lørdag 29. november 2014

Calorimetry..

…long time no see..sannelig lenge siden sist jeg strikket en slik, men min eldste datter ønsket seg en, og takk for det:) Jeg satte avgårde først med et altfor tykt garn med dobbel tråd, så den ble "ikkebrukes" :( …for lang!

IMG_9991

Deretter gikk jeg for dobbel tråd med Drops Alpakka, og da ble det ok…synes jo tross alt den bør varme litt rundt ørene!

IMG_5362.JPG (2)

Oppskriften finner du HER, virkelig et dekorativt pannebånd..spesielt for de med litt lengde på håret;)

IMG_5314.JPG (2)

Da går vi faktisk inn i adventstida, og jeg håper den ikke blir for hektisk for noen av oss….i hvertfall ei god tid for lystenning;) Kos dokker!

Klem fra tovepia………………som fremdeles nyter en snøfri vinter;)

fredag 21. november 2014

Luedilla:)

Som sagt, garnlageret skal minskes, og første produkt ut er ei lue. Den er strikket med dobbel tråd Faerytale fra Du store Alpakka, og er varm og tett og god.

IMG_9971

Neste produkt ut er sannelig også ei lue..denne er strikket med dobbel tråd Sandnes Alpakka, og er også myk og god og varm. Begge luene legges i tovebua, for det fins grenser for hvor mye jeg kan ha på hodet :D

IMG_9980IMG_9981

Da skal jeg fortsette med garnslanking, godt med hvert garnnøste som forsvinner:)

IMG_9965

Ha ei riktig god helg!.. og en god overgang til desember, husk jula kommer uansett;)

Klem fra tovepia………………..som snart skal pynte tre;)

tirsdag 18. november 2014

Sorry..kjekkasgenser igjen..

Men det skal sies; dette er den sistelaang tid! Prins II ønsket seg en svart genser..nesten litt vittig tatt i betraktning hans 3 år:)…men den skulle vel være så Batman-aktig som mulig;) Som alltid, strikket av dobbel tråd Dale babyull, et garn jeg liker godt.

IMG_5340.JPG (2)

Da er all julegavestrikk i boks, og det er jeg kjempeglad for!! Å strikke under tidspress er stress, og stress ønsker jeg ikke skal være en del av strikkegleden.

IMG_9952

Sjalskragen på denne genseren er vel noe av det barnas mødre liker, og som før sagt, ungene ser godt att og fram på genseren. Dessuten er mønsteret fra Pickles enkelt og godt.

IMG_9953

November er godt i gang…og så langt snøfri, gleder meg!

Klem fra tovepia…………………som nyter den minste varmegrad;)

fredag 14. november 2014

Lue, skjerf og votter

Det begynte med et skjerf, så fikk skjerfet votter, og nå ble det sannelig ei lue også:)

IMG_9931

Lua er strikket med dobbel tråd Drops Alpakka, skjerfet med enkel tråd. La opp 88 m på lua og strikket ca 21 cm før felling.

IMG_9938

Da ble dette et helt sett som jeg håper mottager vil like:)

IMG_5322

Bildet over tatt en vinternatt i fjor..november er halvveis, og jeg har ikke sett snøen ennå her, juhuu!..men sannelig er det mørkt;)

Ha ei riktig god helg!

Klem fra tovepia……………som tenner lys i mørket;)

 

tirsdag 11. november 2014

Småstrikk

Jeg har bestemt meg for å strikke av lager resten av året…stort sett.. så første produkt ut er en oransje klut/tue:) Her holder jeg meg til den tradisjonelle kluten, og har denne gang strikket av garnet Paris.

IMG_5295

Hadde noen nøster Nepal (65%ull 35% alpakka) liggende, så det ble ei lue også, greit å ha når kulda nå setter inn…men i følge gubben klør den, så det blir ikke strikket flere luer i det garnet.

IMG_2247

Har også strikket en ny utgave av Mikkelua..kan vel ikke kalle den det lenger, for her ble det falske fletter og ny felling på slutten…men garnet er Drops Merino Extra Fine.

IMG_9928

Jeg har egentlig nok å strikke på, men jeg har meldt meg på Bittamis strikkemysterium på fb..og ikke nok med det, jeg strikker to skjerf!..begynte med et hvor bare restegarn skal brukes, men så måtte jeg selvfølgelig strikke et i blåfarger også:)

IMG_5333.JPG (2)

Jaja, så har jeg nok å gjøre før jul, men hvorfor ikke..

Klem fra tovepia……………som baker minst mulig til jul;)