onsdag 30. november 2011

Bortskjemt, jeg?

Ja, jeg er nok det:) Jeg ønsket meg bredere vindusposter når vi først var igang med prosjekt kjøkken, så da fikk jeg det:)) ..ikke rart ting tar tid:O)

IMGP4254

Handy snekret på noe ekstra treverk; sparklet og malte, og dermed fikk jeg plass til litt planter og pynt;) Nye vinduslister ble det også!

IMGP4260

Jeg må bare innrømme at når man har en Handy i huset, da blir man litt bortskjemt…slik er det bare;)

IMGP4261

Klem fra tovepia…………………………..som nyter utsikten mot kjøkkenvinduet;)

mandag 28. november 2011

Hekling underveis

Når jeg er på reise, er disse trekkene kjærkomment arbeid; de tar sin tid, men krever ikke mye hodebry;) …og faktisk får jeg med meg heklekroken ombord på flyet…men sannelig skulle jeg vært sinna og ute av fatning hvis jeg hadde truet noen med heklekrok nr 3.5:O)) …men i en gal manns hender, er jo alt truende…

Flasketrekk

Flere trekk ble laget denne helga, og Prinsessa spurte stadig: “Hva er det du strikker, Mossan?” Så jeg måtte selvfølgelig lære henne ordet hekling, og hun fikk “prøve” selv....for det gode med hekling er at de ulærde kan ikke gjøre mye galt her, de setter deg bare litt tilbake i prosessen innimellom;) ……….og zaloflasketrekkene lever ennu;)

IMGP4185

Flere trekk ligger i tovebua; de gjør det litt morsommere å gi bort en flaske;)

Klem fra tovepia………………….som er på nett igjen;)

lørdag 26. november 2011

Tunika av Mor Aase garn

Jeg befinner meg på Østlandet på en tidlig adventstur og nyter livet med to godiser her;) Alltid spennende å se om strikkeplaggene man har med seg passer;) Denne gangen var jeg ferdig med en tunika/kjole til Prinsessa.

IMGP4237

Garnet er Mor Aase superwash med tilhørende mønster. Litt tungt garn, så jeg er usikker på om jeg strikker flere plagg av det. Det er egentlig en tunika, men jeg strikket en forlenget str 4 år, og jenta er 3 1/2, så denne kan hun vokse med en stund framover;) Brukte samme mønster på denne kjolen også.

IMGP4247 

Ønsker dere alle en god 1.søndag i advent! Jeg er litt fraværende i dobbel forstand, men håper på litt mer nett-tid etterhvert;)

IMGP4239

Har en Gibort for den som ønsker å være med;)

Klem fra tovepia…………………….som er litt fraværende og bortevekk;)

 

onsdag 23. november 2011

23. november 2008

Den dagen skrev jeg den første setningen på denne bloggen..og kun en setning:O) Jeg var livredd, og lurte på hva i all verden jeg hadde begitt meg ut på.

rød      svart

Etter det har det bare blitt en kjempehyggelig syssel, og møte med en verden hvor jeg henter masse inspirasjon, det være seg på håndarbeid, interiør, foto, gjenbruk og hagestell.….og for ikke å glemme alle de som skriver med et glimt i øyet, jeg koser meg;)

 mørk lilla lilla

Derfor er det vel på sin plass med en gibort. Jeg har jo vært heldig og vunnet masse her inne, så nå er det min tur til å gi. Denne gangen er premien en tovepung, en av de som ligger i tovebua, under etiketten veskepunger.

Veskepungermed rosa hjerte

Her får alle et lodd hvis de legger igjen en kommentar. Hvis du ikke har blogg, skriv under navn/nettadresse og legg igjen minimum fornavnet ditt (eller mailadresse). Ikke bruk Anonym, for de kommentarene havner i spamlista. Skal ikke se bort ifra at det blir en trøstepremie eller to heller;)

Trekning skjer 2. søndag i advent, m.a.o. 4.desember. Vil noen linke eller bli følger, så er det selvfølgelig hyggelig;)

Klem fra tovepia………………som gleder seg til adventstida;)

tirsdag 22. november 2011

Litt kjøkkenprat....

…for dere må ikke tro vi er ferdige:) I går kom vifta/ventilatoren opp, og for å få den montert i taket, måtte Handy bruke Gyldendals store konversasjonsleksikon m.m.:O)) …ble ikke sagt mye da, gitt….risikosport, spør du meg! ..som sto og holdt den lille stolen…og takk til Kristian som hjalp til å få “skjørtet” på!

IMGP4176

Den er ennå ikke koblet til strøm og har heller ingen utgang, så her er det mer arbeid som må gjøres på loftet. Vifta er type Gorenje.

IMGP4181

Men den ble flott, og det er jeg glad for, for den så utrolig stor ut mens den sto på gulvet;) Listverk mangler ennå, samt et overskap over fryser som må modifiseres…og feltet mellom overskap og underskap…0g sokkel….

IMGP4180

Jeg har allerede kjøpt inn champisen til åpningsseremonien!…takk og lov for at den ikke utgår på dato!

Klem fra tovepia……………………..som gleder seg til de høye glass;)

lørdag 19. november 2011

Cool kids in town?

Jeg prøver å tømme garnlageret mitt, optimist som jeg er, og dette nøstet med garnet “Kool Kidz chunky” fra Sirdar lyste mot meg. Det ble kjøpt en gang for leeenge siden, og det er helsyntetisk!!

IMGP4155

Ikke rart det aldri ble benyttet til noe…..men jeg kaster ikke garn, så det ble en vridd hals;) Har strikket noen før, og mønsteret er fra Pickles.

IMGP4152

Jeg kan jo tulle det på meg i adventstida, for da er det fargen som teller:O)…for den er ikke blå, den er nesten selvlysende lilla!!

IMGP4150

Nyt helga videre!! Beklager dårlig besøk i det siste, men tida strekker ikke til; kommer sterker tilbake;)

Klem fra tovepia…………………som nyter den milde november;)

onsdag 16. november 2011

Et lite livstegn;)

Jeg er lite på nett for tida, men lever ennu;) Kjøkkenet går sin gang, og vi er kommet til den vanskelige siste-etappen….maling av vinduer, listverk, et skap må ombygges, fremdeles uten ventilator.. ikke alltid enkelt når vi (les: Handy) gjør alt selv………imens har jeg strikket og tovet noen votter til små hender.

IMGP4134

Utrolig vanskelig å gjengi fargen lilla, bildene under viser de samme vottene, men det er det mest lilla bildet som er nærmest sannheten;) Flere størrelser i tovebua;)

IMGP4140 IMGP4145

Da skal jeg surfe mot helg på en ryddebølge uten sidestykke;)

Klem fra tovepia………………………….som håper hun holder balansen;)

fredag 11. november 2011

Steintøft!!!

Da er benkeplata på plass, og jøje meg så fornøyd jeg ble!! Den er så blank at det var vanskelig å ta bilder:O))

Den ble bestilt hos Fosen Stein, og jeg anbefaler alle som tenker steinplate til kjøkkenet å ta kontakt med dem; trivelige folk og god service! De kommer og tar mål, og de monterer. Benkeplata er “kronen på verket”, slik jeg ser det, så her var jeg bestemt på hva jeg skulle ha;)

IMGP4129

En slik benkeplate tåler mye, og den skal være helt nydelig å bake på, sier de som har prøvd, og den ser jo bare lekker ut, da!! Kjøleskap mangler bak til høyre, det kommer først mot neste helg.

IMGP4126

Jeg valgte den som kalles Lapland Black, men det er flere farger og mønstre å velge mellom, bare se HER.

IMGP4124

Jeg er også storfornøyd med vasken, romslig og stor Intra-vask; armatur fra FM Mattson/Mora. Det begynner å ligne et ferdig kjøkken, men først må vifta på plass……. godt det er helg igjen;)

Klem fra tovepia……………………….som skal nyte at arbeidet skrider fram;)

onsdag 9. november 2011

Et lite intermesso

Har i ettermiddag vært med Prins I på reflekstur/lommelykttur i Granåsen, koselig opplegg med mange barn, bål og pølser;)

IMGP4109 

Månen lyste klar og stor omkapp med lysene i bakken.

IMGP4116

Klart og kjølig vær, men så langt dårlig skiføre;)…takk og lov!! Desto mer grunn til å bruke REFLEKS!!

Klem fra tovepia……………………….som fikk lufta seg;)

 

tirsdag 8. november 2011

Får jeg plass til alt?

Idag har jeg begynt å fylle skuffer og skap, og det er spennende å se hvor mye kjøkkenplass jeg nå har. Jeg hadde jo altfor mye plass i mitt gamle kjøkken, og når barløsningen forsvant + skapene under vinduet, da var jeg rimelig spent:)

Så langt ser det ut til å gå svært så bra, og det har blitt mye mer system i “sysakene”!! …men det gamle hjørneskapet rommet myyye rot, så her må noe omadresseres:O))

Liker spesielt krydderskuffa….for øyeblikket magert innhold grunnet hard kasting;)

IMGP4096

…….og plass til Kenwood’n m.m. i praktisk skuffeskap… hmm…..så nesten litt rotete ut..

IMGP4099

…….og bestikkskuffa med brødfjøl…ikke innflyttet ennå…

IMGP4100

……og skap opp til taket…slipper støv der om ikke annet;)

IMGP4095

Meeen, ennå mangler listverk!!..skummelt…..og ventilator og benkeplate og maling av vinduer og belegg mellom overskap og benk….nevnt i tilfeldig rekkefølge:O)

Klem fra tovepia……………………..som rydder seg sakte ut av stua:)

søndag 6. november 2011

Ei helg er snart over…

……og mye har skjedd på kjøkkenfronten, men ennå råder kaos i heimen:O)

IMGP4086

Skap og skuffer er på plass med håndtak, og lampe i taket er også montert. Lampa likte jeg godt, enkel og stilren; den fant jeg på Værnes elektriske. Som dere ser, listverk mangler og vinduer skal males  m.m., men Handy står på:)

IMGP4090

Ventilator’n må på plass, men her er det noe loftsarbeid som må gjøres først…meeen, all papp er forsvunnet ut av huset, det hjelper på bare det:O))…..og midt oppe i det hele blomstrer novemberkaktusen!

IMGP4080

Ny uke, nye muligheter!!

Klem fra tovepia………………….som tar en dag om gangen;)

torsdag 3. november 2011

Om ikke halsbrekkende….

…så hals-strikkende;) Jeg var jo så heldig å vinne garn fra GNIST, og det har så langt blitt til to halser. Den ene er bare laaang, her la jeg opp 38 m og strikket 2 r og 2 vr til ønsket lengde og sydde sammen; denne går to ganger rundt halsen. 


Garnet er Tinde fra Gjestal, mykt og glansfullt, men det er kanskje på vei ut??? Fikk garn til overs, så jeg begynte på ei lue. La opp 100 m, strikket 2 r og 2 vr her også, men plutselig underveis fant jeg ut at dette også måtte bli en hals:O)….

…..så jeg økte først en maske blant rettmaskene, slik at jeg strikket noen omganger med 3 r og 2 vr, deretter økte jeg også vrangmaskene, så jeg avsluttet med 3 r og 3 vr;) Her la jeg inn noen omganger med puddelgarnet, og det ga en fin effekt:) Kan brukes på denne måten også:
 Det er snart helg, og helga kommer som bestilt denne gangen også!! Kos dokker!!
Klem fra tovepia………………som har tatt en hals over hodet;)

tirsdag 1. november 2011

November….

…..er vel blant de mørkeste månedene i året; den ligger der mellom høstens varme farger og adventstidas lysfest.

IMGP0848

Mange ønsker seg derfor snø i november, men det gjør ikke jeg; jeg tåler godt de mørke dagene uten frost og snø;)

IMGP0849

Jeg liker å tenne lys, gå en tur i plussgrader, dra på jobb uten å måtte skrape is av bilen…aldri plass i garasjen…glede seg til adventstida; slett ingen dum måned sååå langt, her er det over 13 grader!!…..

IMGP4062

…….men vinduer skal males, overskap må monteres, listverk må på, kjøkkenlys og kjøkkenarmatur  må kjøpes,  glassplate og tapet bestilles…..det er travle tider….men underskap er montert;)…….og i morgen kommer en mann fra Fosen Stein:)

Ifjor var jeg i det mer lyriske hjørnet, se HER:)

Ha ei god novemberuke!!

Klem fra tovepia……………………som gjerne forlenger høsten til jul;)