søndag 28. februar 2010

Tovepia på tur!!



Sannelig kom jeg meg ut på tur idag. Sola skinte fra skyfri himmel, og en gammel sirkushest inni meg varslet om at nok er nok, vi skal ut på tur! Her troner jeg ovenfor universitetet på Dragvoll.

DSC04324

Hele Trondheim by graves opp for tida; bredbånd/fiberkabel skal ned i bakken. Så det blir vel topp å surfe på nettet etterhvert må en tro;)

DSC04328

Makan til vintervær, jeg nøt faktisk vinteren;)

DSC04329

Så er det litt ekstra artig når kamera er med på tur…….og ikke minst handyman:D

DSC04330

Mars-forsettene er gode. Skikkelig skotøy har jeg; Lundhags fjellstøvel …..

DSC04333 ………..kjempegod! Smøres den, så er den også vanntett;)

Da er vi vel klar for mars folkens???

Klem fra tovepia…………………..som går våren friskt i møte;)

lørdag 27. februar 2010

Siste helg i februar



Tenk at vi har kommet så langt! På mandag skriver vi mars, og det er direkte herlig å tenke på;)

DSC04120

Mars er den første vårmåneden, uansett om snøen laver ned i store og våte mengder;) Jeg ser at mange har begynt å vise bilder fra fjorårets vår og sommer, og det er en fryd for øyet;)

DSC04128

Snart skal det spire i krukker og kar, og jeg skal frø Margueritter en masse;) De bugnet av blomster i fjor fra tidlig vår til sen høst. Mens jeg venter, skal jeg male noen flere vegger i kjellergang, tenne noen flere lys, strikke og hekle litt…..kort sagt glede meg til snøen tiner og til lyden av vann som risler fra taket;)

DSC04259

Ha ei flott helg og nyt siste rest av februar!

Klem fra tovepia………………….som gleder seg til snøen forsvinner;)

torsdag 25. februar 2010

Nytt Cortina - garn



Kanskje flere av dere har lagt merke til at garnet Cortina har kommet i ny utgave. Jeg har strikket alle tøflene mine i dette garnet, fordi det har vært et stødig garn. Plutselig begynte hyllene på butikkene å tømmes for flere farger, og når garnet kom tilbake, hadde det fått navnet Cortina soft.

DSC04304

Jeg var litt spent på om det oppførte seg på samme måte som det gamle, så jeg satte igang med et tøffelpar. Det første jeg la merke til var styrken på garnet….det var umulig å slite av tråden…så kom tove-prosessen…..

DSC04305

……………..det tovet fantastisk godt, noe som resulterte i at min tøfler i damestørrelse kom ut som barnetøfler….og skikkelig tovet.  Tror disse ble størrelse 33;) Så da er det vel bare å begynne regnestykket; hvor mange masker må jeg legge opp, og hvor langt må jeg strikke for å få en damestørrelse igjen;)

DSC04306

Da regner jeg med en ukjent (x), elsker det!!

Klem fra tovepia…………….som liker matematikk;)

onsdag 24. februar 2010

Majestetisk besøk..


………………har vi hatt, av denne karen her. Jeg greier ikke å ta bilde av ham slik hans eier så utmerket gjør, men han måtte finne seg i litt blitzregn fra meg også;)

DSC04282

Flere her inne vet at han skal til veterinær for operasjon idag, så vi får håpe den blir vellykket. Han er jo en kjærlig hund, og slett ikke redd for nærkontakt…….

DSC04288

…………..og den som får kos, får bare ta i mot og være glad til:D

DSC04269

Da ønsker jeg Major og Mossan lykke til!

Klem fra tovepia…………………som ønsker alle en dag med mye kos;)

mandag 22. februar 2010

Makeover...


….er in i dagens samfunn. Flere Tv-kanaler sender: “Hvordan bli 10 år yngre på en uke” eller kanskje “Ekstrem forvandling”?

DSC04168

Tror ingen av titlene passer her, men alle tøflene mine ble kalt “inn på teppet” til en liten makeover…

DSC04176

……de gamle blomstene ble tatt av, og nye og større blomster ble satt på….

DSC04174

………..og flere blomster…..

DSC04172

………..og litt frekkere blomster….

DSC04255DSC04256

…………….og noen litt søtere blomster…

Da ligger de i tovebua igjen, i en nyere og freshere utgave;)

Klem fra tovepia…………..som håper alle nyter siste dager av februar;)

søndag 21. februar 2010

Musikk for mine ører;)



Vi liker å synge og spille, så jeg kjøpte et Rock’n Roll-orgel for de kommende slekter;) Prinsessa synger både med tekst og melodi, mens prinsen ennå bare er i “humme”-koret og trakterer knappene profesjonelt;)

DSC04235

Skikkelig artig både for store og små når demo-knappen slår inn, og de lekreste melodier i både jazz – og salsatakt m.m. kommer ut av orgelet. Da gir prinsessa beskjed om å danse, og vi har partytime!!

DSC04191

Vi har jo også feiret 1-årsdag denne helga, og jubilanten var i storslag, smilende og blid som alltid i sin lille “trønder-vest”;)

DSC04212

Tida går så altfor fort; sannelig er de blitt store mine kongelige;) Hva det sier om meg, snakker vi ikke om, ihvertfall ikke idag;)

Ønsker dere alle ei god uke, med eller uten ferie!

Klem fra tovepia………………………….som får dansa seg;)

fredag 19. februar 2010

Rubiks kube….



Mine døtre er handymans døtre også, og denne kuben har min eldste datter snekret og laget helt fra bunnen av. Bildet over viser prinsessen med mor og far, bildet under viser prinsen med sin mor;)

DSC04197

Kassen er snekret av kryssfiner. Kubene er laget av limtre i gran, og disse har fått decoupert bilder av familien på alle sider. Hun har beiset kassen og rundt bildene. Du velger selv hvilket bilde som skal vises……..eller kanskje vil du stille ut bildene oppå kassen……

DSC04198

Her er også prinsessen i gang med å sette sammen sin favoritt. Blir det slik…….

DSC04202

……eller kanskje slik???

DSC04205

Jeg synes dette var et flott produkt; skikkelig dekorativt og fantasifullt…

Ha en fantasifull kveld alle sammen!!

Klem fra tovepia………som har vinterferie og  koser seg;)

 

tirsdag 16. februar 2010

Kjole til storesøster



Idag får jeg besøk av den lille prinsessen med sin mor, gleder meg stort! De kommer til byen for å feire prinsens et-årsdag som egentlig var på mandag, men feiring utsatt på grunn av flyttesjau;)

DSC04158

Til prinsessen har jeg strikket Tora Frøseth sin modell “Kjole til storesøster”. Jeg bestilte både mønster og garn hos henne, og dette ble en nydelig strikkeopplevelse;) Kjolen er jo slik at den kan vokse med jenta og ende opp som tunika; kan det bli bedre;)

DSC04162

Garnet var godt å strikke av, Hifa 2, 100% ull (kardegarn), og kjolen strikkes fra halsen og ned, og her ble det ingen sømmer å sy til slutt;)  Denne kommer jeg til å strikke flere av!

DSC04166

Håper at jeg i løpet av helga får tatt noen bilder av modellen med kjolen på;)

Klem fra tovepia…………………som gleder seg til en mormorhelg;)

Vi går mot lysere tider………….



…….det betyr at også lysere garn kommer på pinnene. Dette var et skikkelig lettvint-arbeid, men litt kjedelig. Det er et såkalt Kariusskjerf som flere her inne har strikket.

DSC04142

Jeg har strikket av garnet Bris fra Gjesdal, 50% ull og 50% soya. Det var greit å strikke av, men faktisk veldig soya-glatt;) Men garnet var mykt og godt til et skjerf som skal være i halsen.

DSC04152

Jeg la opp 6 masker og strikket glattstrikking, men økte en maske på begynnelsen av hver 4. rettpinne til et nøste var strikket opp. Deretter felte jeg en maske i begynnelsen av hver 4. rettpinne og endte opp med  6 masker som jeg felte av. Med andre ord, det går med to nøster;)

DSC04151

Skjerfet har visstnok fått navnet etter hun som har laget det – ei Trondheimsdame som heter Kari. Hennes nick er Karius. Dersom du strikker det samme skjerfet i rillestrikk, kalles det et Baktus – skjerf;) 

Klem fra tovepia……………..som håper ingen har hull i tennene;)

søndag 14. februar 2010

Ut i det blå………

Det var mer av det garnet som Lone sendte, så det ble et sett pulsvarmere også;)

DSC04076

Samme herlige lavendelblå farge, samme garn, og mønster på samme sted som i et tidligere innlegg, se HER. Jeg strikket dem litt kortere enn mønsteret sier, men lange pulsvarmere er praktisk.

DSC04081

Jeg bruker faktisk leggvarmere på armene når jeg har en 3/4 genser under ytterjakka, praktisk det også;) Men nå trenger jeg ikke det, for de er lange nok; 30 cm. Jeg la tommelhullet på tvers, istedet for på langs som mønsteret sier.

DSC04066

Da matcher buff og pulsvarmere………….

DSC04075

Det ble en hatt til. Noen tror kanskje disse hattene kun er for pelskledde damer; jeg har ikke pels……jeg trekker den godt nedover ørene og ned i panna og bruker den til boblejakke;) Jeg kler ikke lue, men disse går godt pga den lille vippen nederst;)

DSC04083

Da skal jeg fullføre andre prosjekter, det er flere å ta av;)

Kos dokker, alle som en!!

Klem fra tovepia…………som ønsker dere alle ei riktig god uke, ;)

lørdag 13. februar 2010

Mimmis knekkebrød…igjen

Utrolig mange har falt for dette knekkebrødet, og mange har blogget det før meg, men nå var det altså min tur;)

DSC04125

Jeg kjøpte ingrediensene allerede dagen etter at det ble vist på TV, men enkelte ting tar tid;) Dette er et ypperlig brød for de som har intoleranse på hvetemel, finnes ikke sorten her;)

DSC04127

Deigen var utrolig grei å jobbe med, fuktig og lett å fordele på to brett. Jeg fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men lot de stå og tørke på 100 grader, varmluft og gløtt på ovnsdøra i en time etter steking….

DSC04138

…..da ble de sprøe og gode;) Husk, ikke legg dem i plastboks!

Den perfekte frokost/lunsj:

DSC04135

…..hjemmelaget sprøtt knekkebrød med ekte geitost, mmmm..;)

God morsdag, Happy Valentine, god fastelavensøndag……..

DSC04115

Klem fra tovepia…………….som feirer nøkternt;)