onsdag 23. januar 2013

Stripeskjerf på rundpinne

Da er skjerfet ferdig…det er ca 110 cm langt, strikket 8 omg med hver farge. Jeg la opp 72 m med Drops Alpakka på pinne 3.5.

IMGP6876

Merkelig at striper går såå mye raskere enn ensfargede partier;) Dette skjerfet har mine farger; passer ypperlig til dongery, som er mitt hverdagsantrekk;)

IMGP6874

Du skal ikke se bort fra at jeg strikker et til, men må innrømme jeg har en del halsplagg etter hvert:)

IMGP6870

Weee!!..ser enden på januar, direkte herrrlig!!

Klem fra tovepia………..som ønsker alle ei fortsatt god januaruke;)

mandag 21. januar 2013

Inspirasjon til lys i mørket

Det er jo det som er så flott med denne verdenen, den inspirerer mer enn man har godt av innimellom:) Anne på Moseplassen er jo blitt landskjent for sine lyslykter, og klart jeg måtte prøve. HER er hennes video, hvor hun viser framgangsmåten med bruk av ballonger, genialt!

IMG_2569

Mine lykter sto i 24 t i ca 8 minusgrader…fort gjort, billig investering……riktignok ikke evigvarende, men veldig dekorativt!

Klem fra tovepia……………………som styrer med det meste;)

lørdag 19. januar 2013

Fotoglede

Jeg må innrømme at jeg liker å fotografere, det har jeg alltid gjort, og takket være Instagram, så har den lysten tatt seg opp igjen;)

IMG_0484

Der figurerer jeg under @tovepia, bombe:) Jeg har kontoen min der bortimot fri for håndarbeid, mat, interiør…det hører liksom bloggen til…..så der er det selve fotografiet som står i sentrum, og der leker jeg meg med diverse motiv og uttrykk…og nyter flotte bilder fra inn- og utland;)

IMG_0482

Jeg leter etter motiv hvor jeg enn går/kjører:)..og har fått en lei tendens til å se verden gjennom linsa uansett hvor jeg beveger meg....farlig tendens:)

IMG_0491

Jeg var i går en tur nedom Nidelva og tok noen bilder av ender, isekaldt!

Ha ei flott helg videre!

Klem fra tovepia………………som er klar for temperaturstigning!

torsdag 17. januar 2013

Tjukk i hue

Enhver av oss kan vel føle seg litt "tjukk i hue" av og til, i både overført og direkte forstand…og ikke alltid lett å fatte nyansene på dette uttrykket:)

IMGP6864

Prins I vokser jo til og er en slagferdig liten kar på snart 4 år....uten alltid helt å vite at han er det. Da han skulle ha på seg en trøye her forleden, så var den blitt litt trang i halsen. Faren nevnte da noe om at han kanskje var blitt litt tjukk i hue…..hvorpå gutten veldig stolt sa: "Ja, så sannelig har æ det, æ trur æ har blitt lik far min":)

IMGP6865

Uansett hodetykkelse, Mikkelua passer de fleste, og jeg har strikket to på bestilling, men har flere i tovebua.

IMGP6867

Her er det skikkelig luetemperatur, i kaldeste laget spør du meg, men godt å ha blitt ferdig med halve januar:)

Klem fra tovepia……………………som gleder seg over lysere dager;)

lørdag 12. januar 2013

Tovepia bind IIII

Da er 4.bind i hus, og det betyr at jeg har holdt på i vel 4 år som tovepia….jeg begynte i november 2008…og egentlig er det lang tid som relativ aktiv blogger. Jeg har sett flere kommet og gått…og jeg ser at min siste bok er blitt litt tynnere, for bloggelysten har vært noe fraværende det siste året, og det tror jeg er et fenomen flere "gamle" bloggere kjenner seg igjen i. Jeg produserer jo strikketøy, så innlegg kommer sånn dann og vann, men besøksrundene har dessverre blitt færre. Når det er sagt, jeg trives her inne på grunn av all inspirasjon denne verdenen gir meg.

IMGP6853

Jeg er direkte imponert over unge håndarbeidsbloggere, det er artig å se at strikking og hekling m.m. holdes godt i hevd;)…samtidig koser jeg meg med blogger som viser interessante og flotte innlegg på hage og interiør…og så har du noen blogger som viser de flotteste bilder…og for ikke å glemme de som skriver med et glimt i øyet..herlig!

IMGP6855

Jeg synes det er trivelig med disse bøkene, de fungerer som oppslagsverk når jeg lurer på noe jeg vet jeg har skrevet om, og det er godt å ha noe på papir også;) Jeg har bestilt alle mine bøker hos Blog2print; der er det enkelt å ta seg fram, og de er raske på levering…jeg tar kun med innleggene, ikke kommentarene..

IMGP6857

Ha ei forrykende god helg!!

Klem fra tovepia…………………..som regner med å utgi et bind V:)

fredag 4. januar 2013

Skjerfet som ble til lue;)

Ikke alltid alle prosjekter ender opp som planlagt. Dette skulle egentlig bli et stripeskjerf, men jeg syntes at det ble så stort at jeg måtte skifte mening. Vanligvis rekker jeg opp, men denne gangen hadde jeg strikket såpass langt, og jeg så samtidig at det passet på hodet, så da endret jeg planene:)

IMGP6827

Jeg la opp 96 m med Drops Alpakka på p 3.5. Strikket til arbeidet målte ca 20 cm, da begynte fellingen..*strikket 10 m felte de to neste, 1 omg rett*… gjentok dette 3 ganger, til det var 7 m mellom hver felling. Fra da av felte jeg hver omg (med en maske mindre mellom felling)… til det var 3 m mellom hver felling. Da felte jeg to og to sammen og de siste 16 m ble trukket sammen….forstå det den som kan;)

IMGP6835

Så nå er jeg i gang med stripeskjerfet, men har lagt opp bare 72 m denne gang;)

IMGP6830

Da er vi en uke nærmere våren, og her er det flere varmegrader..lover godt så langt;)

P.s denne oppskrifta fant jeg etterpå, sikkert bedre ;)

Klem fra tovepia…………….som ønsker alle ei riktig god helg!

tirsdag 1. januar 2013

Godt Nytt År!!!

Som alltid, nytt år og nye muligheter! Jeg har mine forsetter for det nye året, men jeg har en uggen følelse av at jeg hadde de samme i fjor….meeen, i år gjelder det!!

IMGP6807

Håper alle har hatt ei trivelig jul og er klar for 2013….synes ikke det er lenge siden vi rundet et millenium, men årene går som sagt fortere enn meg…

IMGP6808

Vi prøvde oss på en årsavslutning på hytta, men der var vannet frosset, så det ble med ei natt;)

IMGP6824

…men jeg satser på mange hyttedager dette året..og at sola skal skinne, at det blir en tidlig vår og at sommeren blir varm..sannelig ikke mye å be om, spør du meg:)

Ha en god start på 2013!!

Klem fra tovepia…………………..som har stor tro på året;)