. Men som jeg ser du strikker, skjønner jeg du synes du har pinner nok!!!

skapa och inreda sa...

Jag har också genom åren sammlat på mig massor av stickor i olika material och storlekar.

Bente`s Hobbyrom sa...

Nei , nei , nei kjøper ikke sånne pinner hihi :O) Går opp til hel eller halv . Det blir jo ikke store forskjellen og 1 cm eller 2 større enn beregnet gjør meg bare sikrere på at plagget passer :O) Ha en flott uke Tove , klem fra Bente :)

Tino sa...

Ikke så ofte det dukker opp oppskrifter med kvarte pinner hos meg. Men jeg bruker nok av de pinnene jeg har, synes jeg har altfor stor samling allerede *kremt*
Ønsker deg en fin dag!
Klem T

Unknown sa...

Hei... :O)
Jeg går som oftest opp eller ned en pinnestørrelse...:O), har ingen kvarte størrelser.

Ha en fin dag!

Merethe sa...

Heisann hoppsann. :) Har ikke så mange strikkepinner jeg da. Men så på min lille samling her en dag og det var en del i samme størrelsen. SÅ jeg har vel rasket med meg noen når jeg de få gangene har hatt et strikkeprosjekt. Her er det mere hekling og der har jeg fra den miste til den største ;) Vakre blomster på flott hylle..... Her har det plaskeregnet en stund (noe hagen trengte) men jeg skulle beise utegulv i dag...hm...det må jo bare vente da ;) HA det fint. klemmer Merethe

Livet i Nord sa...

Åjada, kjenner meg godt igjen der!
Husker sjelden å sjekke om jeg har riktig størrelse når jeg kjøper garn til et nytt prosjekt, så derfor kommer jeg jo ofte hjem med nye pinner.
Men med to strikkende døtre som låner og låner blir det jo også litt svinn innimellom.

Maret sa...

Om eg samlar saman alt av strikkepinner, heime, på jobb og på hytta, så må det nesten være eit fult bærenett. Kvarte nr. har eg ikkje og har faktisk aldri sett eit mønster der det er anbefalt. Men eg veit jo at det finnes... trur eg har nok og bruker det eg har...
Med heklenåler føler eg det blir nødvendig, særlig ved veldig tynn tråd. Så der har eg kvarte nr...
Er heilt sikkert på at strikkinga di går bra utan meir strikkepinnekjøp..

Bitt@mi sa...

Ha ha, ja det er større problemer i verden:) Jeg kjøper pinner med god samvittighet, har bestemt meg for å bruke samvittigheten til andre ting:) Pinner i mange størrelser, og rikelig utvalg av hver størrelse, er et must! Da så!
Og kvarte størrelser er helt uunnværlig, spør du meg! Jeg pleier å finjustere strikkingen min i forhold til forskjellige garntyper i sokkene mine:) *tommelopp* :)
Klem!

Mitt lille roterom sa...

Jeg har da vondt for å tro at en kvart str skal ha noe å si for størrelsen på plagget, ærlig talt :)
Men det er kanskje utenlandske oppskrifter som opererer med disse pinnestr...?...jeg har ikke vært borti det i min 4o år lange strikke-karriere, men maaaaaange pinner har jeg likevel - haha...
Takk for alle hyggelig kommentarer du legger igjen hos meg - stadig like koselig det!!
Ha en flotters strikke-kveld da!
Klem til deg :)

Hobbybruket sa...

Jeg har ikke vært borti 1/4 størrelser og tror ikke jeg ville tatt hensyn til det heller. Det er jo også mye mer avgjørende for resultatet hvor stramt en strikker, det kan jo da fort være at en må opp/ned i forhold til oppgitte strikkepinner. Jeg har liten tro på at en 1/4 størrelse vil utgjøre merkbar forskjell. :o)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Du er så flink med pinnene! Og det er sikkert lurt med alle str.:-) Jeg har forlengst sluttet å strikke. Jeg trakk skuldrene mine helt opp til ørene hver gang jeg strikket - og det ble etterhvert veldig smertefullt å sitte slik i timesvis:-)

Så koselig i Eidestranda. Koselig med båtturer! Godt godværet kom til dere også.

Jeg synes du blogger riktig ofte jeg:-) Det er verre med meg.

Ha en flott uke!!

Klem fra sørvest

HildeP. sa...

Høres litt ut som salgstriks, spør du meg ; ) Men jeg er ingen strikker, og derfor litt lost på området. Men jeg har hørt om de nye rundpinnene der du skrur på ønsket størrelse. Har du testet de? Ser kjekt ut, og ei i foreninga var veldig fornøyd med sin. Da trenger du altså bare selve pinnene, og slipper ørten " ringer". : ) Ha en fin kveld! Klem Hilde

Janne i Fagerlia sa...

Kvartnummer på pinner - det har jeg ikke fått med meg! Tror jeg holder meg til de jeg har og satser på at det går bra likevel jeg :)

Jatte sa...

Jeg kjøper stort sett alltid nye pinner - for husker ikke hvilken jeg har fra før :p

Du vant forresten i gavedrysset mitt, så ta turen innom og sjekk det ut ;)

Håper du får en fin Onsdag-
Klem Jatte★

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Jeg har kun halve nr. men vet ikke helt hva jeg hadde gjort hvis oppskriften hadde kvartnr. Kanksje gått opp eller ned? Opp, tenker jeg, for jeg strikker alltid litt fastere enn oppskriften! Drømmen er å ha et skikkelig "kartotek" til pinnene, der de ligger sirlig etter nr. hvis det blir noen skikkelige regnværsdager i sommer, så kanskje jeg lager det!

Ha en fin dag!

klem Cathrine :-)

Anita Tørmoen sa...

Jeg har også alt for mange pinner:) Men, nå har jeg begynt å fornye meg - kjøper cubiske pinner en gang i blant. Målet er å bytte ut alle pinnene med trepinner. Ofte strikker jeg med tynnere pinner enn oppskriften sier, for ellers blir det alt for stor! Ha fine dager:)

Siri @ Strikk og tøys sa...

Nei, er er det nok pinner. Jeg kjøper IKKE kvartpinner. Da tar jeg heller sjangsen med det jeg har :)

Ruths datter sa...

Jeg har tatt en opprydding i pinnesystemet mitt,og oppdaget at jeg har kvartstørrelser. Ikke vet jeg hva jeg har brukt de til.Kjøpte masse trepinner ei stund,men de knekker for et godt ord. Sånn går no dagan her også..
Klem

Linda sa...

Ja, pinner har en tendens til å akkumulere seg. Særlig amerikanske oppskrifter har disse kvart greiene. Jeg runder alltid opp til nærmeste halve, også strikker jeg prøvelapp. Det ordner seg:)

Vilma sa...

For første gang i mit strikkeliv har jeg anvendt 1,75 !!
Det er dælme småt , men resultatet en anelse finere end hvis jeg havde anvendt 2,0.
Klem

Snertne sneller og små nøster sa...

Jeg har faktisk aldri strikka med utenlandske størrelser, og har vel av samme grunn holdt meg unna utenlandske mønstre. Men jeg regner med at jeg har kommet til å gått til innkjøp av nye pinner om jeg skulle strikket et plagg - hadde det f.eks vært et sjal hadde jeg vel ikke vært like nøye ;-)

Klem Siv

Janne sa...

Heisann:)
Godt pakken kom vel frem....sendte den på mandag, så det tok si tid da.
God tur til hytta!
Klem fra Janne

Anne på landet sa...

Nå er ikke jeg noen racer med strikkepinner, men hver gang jeg får ånden over meg og begynner på et nytt strikkearbeide ja så kjøper jeg nye pinner.Husker aldri om jeg har pinner sånn og sånn.Og hver gang jeg da kommer hjem har jeg pinner i alllllle str.
Og slik går nu dagan som du sier, hihi.

Nyt helga Tovepia.Det er no det gjelder, juni er her:)

Klem fra anne.

Rosehagen sa...

Hei på deg;)
Her i huset brukes det som finnes!!!Blir litt flisespikeri det til meg!!!
Men nettbutikkene skal leve de også!;))
God helg til deg, med kvarte eller halve størrelser!

Solklem fra Ann-M.

yöresel yemek ve örgü sa...

Merhaba arkadaşım çiçekler çok güzel renkleri süper paylaşımın için teşekkürler

Gitte sa...

Hihi!
Kjenner meg igjen:)
Nytt plagg - nye pinner :)

Nyt helga!
Klem Gitte

anneskreative sa...

For å si det som det er,,,,jeg blåser i de nye pinnestørelsene og strikker i vei på mine gamle pinner,,,,å det går så bra atte,,,,
God helg til deg.
Klem Anne