tirsdag 31. juli 2012

Lys og lykke;)

Lys: når en først setter igang med slike lystrekk, er det nesten umulig å stoppe:) Jeg måtte hekle to til, denne gang i BomullSport fra Gjesdal.

IMGP6148_thumb3

De er marineblå og passer akkurat til de store sursild/tomatsild-glassene fra Delikat….så da får man noe godt på brødskiva også før glassene får et nytt livSmilefjes

IMGP6154_thumb3

Lykke: i postkassa i går lå denne herlige gaven fra Janne. Gavekort fra Kid og en lyspose hun har sydd selv, direkte nydelig! Tusen takk, Janne!

IMGP6159_thumb[3]

Slike poser og mye mer får dere kjøpt i bloggshopen hennes HER. Har dere ikke vært innom henne, så er det på tide; hun syr SÅ mye flott og hun har en kreativ blogg HER.

Klem fra tovepia………………………som ønsker alle en god overgang til august;)

søndag 29. juli 2012

Noen dager er det ålreit…

Noen dager er bedre enn andre, og fredagen var en slik dag…sol og sjø og sommer:)

IMGP6131

Det er slike dager som gir påfyll på den "sekken" jeg trenger før vinteren kommer…det er noe med lyset og lufta og lettkledde tær i sandaler…da er livet bare godt å leve….

IMGP6132

…ingen begrensninger, himmel og hav og horisonter …i det uendelige….måtte vi få flere slike dager!!

IMGP6130

Klem fra tovepia…………………………som trivs best i öppent landskap;)

fredag 27. juli 2012

Juli…

I dag har vi faktisk SOL…..men vi går ubønnhørlig mot slutten av juli måned, og jeg liker det ikke! Jeg føler ikke jeg har hatt noen sommer så langt; bare en og annen dag med brukbar temp, så jeg kan ikke annet enn å legge inn en klage til værgudene:)…men regner med det ikke er mye hjelp i det:)

IMGP6126_thumb3

Nå er det sensommeren og høsten som får ansvaret for å føre meg trygt over i vinteren, og de bør ta oppgaven alvorlig!!

IMGP6119_thumb3

Ønsker dere alle ei riktig god helg!!…da skal jeg nyte dagens sol:)

Klem fra tovepia………………………….som seiler litt vemodig mot august;)

mandag 23. juli 2012

Babyrosa i Paris

Jeg er ikke i Paris altså…bare så det er sagt…det er garnet som heter Paris……..men der skulle jeg gjerne vandret med min nye sommertopp, sittet på en utekafé med et glass vin ..du vin rouge..og en salat..kanskje Une Salade Nicoise

IMGP6091_thumb4

… og betraktet folkelivet som hastet forbi; hilst bonjour eller salut til noen jeg syntes jeg kjente, lyttet til en musicien francais…jeg ville hatt solbriller på for å skjerme øynene mot den sterke sola som ville gitt meg noen fregner og litt farge…

IMGP6086_thumb3

…..ja, ja, det er lov å drømme, men harde fakta er: Jeg er ikke der, men oppskriften finner du HER….

IMGP6080_thumb10

P.s. vet ikke om dette var min type topp, den ble for løs både her og der, og etter en vask, loer garnet…men kanskje hadde jeg likt den bedre på Champs Elysées…eller på hytta;)

Klem fra tovepia…………….som drømmer seg langt bort:)

 

 

 

fredag 20. juli 2012

Skikkelig finne-på-noe-inne-vær..

Denne sommeren føyer seg inn i rekken av de jeg helst vil glemme. Det var 10 gr da jeg sto opp idag…litt seint, og forkjølet ble jeg også i løpet av natta, men regner med det skyldes at jeg ligger med sommerdyne…fryktelig ubetenksomt gjort!!…eller er det vinterallergien som har startet..?

IMGP6059

I tillegg har det gått noen regnskurer som til forveksling har lignet haglskurer……meeen, da er det bare å finne på noe innomhus;)

Har heklet nok et trekk i ganske grov hyssing som jeg fant i ei kjøkkenskuffe, og jeg har bakt brød og muffins…flere husmorpoeng i dagSmilefjes som blunker

IMG_0771

Da ønsker jeg alle ei riktig god helg!! Dere som har sommer, NYT den!

Klem fra tovepia…………………..som snufser og sutrer litt;)

torsdag 19. juli 2012

Mine frø har blitt til blomst;)

Jeg sår jo hvert år mine puslinger, og de er et sikkerstikk, de kommer alltid, og de bugner……..i år kom de veldig seint pga den kalde våren/sommeren……

IMGP6043

…....men så prøver jeg hvert år på en annen sort i tillegg, i år ble det kornblomster. Det blir siste gang, for makan til lange stengler, skal du lete lenge etterSmilefjes

IMGP6041

…………det har jo selvfølgelig den samme årsak…dårlig forhold mellom lys og varme…men artig lell:)..og disse er jo fine å tørke, så jeg skal ihvertfall ha et minne fra årets "avling":)

IMGP6042

Da er det snart helg igjen…juli raser avgårde, og jeg prøver å henge med, selv om jeg bremser på "sommer'n" det jeg er god for:)

Klem fra tovepia………………….som spirer og gror…hmf…kanskje ikke:)

tirsdag 17. juli 2012

Ikke mye sommerlig….

…..verken når det gjelder været eller strikkeproduktene her inne;) Lenge siden jeg har strikket og tovet tøfler..har liksom lagt de litt "på hylla", men så ønsket noen i familien seg hvert sitt par, og da får de selvfølgelig det;) Herretøflene ble ikke like fine rundt kanten, men skitt au…og de er vanskeligere å beregne størrelsen på., så her er jeg spent;)

IMGP6029

De slites jo fort når de er jevnt i bruk…egner seg mest som kosetøfler….det er tross alt et ullprodukt uten såler…men til gjengjeld er de skikkelig varme og gode….og jeg har lagt antiskli under.

IMGP6036

Som sagt litt usikker på om jeg kommer til å lage flere enn de jeg sliter selv:) Ikke lenger så artig å produsere for salg heller…de er rom-store, så posten tar bortimot 60 kr i portoTrist fjes…..

IMGP6031

…..men mønsteret har jeg lagt ut, se HER…..og så har jeg noen i tovebua ennå….

Klem fra tovepia…………………….som liker den sokkeløse årstid;)

søndag 15. juli 2012

Jakke i Nepal

Da er jeg sannelig ferdig med jakka, og takk for det;) Jeg har en lei tendens til å strikke/hekle så mye annet innimellom, så ting tar tid;)Den var helt grei å strikke, men litt kjedelig også.

IMGP6014

Garnet, derimot, var aldeles nydelig, fast og fint å strikke av. Nepal fra Drops består av 65 % ull og 35 % alpakka. Jeg kommer garantert til å prøve det igjen; det eneste aberet er at det er så duse gråaktige farger i det…mens jeg liker de klare fargene.

IMGP5998

Jakka er strikket med dobbel perlestrikk og er lett innsvinget. En fordel er at den strikkes i ett inklusive knappestolpene, det liker jeg;) Mønsteret finner du HER.

IMGP6016

Da har jeg 4 poser med nye prosjekter…..hvor skal jeg begynne, mon tro….tror det blir noe sommerligSmilefjes…til tross for været..

Klem fra tovepia………………………..som venter og venter på sommeren..:)

fredag 13. juli 2012

I det grønne

Dette blir et rent hageinnlegg, for jeg er imponert over hvor det vokser for tida…tror ikke jeg kan huske en lignende vekst-sesong noensinne. Her venter jeg på en Klatrehortensia som snart skal blomstre, en av mine favorittbusker.

IMGP5990

Temperaturen har jo vært over 10 grader ++, og det har regnet jevnt, så da blir vel dette resultatet;) Bildet under snøbær og blåleddved.

IMGP5991

Problemet er at jeg er ikke like glad i hagearbeid når regnet siler og tempen ligger lav, så hagearbeidet blir heller ujevnt, kan du si….men samtidig blir hagen litt "koselig" når den bugner også:) Under bjørkebladspirea.

IMGP5993

Helga er på gang uansett, og kanskje gir den rom for litt luking av ugress…om ikke annet:)

Kos dokker!!

Klem fra tovepia………………….. i greenroom;)

tirsdag 10. juli 2012

Tovebua

Fra neste helg av, vil tovebua fremstå som ei Brustadbu, med begrenset vareutvalg; den blir kun åpen for de som ønsker heklede vintrekk, og de er i den anledningen nedsatt, så stikk gjerne en tur innom å se:) ….gjelder også bestillinger av andre farger på disse.

IMGP5985

Jeg kan selvfølgelig ta i mot bestillinger på andre varer som ligger der også, men da kan leveringstiden bli litt lengre…men før helga går det radig. Mikkelua finnes i flere farger; god på sjøen, god på fjellet;)

IMGP5981

Ha ei fortsatt fin juliuke!

Klem fra tovepia………………………som blekner i regnet;)

søndag 8. juli 2012

A taste of summer

Vi har virkelig hatt sommer her på midten den siste uka, men det er visst over for denne gang…igjen;) Jeg har hatt dager alene på hytta, og det har vært godt å bare sulle i sitt eget tempo.

IMGP5972

Fikk malt ferdig stolene til utegruppa, men har en her hjemme også som skal ha noen malingsstrøk…burde tatt førbilde, for de var i grønn, avflasset shippolin;)

Har luket og plantet og stullet og stelt, passe stor "hage" her:)

blomster på hytta 2012

Jeg har strikket og heklet…selvfølgeligSmilefjes som blunker, men bare disse ble ferdige; kjøpte den tynneste hyssingen på Rema..enkelt og greit;)

IMGP5977

Da er det ny uke; måtte sommertempen komme tilbake…:)

Klem fra tovepia……………som blomstrer i sol og varme;)

fredag 6. juli 2012

Sukkertøy-veske

Dere husker kanskje at jeg vant garn hos Ulla-Bella. Det var i 100 % akryl, så jeg var veldig usikker på hva jeg skulle bruke det til. Skjerf eller noe mot kroppen, var uaktuelt…

IMGP5962

….så da ble det en heklet gladveske;) Det var også uaktuelt å kjøpe til noe garn, så jeg brukte alle fargene, selv om jeg normalt ikke ville ha kombinert disse:)

IMGP5961

Jeg heklet to store bestemorruter som jeg heklet sammen på 3 sider, deretter heklet jeg på noen omganger i høyden.

IMGP5963

Brukte restene av garnet til hanken, samt noen blomster på den;) Vakker? Nei!…. Artig? JaSmilefjes

Klem fra tovepia………………….som ønsker alle ei fin og fargerik helg;)

onsdag 4. juli 2012

Loppefunn

I helga var jeg på Langhus, og tror du ikke jeg rotet meg innom en gjenbruksbutikk:)..nærmere bestemt OMA gjenbruksbutikk i Oppegård kommune.

IMGP5956

Flere av dere skulle vært der, for jeg så både fat/krukker fra Figgjo og Egersund, men "de var ikke meg", så jeg lot de stå…men må innrømme jeg tenkte på noen av dere da jeg så dem:) Billig var det også, for de hadde 50 % på hele butikken..

IMGP5957

Jeg kom ut med det dere ser bilder av her. Må innrømme det er litt artig å vandre rundt på slike steder, men har allerede så mye fra før, at jeg burde heller levert fra meg noen varer:) Fatet under har en stett.

IMGP5959

Fant også disse på min vandring, nydelige peoner!

IMGP5925

Tempen er god her på midten, så..…

Klem fra tovepia………………………som venter på sola;)

mandag 2. juli 2012

Juli–dikt

Da er jeg hjemme etter koselige dager sør i landet, og der herjet regn, torden og lyn, men har stor tro på Trøndelag de kommende dager:)

Juli er ferie, juli er sommer, jeg klamrer meg fast før høsten kommer. Alt spirer og gror og bakken syder, når sola kommer fram etter de våte byger.

IMGP5874

På sjø og i båt,  på holmer og skjær, du ser at vi trives når juli er her. Vi kaster ut snøret i håp om et napp, men nyter gjerne at kroppen er slapp …... for når sola skinner fra en himmel så blå, da kjenner vi at sommer’n er verdt å vente på.

IMGP5765

Juli er “Moder Sommer”, den vi satser på, så vi er spent på hva du gir oss nå  …….av sommer og sol og av gode stunder…...jeg satser alt og håper på et under;)

IMGP5880

Hvis du gir oss det vi håper på, kan høsten bare komme…..det er aldri eller nå!!…..skrevet av tovepia

Klem fra tovepia…………………som håpefull går inn i juli måned;)