mandag 27. januar 2014

Heklet putetrekk

For en tid tilbake heklet jeg dette teppet. Det har siden den gang fått en finere avslutning; det ble litt bråstopp sist…..;)

IMG_6866

Det ble jo noe garn til overs…som alltid, så nå har jeg heklet en pute som matcher:) Garnet er Falk, et nydelig garn til tepper.

IMG_7046

Teppet havnet aldri i naustet, men i kjellerstua…for der er det blå "besetning"…tro det eller ei:) Blåfargen er nesten umulig å gjengi korrekt, men det øverste bildet er mest likt originalen…

IMG_7050

Da ser vi sannelig enden på januar også, og det er godt å tenke på at februar er den korteste:)

Klem fra tovepia………..som ønsker alle en god januarslutt!

fredag 24. januar 2014

Tovepia bind V

Da er jeg godt inne i mitt 6.år som blogger, og fjorårets bok er kommet:) Ser jo at bøkene blir bare tynnere og tynnere, men de er allikevel artige å ha.

IMG_7032

De fungerer som minnebok…og oppslagsbok når vi diskuterer når ting skjedde;) Handy mente vi lakket kjøkengulv "her forleden", men da var det bare å slå opp i tovepia bind III..der sto det svart på hvitt :)

IMG_7031

Håper å få årets bok litt tykkere, så får vi se hva året bringer;) Jeg bestiller mine bøker HER, greit å bestille og redigere, og de sender raskt.

IMG_7036

Da er det sannelig helg igjen…helt greit :)

Klem fra tovepia……..som ønsker alle ei god januarhelg;)

mandag 20. januar 2014

Nillegenser

Årets første ferdige produkt ble denne; garn fra Nille og mønster fra Nille. Genseren ble helt ok, myk og god og glatt som garnet:) …men mønsteret stemte ikke overens når det gjaldt masketall og centimeter, så en del egenjusteringer underveis..ermene er vide, og her har jeg til og med kuttet i masketallet..

IMG_4304

Jeg kommer nok ikke til å strikke av dette garnet igjen, det var for glatt; så nå er jeg spent på hvordan genseren oppfører seg i bruk og vask; her er den verken dampet eller vasket, den kom på kroppen….og plutselig var jeg på hytta..:)

IMG_6989

Uansett, alltid herlig når en av alle plastposene jeg har liggende rundt meg kan pakkes bort… og et produkt forlater pinnene:)

Nå prøver jeg å fange ethvert tegn på at våren er i anmarsj:)

IMG_4320

Klem fra tovepia……………………som ser vårtegn innimellom;)

fredag 10. januar 2014

Crochet Mood Blanket

Jeg har allerede fortapet meg i et nytt prosjekt:) Både på Facebook og Instagram er det satt i gang en utfordring; å hekle en rute hver dag i et år (365 ruter) eller en rute i uka (52 ruter). Jeg havner vel et sted midt i mellom..

IMG_6901

Prosjektet heter Crochet Mood Blanket, og her skal det hekles etter humøret:) Jeg har som mål å minske garnlageret, så mitt teppe vil nok få en del blåfarger..blue mood:) Jeg hekler av garnet Falk og går for ensfargede, enkle ruter..

IMG_6891

Jeg har også lært meg å hekle sammen rutene etterhvert som jeg hekler, og det gjør arbeidet lettere…og mer uforutsigbart i og med at jeg ikke har en plan..HER fant jeg framgangsmåten på sammenhekling på direkten.

IMG_4282

Året 2014 er godt i gang…og i natt kom snøen tilbake…ikke det jeg ønsket meg, men jeg får være fornøyd med den utrolige varme vinteren vi har hatt:)

Klem fra tovepia……………..som ønsker alle et godt og kreativt nytt år!