mandag 29. februar 2016

Mariuskofte

Da Prins I ønsket seg Mariuskofte til sin 7-årsdag, ble jeg glad. Jeg har lenge hatt lyst til å strikke en kofte eller genser i det mønsteret, så da var det bare å sette i gang.




Må innrømme jeg synes det er mye arbeid med ei kofte, men resultatet ble bra. Det ble noe garn til overs, så da ble det en lue også:)



Mariusmønsteret er vel et av de fineste mønstre jeg vet, og det er flottest i de tradisjonelle fargene...spør du mæ:) Jeg strikket i garnet Falk. Kofte og lue er forlengst overlevert, og det har vært jevnt i bruk:)


Klem fra tovepia……………..som ønsker mars måned velkommen:)

onsdag 24. februar 2016

Dahlslua

Da har jeg hatt en periode med strikking av slike luer..til spesielt interesserte.. Dahls pils er jo for enkelte det beste ølet..og kanskje særlig for oss trøndere:) Mønsteret selges på Jens Hoff garnforretning i Trondheim. Også denne gangen måtte jeg redigere mønsteret, for lua var etter min mening for stor. Den er strikket av Falk med mønster både foran og bak.


Det var en "tung" lue å strikke for slitne strikkeledd pga alle kastene med garn. Jeg kunne selvfølgelig brukt maskesting på ordet Pils, noe flere gjør, men valgte å strikke rundt, for da blir lua stødigere…etter min mening.




Det har lavet ned med snø noen dager her på midten, men vår i sikte!


Klem fra tovepia………………som ønsker alle en god februarslutt:)