mandag 28. februar 2011

Og mat skar’em ha..

Jeg lar meg sååå imponere av kokkeglade og flinke folk på kjøkkenet. Jeg liker å se kokkeprogram på TV, og jeg elsker å spise god mat, men da må jeg få den servert;) Bortskjemt??…nja, jeg har en handyman som også har blitt en kokkoman, så derfor får jeg ofte, for ofte, god mat;)

IMGP1947

Han påstår selvfølgelig at hans interesse for matlaging er rett og slett et resultat av “nød lærer sulten mann å koke”:O)

IMGP2010

Da jeg giftet meg hadde jeg faktisk aldri kokt poteter før, så gjett om latteren sto i taket da jeg lurte på når potetene var ferdige. Jeg har aldri kost meg med matlaging, så derfor ble/blir alt gjort hurtigst mulig, så den gang fikk potetene maks 20 min…og dette var før de nye potetsortene kom;) Tove-poteter var et begrep i bekjentskapskretsen:O)

IMGP2007

Jeg husker da jeg oppdaget spaghettien; jøje meg så lettvint til pølsa, godt og samtidig lite tidkrevende!!…helt til den kommende kokkomannen sa, etter uker med “sp’etti og pølse”: e det itj mulig å varier litt på meny’n?

IMGP2016

Å jo da, vi hadde “feskpudding på brødskiv”, “pølse på gaffel” (en skikkelig klassiker); for ikke å snakke om “alle-lager-seg-selv-middag”, en fulltreffer på travle dager:O) 

For ikke å bli mistenkt for bare å sitte og vente på servering; jeg har ansvar for grønnsaker og rydding....pynting og lystenning…viktig det også!!

 

Klem fra tovepia…………………………….som spiser opp all maten sin;)

lørdag 26. februar 2011

Well done

Da er vinterferien snart over, og jeg er storfornøyd med ukas innsats, klapp på egen skulder:O). Dette har vært en jobb jeg er glad er unnagjort, for glasskapet var irriterende slitsomt å male. Nå mangler knotter og lys, og hyllene er ennå ikke satt inn, men det skal ordnes til neste hyttetur. Førbildet ser du HER.

IMGP2026

Da handyman kom utover, fikk han malt og fikset skapet som før har vært et garderobeskap..klapp på hans skulder;O) Vi installerte oppvaskmaskin i fjor sommer, og da forsvant gryteskapet, så dette skapet skal oppbevare kasseroller og diverse annet:) Det går fra gulv til tak, så det vil romme det meste:)…ingen grunn til å se på rotet rundt omkring:O)

IMGP2023

Da skal det ryddes før hjemtur imorgen; påskepynten på kjøleskapet skal bort:O) Her råder 8 varme grader, så isen på sjøen fra et tidligere innlegg er forsvunnet, et godt vårtegn!

Ønsker alle ei fortsatt god helg!!

Klem fra tovepia………………………som går mot lysere tider;)

fredag 25. februar 2011

Vinflasketrekk

Da er det på tide med litt håndarbeidsprodukter her inne; jeg skjemmes jo nesten av å være på lista over populære strikkeblogger, slik som jeg fortaper meg i andre saker:O)

IMGP1998

Jeg startet jo bloggen som en håndarbeidsblogg, men skrivekløen er større enn hastigheten på pinnene, så da ramler det inn andre innlegg også, er jeg redd….og som det står i headingen, jeg er åpen for det meste:)

IMGP2003

Har jo en plan om å minske garnlageret, og disse vintrekkene er kun heklet fra lager. Vet ikke om det er vårens farger, men festlig er de på det rette bordet.

IMGP2004

Varmegrader ute, og maling av skap er bortimot ferdig, kan det bli bedre? Nå skal jeg nyte helga uten de store prosjektene, bortsett fra de som ligger på pinnene;)

Ha ei god VM-helg, måtte den beste vinne!!!

Klem fra tovepia……………………som skal få ting og tang på plass;)

 

onsdag 23. februar 2011

På fotosafari langs veien

Jeg har ikke bare malt skap disse dagene, jeg har faktisk også vært på fot(o)tur. Det kryr av herlige motiv rundt meg, og værgudene har vært i påskestemning;)

IMGP1950

Jeg kan gå innover, eller jeg kan gå utover øya, det spiller egentlig ingen rolle, for jeg finner uansett herlige naust og bygninger som vitner om tidligere tider, men som “still are going strong”.

IMGP1987

Den gangen de ble bygd, fantes det ikke trykkimpregnert trevirke, men saltvannet har gjort at de står der ennå, og jeg elsker å ta bilde av slike gråsprengte naust. De er direkte vakre! I dag har vi beis til tre som har navn som drivved, svaberg o.l., men ingenting slår det ekte grå som naturen har skapt.

IMGP1991

Da er min gressenkeperiode over, handyman er på vei over Kjølen, så jeg må kanskje servere noe mat?? Det har gått i lettvintmat disse dagene mens han har vært borte:)…. men nå kommer kokken, så da blir det vel ordnings på kostholdet igjen:O)

IMGP1988

Jeg skal slå på stortromma å lage pizza!  Jeg har en ferdig bunn med fullkorn og spelt:)….nei, dette kan jeg!!

Ha en god ferd mot helg!!

Klem fra tovepia……………….som skal kokkelere etter beste evne:)

tirsdag 22. februar 2011

Ikke rart rumpa er stor….

…….den er jo full av muskler!!

IMGP1980

Jeg kjenner på hver og en av dem for øyeblikket, så dette er sannelig ikke noen spøk!! Jeg har jo muskler i beina også, og litt i armene da, men sannelig har jeg fått et kraftsenter der bak:O)

IMGP1976

Prøv selv; ligg på alle fire, ta en pensel i hånden, strekk deg opp og vri til siden, skift penselen mellom høyre og venstre hånd, samtidig som du beveger den nedover og bortover og oppover og bakover og på tvers, og legg samtidig litt kraft på penselen…..

IMGP1979

……..da kjenner du hvor musklene sitter dagen derpå:O)

Klem fra tovepia…………………….som kjenner at rumpa er på plass;)

mandag 21. februar 2011

Et liv i kaos

Jeg lever i rot og kaos for øyeblikket med maling og inventar her og der, og med alderen har man lett for å mimre:O)

IMGP1970

Jeg ble satt tilbake til fortiden og en gang Havfruen kom på besøk med sine små.

IMGP1975

Alle har vel forstått at jeg er litt uryddig av meg generelt, men samtidig veldig strukturert på mange områder, det skal jeg ha! Husarbeid, derimot, har aldri vært min sterkeste side;)

IMGP1957

Tilbake til historien; min niese, som den gang var ca 2 år, var tidlig ute med språket, og da hun kom inn, så hun seg rundt, hentet kost og støvbrett og sa: “Tove, æ rydde litt te dæ, æ”. Kjære Trine, du skulle vært her nå:O)

Klem fra tovepia……………………………som er  nesten ferdig med grunninga;)

søndag 20. februar 2011

Hvitmaling er bedre enn “svartmaling”

Da har handyman forlatt redet (ikke alle har vinterferie), og jeg skal kose meg med malepensler og kreativt kaos denne uka. Godt å ha ei uke til større malingsprosjekt, for det blir utrolig rotete mens det pågår, og det er slitsomt med flere helger på rad med dette kaoset:)

IMGP1920

Utenfor hytta råder vinteren, men jeg har vann og strøm, mat og drikke, garn og pinner, pc og kamera, så jeg skal virkelig “moillkos mæ” med eget selskap….utrolig hvor godt det er innimellom;)

IMGP1919

Det er dette skapet som skal gå fra furu til hvitt (krem/bomull), samme farge som veggene i hytta, og det tror jeg blir knallbra! Dette er det siste møbelet som skal males på en stund, da sier jeg meg ferdig med hoved-delen av gammelhytta, men soverom gjenstår..

IMGP1933

Da ønsker jeg alle en god start på siste uke av februar!!!

Klem fra tovepia………………………….i malehabitten;)

fredag 18. februar 2011

Blant de ti mest populære strikkeblogger..

…der står tovepia, tenk det! Jeg så det ikke selv, men min datter fortalte meg at i Hjembilaget til Adresseavisa forrige fredag sto min blogg i celebert selskap:O)

IMGP1881

Det var en flersidig artikkel om strikking og toving, så jeg leste den, men fikk altså ikke med meg mitt eget navn:)…men det var koselig! Tenker det er flere som kjenner igjen seg selv her også:O)

IMGP1922

Da har jeg vinterferie, og har havnet i hyttelandet med store planer for uka; det får jeg komme tilbake til……..ikke bare strikking her inne, er jeg redd:O)

Ha ei forrykende god helg!!!

Klem fra tovepia……………………som gleder seg til ei uke med sol… ;)

torsdag 17. februar 2011

Teppe av restegarn

Det var ihvertfall planen;) Så er det ofte slik at man blir litt kresen på valg av garn, da…

IMGP1905

Jeg bestemte meg for å bruke rent ullgarn, ikke superwash, og dermed var fargeutvalget blant mitt restegarn heller kjedelig…

IMGP1910

……det har resultert i at det som skulle bli et utgiftsfritt teppe, allerede har kostet noen kroner:O) Men jeg er fornøyd med alle fargene, og jeg liker det enkle teppet allerede.

IMGP1906

Hvis det finnes noen der ute som har lyst til å prøve seg på strikking, som er litt på begynnerstadiet, så er dette virkelig et overkommelig arbeid. Du bestemmer jo selv hvor mange farger og hvilke farger du vil ha. Jeg har lagt opp 280 masker (litt vel mange) på p 4 og strikker 6 omg rettstrikk (3 riller) med hver farge.

IMGP1902

Faktisk ikke kjedelig arbeid, tro det eller ei;) Dette ser ut til å bli 2 meter bredt!!…det vil si at bredden mest sannsynligvis blir høyden:) Herlig TV-arbeid, og snart er det VM!

Ha en god ferd mot helg!!!

Klem fra tovepia……………………..som holder seg varm mens hun strikker;)

tirsdag 15. februar 2011

Prinsebursdag…..og litt reklame

I dag er prinsen 2 år; igjen en påminnelse om at tida går fort;)

Han er jo en skikkelig go’ing, glad og blid ….til tross for at det er slitsomt å bli 2 år når man har vært på barnehagen tidligere på dagen:) ……
IMGP1896
…..men kake hører med på en sådan dag;) Gratulerer med dagen, lille venn!!
Reklamerer for nok en giveaway, men det skyldes denne gang at det er min søster som har en på gang;)
image
Besøk Havfruen og meld deg på, herlige premier fra Perfect Home! Nyt samtidig flotte bilder og en herlig Major:)
Klem fra tovepia…………………….som ønsker alle ei fortsatt god uke;)

mandag 14. februar 2011

Alle hjerters dag

Jeg må bare innrømme at denne dagen har jeg ikke noe forhold til. Den har aldri tilhørt min oppvekst, og jeg har ikke klart å ta den til meg nå i voksen alder;)

IMGP1864

Det er sikkert en hjertelig dag for mange, og det er jo koselig å få brev og gaver i romantikkens tegn;)

IMGP1841

Når sant skal sies, så har jeg heller ikke noe forhold til morsdagen, til tross for gårsdagens innlegg;)…men noen hjerter kan jeg vise i anledning dagen i dag;)

IMGP1830

Det er første gang jeg har prøvd filting, noe jeg trodde var veeeldig vanskelig, men som viste seg å være enkelt og trivelig arbeid:) Jeg har riktignok bare filtet med en vanlig tråd, så jeg vet at her finnes det uante muligheter og større utfordringer enn dette. Takk til Jannicke som sendte meg filtenåla og som satte meg igang!

IMGP1844

Husker dere kjolen min?…Jeg har jo bare sydd en så langt:O).. den har fått to hjerter, og jeg har klippet av den noen centimeter på lengden, så nå er jeg klar til å sy kjole nr 2:)

 

Klem fra tovepia………………..som ønsker alle en hjertens god dag!

søndag 13. februar 2011

Jeg har fått roser……

………fra min mann!!….tenk det…..utrolig:O)

IMGP1846

Handyman er ikke den som vanligvis sier det med blomster, det skal han ha! Så denne buketten fortjener virkelig et innlegg! Jeg tror det kan telles på en hånd de gangene gubben har kommet hjem med blomster i de 40 årene jeg har kjent han:)

IMGP1850

Da jeg fikk datter nr 1, fikk jeg en nydelig rosebukett fra min mor. Da barnets far så den, tenkte han vel at det holder med en bukett….

IMGP1868

…da jeg fikk datter nr 2, fikk jeg ikke en eneste bukett!! Slå den, den som kan!! Skal innrømme at jenta ble født rett før jul, og han hadde ei lita tulle på 2 1/2 år hjemme……men jeg tror jeg var den eneste på E.C. Dahls stiftelse som ikke hadde en blomst ved senga….og den gangen lå vi der ei uke!!

IMGP1864

Prinsen kom innom i går med en rose, så det er håp for kommende generasjoner..…selv om han faktisk var litt uvillig til å gi fra seg den flotte rosen:O)

IMGP1858

Takk handyman for en nydelig bukett roser!…du overrasker stadig:O)……..og jeg vet du kommer til å lage det nydeligste måltid senere idag!! Snakk om ha to herlige blomstergutter;-)

Klem fra tovepia…………som ønsker alle mødre en velfortjent god dag!!

fredag 11. februar 2011

Knapper og knapphull

Her om dagen var jeg på Stoff og Stil, og det fikk meg til å tenke på en historie fra fortiden;) For mange år siden, dro jeg og handyman til byen…….der er vi så sjelden sammen, så jeg husker hver tur:O)

IMGP1825

Jeg skulle kjøpe knapper blant annet, og gikk til Pfaff som hadde et utsalg i Nordre gate. Vi gikk inn i butikken, og damen kom og spurte om jeg trengte hjelp. “Ja takk”, sa jeg, “jeg er på leting etter 8 knapphull til en jakke jeg har strikket”.

IMGP1824

Damen så på meg, og handyman gjorde det samme, så jeg tenkte at jeg må ha uttalt meg litt vagt, så jeg gjentok ærendet “…8 knapphull til ei jakka”.

IMGP1829

Da klarte ikke handyman å tie stille lenger, så han lurte på om alt var i orden med meg:O)

Jeg fikk mine 8 knapper, og jeg forlot butikken ganske lattermild:O)

Klem fra tovepia…………………som ønsker alle ei riktig god helg med tunga rett i munnen;)

onsdag 9. februar 2011

Latex til tøffelunderlag…og proffer

Da har jeg fått latex i posten, så alle mine tøfler vil få et underlag med dette; jeg vil jo ikke ha på meg lårbeinsbrudd og diverse andre ulykker i heimen;)

IMGP1833

Det var Synnøve med bloggen rett og vrang som tipset meg om hvor jeg får kjøpt dette, takk til deg Synnøve!! Har nevnt hennes produkter før, men stikk innom henne og se en proff i arbeid; nydelige produkter hun lager!

Jeg har lenge vært på leting etter flytende latex, og som dere ser, fikk jeg nå kjøpt det hos Ullform. Nå ser jeg at Ingrid, med bloggen IHKdesign, i dagens innlegg forteller at hun kjøper latex hos Panduro. Hvis dere ikke allerede har vært på besøk hos Ingrid, så må dere ta en tur innom og se hennes kreativitet på strikke-og heklefronten, hun er proff!

IMGP1812

Mens jeg snakker om proffer, så må jeg også nevne at Bitta, med bloggen Meisebo, har jubileum og konkurranse med frist 20. februar. Jeg reklamerer normalt ikke for giveaways, men Bitta er vel den første jeg ble kjent med her inne, og nesten alle regler har sitt unntak:)

image

Hun er en proff på sokker, designer egne sokkemønstre og lager de flotteste sokker…og selvfølgelig alt annet innen strikking. Besøk henne og meld deg på hennes gibort….og glem ikke å se deg rundt i bloggen hennes og se det flotte hun strikker !

Da er det onsdag allerede, nyt timene mot helg!

Klem fra tovepia……………………som inspireres av alle de proffe her inne;)

tirsdag 8. februar 2011

Vær og blomster….

…..er gode tema når vi egentlig ikke har annet å meddele:)

IMGP1814

Slik er det med meg for tida, lite som skjer som er verdt et innlegg, og fantasien ligger brakk:) I Trondheim  er det regn og snø om hverandre, men lyset varsler at våren er like rundt hjørnet….tror jeg:)

IMGP1806

Bildet over ble tatt på hytta i helga, for da hadde vi flere årstider på en gang ispedd lyn og torden;)

IMGP1813

I forrige uke kjøpte jeg en Hortensia, og den lever ennu…..men det gjør faktisk også julestjerna:O)

IMGP1816

Dette innlegget bunner vel egentlig bare i at jeg ønsker dere alle ei fortsatt trivelig uke:)

Klem fra tovepia………………………….som tror på vår igjen;)

lørdag 5. februar 2011

Oh, happy days….

…are here again:O)

IMGP1779

Vi er i hyttelandet, årets første hyttetur;) Vi  kom igår og regnet med å være uten vann. Da vi var her siste gang i november, var vannet frosset….men hell og lykke, vannet var kommet tilbake!!

IMGP1781

Må bare innrømme at det gjør helga mye triveligere. Når hytta er lagt til rette for vann, er det ikke like moro uten...…

IMGP1793

Da vi kom utover, var det vårstemning her, og et nydelig lys på ettermiddagen. I dag våknet vi til store, fallende snøfiller, så vinteren klamrer seg fast;)…

IMGP1795

……men under snøen er spiren alltid ung….eller noe lignende:O)

Kos dokker!!

Klem fra tovepia………………som får vaska seg;)