onsdag 31. oktober 2012

Gamle strikkeplagg del II

Da har jeg tatt to nye strikkeplagg opp av sekken, og dette er også i bruk …innimellom. Dette må være fra min fargerike periode:) Den grønne er vel det første plagget jeg strikket av alpakkagarn fra Sandnes. Den er passe frekk i fargene og lett og god:)..sikkert fra tidlig 90-tall. Den rød er litt typisk 80-talls, vid og lang…og i lakserosa og rødt!! Det verste med de gamle plaggene, er at noen er for korte….eller de er såå store.

IMGP6573IMGP6590

Den grønne er i korteste laget, men da tar jeg bare på en lengre topp under i en rosa-lilla farge, så er den saken grei..nesten…for en annen ting er at plaggene har blitt utsatt for skapkrymping; sikkert fordi de har hengt mot en yttervegg eller lignende…og denne har litt av dette fenomenet…

IMGP6574

Leste her forleden at dette er tida for å stille badevekta 10 kg tilbake…tror sannelig jeg skal prøve detSmilefjes

IMGP6589

Da er det 1.november i morgen, så tida raser ihverfall fort;)

Klem fra tovepia…………..som ønsker alle en god start på november;)

 

søndag 28. oktober 2012

Gamle strikkeplagg del I

På strikkefronten går det i julegaver og andre gaver….lystrekk og enkle halser, så derfor har jeg lite nytt å vise til….men hvorfor ikke få gamle "verk" fram i lyset?

IMGP6566

Jeg begynner med det som ennå er i bruk, og først ut er Fanakofta mi:) Den er jeg utrolig glad i; den hører egentlig til på hytta, men rett som det er, så blir den med hjem:)

Den ble strikket på sent 90-tall, opprinnelig til min datter, men jeg var så heldig å få den tilbakeSmilefjes som blunker

IMGP6569

I tillegg tar jeg med Mariusvesten som jeg bruker hver vinter, strikket en gang på 80-tallet, vil jeg tro. Disse to mønstrene er nok blant mine favoritter når det gjelder tradisjonsstrikk.

IMGP6570

Så får vi se hva jeg finner i sekken i del II:)

Klem fra tovepia……………………………som har sekken full:)

torsdag 25. oktober 2012

Heksetid

Hadde jeg ikke hatt vinger, ville jeg helt sikkert hatt kosteskaft:) ..og det er jo Halloween neste onsdag; riktignok en dag jeg ikke har noe forhold til….

IMGP6559

….men jeg måtte bare prøve meg på denne oppskriften, men det blir ikke heklet flere, for jeg ble ikke helfrelst på denne. Anbefaler å hekle den litt lenger enn oppskriften sier, men må innrømme jeg ikke hadde Eskimogarn og heller ikke krok 8, men den største er heklet med krok 10 og et garn med tilsvarende tykkelse. Den er for varm til innebruk, og burde hatt øreklaffer til utebruk…

IMGP6560

Da har snøen lagt seg; bildet til venstre ble tatt i går kveld med mobiltelefonen, det til høyre nå i kveld. Vet ikke helt om jeg er mentalt forberedt, men det er vel ingen vei utenom;)

IMG_1807IMG_1814

 

Dagene løper litt fortere enn meg for tida, så jeg henger litt etter her inne, er jeg redd;)

Klem fra tovepia……  …som ønsker alle en god ferd mot helg;)

onsdag 17. oktober 2012

Krakelerte gardiner

Jeg hadde jo høstferie i forrige uke, og i ferien er det viktig å gjøre noe man normalt ikke gjør…så jeg vasket og ryddet litt i kjellerstua og sydde nye gardiner:) Gjør oppmerksom på at gardinene er nystrøket!

IMGP6528

Ikke nok med at jeg sydde nye gardiner, jeg farget dem selv også! Jeg hadde flere meter med ubleket bomullsstoff fra Ikea liggende fra forrige århundre, så jeg sydde først gardinene…med bomullstråd, deretter vasket jeg dem på 40 gr. Mens de ennå var våte og lå i maskina, la jeg inn fargen (Nitor marineblå) og kjørte maskina på 60 gr. Flekkene er vann fra buskene..

IMGP6526

Jeg hadde muligens for mye i maskina…stoffet var for stivt…eller de lå litt skrukkete, for når de var ferdig farget, så hadde de tatt til seg mer farge i enkelte bretter;) Men alt i alt, jeg ble faktisk fornøyd med krakeleringen…finere enn ensfarget marineSmilefjes Sånn kan det gå når man gjør ting man normalt ikke gjør, men når enden er god er allting godt.

Oktober går sin gang, jeg følger med….

Klem fra tovepia…………………….som farer fort mot helg:)

 

søndag 14. oktober 2012

Stemningsbilder fra ei solrik helg:)

Vi har hatt ei nydelig helg her på midten; kjølig og klar høstluft med skyfri himmel fra soloppgang til solnedgang. I tillegg er naturen på sitt vakreste akkurat nå.

IMGP6554

Lørdag gikk jeg en tur med kamera rundt halsen og prøvde å fange noen av inntrykkene og landskapet rundt meg.

IMGP6545

Sola lå lavt over vågen, og det var et direkte nydelig lys. I nærområdet rundt hytta, er det nok av foto-objekt; gamle brygger…

IMGP6547

…..og gamle naust…rett og slett kulturminner fra en svunnen tid.

IMGP6535

Denne helga gjorde godt; flott avslutning på høstferien;)

Klem fra tovepia………………..som tåler noen uker til uten snø..Smilefjes

lørdag 13. oktober 2012

Dorthe Skappeljakke..?

Neiiida, dette er en tovepia-jakke som ble strikket på 80-tallet:) …men her ser jeg sannelig litt skeptisk ut;)

IMGP6521

Jeg kjøpte den gang en pose garn på et opphørs-salg, og resultatet ble denne jakka..ikke husker jeg hva slags garn det var, og ikke hadde jeg mønster, og jakka har ligget i en pose i ca 25 år!!..men nå er tida inne for å gi den et nytt liv:)

IMGP6514

Godt jeg ikke kvitter meg med strikkeplagg, for de kommer tydeligvis på moten igjen…skulle kanskje vært litt lengre bak og med lommer iflg nye trender, meeen det går godt uten…faktisk har jeg levd i denne jakka siden jeg fant den fram igjen;)

IMGP6522

Brunfarger har vel aldri helt vært meg, men jeg falt nok for alle de blå trådene/dottene i garnet:)….den står ihvertfall til årstiden:)

Sola skinner, tempen er kjølig, så….

Klem fra tovepia………………………………som nyter godt høstvær;)

onsdag 10. oktober 2012

Krissemas is kååming…

Christmas is coming, om ikke så brått, så allikevel plutselig:)

IMGP6501

For oss strikkende og heklende, så er det lov å begynne og tenke på julegaver, og jeg har heklet noen røde lys-trekk. Faktisk er rødt en farge som dukker opp i mitt interiør hele året..i form av lys og annet smått, så jeg er ikke avhengig av julestress for å hekle slike:)

IMGP6506

HER er min oppskrift, enkel og grei:) Disse kan jo pyntes som man vil; hvitt silkebånd, bytt ut hjertet med nisse/engel….og trekkene passer til de største sildeglassene fra Delikat (diameter bunn 9 cm, høyde 12 cm). Trekkene har tett heklet bunn, så glasset står støtt….og  jeg har litt grovsalt nederst i glasset, for da står også T-lyset støtt:)

IMGP6501

Synes det er godt med slik hekling innimellom andre prosjekter, så får vi se om de andre prosjektene blir ferdige…for de er også julegaver:)

Disse ligger i tovebua sammen med flere trekk og mye annet;)

Ute har himmelens sluser vært åpne hele dette døgnet, det regner uavbrutt og MYE, men se på utsiktene,da:)

Torsdag11. oktober

Fredag12. oktober

Lørdag13. oktober

Søndag14. oktober

clip_image002

clip_image004

clip_image005

clip_image006

0 mm nedbør i døgnet

0 mm nedbør i døgnet

0 mm nedbør i døgnet

0 mm nedbør i døgnet

 

Klem fra tovepia………….som snart skal nyte ei solrik langhelgSmilefjes som blunker

tirsdag 9. oktober 2012

In medias res

Jeg må vel bare innrømme at jeg også er på Instagram:) ..

IMG_1492

……..og med app'en Instacollage i tillegg, så kan man lage mange artige bilder;)

IMG_1473IMG_1447

Bildene her er tatt med min Iphone, og det øverste bildet fikk være med blant Adresseavisas utvalg av Instagrambilder i dag, det under her var med på lørdag:)

IMG_1466

Sånn kan det gå når man er bitt av basillenSmilefjes….og aldri blir voksen…..:)

Ha ei god høstuke videre!

Klem fra tovepia…………….som er ingensteder og overalt:)

søndag 7. oktober 2012

Fra gammel Golf til ny Polo Cross…en behagelig overgang;)

Noen husker sikkert mine bilder fra i vinter av min 20 år gamle Golf. Den er nå en saga blott; faktisk litt trist, men den hadde gjort sin misjon, og rust og diverse nykker ville nok ikke tatt den gjennom en ny EU-kontroll uten en stor og dyr lapp;)

IMGP49414

……men egen bil vil jeg ha ennå noen år, så da ble det en Polo Cross denne gang, ny og fiiin! Det verste med en ny bil er at jeg nesten ikke tør kjøre den, for ikke å snakke om og parkere den hvor som helst, men jeg regner med det går seg til:)

IMGP6510

….men til dere som ser bilen min parkert: vær så snill, ikke slå døra di inn i sida på bilen min når du går ut av din egen bil….og ikke kjør inni meg når du rygger ut fra en parkeringsplass samtidig som du riper opp hele sida på min bil….og rygger du inn i bilen min, så vær såpass grei at du vedstår deg tabben….alt dette hendte med min gamle bil…og ingen la igjen noen lapp noen gang..

IMGP6497

Må innrømme det skal bli godt å gå vinteren i møte med et ordentlig varmeapparat i bilen, og med vindusviskere som fungerer….og ikke minst et lydløst ekosanlegg….og støtdempere som ikke smeller hver gang jeg beveger meg over en dump….Smilefjes

Klem fra tovepia………………………som er lykkelig nybileier;)

torsdag 4. oktober 2012

Rulle-meg-rundt-hals

Nok et lettvintprosjekt fra meg som jeg faktisk synes er dekorativt på halsen. Her har jeg brukt Mor Aase sitt garn som består av 55 % merinoull og 45 % bomull, og det var mykt og godt å strikke av….og jeg regner med det er 100 % kløfritt.

IMGP6484

Jeg la opp 200 m på pinne nr 4 og brukte 2 nøster. Det ruller seg inn fra begge kantene slik at rillesida kommer ut, og det kan tulles to ganger rundt halsen…

IMGP6486

..…eller på kaldere dager, 3 ganger rundt halsen. Her har min datter stått modell, det måtte hun for å få halsen…ingen kjære mor her:)

IMGP6487

Jeg kommer defintivt til å strikke flere slike, og dette garnet var så lett og mykt at det var direkte behagelig mot halsen….. både ute og inne. Da jeg skjerpe meg og få ferdig det jeg egentlig skal strikke:)

Helga er like om hjørnet, kos dokker!!

Klem fra tovepia………………som ruller/tuller seg bort:)

tirsdag 2. oktober 2012

Oktoberdikt

Jeg må innrømme at oktober har vært den vanskeligste måneden å skrive om, men jeg har bestemt meg for å fullføre året, så da så….

Sannelig er jeg litt usikker nå, jeg vet ikke helt hva du tenker på; velger du snøen som puster deg i nakken eller velger du høsten og den bare bakken?

Du er liksom måneden in-between, du kan bli kald, men også være fin.

IMGP3835[8]

Jeg håper du går for ditt milde vesen, jeg kan tåle litt frost, men jeg er nokså kresen; jeg har ennå mye ugjort rundt huset, så la meg i fred…. la humla suse.

IMGP3814[4]-001

Snøen har før lagt seg når du er i gang, men jeg bare si det: da er du vrang!

Gi oss litt høst noen uker til, da blir jeg så glad og du skal få mitt smil:)

IMGP6392

Så kom oktober….som du er …..men jeg skal være klar, hva du enn tenker på. Skrevet av tovepia

Klem fra tovepia……………………som håper snøen lar vente på seg:)