fredag 24. april 2015

Tova veske i Fritidsgarn

Ble så inspirert av Stubbetufsa sine vesker, at jeg måtte strikke en selv også;)Jeg strikket med Fritidsgarn som gir et glattere tovet utseende, men den hadde nok blitt enda stødigere i Cortina Soft.

IMG_1047.JPG (2)

Uansett, jeg ble veldig fornøyd selv, så nå strikkes det på en veskepung som skal matche denne:)..og du skal ikke se bort fra at jeg strikker flere vesker…slik er det bare med meg når jeg finner et prosjekt jeg liker..oppskrift er min egen, jeg tok utgangspunkt i mine veskepunger og kurver;)

IMG_1045.JPG (2)

Da ønsker jeg alle ei riktig god helg med et kunstverk av de sjeldne…

IMG_5782

Klem fra tovepia…………………………..som syns blått er flott!

onsdag 15. april 2015

Tova tøfler i Cortina Soft

Flere er sikkert lei av mine tøfler, men skitt…nå sier jeg meg fornøyd med masketall og lengde. Har nå strikket og tovet flere par i det siste, men ikke blitt helt fornøyd..og toving er jo risikosport,  for både garn... og også farger tover svært forskjellig, og jo tykkere pinner, jo mer toving..

IMG_5738

Cortina Soft har alltid vært mitt favorittgarn når det gjelder tøfler, Fritidsgarn blir for mykt til dette formålet, og andre garntyper jeg har prøvd, tover så altfor mye. Til størrelse 39/40 brukte jeg vel 4-5 nøster. Så dette er hva jeg havnet på:

IMG_5688

Legg opp 44 m på p 6. Strikk 35 omg glattstrikk (frem og tilbake). Deretter settes maskene sammen på rundpinnen, og det strikkes 35 omg. Fell på følgende måte: Strikk 2m og 2 m sammen ut omgangen, deretter 2 omganger uten felling. Strikk 1 m og 2 m sammen ut neste omgang, deretter 1 omgang uten felling. Strikk 2 m sammen ut neste omgang, deretter 1 omg uten felling. Snurp sammen resterende masker og fest tråden. Sy sammen bak i hælen. Skulle tilsvare ca str 39/40..(Ønsker du en liten kant som står opp, legger du opp flere masker og feller på hver side ned til 44 m etter 35 omg..se de rosa)

IMG_5759

Jeg tover dette garnet på 40 gr med mye annet i maskina, og de siste gikk en egen runde til alene…Ønsker man en størrelse større, er det jo bare å legge på cm her og der, men bredden holder noen størrelser til..

Klem fra tovepia……….som tøfler videre mot en vår..

søndag 12. april 2015

Vest i Karisma

Denne vesten har jeg faktisk sett på i noen år..og kanskje kan det sees på modellen:) …men for et dongerimenneske som meg, så er den perfekt;)

IMG_0938.JPG (2)

Det skal innrømmes at hadde jeg lest og tenkt litt på forhånd, så hadde jeg vel ikke strikket den..her strikkes nemlig mønster fram og tilbake, så det var litt av et pes mot slutten.

IMG_0939

Karisma er et garn jeg liker, passe tykt ullgarn. Når en strikker til seg selv, så ligger jo allltid spenningen i om den passer eller ikke, men den ble perfekt i størrelsen. Jeg strikket den i L eller XL..kortidsminne..fordi jeg gikk ned i pinnenummer, og jeg ville i tillegg ha den litt romslig. Mønster fant jeg HER.

IMG_0936.JPG (2)

Da er det flere uferdige prosjekter på gang, men sannelig godt at noe blir ferdig:D

Klem fra tovepia…………….som synes våren er kald….så langt:)

onsdag 8. april 2015

Hverdagsliv

Jeg har faktisk ikke tenkt å fordype meg i begrepet, men før hjemreise fra hyttelandet, tok vi en stans her. En trivelig dame driver både butikk og nettbutikk www.hverdagsliv.no. Du finner henne også på Facebook, hvis du vil følge henne der.

IMG_0924.JPG (2)

Det er en koselig fjøsbutikk som ligger på Stemshaug i Møre og Romsdal. Der selges det meste fra gjenbruk til nye varer, men i og med at jeg har alt for mye av det meste, så havnet jeg ut med flere nøster Paris som hun solgte billig:)…som om jeg ikke har nok garn fra før :D Det er jo ypperlig klutegarn, så det har blitt noen kluter/kopptuer også;) Her la jeg opp 45 m og strikket til det var slutt på nøstet..

IMG_0941

…og så fant jeg knapper til vesten som snart er ferdig:)

IMG_0936.JPG (2)

Klem fra tovepia……………….som ønsker alle ei god uke videre:)

søndag 5. april 2015

Tove–og strikkepåske

Vi har hatt skikkelig strikkevær denne påska med regn og snø og få varmegrader. Da blir det produsert en del;) Måtte gå tilbake til Cortinagarnet til tøfler, her ble Fritidsgarn for mykt etter min mening. Tror endelig jeg har funnet rett masketall, men må strikke et par til før jeg skriver det ned.

IMG_5688

Jeg hadde litt garn til overs etter prinsegenserne, så de får også hvert sitt pannebånd..pannebånd med vri;) Her har jeg brukt Drops Merino Extra Fine.

IMG_0889

Det ble også flere luer og pannebånd av garnet Drops Lima, og som dere ser, jeg liker dette mønsteret:) …som dere finner HER.

IMG_5713IMG_5711

IMG_5710IMG_5709

Da er jeg, tross vinterstrikking, rimelig klar for vår og varmere grader!

Klem fra tovepia……………..som lengter etter VÅR….i år igjen:)