lørdag 29. desember 2012

Same procedure as every year:)

Da har vi vært på Oppdal på lutefisklag..som vi er så heldige å få være med på hvert år. Nydelig mat, trivelig selskap og proft vertskap…her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

IMGP6796

Nydelig dekket bord som alltid, jul i alle kriker og kroker, stemning på alle plan.

My Photo Stream

Vi dro fra trønderhovedstaden i direkte snøstorm, men da vi ankom Oppdal, var det stille vær…..

IMGP6800

…….og i går viste bygda seg i sin festskrud, med sol som faktisk varmet..fikk nesten vårlengsel i vinterlandet;) Foran Husfliden på Oppdal fant jeg dette strikka juletreet; kanskje det skal bli neste års prosjekt?….

IMGP6804

….det var ihvertfall kjempefint, og jeg skulle gjerne hatt et slikt tre i stua;)

Da ønsker jeg dere alle en god avslutning på året 2012; ….på tide å tenke på nyttårsforsettene:)

Klem fra tovepia………….som gleder seg til et nytt år og en ny vår;)

fredag 21. desember 2012

God Jul!

Da tar jeg juleferie fra det meste; kanskje kommer jeg innom en stille kveldstund, men med dette ønsker jeg alle lesere en riktig GOD JUL!

IMG_2159

Kos dere masse, la alle forsetter fare..for hva har vi nyåret til?

Jeg var i går kveld på Ole Dalens julekonsert, så da er jeg klar for jul enten det ryker eller fyker:)

IMG_0080

Her er en av favorittene …innspilling fra en tidligere konsert:

Trondheimsnatt

 

Klem fra tovepia……………………som tar innspurten;)

onsdag 19. desember 2012

Høstens gaver

Innimellom alt annet denne høsten, fra julegavestrikk til heklede lystrekk, så har jeg strikket en del gaver. Jeg har jo gått i skytteltrafikk mellom 60-årsdager de siste tre månedene, og da er det greit å kunne strikke noe til "den som har alt"…for det har jo de fleste i den alderen;)

IMGP6734

Denne hatten har jeg strikket og tovet før i andre farger, og oppskrifta står i Sandnes sitt hefte Tema 16 toving..og den er strikket av garnet Tove.

IMGP6735

Tova votter, her har jeg strikket 3 par i Fritidsgarn, og HER er den oppskrifta. Sitteunderlag i Cortina, her har jeg produsert 2 stk i sort og grått i det siste….for ikke å snakke om Mikkeluer, det har vært flere….og halser til noen damer, hele 4 stk i tillegg til de jeg hadde strikket før.

Grå Mikke

Kanskje er det ikke så rart at det innimellom har vært dårlig med ferdigstillelse av enkelte andre plagg?…;)

Klem fra tovepia………………..som nå skal "surfe" inn mot jul;)

mandag 17. desember 2012

Melkers barnehagedress

Juhuu, jeg ble ferdig!!..men sannelig tok den sin tid:) Ikke det at dressen i utgangspunktet er så arbeidsom, men mer det at jeg fant så mange andre prosjekter underveis;) Her avbildet før vask.

IMGP6758

Dette er dress nr. to, og denne er strikket i str 5-6 år til Prins I. Jeg kjøpte både garn og mønster hos Pickles, og jeg må innrømme jeg liker oppskriftene deres, de er godt forklart, og de har valgt gode og enkle løsninger på plaggene; passer meg utmerket. 

IMGP6751

Nydelig garn, brukte det som står i oppskrifta (100 % merinoull), og dressen er tilsittende og lett og passer godt under ytterplagg. 

IMGP6759

Da tror jeg kanskje jeg skal begynne på en genser til meg selv…innimellom andre prosjekter:)
 
Demp farten, nyt uka….;)
Klem fra tovepia……………som skal ta innspurten..både her og der;)

søndag 16. desember 2012

Julegave til nr 9:)

Da har jeg trukket vinner av boka "Klassisk Barnestrikk", og den heldige ble Inger!…

IMG_2157

…også adm dir i mormoruniverset:) Hyggelig at det ble deg Inger, og dere andre får stikke innom henne og få med dere litt humor i hverdagen;)

IMGP6704

Jeg blir like frustrert hver gang jeg har Giveaway, for jeg skulle så gjerne gitt bort til flere, men dere som ikke vant, kan ihvertfall kjøpe den HER.

Da må Inger sende meg adressen, så skal jeg videreformidle den til Samlaget.

Ha en god adventssøndag;)

Klem fra tovepia……som gleder seg til juleferie;)

fredag 14. desember 2012

Stripeskjerf

Jeg liker å ha slike "sløvarbeider" innimellom andre prosjekter, og dette er et av dem:) …og nettopp slike arbeider er kanskje årsaken til at andre ikke blir ferdige:)

IMGP6726

Jeg falt fullstendig for dette skjerfet da jeg så det første gang HER, så jeg har nå strikket et med rester av Dale Baby Ull, og jeg har ikke kjøpt et nøste!!! Striper går hurtigere å strikke enn ensfarget; ikke det at dette skjerfet gikk fort, men det var artigere å strikke enn om det hadde hatt bare en farge:) Jeg la opp 80 m på liten rundpinne 3.5, 8 omg på hver farge…av og til ble det mindre pga slutt på farge….

IMGP6728

De fleste som strikker dette skjerfet, har strikket med alpakka-garn, og det gjør jeg også neste gang, for dette ble tyngre og tettere, men absolutt godt og varmt. Skjerfet målte ca 120 cm før jeg sydde det sammen. Uansett, ypperlig prosjekt til restegarn, men kan godt tenke meg å strikke et i favorittfarger.

IMGP6729

Nettet snører seg sammen, jula er nærmere enn noen gang:)

Nyt innspurten!

Klem fra tovepia………………..som ønsker alle ei god adventshelg;)

tirsdag 11. desember 2012

Travle tider

Tida går for fort for meg for øyeblikket, så derfor er jeg dårlig på besøk her inne. Jeg strikker på spreng for å ferdigstille noen julegaver, og på jobb er det i den travleste tida også. Jeg er jo heller ikke den ryddigste person, men noe husarbeid må jo til og med jeg gjøre før jul:)

IMG_2134

På søndag bakte jeg krumkaker, hele 13 stk!…og mer bakst blir det neppe, for da jeg skulle legge dem i boksen, var boksen full av fjorårets krumkaker…

IMG_2133

I tillegg har jeg kjøpt garn til en genser til meg selv, som jeg ivrer etter å begynne på, men det blir nok først i 2013:)

IMG_2135

Juletreet er pyntet som seg hør og bør i tovepias hus; det gjør jeg alltid 1. søndag i advent, men jeg har ennå ikke fått fram adventsstaken….

IMG_2115

Kos dere masse!!

Klem fra tovepia………………..som stresser litt..men bare litt;)

 

onsdag 5. desember 2012

Klassisk barnestrikk - giveaway

Jeg har vært heldig nok en gang og fått en herlig bok i postkassa; denne gang "Klassisk barnestrikk"  av Tove Fevang. Den er utgitt på Samlaget, og har flott og inspirerende barnestrikk fra 2 – 8 år, og alle mønstrene er velkjente og tradisjonelle kofter og gensere som har overlevd flere generasjoner….og ikke nok med det, jeg har fått en bok som kan gis til en av dere som legger igjen en kommentar under dette innlegget!

IMGP6704

Tilfeldigvis så jeg frokostTV den dagen Tove Fevang var i studio med noen helt fortryllende små modeller;) Vanskelig å ta ut en favoritt her, for det er flere mønstre jeg kan tenke meg og strikke, så her får mine døtre ønske seg på vegne av de små kongelige;)

100_1203

Boka viser også framgangsmåten på montering av kofter, rundfelling, maskesting. elastisk felling m.m., så her er det bare å sette i gang. Jeg likte også godt at den hadde ei god oppskrift på den tradisjonelle ullbuksa, som passer godt sammen med genserne og jakkene.

IMGP6722

Her er det så kaldt for øyeblikket at det er bare slike plagg som duger, og disse hjemmestrikka plaggene er jo perfekte under vinterdresser eller som gåbortplagg på vinteren.

Jeg trekker vinner av bok søndag 16.desember;)

Klem fra tovepia…………som ikke blir strikkeledig med det første;)

søndag 2. desember 2012

Desember–dikt

Det er travle tider, så jeg har vært svært så fraværende her inne, men håper på bedre tider:) ..men desemberdikt må det jo være, for da har jeg fullført de 12 månedene på rim. Her på midten er det snøfritt, men kaldt, så bildene under er fra i fjor:)

O jul med din glede og barnlige lyst, du er som et lyspunkt i vinterens dyst. Vi åpner våre luker og teller ned …..mot jula som kommer med julefred.

DSC03583

Det er helt greit at du farger deg hvit, men skulle du bli grå, så får det også gå…men vi ønsker vel alle et snøfall mot jul, da kan våre engler falle i skjul.

DSC03586

Hjemmet blir pyntet med lys og med glød, først med det lilla, så med det rød. Treet blir pyntet, og lysene tent, og ungene sitter og venter så spent.

IMGP4462

Det sitrer i  hver en jente og gutt, og vi avslutter året med en kraftig salutt.

IMG_3016_thumb[1]  Foto over: Lars Mohus

Så takk for i år, desember blir den siste, for nå skal jeg legge alle rim i en kiste…. og vente på det nye året som kommer; med en ny vår og med en ny sommer;) - skrevet av tovepia

Klem fra tovepia………………………som har tent det første lys;)