torsdag 19. mai 2016

Gjenbruk kofte

Denne kofta ble strikket for så mange år siden at jeg ikke lenger husker når det var. Den er vel blant de første koftene jeg strikket. Den har vært jevnt i bruk, og begynte nå å bære preg av det.




Fikk et godt tips om å tøve den til sitteunderlag, men jeg ante jo ikke om den var strikket av ren ull, så det var spennende å se hva som kom ut av maskina.




Men ull var det, og etter to runder på 60 gr, fikk jeg sannelig et nytt sitteunderlag;) Hadde fargene vært "mine", kunne den like gjerne blitt en tova pute, men det var de ikke:) Knappene tok jeg selvsagt ut før vask, de skal få pryde en senere kofte.





Klem fra tovepia……………..som tøver ennu;)

mandag 16. mai 2016

Mariusvester

Den siste uka har virkelig vært Marius-strikk. Jeg skulle bare strikke en vest til Prins I til 17.mai, men i og med at den første strikkefasen foregikk i bil, kom jeg til et punkt hvor det ble vanskelig å strikke. Jeg hadde jo garn, så plutselig var jeg i gang med bole nr 2...til Prins III:)



Det har direkte vært maratonstrikking, og jeg håper jeg ikke setter i gang et slikt kjør igjen. Det som var verst, var at det strikkes frem og tilbake med mønster..ikke artig i det hele tatt!




Men på 9 dager ble 2 vester ferdige, og jeg er godt fornøyd:)
Vestene ble overlevert i dag, og de passet perfekt, så får vi se om det i morgen blir vær for disse eller andre plagg..uansett, gjort er gjort:)

Ønsker alle som er innom en festlig 17.mai uansett vær og føreforhold!




Klem fra tovepia……………..som sier Hurra, Hurra, Hurra;)

tirsdag 10. mai 2016

Sommerjumper

Et nytt prosjekt har forlatt pinnene, og denne gangen bestilte jeg også både garn og mønster hos Mindesignstrikk.




Godt garn, Isager Merilin, men det er kanskje litt lite elastisk..sikkert fordi det består av lin..og ull.
Veldig fornøyd med genseren, forlenget ermene noe;)




Jeg likte veldig godt de smale stripene, og så er den blå da, vettu:) Genseren ble strikket top-down...ikke sikker på at det er min favorittmåte å strikke gensere på, fordi det er vanskelig å se størrelsen på plagget før det er "for sent"...




Nye strikkeprosjekter står i kø, og godt er det:)


Klem fra tovepia……………..som ønsker alle gode maidager;)