mandag 28. april 2014

Drivhus Platina Vegg

Kanskje hadde drømmen vært et drivhus i hagen med møbler og et vinglass på bordet…og jeg har vitterligen plass til det, men bor man i Trøndelag, er det ikke alltid like idyllisk. Vekstsesongen for mine prosjekter er på våren, og da kan det hende snøen ligger på plena…og når jeg skal se til mine puslinger, da må det være enkelt å komme dit:)

IMG_8001

Dette drivhuset bestilte jeg til Redskapsboden, og jeg er kjempefornøyd! Det står støtt ved veggen når vinterstormene kommer, og kundetjenesten var utmerket! Det var selvfølgelig flatpakket, men det hadde en god bruksanvisning….men må innrømme jeg var glad at Handy tok oppgaven;)

IMG_8006

Da håper jeg årets avling av Puslingmargueritter kommer seg godt..og du skal se jeg utvider repertoaret..salater kanskje? Handy har allerede sådd gulerøtter, tomat og paprika:)

securedownload

Så nå går jeg bare ut på terrassen og ser til mine prosjekter….perfekt spør du meg….vinglasset får jeg ha innendørs;)

Ønsker dere alle en god overgang til mai måned!!

Klem fra tovepia………………..som har gått i frø..;)

fredag 25. april 2014

Skjærgårdsgenser

Da er jeg ferdig med en av to….og må denne gangen si at jeg ikke er overbegeistret for verken garn eller mønster. Jeg er virkelig fan av Pickles sine mønstre, men denne gangen likte jeg dårlig erme-løsningen på plagget.

IMG_7934 

Det ble mye trådfesting pga måten ermene ble forlenget på, og i tillegg gikk jeg tom for hovedfargen, så jeg måtte bare improvisere mot slutten. På disse bildene er genseren ikke vasket..Jeg bestilte både garn og mønster hos Pickles.

IMG_4598.JPG (2)

Den er strikket av garnet Thin Organic Cotton, og aldri har jeg hatt så mange nyseanfall underveis, for garnet støvet noe innmari…og jeg ser garnet tåler bare håndvask, ikke særlig gunstig for et barneplagg..

IMG_7942

Det beste med prosjektet var at jeg lærte meg sammenveving på skuldrene, og det kommer jeg garantert til å anvende neste gang jeg skal sammenføye på skuldre o.l.  God instruksjon på Pickles sine sider. HER finner dere mønster….jeg får bare sette i gang med nummer to:)

Klem fra tovepia……….i skjærgården;)

onsdag 16. april 2014

Jentekåpe

Jeg har strikket en mislykket kåpe FØR, men denne håper jeg blir grei. Mønsteret er designet av Gerd Auestad/Sandnesgarn, men jeg har strikket av Norsk Pelsullgarn fra Hifa i fargen grålilla, et nydelig garn. Jeg har strikket str. 6 år for Prinsessa blir nå 6 år, så jeg håper virkelig den passer…

IMG_7839

Klart det var litt arbeid med den med alle flettene, men samtidig var det et artig arbeid. Det eneste problemet var at ermene ble større enn ermehullet..og det står ingenting om puff-erme, så der måtte jeg improvisere, for puff-erme ville jeg ikke ha uansett. Tror resultatet ble tålelig bra.

IMG_7842

Da er det bare å sette igang med Prins II sin genser, for de to har bursdag på samme dag! Travle tider;)

IMG_7841

Ha ei flott og solrik påskehelg!!

Klem fra tovepia……….som kun ber om utevær :)

mandag 14. april 2014

Enkel bilstrikking..

Da ble sjalet ferdig, og opprekksgarnet redusert til færre nøster…som alltid, det er det enkle som blir brukt her i heimen;) La opp 3 m og økte 1 m mellom nest siste og siste maske på hver omgang.

IMG_7764

Mykt og godt i Muskat Soft, og dette er jeg redd kan bli et sommerplagg også…..og så måtte jeg jo strikke et matchende hodebånd ....eller to:D

IMG_4561

Typiske bilstrikkingsproduksjoner....

IMG_7831

Påskeuka er godt i gang med regn og vind, så vi får håpe det er bedring i sikte:)

Klem fra tovepia…….…ønsker alle gode påskedager:)

tirsdag 8. april 2014

Når det butter imot…

…da skifter man pinnearbeid, rett og slett! Jeg sliter med kåpa til Prinsessa, ermetoppen blir såå mye større enn ermehullet, og jeg har lest mønsteret fram og tilbake, tydeligvis noe som ikke stemmer, så nå må jeg tenke nytt der…og det haster!

IMG_7721

Derfor fikk trønderprinsene hver sin klut, for det ønsket de seg..og de skulle begge ha orange kluter;) Det er ikke det at de er så vaskevillige, men de bruker slike i stedet for servietter ved måltider..praktisk og miljøvennlig:) Strikket av Paris denne gang, for de hadde rette fargen:)

IMG_7743

Dessuten har jeg rekket opp denne, for den passet meg ikke og ble aldri brukt, så nå får den et liv som et enkelt og greit rillesjal…slik jeg liker det:) Jeg legger opp 3 m og strikker riller, men øker en maske ved å ta opp tråden mellom nest siste og siste maske på hver pinne. Jeg bruker relativt tykke pinner i forhold til garnet, så det ser ikke vakkert ut her, men regner med garnet retter seg ut etter en vask;)

IMG_7739

Det er tulipantid, og her har min kjøkkenengel fått vårdrakten på;)

Da ønsker jeg dere alle ei riktig GOD PÅSKE-UKE!…den er jo like rundt hjørnet;)

Klem fra tovepia…………………….som gleder seg til påskesola;)