fredag 30. desember 2011

Avslutningsvis…

……vil jeg takke for følget gjennom mine uker med prosjekt kjøkken;) Vi startet rundt 19.oktober, så dette har ikke vært gjort over natta;) HER og HER ser dere førbilder. Jeg er så glad for at jeg er kommet til dagen idag, dere kan ikke tro det! …

IMGP4559

…..og som alle store serier, avsluttes det med en rulletekst:

Takk til

Marit, som tegnet, inspirerte og satte oss igang

Ikea, som leverte Lidingø kjøkken

Rosenborg parkettsliperi, som slipte og lakket gulvet

Fosen Stein, som leverte benkeplata

Glassmester Larsen, som leverte glassplata mellom overskap og benk

Obs!bygg som leverte vasken Intra (Quadra 530TH-TM)

Flügger, som leverte tapeten på døra

Lefdal, som leverte hvitevarene fra Bosch

Fjordland og Toro, som sto for cateringen

Handy, som gjorde jobben, du er gull verdt!!

Meg selv, som holdt motet og humøret oppe, som småryddet og vasket…sannelig var det mange aktører, ikke rart det ble en flerakter:O)

IMGP4567

Da er champagnen sprettet; GODT NYTT ÅR til dere alle!!!

Klem fra tovepia……………………lykkelig i havn med nytt kjøkken;)

onsdag 28. desember 2011

Med lutefisk på menyen

3.juledag hvert år blir vi buden til Oppdal til årets lutefiskmåltid. Vi dro fra byen i vind, haglskurer, lyn og torden, og kom fram til et flott vinterlandskap…..og bordet var pyntet slik det alltid har vært, direkte nydelig!

IMGP4512

Her møter vi gode venner og blir servert et kongelig måltid. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene; her er hjemmebakt flatbrød og lefse og ellers alt det som måltidet krever;) Hytta er pyntet til jul, så har du ikke julestemning på forhånd, så får du den her:)

IMGP4499

Dagen derpå hender det jo at noen er tørste, men denne gangen var det faktisk bare husets katt:O)

IMGP4537

Da går året mot slutten, sola har snudd, så om ikke lenge blogges vel hestehoven i grøftekantene; det gleder jeg meg til!....men først må vi vel gjennom noen vinterstormer til:)

Klem fra tovepia…………………………som skal ferdigstille kjøkken før året er omme;)

mandag 26. desember 2011

Gaver fra fjern og nær

God jul i stua!! Da er vel alle gaver pakket opp og juledagene er godt i gang;) Jula er jo en gavetid uten sidestykke, og jeg var så heldig å vinne to premier før jul som jeg satte stor pris på. Først vant jeg No7’s sminkesett hos Barbro med bloggen Barbros lille verden. Der er jeg blant annet inne og stjeler matoppskrifter, og i tillegg har jeg kjent henne fra hun ble født;) Besøk den koselige bloggen hennes!

 IMGP4482

Deretter vant jeg disse nydelige gryteklutene hos Tove med bloggen Bestemor Drillo….store og gode grytekluter som også kan brukes som bordskånere. Hun har jeg kjent lenge her inne, og hun har en trivelig blogg om livet på torpet og livet med sjarmerende Casper…..besøk henne også!!

IMGP4470

Da får jeg pyntet både meg selv og kjøkkenet, det kan ikke bli bedre!…..selv formen er blitt 80%:)

Klem fra tovepia…………………………som ønsker alle ei fortsatt GOD JUL!!!

fredag 23. desember 2011

Kvelden før kvelden

Da er det ikke lenge til jula ringes inn, og den beste kvelden er lille julaften, synes jeg;) Da er det en blanding av kos og kaos i heimen, og jeg gleder meg til mange gode og rolige dager;) Her står lutefisk på menyen, som alltid, og “Kvelden før kvelden” på Nrk1 er favoritten;)

IMGP4461

Jeg har vel aldri vært så lite i rute som i år, men det får stå sin prøve. Formen er blitt litt bedre, men både hals og bihuler krangler om oppmerksomhet; men mellomjula har jo også fridager, så da får jeg ta igjen det jeg ikke rakk før jul;)

IMGP4464

Krumkakene er ihvertfall i boks. De ble som i verden ellers; noen korte, noen lange, noen bleke, noen brune…..og multene er kokt og klare til kremen i morgen, og ribba  er “under behandling”…..så jeg er vel kanskje i rute, jeg også?

Da ønsker jeg dere alle ei god og trivelig jul!!!

Klem fra tovepia……………………..som tar et skippertak NÅ:)

tirsdag 20. desember 2011

Tirsdagen var merket….

…….vaskedag ……og det var planene helt til jeg fikk influensa/halsbetennelse i går, og ikke bare jeg, men også Handy…så nå må vasken utsettes…og finishen på kjøkkenet blir delayed, som det heter på godt norsk;)

IMGP4376

Men ideen om vaskedag minner meg om en gang for snart 30 år siden, hvor vi skulle vaske rundt stua, og vår yngste datter gjerne ville hjelpe til. Bilder ble tatt ned av veggene, og alle fikk hver sin klut.

IMGP4408

Etter kort tid utbrøt datteren: “Det her va artig, mamma, det her må vi gjør oftar”:)

IMGP4333

Håper den barnlige gleden ved vasking dukker opp til gagns når helsa kommer seg;)…og jeg håper alle dere der ute er friske og raske!

Klem fra tovepia………………………….som pleier legemet:)

søndag 18. desember 2011

3 i boks!!

Denne helga har jeg hatt en datter og 2 barnebarn i hus, og da ble det sannelig baking….og samtidig innvielse av steinplata….kjempe!

IMGP4429 

Første sort ut ble pepperkaker, her var det “gutta boys” som sto for jobben. Prins I syntes ikke det var nødvendig med all den pynten, så her ble det rettferdig fordelt mellom bakermunn og pepperkakemenn:)

IMGP4437

Datteren laget ristede mandler med kanel etter denne oppskrifta

IMGP4444

…og jeg laget brente mandler etter Marit sin oppskrift…….da har jeg bare krumkaker igjen, for det må jeg ha til multekremen;)

IMGP4442

3 sorter i boks, sannelig ikke verst;)…..kanskje ikke alle som godkjennes som sorter, meen….Kurva til pepperkakene er laget av Bodil.

IMGP4447

Klem fra tovepia……………………………som ønsker alle gode førjulsdager;)

torsdag 15. desember 2011

Har jeg mye å gjøre..

Snakk om travel hverdag!

IMGP4397

Nå har også jeg fått meg Iphone, og den jeg jo bli kjent med…..og som det kryssordmennesket jeg er, så falt jeg jo for Wordfeud……hmm..;O)

IMGP4404

……i tillegg skal bloggen pleies, facebook’n sjekkes, nettets julekalendere besøkes…..bør kanskje ikke nevne juleforberedelser, jobben og kjøkkenet……kan bli litt for mye dette…:O)

IMGP4410

Hva med dere, sporer dere av innimellom?

Klem fra tovepia……………………..som lett lar seg avspore og anspore:)

tirsdag 13. desember 2011

In between…

Mellom overskap og underskap har jeg bestemt meg for glassplate med tapet bak. Her er maskeringstapen ennå ikke fjernet:)

IMGP4383

Tapeten fant jeg hos Flügger, og den tar igjen gråfargen på veggene og stålfargen på hvitevarene. Jeg ønsket en tapet som understreket de lyse fargene, og det synes jeg denne gjør..og så er den litt søt;).

IMGP4387

Glassplata er bestilt fra Glassmester Larsen, og den håper jeg snart er i hus…..de sa neste mandag nå idag….jeg trodde den kom igår….meeen det er vel flere som skal ha:) Da er nok en detalj på plass;)

Klem fra tovepia………………………som glad og fornøyd krysser av på lista;)

lørdag 10. desember 2011

Pusterom i hverdagen

Vi har forlatt kjøkken og heim i kaos, og vi nyter helga i hyttelandet uten tanke for verken baking eller vasking, og det er godt!! Flere har spurt hvorfor jeg normalt pynter tre til 1. desember…mitt motto er: pynter du tidlig, rekker du ikke vaske;) Vinduspynten fikk jeg av Havfruen i sommer.

IMGP4370

Selvfølgelig er det en sannhet med modifikasjoner, men rundvask i svarteste vinteren har aldri vært min greie…desember er den koseligste av alle vintermånedene, og da gjelder det å nyte nettopp det!

IMGP4366

Noen som kjenner meg vil kanskje si at rundvask i den lyse årstid heller ikke er helt meg:O))

IMGP4360

I morgen er det 3. søndag i advent; håper alle sysler med ting de LIKER å gjøre;)

Klem fra tovepia…………………………….som kjenner roen senker seg ;)

torsdag 8. desember 2011

Juletre eller ikke….

Denne overskrifta får meg til å le, for jeg har en mor som alltid hadde det dilemmaet til gagns etter at vi ungene flyttet ut, så det er en intern familievits:O)) …..men Sidsel og Guri, bare slapp av, jeg er ikke der ennå:O))

IMGP4339

For jeg har faktisk bestemt meg; i år blir det ikke juletre inne, for da hadde det allerede vært pyntet……jeg pynter aldri tre like før jul, alltid til 1.desember! ….og når jeg er slik etter skjema som i år, ja da kan det være det samme:)

Ute derimot, der har jeg pyntet trær/greiner, både her og der; dette på terassen bak………

IMGP4337

………….og dette ved inngangsdøra..

IMGP4346

Stemningsfullt når natten senker seg…

IMGP4350

Sypressen er blitt beskåret i år igjen; den egner seg godt til formålet;)….men som dere ser, så har de bortimot snødd ned…ja, ja, ikke enkelt det her med juletre:O))

Nyt at det snart er helg!!!

Klem fra tovepia…………………………i juletremodus…eller kanskje ikke:O)

tirsdag 6. desember 2011

Tallerkenhylle m.m.

Jeg var lenge i tvil om hva jeg skulle ha på veggen over kjøkkenøya, men her ble det sannelig også et møbel fra Ikea ved navn Stenstorp;)

IMGP4273

Denne ble midt i blinken, den har hyller for krydderkverner og kokebøker og annet stæsj;) Likte godt krokene under til plass for grytekluter o.l. …og sannelig ble stjerna avløst av en lys-krans i det ene vinduet;) Som dere ser er det ingenting å si på julestemningen ute.

IMGP4320

…..gardiner er jeg usikker på om jeg får før jul…. har bestilt plisségardiner, men denne flotte vimpelrekka har Trine i Gult hus i svingen sydd til meg, og da ble det litt jul på kjøkkenet også;)

IMGP4311

Vil bare opplyse om at champagnen ennå ikke er sprettet, det gjenstår en del……..men det er ikke jul ennå;O)

Klem fra tovepia…………………………som gleder seg til jul/champagne;)

søndag 4. desember 2011

Adventstid…det begynner å ligne litt…

Da har også jeg fått tent det første og det andre lyset; jeg ligger etter skjema med det meste, og adventstaken min er ikke akkurat stæsjet til randen:O))….men vi er inne i den perioden jeg liker aller best i denne mørke årstida;) Kanskje litt tidlig med God Jul, men skitt au;)

IMGP4324

Julegardiner og røde puter er kommet på stua; det blir litt lunere og gir litt julestemning i kaoset mitt;)…sannelig står det to blå lys der også:O))

IMGP4288

Åpning av luker i adventskalendere er en trivelig tradisjon som mange gjennomfører i disse dager. Noen har premier, andre tilbyr heder og ære, like morsomt begge deler;)

Jeg har valgt å tipse om denne; Strikkeoppskrift.com som har en flott kalender for oss som liker håndarbeid.

Her hjemme har jeg faktisk ingen adventskalender… og jeg som er et typisk adventsmenneske….

Klem fra tovepia………………………som teller ned til solsnu;)

..og vinnerne ble…

Da har jeg trukket vinnerne av min gibort, denne gang en tovepung. Alltid vanskelig dette, for man vil så gjerne at alle skal vinne, men her brukte jeg slavisk random generator, og det første nummeret ble 15. Der var Megan/Lene med bloggen Poetiske Paradokser, m.a.o. den første pungen drar til Danmark.

IMGP4302

Jeg bestemte meg for å trekke en veskepung til, og da kom tallet 47, og bak dette nummeret skjulte Guri seg, med bloggen Livet i Fjøset.

 IMGP4297

….og så trakk jeg enda en pung, og der kom nr 57, og bak det tallet var Solveig med bloggen Svingens lille hus.

 IMGP4303

Forskjellige og flotte blogger som dere må besøke. Megan har allerede ytret ønske om pung i kommentaren, så derfor er den sorte med hvitt hjerte ute av spillet. Guri og Solveig må gå inn på tovebua (under etiketten veskepunger) og velge seg en veskepung hver, håper det ikke blir den samme, i så fall får Guri førsteretten, da hun ble trukket først;)

Håper dere alle sender meg en mail med ønsket pung til tovepia@yahoo.no med navn og adresse.

Klem fra tovepia……………………………som ønsker alle en god advents-søndag!!

fredag 2. desember 2011

Makeover hettedress

Noen husker sikkert at jeg strikket denne, faktisk 2 stykker:) Den ene ble for kort i ryggen og i beina, men jeg tenkte at å kaste den, det gjør jeg ikke!..så da var det bare å klippe av den, og gjøre det beste utav det.

IMGP4266

Det ble ikke en eneste tråd igjen etter de ferdige dressene, og beina som ble klippet av nå, var sydd sammen, så det fikk være grenser for ekstra-arbeid;) …så jeg tok opp masker med ny tråd og strikket en vrangbord i knappefargen…..og resultatet ble en genser med laaang knappestolpe:O)

IMGP4270

Da fikk Prins III en hettegenser istedet for dress:O)…………..…og så kom snøen …igjen;)

IMGP4267

Klem fra tovepia……………som ønsker alle ei riktig god og lys helg!!