fredag 31. oktober 2014

Pannebånd med fletter

Dette pannebåndet har gått som en farsott på nettet i det siste, og jeg måtte selvfølgelig prøve det selv, for det så virkelig flott ut. Jeg brukte dobbel tråd av Gjesdal sitt babyull på p 4.5…men neste gang velger jeg kanskje et litt tykkere garn og enkel tråd..som passer p 4.5..

IMG_9791

Det er flere utgaver på framgangsmåte og masketall, men jeg ble godt fornøyd med følgende: La opp 31 m som ble strikket slik: 8m rillestrikk, 15 m glattstrikk …og 8 m rillestrikk. Strikket 4 omg glattstrikk før jeg felte de 15 maskene (la opp 15 m på neste omg) , så 4 omg glattstrikk igjen…fortsett slik til du synes det blir langt nok.

IMG_9805

Glattstrikk på disse maskene gjør at det som skal flettes ruller seg pent sammen.

IMG_5283

Jeg vridde den første fletta, men fra da av, trakk jeg bare "båndet" igjennom…forstå det den som kan :D Jeg var veldig i tvil underveis om det ble fint, men ble faktisk fornøyd..så du skal se jeg strikker flere;) Endte med å sette en knapp på siste løkke, men sydde det sammen bak.

 

Klem fra tovepia……………………som lett faller for småstrikk;)

onsdag 29. oktober 2014

Det er tove-tid ;)

Jeg måtte bare ta en pause før siste kjekkasgenser, så da ble det to par tova votter. Fargen på det første paret er umulig å gjengi, så ingen av bildene stemmer..

IMG_9763

Disse skal følge et tidligere vist tubeskjerf, og håper det skal varme en eller annen..

IMG_9778

…det andre paret er for en herre..med eller uten bart:) Jeg bruker denne oppskriften på vottene, tror jeg…for jeg har hatt oppskriften en mannsalder:) Jeg bruker alltid Fritidsgarn på tova votter; garnet er forutsigbart ved toving..tover de i maskin på 60 grader med mye klær..gjerne en dongerybukse med også;)

IMG_9788

Da er det bare å fortsette kjekkaseriet ;)

November er like rundt hjørnet..god ferd ut oktober ønskes dere alle:)

Klem fra tovepia……………….som ikke savner snøen;)

tirsdag 28. oktober 2014

Selbu-strikk

Denne boka kom i posten i dag; ante ikke at jeg hadde bestilt noen bok….ingen regning fulgte med heller…men så kom jeg på at vi som fikk bilder av plagg gjengitt i boka, skulle få den:)

IMG_9783

Så utrolig mye fint i boka; det er vel ikke mye som slår Selbu-rosa og Selbu-stjerna når det kommer til klassisk strikk! Bildet under er av en genser jeg strikket på 80-tallet, også omtalt i mitt innlegg HER.

IMG_9781

Boka hadde også oppskrifter på mye nytt design..og ikke minst en "votteskole"..den trengte jeg! Boka forteller historien om Selbu-mønsteret og inneholder 60 oppskrifter; ingen lettvekter dette:)

IMG_9784

..så takk til Juritzen forlag for hyggelig gave!

Klem fra tovepia……………….som liker hyggelige overraskelser;)

 

torsdag 23. oktober 2014

Kjekkasgenser…igjen..

Se bort de som ikke orker  mer av denne, men jatta, jatta..here we go again. Den tredje genseren er ferdig til yngste prins, så da gjenstår genseren til nest yngste prins:) Kjenner det skal bli godt å bli ferdig med disse, det blir jo litt kjedelig i lengden, men greit at alle får samme type genser.

IMG_9722

Denne er lys mosegrønn, og sistemann ut har valgt svart:)…godt de har forskjellige farger om ikke annet;)  Som dere ser, ikke vasket, ikke dampet..ennå. Bildet under viser nok riktigere farge..

IMG_9728

Som før, mønster er kjøpt hos Pickles, men jeg har strikket med dobbel tråd Dale babyull. Mottager henger under her :D

IMG_5250

Har store planer om å strikke meg ei Nancykofte selv etter dette, så får vi se hva det blir til..har en tendens til å falle av sporet;)

Klem fra tovepia…………………som er omgitt av kjekkaser;)

torsdag 16. oktober 2014

Kjekkasgenser…for n'te gang :)

Jeg har snart ikke tallet på hvor mange slike jeg har strikket, men det er første gang Prinsessa får en. Som alltid, jeg strikker med dobbel tråd Dale Babyull, og denne gang er fargen Mint. Det er en grei modell å strikke..som flere av Pickles sine oppskrifter.

IMG_9679

Jeg vasker og damper plagget etter montering, men denne er kun ferdig strikket, ikke vasket og dampet; ivrig på å ta bilder før alt er gjort:)….vet noen damper før montering..

IMG_9683

Som før sagt, så er modellen populær hos barna, for det er enkelt å se hva som er foran og bak på genseren, og den trykker ikke mot halsen for de som lett klør av strikkeplagg. Da har jeg bare to til som skal strikkes før jul:)

IMG_5242

Bildet over er tatt på første vinterdag den 14. oktober; så langt har vinteren vært god:D

Klem fra tovepia……...som håper på en laang høst;)

tirsdag 14. oktober 2014

En ny dans

Jeg har direkte vanskelig for å kvitte meg med klær..selv om jeg vet jeg aldri kommer til å bruke dem igjen..vanligvis grunnet skapkrymping gjennom mange år:)


IMG_5241

Denne kjolen var min brudekjole..selvfølgelig blå den gang som nå..i klesveien:) Som det kanskje fremgår av kjolen, så hadde vi et enkelt bryllup for 40 år siden hos byfogden; den gangen var det litt "poppis" å bare gifte seg i "forbifarten"..og det passet meg utmerket ettersom jeg alltid har ment at kirka bare skal velsigne, ikke vie…

IMG_9665

Artig er det at kjolen skal få svingt seg en gang til, denne gang i et 70-talls-party….som det også den gang var:) Sikkert unødvendig å si, men dette er ikke meg, men min datter..

Klem fra tovepia…………….som syns gjenbruk er gøy;)

tirsdag 7. oktober 2014

Ut på tur

Da har jeg hatt en trivelig langhelg med mine døtre i København. Vi tar en tur med ujevne mellomrom, og denne gangen var det tilbake til en travel, men herlig by. Vi var heldige med været, så byen viste seg fra sin beste side.

IMG_5206

Kroppen er ikke lenger skapt for gatevandring, så enda godt jeg kunne sette meg ned fra tid til annen;) Jeg blir hver gang imponert over sykkelparken i byen, men hjelmbruken er ikke så utbredt som her hjemme..

IMG_5204

Jentene fikk meg med på fishkiss, noe jeg ikke kommer til å prøve igjen; det var hysterisk latter i starten, for det var direkte ubehagelig, spør du meg..og ikke tror jeg det har den store virkningen heller..men prøvd er prøvd :D

IMG_5205

Oktober har så langt gitt oss flotte dager; måtte det bare vare…til jul!

Klem fra tovepia………………….som ikke er født i fiskenes tegn;)

onsdag 1. oktober 2014

Kjekkasgenser

..for n'te gang:) Jeg skal strikke 4 slike før jul, og den første er altså ferdig. Dette er en genser som er grei å strikke, og ungene liker den, for det er lett å se "att fram" på den;) Gudskjelov har alle valgt forskjellige farger, for ellers kunne det lett bli mer kjedelig enn nødvendig.

IMG_9560

Jeg strikker disse med dobbel tråd av Dale Babyull, noe som gjør de både stødige og varme, men mønster har jeg kjøpt hos Pickles…der er str 2 år gratis. Den største størrelsen er 4 år, men jeg forlenger den bare for 5 og 6 åringen.

IMG_5190

Jeg er selvfølgelig godt i gang med nr 2 ;)..and btw..fargen er mint..

IMG_5198

Klem fra tovepia………………….som er i rute:)