onsdag 2. mai 2012

Verdens beste brød

Jeg tipset Handy her forleden om dette brødet, for det ligger oppskrifter flere steder på nettet, og dermed satte han igang;) Brødet ble nydelig på smak. Gryta ble ikke like vakker etterpå..

IMGP5625

Utrolig sprø skorpe. Kan tenke meg og prøve det med solsikkefrø og øke mengden grovt mel, men denne gangen ble det 1 l med diverse mel: 2 dl grov rug + 2 dl grov hvete + 6 dl vanlig hvetemel, 1/2 l vann og en “ert” med gjær og 2 ts salt. Det skal ikke eltes, bare rør sammen det tørre, og bland i væsken (i en bolle).

IMGP5626

Deigen skal heves i 12 – 24 t under et klede; deretter legges deigen på benken og foldes, så tilbake i bollen til etterheving i 2 t. Gryta ble forvarmet i ovnen, deretter deigen i gryte med lokk ( 250 gr i 30 min). Lokket av, videre steking i 15 min.

IMGP5628

Regner med Handy tar en bakst til, jegSmilefjes som blunker
Klem fra tovepia……………….som liker folk som lar seg inspirere:)

29 kommentarer:

  1. Mmm,det er nok kjempegodt!Heldig du som har en "baker" i huset!Ha en fin kveld!
    Ps:Nydelig mai-dikt!

    SvarSlett
  2. Jammis det brødet så herlig godt ut. Kanskje det går å bake det i jerngryte?
    Ønsker deg en flott onsdag.
    Klæm fra AnKa

    SvarSlett
  3. Det ser riktig så fristende ut! (Morsomt; har akkurat en brøddeig "gående" på kjøkkenet...må prøve din variant neste gang! ;-)

    SvarSlett
  4. Handy imponerer meg !!!
    Og brødet ser supergodt ut :)

    Klæmma fra Janne

    SvarSlett
  5. Det brødet så bare helt nydelig ut, og tenker jeg må prøve det en gang. Men da må jeg i alle fall først kjøpe inn en kasserolle som tåler å stå i stekeovn. Flink handy du har :)
    Nå er det sikkert stiv kuling utafor døra - ja det er virkelig helt for jæv.... :( Måtte bare få det ut!!!

    Ønsker deg fine maidager! :)
    Klemmer:)

    Ps..ja, kanten nede ble for tung, men det skulle være dobbel kant... Skal uansett ordne det, for slik vil jeg ikke ha den:)

    SvarSlett
  6. Helt enig med deg: Denne måten å lage brød på resulterer i nyyyydelige brød :-) Jeg varierer mine etter tilgang på ingredienser og innfall, og det har ennå ikke blitt mislykket; deilige og saftige brød hver gang. Med fantastisk sprø og god skorpt :-)

    Ha ei fin uke videre.
    Klem

    SvarSlett
  7. mmmm hørtes og så godt ut.
    Klem Tone

    SvarSlett
  8. mmmm... det så knakande godt ut!
    Har en Handyman jeg også, men tror (les vet) ikke hans repertoar inkluderer brødbaking... så jeg får nok prøve sjøl en gang :)

    Ha en nydelig onsdagskveld! Her har det vært 21 varme i dag. Helt utrolig...

    SvarSlett
  9. Mmm det hørest deilig ut, flink handy du har:))

    SvarSlett
  10. Det så kjempegodt ut, litt sånn steinovnsbakt :)
    Maiklem.

    SvarSlett
  11. Ser knallgodt ut! Ingen ting er som nystekt brød :)

    SvarSlett
  12. Så deileg, trur eg kjem på kvelds eg ;-)

    klem

    SvarSlett
  13. Må innrømme att det brødet såg veldig godt ut. Men sånt spiser no ikkje eg da . Kanskje eg kan skeie ut ein gong med litt godt brød. Får sjå. Du er heldig som har Handy som lager sånt til deg. Nyt brødet og Handy

    SvarSlett
  14. Takk for brød- tips! Det så deilig ut. Brød i gryte- en artig vri ; )) Klem Hilde

    SvarSlett
  15. Det brødet så jo veldig godt ut og hadde nok vært noe for Mannen......men, det hørtes veldig tidkrevende ut. Jeg liker ting som er ferdige nesten før jeg har begynt....

    SvarSlett
  16. Mmmm... det så veldig godt ut. Jeg har bare sett oppskriftene på disse elte frie brødene, men aldri prøvd meg på de selv. Det tror jeg at jeg må gjøre noe med. Dessverre er ikke min Handy like flink med bakingen som din, så jeg må nok bake selv. :0)

    Håper regnet gir seg og at det blir fint solskinn og varmere hos dere igjen. Klem :0)

    SvarSlett
  17. Brödet ser så gott ut. Tack för att du delar med dig :)
    Kram Annika

    SvarSlett
  18. Kan nesten kjenne lukten av nybakt brød her nå :)
    Ha en fin morgendag,klem.

    SvarSlett
  19. mmmm...nybakt brød, det beste som finnes!!

    SvarSlett
  20. Mmm...ja, det så nydelig ut!! Det vil jeg jammen prøve en dag jeg har hodet litt over vann her... ;-)
    Ha en flott dag, Tovepia! :-)

    SvarSlett
  21. Ai!!!! Det ser kjempelekkert ut. Her bakes det i bakemaskin. Enkelt, men likevel hjemmebakt.
    Ha en god dag!

    KariLklem:)

    SvarSlett
  22. En litt artig måte å bake brød på. Selv foretrekker jeg den vanlige måten, ha ha
    Ang det du skrev om hos meg, så ville jeg strikket i strs S/M.
    Sjekk strikkefastheten din, ta mål, og evnt "ordne litt" med oppskriften underveis, så vil den bli helt perfekt til deg. Ellers får du begynne på den samme kjolen som min, bare din blir vel i BLÅTT, kan jeg tenke meg.
    Her er det SOL, men jeg skal på jobb resten av dagen, sukk!!!
    Lykke til!

    SvarSlett
  23. Det så lekkert ut.
    Jeg baka faktisk brød her forleden dag. De ble kjempegode, så jeg skal skjerpe meg å bake litt oftere.
    Ellen :)

    SvarSlett
  24. Det så jammen både godt og spennende ut, tror jammen jeg må prøve det ut. Fint å lage på hytta kanskje??? Ønsker deg en flott torsdag:-)

    SvarSlett
  25. Brødene så kjempegode ut, selv om gryta ikke så like "god" ut etter "stunden" i ovnen! Du får la gryta være til Handy`s videre bakst da!
    Ha en fortsatt fin kveld...og god helg!
    Klem fra Kristin

    SvarSlett
  26. Åååå, deilg brød, bilder av stemor og HERLIG mai dikt!
    Den brødoppskriften har jeg lyst å prøve. Så sjarmerende oppi en panne :o)

    TAKK for det du deler søte Tovepia.

    Klem fra Anne på landet.

    SvarSlett
  27. Mmm..dette ser veldig godt ut! Men det er nok litt for tidkrevende for min tålmdighet :).

    Klem Einy

    SvarSlett
  28. Det brødet så virkelig godt ut. Har laget noen ganger på setera. Favoritt!
    Ha ei fin helg med el uten snø;-)) Kom mai du skjønne milde;-))....

    SvarSlett

Blir veldig glad hvis du legger igjen en kommentar;) Hvis du ikke har egen blogg, legg inn kommentar under navn/nettadresse;)