søndag 25. november 2012

Stjerneskudd

Da jeg møtte Synøve sist helg, fikk jeg denne flotte stjerna av henne med beskrivelse av framgangsmåte, så jeg måtte jo prøve meg på noen selv;) Artig arbeid, og egner seg ypperlig til rester av garn som ikke rekker så langt.

IMGP6689

Jeg la opp 9 lm i en ring, 20 fm rundt ringen. Heklet så opp 5 lm (siden på ene stjernetaggen), 1 fm i 2. lm, 1 st i 3. lm, 1 dobbelstav  4. lm og en trippelstav i 5. lm. Deretter 1 fm i passende avstand rundt ringen. Gjentok dette til jeg hadde 5 tagger i alt….vet ikke om dette ble klart, men prøver du, skjønner du det sikkert bedre;)

IMGP6693

Da er det grønne på plass ute, klar til adventspynting, for jeg begynner både jul- og adventstid den 1. desember:)

IMGP6694

Nyt de siste dager av november, sannelig ble den høstlig her på midten:)

Klem fra tovepia……………………………..som ser stjerner:)

onsdag 21. november 2012

Pannebånd i perlestrikk

Da har jeg nok en gang fortapt meg i småting, istedet for å fullføre de større prosjektene som er på pinnene:) Denne gang falt jeg for dette pannebåndet, godt og bredt og strikket av dobbel Drops Merino Fine.

IMGP6607

Jeg la opp 17 m på p 5, så det er tett og godt. Inspirasjon og mønster til hjertet fant jeg HER.

Strikket ca 40 cm med perlestrikk, da passet det min prinsesse på 4 1/2 år. Dette skal være tilbehør til tunikaen jeg har strikket tidligere.

IMGP6620

Hjertet er strikket med enkel tråd, men med samme garn.

IMGP6614

Da skal jeg skjerpe meg og konsentrere meg om en jakke til Prins I; jeg har strikket en før, og da er det ikke like moro med nr 2, er jeg redd:)

 

Klem fra tovepia…………………som virkelig er inne i sløvstrikken:)

lørdag 17. november 2012

Novemberhøst

I dag startet jeg dagen med kafétreff på Aure med Synøve; alltid like trivelig:) Deretter dro jeg på fotosafari i havgapet, nydelig stille vær, god temp…kun lysforholdene var vanskelige, det blir fort mørkt. Dette bildet ble tatt på vei mot havet, blikkstille vann, og omgivelser som minner om høst.

IMGP6651

Farlig å kjøre bil når øynene er fokusert på omgivelsene og leting etter linsemat:)…men det gikk bra, da;)

IMGP6653 

Jeg dro til Lesundet på Skardsøya, og der er det utsikt mot åpent hav og mot Smøla.

IMGP6660

Tåler veldig godt varmegradene som vi har for øyeblikket, måtte de vare til langt ut på nyåret:)

Ha ei fortsatt god helg!

Klem fra tovepia…………………………som skuer utover havet;)

torsdag 15. november 2012

Lys i alle kriker, kroker og glass....

..her går det i lystrekk til den store gullmedalje, og jeg synes de er artige å gi bort, og de pynter opp i heimen.

IMG_1994IMG_1990

Har jo så smått begynt å tenke på adventstida..og juletida, og funderer på hvor mye farge jeg skal sette på jula i år, for min "jul" begynner 1.desember:) Alle disse trekkene passer glass med høyde 10 – 11 cm og diameter 8 cm; jeg har her brukt de minste 6-kantede sildeglassene til Delikat. Tenkte jeg kunne gi bort noen med sild i glasset også, for da blir de jo lysglass smått om senn:)

IMG_1995IMG_1996

Jeg bruker denne oppskrifta HER, men til disse glassene stopper jeg øking etter 5.omg (med 2 m i hver 4.m), og hekler fm videre til bunnen har 8 - 9 rilleomganger..av og til øker jeg 4 m på siste omgang. Ideelt med 19 lm buer og 10 omganger + blondekant…..det hender jeg må justere avstanden mellom lm-buene på første omgang for å få 19.

…og så er jeg kjempeglad for at de har begynt å produsere Gjesdal Bomull Sport i grått!!..og båndene kan jo ha den fargen som passer tiden;)

IMG_1998

Har lagt noen trekk i tovebua også:)

Ps. etiketten på glasset er vrien; jeg setter dem i varmvann først..skraper av det meste med en kniv, og så kommer Handy med rødsprit eller sitronsyre..så tar oppvaskmaskina jobben;)

Da er det snart helg; det skal bli godt etter dager med forkjølelse/novemberallergi..

Klem fra tovepia………………..som ønsker alle ei riktig god helg!

tirsdag 13. november 2012

Gamle strikkeplagg IV

Da gir jeg meg for denne gang:) …men disse strikkeplaggene hører virkelig hjemme i Trøndelag, selburosa sitt hjemfylke. Selbu ligger ca 7 mil fra Trondheim, og stedet er jo kjent for sine strikkemønstre og strikkeplagg.

IMGP6579

Denne er sikkert fra 80-tallet, for den er stoor!…særrlig rundt overarmer/overkropp, men smal nederst, slik moten var. Den er fullt ut brukbar ennå, så kanskje kommer den i bruk igjen, men nå har den ligget i mange, mange år.

IMGP6580

Utrolig flott denne selburosa, så denne genseren var jeg fornøyd med da den var ferdig. Den ble brukt noe, men ikke mye; kanskje på tide å la den få et nytt liv?

IMGP6583

Så var det denne vesten, den er myyye brukt, men for kort og for liten i dag, dessverre; strikket på sent 70-tall med garnet Triplex , et uslitelig og godt garn..

IMG_1983

Den rød er i bruk:) Den ble strikket på tidlig 80-tallet av et ullgarn som det nå nedlagte Samvirkelaget solgte, og jeg strikket to av denne, så Handy har også en:)

Klem fra tovepia………………..som synes selburosa er den vakreste:)

fredag 9. november 2012

Nok en rullehals…eller to;)

Jeg må jo komme med noe "ferskvare" innimellom alle de gamle koftene, og man kan trygt si at stilen har blitt enklere:) Jeg har for tida utrolig vanskelig for å konsentrere meg om de prosjektene jeg skulle ha konsentrert meg om….i stedet ruller det slike halser av pinnene;)

IMGP6627

Jeg strikket jo en dus rosa til min eldste datter, se HER, så strikket jeg en hvit som min yngste datter dro med, men nå har jeg strikket meg en brun og en blå selv.

IMGP6626

Jeg liker dem, de er myke og anvendelige, og jeg har også denne gangen brukt Rema sitt garn med blandingen merinoull/bomull; fullstendig kløfritt. Godt å sløve med et slikt strikketøy, men selv om det er enkelt, så tar det faktisk litt tid å strikke det. 200 m legges opp på p 4, strikk til 2 nøster er brukt opp…produserer ikke restegarn:))

Klem fra tovepia………som ønsker alle ei riktig GOD HELG!!!

onsdag 7. november 2012

Gamle strikkeplagg III

Da er jeg kommet til et av de plaggene som aldri har blitt brukt…ihvertfall ikke av meg.

IMGP6578

Den ble for liten, noe som var skrekkelig irriterende den gangen den var ferdig, for det var litt av et arbeid!! Antar den er i str 38…og der har jeg aldri vært:) Den ble strikket på sent 90-tall av et nydelig garn, men husker ikke hva det var, men det er ull/alpakka. Den ble sendt til Frankrike, hvor min datter var utvekslingsstudent det året, så den var sporadisk i bruk der. Nydelige knapper fikk den også:)

IMGP6577

Den gangen var side skjørt på moten, og jeg så for meg denne til et sidt, blått skjørt, men den gang ei:(..tror aldri jeg har strikket noe så arbeidssomt noen gang...verken før eller siden:)

 

Klem fra tovepia………………….som foretrekker det enkle;)

 

søndag 4. november 2012

"Kofter", ny bok til inspirasjon;)

Apropos gamle kofter; denne uka fikk jeg denne boka i posten, og her var det virkelig mye lekkert og inspirerende!

IMGP6593

Alle koftene i boka er designet av Kristin Holte, og de er inspirert av gamle norske koftemønster. Jeg har kost meg med både bilder og tekst og har funnet mine favoritter, men sannelig var det mange å velge i, hele 17 stk. Jeg falt for denne, "Edderkoppkofte med lus", den ville passet godt til meg som er nabo med skogen og huser edderkopper:)..

IMGP6599

…men også denne, "Fuglekofte", den var litt maritim i fargene…..

IMGP6597

…og denne, "Oktagonkofte, for turkis og brunt er lekkert sammen.

IMGP6595

Boka gir tips på hvordan designe din egen kofte, og gir tips på montering og teknikker forøvrig. Da ligger det an til en ny kofte året 2013, det vanskelige valget blir å bestemme seg for hvilken…hvilken kofte ville du valgt?

Boka kan kjøpes HER.

Klem fra tovepia…………………….som liker å bli inspirert;)

 

torsdag 1. november 2012

November-dikt

Latmarken herjer, så her har jeg tatt diktet jeg skrev for to år siden:)

Kjære November, du kan hvis du vil, vise deg både lun og mild,

men slår du deg vrang, som jeg vet du kan, da skuffer du oss nok en gang.

IMGP6539

Vi ønsker deg alle en rolig tur, at du tar oss med på din rygg;

at du fører oss fram, verken sint eller sur, til Desember, til vi føler oss trygg.

IMGP6554

Når du kjenner stormen som flørter med deg, rist han av, la han gå sin vei…

…og hvis snøen puster deg stille i nakken, be den legge seg rolig og pent på bakken.

IMGP6548

Hvis du, kjære November, klarer alt dette, da sier vi farvel med et lettet hjerte. Skrevet av tovepia

 

Er redd snøen allerede kom i oktober i år, så året 2010 må ha vært et godt årSmilefjes

Klem fra tovepia……………som rimer seg ut året;)