fredag 27. februar 2015

Et snev av rosa..

Nok en caps har blitt ferdigstilt; må innrømme jeg liker å strikke disse, og de er råtøffe på. Denne skal søstersen ha, men noen ligger i tovebua. De dekker ørene, er varme og gode…og veldig praktisk med skjermen i snøvær. Følg gjerne tovebua på facebook også ;)

IMG_5600.JPG (2)

For flere år siden strikket jeg en tunika i Wollmeise, og et lite nøste har ligget på vent…en kaster jo ikke slikt garn. Det ble til et lite skjerf/sjal som går en gang rundt halsen;)

IMG_0706.JPG (2)

Ellers er det flere prosjekter på pinnene, men de er mer tidkrevende, så dett var dett i denne omgang:)

IMG_5610

Vinterblek hud..stygt pålagt neglelakk…men helg er helg :)

Klem fra tovepia……………………som ønsker alle ei riktig god helg!

onsdag 25. februar 2015

Basisgenser

Da ble genser nr 2 ferdig; samme farge som SIST, og det var fornuftig, for hadde bestilt for mye garn til den første. Utrolig kjedelig strikk, men også utrolig god modell.

IMG_5605

Denne skal Prins II ha, så nå gjenstår bare genseren til Prins III, men han har valgt blått;)

IMG_0695.JPG (2)

Oppskrifta fant jeg HER, men endret denne gang på raglanfellinga slik at det ble to masker mellom de felte…det ble adskillig penere.

IMG_0694

Garn til siste genser er bestilt, og jeg må innrømme jeg har falt for Myke Nøster; de sender fraktfritt, og jeg har undersøkt sluttsum både her og der, men dette faller billligst ut. Flere butikker rundt meg har valgt å slutte med Drops garn, men grunnet barn som klør, så er Drops Merino Extra Fine perfekt for meg.

Klem fra tovepia……………………….….in base camp;)

torsdag 19. februar 2015

Å tove..tover..tøvet..har tøvd

Jeg er virkelig god på å tøve meg bort, og jeg må innrømme at jeg stadig har et tøvete prosjekt på pinnene. Det har gått på hodeplagg i det siste..til tross for at vinteren har vært av det milde slaget så langt.

IMG_5578.JPG (2)IMG_5576

Nok en hjelm har vært en tur i vaskemaskina, og disse er utrolig varme og gode…men det er også caps'ene, for de dekker ørene. Det gode med tova produkter er at de klør ikke som ull ellers kan gjøre.

IMG_3284

Det er vinterferie, og jeg har hatt besøk av Prinsessa, og hun la sin elsk på tøflene jeg tovet for lang tid tilbake…og jeg regner med dere ser det er en prinsesse som har de på føttene:D

IMG_5586

Snøen var her for to dager siden, nå har vi flere varmegrader…god, men merkelig vinter…

Klem fra tovepia………som tover..…tøver..;)

torsdag 12. februar 2015

Tovepia bind VI

Sannnelig ble det en bok til…og jeg har jo ennå ikke gitt meg, så det blir vel flere bind. De begynner faktisk å ta litt plass i bokhylla…mellom kokebøker og Grete Rohde:D….men de har blitt tynnere med årene..bøkene altså :)

IMG_0603

Jeg skal innrømme at min tid i bloggeverdenen er ikke som før; jeg er ikke like flink til å besøke og kommentere. Jeg hadde som valg å avslutte bloggen eller å fortsette i redusert stil, for den tok for mye tid slik det en gang var. Jeg har jo sett bloggere komme og gå, og ofte er det nettopp besøkstiden som får folk til å slutte…mangel på innlegg er det jo ikke så lenge man driver med håndarbeid ihvertfall:)

IMG_5557

Bøkene fungerer som en minnebok for meg selv; artig å se hva en produserer i løpet av et år. Jeg bestiller alltid fra Blog2Print.

IMG_0604

I Stiftstaden er det vårlige tilstander for tiden, det veksler mellom lett snødrev og flere varme grader; jeg har tro på vår!

Klem fra tovepia…………….som utgir en bok i året..i ett eksemplar;)

mandag 9. februar 2015

Perfekte pulsvarmere

Ja, etter min mening er de det! Jeg synes pulsvantene til Anne er noe av de mest praktiske jeg har sett. Jeg bruker sjelden pulser "uten grunn", men disse har blitt en klar favoritt. Mønster finner du HER.

IMG_0545

De er strikket av to nøster med økologisk naturgarn fra Gjestal som jeg fant i garnlageret mitt, og de luktet sau før vask:) De ble utrolig gode og myke etter vask.

IMG_0544

Jeg har lenge hatt dem på strikkeplanen min, så nå er jeg glad de er strikket, og jeg kommer definitivt til å strikke flere. God oppskrift.

IMG_0539

Ny uke, nye muligheter…og snøen forsvant i dag…igjen:)

Klem fra tovepia……………..som syns varmegrader er ok også;)

 

torsdag 5. februar 2015

Toving…igjen og igjen..

Jeg går bare i slike tovetøfler innom hus, og de varer ikke evig er jeg redd, så nå hadde jeg behov for et nytt par. Jeg strikker alltid tøfler i Cortina Soft, men synes garnet har blitt mer udrøyt??

IMG_5543

Uansett, tøfler ble det i en cerise farge denne gang, og modellen enklere enn de jeg vanligvis har strikket, og det liker jeg. 

IMG_5550.JPG (2)

Disse vottene tovet jeg før jul, men nå har også de fått nålefiltede hjerter; vottene blir jo litt finere med litt pynt;)

IMG_5565

Så ble det enda en Olivia-caps da…denne ble en mellomting i størrelse…sannelig er toving i maskin noe uforutsigbart, da tøymengde i maskina avgjør en del..

Helg igjen snart, nyyyt!!

Klem fra tovepia…....….som tøver seg aldeles bort…

mandag 2. februar 2015

Toving…hodeplagg..

Som nevnt i forrige innlegg, så er jeg inn i en tove-stim. Ikke så ulikt meg å bli opphengt i samme mønster eller samme fremgamgsmåte:)..og nå er det altså toving som gjelder.

IMG_0496

Denne hjelmen ble faktisk perfekt om jeg skal si det selv, den sitter som et skudd! Det er jo alltid litt spenning forbundet med toving i maskin, men stort sett er Fritidsgarn litt forutsigbart etter hvert. Oppskrift på hjelmen er HER.

IMG_0507

Det ble også en Olivia-caps til, og denne ble større enn den første, den går over ørene, derfor også mer praktisk. Her må jeg nok endre enda litt mer på mønsteret før jeg blir fornøyd. Tovet også en pøs/hatt; dette er en modell jeg overhodet ikke kler selv, er jeg redd;)…men praktisk hodeplagg i slapsete vær.

IMG_0504

Om jeg er ferdig med toving nå?…neida, har flere produkter på pinnene:)

Klem fra tovepia……..som overhodet ikke kjeder seg:)