søndag 31. mai 2015

Solfylt helg

Da prøver jeg...igjen..å lage et blogginnlegg fra IPad med Blogsy...kjenner det er noe å sette seg inn i, men slike utfordringer liker jeg:-)



Denne helga har vi kost oss på hytta med to barnebarn, og sannelig hadde vi været med oss. Vi var ute hele gårsdagen, og det gjorde godt både for ung og gammel.


Vi var på årets første båttur, og før leggetid i går, var hele landskapet rosa. Slike dager lever en lenge på:)


Da er det bare å håpe på at juni vil gi flere dager med sol, for sannelig er vi ikke bortskjemte denne våren.
Ønsker dere alle en god overgang til juni!

Klem fra tovepia...........som prøver en ny app;)

torsdag 28. mai 2015

Mikkelue....nok en gang

Hvis jeg skal gi en lue til en mann, da må det bare bli Mikkelua! Den passer begge kjønn, men er ekstra tøffe på menn. Disse to luene er gaver til to staute mannfolk, den røde til en 70-åring…viktig å vises på sjøen eller i fjellet;) …og den blå til en 60-åring..



 Alle luene her er strikket i Drops Lima, mitt favorittgarn til luer for øyeblikket. Luene blir passe tykke, og Lima er ikke så kløende som for eksempel Nepal..




Da ble det en hue med vri på slutten også;) nydelige luemønster 
som du finner HER




Hele pinsehelga var luevær;….. regn, vind og få varmegrader, så nå satser jeg på juni;)  Nyt siste dager av mai!

Da har Windows Live Writer sagt takk for seg..får bare "not found"...flere som erfarer det?

Klem fra tovepia………....den evige væroptimist:)


torsdag 21. mai 2015

Mikagenser

Denne genseren har jeg teststrikket for Knitting Inna, og i og med at jeg liker det enkle, så blir også denne en favoritt framover. Den er strikket fra halsen og ned, og det er første gang jeg prøver det, men definitivt ikke siste. Alltid herlig med raglanfelling;)

IMG_1267.JPG (2)

Jeg strikket den i en tråd Faerytale og en tråd Drops alpakka, og jeg må si jeg er blitt utrolig glad i garnet Faerytale. Mønsteret foreslår to andre garntyper som sikkert er like fine, men som jeg ikke har erfaring med. Mønsteret fås nå kjøpt hos Knitting-Inna :)

IMG_5841

Like "moro" hver gang jeg skal være modell, men plaggene vises jo best på noen enn bare flatt på en henger, så jeg lar det stå til:)

IMG_1279.JPG (2)

Av garnet som ble til overs, ble det et pannebånd også denne gangen…i dobbel perlestrikk…pannebånd får man aldri nok av:)

Ønsker dere alle ei riktig god pinsehelg!!

Klem fra tovepia…..som sier phuu!!…midt i hagearbeidet..

onsdag 20. mai 2015

Veskepung

Disse veskepungene bruker jeg hver dag, og jeg har dem i mange forskjellige farger. Jeg legger alt småtteri som jeg gjerne vil finne  i en fart opp i dem; da slipper jeg å lete etter små løse ting som havner på bunnen av veska.

IMG_1277.JPG (2)

På bilturer fungerer de også som oppbevaring av saks og målebånd..og som nålepute:)  Måtte jo ha to, det er ikke så rent lite som havner på bunnen av min veske:D

IMG_1282.JPG (2)

Ekstra artig når pungen matcher veska;)

IMG_5845

Klem fra tovepia……………….på en regnfull og kald maidag:)

mandag 18. mai 2015

På luekjøret…med pannebånd

Vel overstått 17.maifeiring til dere alle! Det ble en rolig feiring her i år, og ettersom bunaden har skapkrympet, var det ikke store pynten heller..

IMG_1247.JPG (2)

Har forelsket meg helt i luemønsteret Hue med Vri som Litlo & Kalen har laget, så det produseres flere luer enn jeg strengt tatt har bruk for :D …men luestrikking er godt arbeid på bilturer..

IMG_1242.JPG (2)

Det blir alltid litt garn til overs, så da ble det et pannebånd også;) Håper imidlertid sesongen for slike strikkeprodukt snart er over..

IMG_5838

Mai måned har vært luekald så langt, men kanskje stiger tempen nå mot slutten??

Klem fra tovepia………………som ønsker alle ei god maiuke!

 

fredag 1. mai 2015

Trefelling og toving

Denne våren har stått i trefellingens tegn, 3 store trær er felt, 1 gjenstår, og for å si det mildt, det ble lyst, men sannelig er det mye arbeid etterpå. Lassevis med greiner skal i container, og ved skal klyves..min jobb:)

IMG_5795

Kjedelig og langtekkelig arbeid, men til gjengjeld har vi ved til vinteren.

IMG_1090

Jattajatta, da ble det en til..veldig enkel strikk, men mye strikk. Denne er også strikket av Fritidsgarn, men fra nå av tror jeg det blir Cortina, men jeg har virkelig brukt den blå mye. Sliter med å finne en sterk nok magnetlås…så der får jeg lete videre…kanskje noen har tips? De har ikke sterke nok på Stoff og Stil ihvertfall…

IMG_1083

Da er det langhelg, og det ser ut som om våren skal komme til trøndelag…i neste uke, herrrlig!

HER er mitt mai-dikt;)

Klem fra tovepia…………som ønsker alle en god mai-start;)