fredag 22. august 2014

Høsten er her..

August har alltid vært min første høstmåned..noen vil protestere, men august betyr fuktigere vær, mørkere kvelder… og høsting av hagens frukter.

IMG_5044.JPG (2)

I år var ripstrærne tomme for rips, fordi vi klippet buskene i vår..i stedet for i fjor høst..så det ble bare bladverk… men fant nok til å bake en ripskake;)…men min årlige ripsgele måtte gå ut..

IMG_9261

Epler derimot er det i bøtter og spann, så her har jeg bakt noen kaker:)

IMG_9260

Plommetreet derimot, bærer ikke så mye frukt i år som i fjor; her har jeg inntrykk av at det veksler annet hvert år…men akkurat nok til meg;)

IMG_9259

Travle tider med andre ord…og ikke kan jeg bare bake heller, for det blir vanligvis ikke spist…

Ønsker alle gode augustdager videre!

Klem fra tovepia……………….som håper på en varm høst;)

11 kommentarer:

Livet i Nord sa...

Hver årstid sin sjarm:)
og det er jo virkelig nå vi kan nyte godt av alle de gode fruktene den flotte sommeren har gitt oss.
Kakene får nok "bein og gå på" for de så deilige ut.
Ønsker deg ei flott seinsommer/ høsthelg:)

Unknown sa...

Nå fikk du høsten til å bli fin. Mitt epletre er dødt, tenk å kjøpe et tre til 1100kr så bare dør det. Lite bær fikk jeg også, så jeg tror ikke jeg har så hell med slike avlinger. høsten er fin her så langt. ;-)

Snuppesnella sa...

Av alle måneder i året liker jeg september ! Skolene er i gang igjen, alle har hatt ferie, fine farger i naturen og innekos med peiskos stearinlys og strikketøy. Herlig !

Snuppesnella sa...

Kjekt blogginnlegg fra deg ! Fikk vann i munnen av eplekaken ! Ser den for meg lunken med krem. Mmm...

Sidselsidserk sa...

Mmmmm nydelig bakst!! Enig med deg at august er en fin måned med sin klare og rene luft, meeeen når det er sagt så bærer den også bud om at vinteren snart er på vei og den like jeg mindre og mindre:-))
Nyt augusthelg!

Refleksjon på livsvegen sa...

Herlege glimt frå deg!
Men eg vil at August skal vere ein sommarmånad :-)
Nyt august, straks er det September!

klem

Skautrollet sa...

Min favoritt årstid er høsten. Liker så godt når lufta blir kaldere og klarere.
Også er det godt å ha noe å putte i frysereren :)

Helle sa...

Ser at jeg ikke er alene om å ha høsten som favorittårstid. Her har jeg laget ripssyltetøy, selv om datteren gjerne heller ville ha bakt kaker. Eplekaker blir det nok derimot noen av. Hos oss blir kaker spist, men det betyr jo også at noen av oss må spenne på oss joggeskoene og legge opp til litt lengre turer. :)

Janne i Fagerlia sa...

Du har stadig prosjekter på gang ser jeg. Har selv et epletre som bugner av frukt. Nå gjelder det å finne ut hva jeg skal bruke all frukta til.

Drøm ditt liv,lev din drøm sa...

August er en flott måned.
Jeg liker egentlig alle årstider
flott på hver sin måte :)
Gode augustdager og klem fra meg ;)

Strikkeheksen sa...

Ja, man kan bare mærke at luften bliver mere efterårsagtig allerede i august og når det så regner så meget som det har gjort her i år, ja så er det "høst" :-)Dejlige høstkager, du har fået lavet :-)

Mit æbletræ giver kun meget få, men store æbler - i modsætning til sidste år, hvor der var masser. Og de få blommer er angrebet af et eller andet modbydeligt skadedyr, så de er stort set uspiselige. Tror du har ret i det med hvert andet år, jeg kan i hvert fald være med i den statistik :-)