tirsdag 28. februar 2012

Oppsummering..pluss og minus

Må jo ta en evaluering av vinterferien; sommerkjolen ble strikket ferdig og er under montering…….spennende! …og smykket til kjolen er ferdig:)     … pluss..

IMGP4935

Bordene i annekset ble ferdig grunnet, men det ble mye sparkling, derfor ingen bilder ennå ………minus..

IMGP4928

Meen, jeg strikket et lite rosa sjal og 2 par pulser med Ullteppegarn. Pulsene ble direkte mislykket, de tovet seg fullstendig sammen så hånda ikke gikk gjennom, så her fikk Handy bruk for rå muskelkraft;) … kanskje kan det ene paret brukes. Jeg hadde aldri tovet av Ullteppegarn før, så dette tok virkelig kaka;)….pluss-minus.

Mønsteret til pulsene fant jeg hos IhkDesign, og etter at jeg fortalte henne hva som skjedde med mine pulser, har hun lagt ut gode tips på bloggen. Besøk henne, for der er det såå mange flotte mønstre; noen får du kjøpt og noen er gratis!

 IMGP4926

Strikket noen tuer/kluter også…og nesten et par sokker; her gikk jeg tom for garn før siste tåa:(  ………………pluss-minus

IMGP4847 IMGP4931

I morgen er det skuddårsdag, så til alle dere ugifte jenter: har du ikke fridd, så sett igang! Klippet fra avisa Aktiv i Oslo:

Skuddårsdagen var i gamle dager den eneste dagen kvinnen kunne fri. Mannen har alltid kunnet fri på en hvilken som helst dag. I våre dager er det likestilling på dette området også og kvinner kan fri hele året. Likevel er skuddårsfrieri fortsatt populært, på skuddårsdagen kan mannen i følge gamle skikker nemlig ikke si nei uten å betale bot. Svarer mannen nei, må han ut med en bot, på tolv par hansker. Hanskene skal skjule kvinnens manglende forlovelsesring.

Får du ja, da er alt greit………..får du nei, så har du hansker, greit det å:) Pluss..uansett..

Klem fra tovepia………………………som ønsker alle en positiv overgang til mars;)

lørdag 25. februar 2012

Naustkjole

Da er vinterferien snart over for denne gang, men jeg hadde glatt klart ei uke til;) I dag har jeg vært på utflukt igjen, og denne gangen gikk ferden til Tingstuo….og hva fant jeg der?

 IMGP4913

Blant annet denne kjolen:O)..og den satt som et skudd!  Den hvite kragen skal av, og kanskje får den noe annet stæsj, men dette var jo den perfekte naustkjolen…for det må man jo ha!! Vi fikk servert kaffe og kaker og hadde som alltid ei trivelig stund;) Jeg traff også en annen blogger der oppe, Britt-Arnhild, så Todalen har blitt rene treff-stedet;)

IMGP4901

Da er det montering av sommerkjolen som står for tur; måtte den sitte like bra!!!

Klem fra tovepia………………………..som ønsker alle en god helgeslutt;)

fredag 24. februar 2012

Polkaklær

I dag dro  jeg inn til Aure sentrum; første tur ut i verden på ei uke:) Synøve fortalte meg om en nystartet butikk som hadde kommet, og dit måtte jo jeg dra.

IMGP4891

Her fant jeg hyggelige Ann-Helen som driver butikken Polkaklær, og det var virkelig mye flott å se! Hun syr klær både til barn og voksne, i tillegg selger hun leker m.m.. Hun syr også på bestilling.

IMGP4899

Jeg liker at det kommer kreative tilskudd til sentrum. Følte meg nesten som en reporter da jeg var innom med kamera:O))

IMGP4896

Jeg skal ihvertfall tilbake dit, og hvis noen av dere bor i nærheten, besøk butikken! Dere finner mer beskrivelse og info inne på hjemmesida HER.

Klem fra tovepia……………………….som har lufta sæ;)

onsdag 22. februar 2012

Handy versus tovepia…på kjøkkenet;)

Dagene som gressenke er over, og maten blir mer variert:O) Mange her inne har nok fått med seg at det er Handy som er kokken i huset, men det har ikke alltid vært slik;) I ekteskapets første år, og da ungene var små, hadde jeg ansvaret for middagen i.o.m. at jeg kom først hjem etter jobb.

IMGP4848

Jeg hadde aldri kokt poteter før jeg ble gift…det interesserte meg overhodet ikke….og i tillegg da jeg fant ut at de måtte koke i HELE 30 min..for det måtte de gamle potetene.., ja da var min tålmodighet oppbrukt forlengst. Jeg perfeksjonerte meg på spaghetti….10 min var passe tid til matlaging….og så serverte jeg pølser til. Dette gikk helt bra, helt til Handy en dag sa : E det itj mulig å få nå ainna enn spaghetti??

IMGP4888

Å jo da; jeg serverte pølse på gaffel, fiskepudding på brødskive, karbis på brødskive… og på travle dager: alle-lager-seg-selv-middag ….

Så nød lærer sulten mann å kokkelere:O)) ….men det skal sies, jeg var en racer på baking!! Plasserer innlegget under etiketten “uflaks”….for Handy vel og merke:O)

Klem fra tovepia……………………………som spiser det hun får servert:)

tirsdag 21. februar 2012

Kjøkkenet på hytta

Kanskje jeg har fått kjøkken på hjernen?:O))…men denne gangen skal dere få se hyttekjøkkenet som er fra 60-tallet, lenge før Ikea kom på banen. Dette kjøkkenet ble snekret til hytta i 1964, og da vi slo ned veggen det hang på, ville vi beholde skapene, så de ble bare flyttet innover til en ny vegg. Ikke akkurat ryddig på benken, men skitt au..og her er det sannelig en ledning, gitt:O)

IMGP4886

Det er lavt under taket i dette “palasset”, og vi måtte få plass til kjøleskapet under…..så overskapet måtte modifiseres; Handy fikk jobben med å kappe dørene og skroget, litt av en jobb;)…men jeg liker de gamle kjøkkenskapene, de hører liksom til her;)

IMGP4879

Vi har en kjøkkenbenk til, men den er av nyere dato..noe før Ikea kom til byen og noe etter:O) Det er dagens arbeidsbenk…og her er det litt hummer og kanari, men det går tålelig bra sammen;)

IMGP4883

I dag har jeg hatt trivelig besøk av Synøve. Hun driver Tingstuo i den gamle skolestua i Todalen, noen minutter fra Aure sentrum, brukt og redesign. Er du i nærheten, ta en tur dit!! P.s. åpen på lørdag f.k.

Klem fra tovepia……………………..som nyter gode feriedager;)

mandag 20. februar 2012

Aspic…rekecabaret

Vet ikke hva dere kaller det, men jeg kaller det bare aspic..og det er virkelig en favoritt hos meg…enkelt å lage, sunt å spise, og da er jeg fornøyd;) Bruker mye reker….og grønnsakblanding, og denne gangen rester av en ørretmiddag...og egg;) Pynter selvfølgelig penere når jeg skal servere det til gjester:O)

IMGP4856

Jeg er blitt overlatt til mitt eget selskap deler av uka, og da må mor lage seg mat selv….og da blir det enkelt, men godt! Jeg lager remuladen selv også, kun rømme og majones og litt sitronsaft. Tror ikke jeg kommer til å variere kosten mye disse dagene, spiser når magen roper…det enkle er ofte det beste:)

P.s legger til framgangsmåte:

Jeg kjøper  lys aspicpulver i pose, som skal tilsettes 5 dl vann, bruker alltid to poser, da blir det ei brødform og litt til. Har litt av aspicen i forma, og setter det i kjøleskapet til det stivner. Så legger jeg egg og reker i fin formasjon nederst, og fyller på med grønnsaksblanding og flere reker...bruker laks også, men vet noen bruker fiskepudding og crabsticks..Så er det bare å helle på resten av aspicsausen og sette det i kjøleskap til det stivner. Greit å ordne kvelden før man spiser det. Forma må settes i varmt vann så det hele slipper taket, før du kvelver den på et fat. Pynter rundt meg egg, tomat, agurk m.m. når det serveres til gjester. Remuladen min er bare halvt om halvt med rømme og majones og litt sitronsaft..en annen variant er pisket  krem blandet med majones..og litt sitronsaft.

Klem fra tovepia………………som nyter eget selskap:)

 

søndag 19. februar 2012

Ferie og ferie fru Blom…

…her skal det jobbes! I vinterferien i fjor malte jeg DETTE, i år skal de to klaffbordene i annekset få seg en makeover.

IMGP4840

Det ene ble vel kjøpt en gang på 60-tallet og var opprinnelig spise/kjøkkenbord på hytta. Det andre tilhører nok 50-tallet …og er et av mine kjellerfunn; det har hatt et liv som arbeidsbord…tror det blir en del sparkling;)

IMGP4841

Farge? …gjett:O))   Viktig med riktig arbeidsstilling, så jeg maler et og et bord oppå hverandre;) Har nå vasket dem med salmiakk, heftgrunn står for tur…salmiakkvasken gikk greit, ikke slik som det gjorde HER:O))

IMGP4842

Ute går haglskurene innimellom vindkast og andre byger, men landskapet er bortimot snøfritt, godt det, å;)

Klem fra tovepia…………………som synes vinterferien er som skapt for prosjekter;)

fredag 17. februar 2012

Skap plass…

….og det har jeg gjort med dette bokskapet fra Ikea, som har fått dører på. Det er plassert på kjøkkenet, og her får jeg nå plass til glass og kopper som før har stått i stua.

IMGP4823

Jeg har fått mye mer plass i det nye kjøkkenet, og det er herlig;)

IMGP4827

Dette er skapet Liatorp, og jeg er godt fornøyd…..er redd Handy’s hjørneskap måtte vike plassen….noen vil sikkert si det er helligbrøde, andre er HELT sikkert enig med meg….og Handy ser det selv;)

IMGP4825

Da skal bilder opp på veggen, for kjøkkenet er faktisk vår dagligstue i ordets rette forstand;)

Ha ei riktig god helg!!

Klem fra tovepia………………….som skal skape plass gi rom for en vinterferie:)

torsdag 16. februar 2012

Ordbekreftelse…igjen

Jeg vet jeg maser, men nå har tydeligvis blogger fått en ny ordbekreftelse som er direkte vanskelig å tyde…jeg må ofte angi bokstaver to ganger, og det vet jeg rett og slett ikke om jeg orker i lengden. Kanskje er jeg en robot, da…hvem vet:O)…men da hadde jeg kanskje taklet dette…

IMGP4836 IMGP4837

Dere som har ordbekreftelsen på, må dere ha det?? ….kanskje kommentarmoderering er bedre? Jeg har hatt et innlegg om dette før, men flere å finne på nettet. Håper virkelig flere opplever dette som irriterende vanskelig …og unødvendig…

Klem fra tovepia………..som ikke liker å tyde tegn og bokstaver;)

onsdag 15. februar 2012

På pinnene

Sikkert mange som tror at jeg har sluttet å strikke, men det har jeg altså ikke. Jeg har tatt fram sommerkjolen igjen, og jeg har som mål å være ferdig med den i løpet av februar..ca.., men det er et begredelig kjedelig arbeid, og derfor blir jeg litt handlingslammet innimellom.

IMGP4832

Jeg tør ikke kjøpe garn, for da legges den til side igjen;)….og da sier det selv selv, jeg MÅ bare!!!

IMGP4819

….men sokker har det blitt, og en forferdelig farget klut av restegarn…… og et smokkeanheng.

IMGP4821

Anhenget er ikke min ide, ideen kommer herfra, men jeg så et hos min datter som hadde kjøpt det av ideinnehaveren, så jeg måtte prøve en forenklet utgave selv, artig ide;) …og så hekler jeg på et teppe, da…eller to…og div annet..

Klem fra tovepia…………………..som ønsker alle en god ferd mot helg;)

tirsdag 14. februar 2012

X-faktor oransje

image

Oransje er en frekk og freidig farge som lyser av liv og glede…

IMGP2816

……og det gjør også valmuer, de er blant de vakreste blomster jeg ser; de karrer seg opp på de mest hardføre steder. Denne er fotografert i hyttelandet, og jeg tror aldri jeg før har sett en så stor valmue noen gang.

IMGP2815

Den hadde frødd seg ut av en forsømt hage, og sto på utkanten av gjerdet og lyste mot meg i all sin enkelhet og prakt……

….jeg satt en gang på toget fra flyplassen inn til Roma, og mellom togskinnene i karrig jord, sto valmuene og lyste opp.…en skikkelig survivor dette;)

Flere oransje bidrag, se HER.

Klem fra tovepia……………………som liker de hardføre fargeklattene:)

søndag 12. februar 2012

Sit down…

…..while you’re standing….

IMGP4809

Jeg har alltid hatt en tendens til å spise frokost stående ved brødfjøla….ikke bra! Etter at kjøkkenet ble pusset opp, har jeg stått ved kjøkkenøya….av og til satt meg på en krakk, men da har jeg så vidt fått hodet over benkeplata:O)

IMGP4811

Jeg hadde sett denne barkrakken hos Jysk, og innså at dette var tingen. Her kan jeg pumpe meg opp og ned og svinge rundt, så nå sitter jeg og spiser og leser avisa….. i riktig høyde;) Kunne jo satt meg ved spisebordet på andre sida av øya, men der er det jo kreativt kaos!

God morsdag ønskes alle mødre!!

Klem fra tovepia……………………som nå er på høyden;)

 

lørdag 11. februar 2012

X-faktor lilla

image

Kjenner det blir litt vel mye blomster her inne, men det får stå sin prøve. Lilla blomster er hos meg ensbetydende med spanske margueritter….og lilla er en yndlingsfarge. Jeg ser jo selv at jeg foretrekker de hardføre sortene……

IMGP0092

…… men selv om den er spansk, så har den nok noe vikingblod i seg;)

Meld deg på HER du også!

Klem fra tovepia……………………som har litt lilladilla;)

fredag 10. februar 2012

X-faktor rød – utenfor konkurranse

Jeg hadde faktisk ikke røde blomster å ta av, for hagen består stort sett av busker og trær, så det flotteste røde i hagen er blodlønna som ble plantet den gang vi anla hage for vel 30 år siden.

DSC05350

Den er plantet helt inn mot terrassen, og fungerer i dag som god solskjerming på solvarme dager….og de er det litt for få av:O) Det som skjemmer denne, er at den nesten hvert år får en sykdom, hvitt belegg på bladene, så hvis noen har et råd mot det, så hadde jeg jublet!….men før bladene blir angrepet, er det et mektig og flott tre.

IMGP0450

Jeg stiller utenfor konkurranse med dette, men noen må gå opp sidesporet også;)

De røde i det rette sporet, finner du HER……så meld deg på!

Klem fra tovepia………………………..som ønsker alle ei riktig GOD HELG!!

onsdag 8. februar 2012

X-faktor hvit

image

På’n igjen, og denne gang er det de hvite som står i sentrum, og margueritter har jeg sannelig mange av på sommers tid;)

DSC05479

De over fant jeg i vill utgave, men margueritter er de eneste planter jeg frør selv…såkalte puslingmargueritter. Jeg starter prosessen i mars, og da bæres de ut og inn av stua på gode dager i april, før de er klare for utelivet i mai.

image

Jeg liker dem fordi de er i blomst fra april til snøen kommer, og de krever ikke noe annet enn passelig med vann….og jeg er ingen prikler; jeg lar alle skudd som kommer opp av jorda bare komme, så hos meg bugner de på sommeren!!…og det liker jeg;)

Frist for påmelding midnatt onsdag, se HER.

Klem fra tovepia……………………som ønsker alle ei fortsatt god uke!!

mandag 6. februar 2012

Et spa-tak

Her ligger det til rette for et skikkelig spa-tak;) Da vi var på Byggmessa før jul, bestilte Handy seg infrarød badstue, og den kom her forleden.

IMGP4803

Fra før av har jeg et Hurricane boblebad i samme rom…men bruker jeg det???…neida; jeg har ikke ro i kroppen til å ligge rolig, og er usikker på om jeg er waterproof……jeg er ihvertfall ikke waterproff!

IMGP4788

Men nå skal jeg skjerpe meg… igjen….for denne badstua skal fjerne cellulitter, og i flg brosjyren så vil jeg i løpet av en halv time der inne, forbrenne like mange kalorier som etter en times jogging!!!…..og dette kan jeg ikke la gå løpe fra meg!! Burde selvfølgelig lagt ut før-bilder, men tror jeg står over…men gir badstua det den lover, skal jeg garantert legge ut etter-bilder!!

 Klem fra tovepia………………………som trenger et skipper-tak også;)

søndag 5. februar 2012

X-faktor gul

image

Travle tider når man slenger seg på en slik konkurranse, men får prøve noen farger til;)

IMGP0085

Denne planten vokser vilt rundt hytta, men er vel plantet engang på 60-tallet. Liker slike hardhauser som, uten å betenke seg, bare fryder mitt øye;) …..og den heter Fagerfredløs, et passende navn:)

Meld deg på denne konkurransen, du også, se HER.

Klem fra tovepia…………………………..i det k(g)ule hjørnet;)

lørdag 4. februar 2012

Ikea brødblanding

Dere visste det sikkert, men jeg har nettopp oppdaget det. Ikea selger brødmelblanding på kartong som kun skal tilsettes vann…..i kartongen, og ristes godt..

IMGP4783

Blandingen luktet ikke godt, men brødet smakte ypperlig; et skikkelig grovis-brød! Anbefales for alle som liker lettvinte løsninger!

IMGP4706

Noe som ikke er lettvint for tida, er blogglista mi; jeg får ikke lagret nye blogger….er det flere som sliter med det samme?

Klem fra tovepia……………………som ønsker alle ei god helg videre;)

fredag 3. februar 2012

X-faktor blå

image

Samme konkurranse som sist, men nå er fargen BLÅ, min yndlingsfarge!! Her har jeg ikke noe valg, her MÅ bare mine små stemor få være med å representere tovepia i konkurransen.

DSC05276

Disse kjøper jeg i april….du må være tidlig ute, for de forsvinner fort fra butikkene, og de du får kjøpt senere, har ikke samme kvalitet.

IMGP3819

Det vil si at de går ut og inn av stua i overgangen april/mai, men de blomstrer til gjengjeld til snøen kommer. Klipp dem ned når de prøver seg på “voksenlivet”, og de kommer igjen;) …det siste bildet er tatt i september-11. Tror det latinske navnet er Viola tricolor .

Sleng deg med på konkurransen HER, frist ved midnatt lørdag.

Klem fra tovepia……………………………..som har tatt helg;)

torsdag 2. februar 2012

X–faktor blomsterutgaven

image

Anne på Moseplassen har satt igang en uhøytidlig konkurranse hvor jeg slenger meg med;) Synes det er godt å tenke på at det ikke er såå lenge til hagen igjen viser farger. Første del av konkurransen er ROSA.

IMGP3210

Jeg har valgt min Leonardo Da Vinci, for det er min favoritt i hyttelandet. Den har overlevd kalde vintrer og er bare så flott når den blomstrer. Jeg kjøpte den for noen år tilbake, og falt fullstendig for utseendet……andre kvaliteter tenkte jeg ikke på…love at first sight;)

IMGP3209

……ikke ante jeg at den hadde et slikt flott navn heller…..men jeg googlet den senere, og fikk da vite at det også var en hardhaus, og at den var for lite brukt i norske hager…..m.a.o. en staut kar…hmm…kanskje ikke så karslig:O))

Bli med på konkurransen, du også, frist til midnatt! Meld deg på HER.

Klem fra tovepia………som ønsker alle en god dag videre…svevende på en rosa sky;)