onsdag 28. oktober 2015

Min nancykofte

Klart jeg måtte strikke en slik jeg også..men sannelig ble det en tøff start. Begynte først med mønster på Mini Alpakka fra Sandnes, men fant ut at det ikke var noe for en gammel "tover"..så etter en halv boling gikk jeg over til neste mønster…måtte da kjøpe bok nr 2:)….men valgte til slutt å strikke med Dale Falk pga fargene…for Peer Gynt hadde ikke farger jeg likte.

IMG_6386

Hadde håpet å finne plastikk-knapper, men det viste seg umulig mht fargene..men tror disse gjør jobben godt;)

IMG_6385

Jeg ble godt fornøyd med både størrelse og fargevalg, men må si jeg skulle ønske alle koftemønster hadde vært slik at man la opp til stolpe på vrangborden…og at stolpe og belegg ble strikket i ett til slutt…hjertesukk..men det får jeg huske selv neste gang..

IMG_6377

Vet ikke om kofter er min "greie"..nettopp pga montering med stolper og det hele, for jeg er ikke den tålmodigste strikker, er jeg redd.

Klem fra tovepia…………………….som ønsker alle gode koftedager;)

onsdag 21. oktober 2015

Det er tovetid igjen:)

Det merkes godt at vinteren er nær; gradestokken har krøpet nærmere nullpunktet i det siste. Det resulterer jo i at strikketøyet innimellom også blir varmere.

IMG_6354

Disse caps'ene er blant mine favoritter for tiden, de dekker ørene og holder snø/regn unna øynene..så fremt det ikke blåser nordavind fra alle kanter:)

IMG_2690.JPG (2)

De passer begge kjønn, jeg har strikket flere til menn;)  Toving er og blir en favoritt, like spennende hver gang:) Det som er greit med tovede plagg, de klør ikke…samt at i våt tilstand kan de tilpasses eier:)

IMG_2691.JPG (2)

De er ikke min ide/mitt design, men jeg har redigert og skrevet oppskriften tilpasset Fritidsgarn..det kan godt hende jeg legger den ut her, inntil videre er noen til slags i Tovebua.

Klem fra tovepia……som håper alle er forberedt på kaldere tider:)