torsdag 26. mars 2015

På luekjøret..

Denne lua har lenge stått i prosjektkø, og nå har jeg endelig fått strikket to. Det er Litlo & Kalen som har skapt denne lua, og den er artig å strikke, og den blir fin på.

IMG_0841

Den blå er strikket i dobbel tråd Cotton Merino som består av 52 % ull og 48 % bomull.

IMG_5684

Den andre er strikket i garnet Drops Lima, som jeg aldri har prøvd før,men det var et hyggelig bekjentskap. Garnet består av 65 % ull og 35 % alpaca, så gjenstår det å se kløeffekten av ulla.. Synes det er vanskelig med luegarn når alle rundt meg klør, og Drops Merino Extra Fine har jo derfor vært en favoritt, men litt artig å prøve nytt garn.

IMG_0845

….og så ble det pannebånd med vri også;)

Klem fra tovepia……….som vrir/snor seg mot påskeferie:)

mandag 23. mars 2015

Tova kosetøfler

Da har jeg hatt en periode med prøving og feiling..både når det gjelder garn og maskeantall. Første bilde viser et par jeg ikke ble helt fornøyd med, da de ble for bred i lesten, og avfelling for tå ble litt for krapp.

IMG_0817.JPG (2)

Jeg har foreløpig havnet på følgende oppskrift i damestørrelse: Legg opp 44 m, strikk glattstrikk fram og tilbake til arbeidet måler ca 14 cm ( ca 27 omg). Ta sammen til rundpinne, og strikk glattstrikk til arbeidet måler ca 28/29 cm.

IMG_0837

Fell slik: 2 rett 2 rett sammen ut omgangen. To omganger uten felling. Neste omgang 1 rett, 2 rett sammen, og to omganger uten felling. Så 2 rett sammen ut omgangen, og to omganger uten felling. Klipp tråden og dra den gjennom maskene og fest den. Sy sammen tøflene i bak-kant.

IMG_0839

Har strikket med Fritidsgarn på p 6, og det gikk med to nøster til et par tøfler i str 37-39. De er myke og gode, litt trange i åpningen, så neste par blir sikkert 16 cm før rundstrikking, men da vil det også gå med mer garn;) Fritidsgarn tover pent, men blir også mye mykere etter toving enn med for eksempel Cortina…så jeg får bare prøve videre..

Klem fra tovepia…………..som er ønsker alle en god ferd mot påske;)

onsdag 18. mars 2015

Ferieopplevelser..

Da har jeg vært ei uke på Gran Canaria i sol og varme, og det er virkelig godt med ei slik uke på denne tida. Det er et godt klima der, og det er såå herlig å gå ut på tur i lette klær, da jeg ikke ligger pal i sola lenger..verken på stranda eller ved bassenget ;)

IMG_5651.JPG (2)

Denne gangen ble jeg faktisk matforgiftet for første gang..med feber og utrolige sterke brekninger..faktisk blodutredelser ennå i ansiktet etter disse..gulp… håper de forsvinner av seg selv…Dette ødela selvfølgelig noe av gleden ved uka, for kvalmen hang i til siste stund. Det positive; det ble en ferie uten ekstra kilo :D

IMG_5641

Vi prøvde et nytt hotell denne gangen, Altamadores. Helt greit hotell som mange kommer tilbake til, men jeg er ikke så sikker selv. Trivelig betjening, "god" mat og greie leiligheter…men det slår ikke min favoritt Gloria Palace Royal. Jeg betaler heller litt ekstra for å være der, men der var det ikke ledige plasser i forrige uke.

IMG_5644

Det er vel ikke uten grunn det heter "borte bra, men hjemme best":)

Klem fra tovepia………………..som skal nyte våren hjemme;)