mandag 30. januar 2012

Vårdikt på ville veier

I går ble jeg direkte satt ut. Ved en tilfeldighet fant jeg mitt vårdikt som en annen person hadde tatt og utgitt som sitt eget. Vedkommende hadde publisert diktet mitt på ei facebookside…...hvorfor i all verden kan ikke folk si hvor de tar bilder og tekster ifra????

Slik skal det gjøres; her er faktisk også diktet brukt, men her står mitt navn under, så takk til Kyrkjeblad for Vågsøy ( se s 16).

IMGP4761

Etterord: Da har diktet blitt fjernet fra den nevnte facebooksida, og jeg har fjernet navnet på sida i dette innlegget. Jeg er fornøyd og glad, men jeg lar innlegget stå for å fortelle at skrift og bilder tilhører faktisk noen, så jeg håper alle tenker seg om når de kopierer fra nettet.

Klem fra tovepia……………………som var forbannet…nå fornøyd;)

søndag 29. januar 2012

Nettbutikker for jåler

Jeg har jo allerede skrevet at jeg er jålete, se HER, og jeg bestiller det meste av mine produkter på nett. Flere kjenner sikkert til disse nettbutikkene, men jeg spanderer et innlegg på dem allikevel:)

Jeg har benyttet meg av nettstedet Blivakker.no når jeg har kjøpt hårprodukter og foundation, men de er direkte trege til å levere.

IMGP4776

Denne gangen prøvde jeg Lookfantastic.com. Denne IdBareminerals koster godt over 300 kr på parfymeri, på Blivakker får du den til kr 271,15, og på Lookfantastic betalte jeg 150 kr.

IMGP4772

En gjenganger her i huset er Yves Rocher, de har markedets beste rengjøringsservietter, litt dyrere enn de du får kjøpt i butikk, men sååå mye bedre…..og de er spesialister på vesker og smykker som ingen trenger;)

IMGP4759

Har også brukt Strawberrynet.com, godt fornøyd. Men husk, tollgrensa er på 200 kr, som forøvrig er en latterlig lav sum som de norske myndigheter burde gjøre noe med!!

…og sannelig sto Oriflame og ville verve meg på vei ut av butikken her om dagen…

Etterord:

FBI på Nrk1 hadde et program om slike nettbutikker etter innlegget ble skrevet, så det er nok en god regel og google butikken for å se om de har et godt rykte.

Klem fra tovepia…………………som ønsker alle en kosmetisk ferd mot februar;)

fredag 27. januar 2012

Ribbestrikket vest str 3 år

Flere hadde ikke hørt om trøndere og vest, men her er det som sies: Itj'’no fæst uten væst, itj’no fart uten bart;)

Før jeg strikket denne vesten, googlet jeg etter oppskrifter på en enkel vest i rillestrikk, men fant ingen. Derfor måtte jeg til pers selv, og her er mine notater etter at jeg “på papiret” har rettet opp de feil jeg gjorde; for langt ermehull og for mange masker felt til ermehull. Jeg kommer garantert til å strikke flere, så greit å ha maskeantallet nedtegnet;)

IMGP4689

Garn: Dale Babyull

Pinner: 3,5

Legg opp 172 m og strikk til arbeidet måler 26 cm, 2 rett og 2 vrang. Fell 8 m under hvert erme. Strikk hver del for seg.

Bakstykke: strikk til arbeidet måler ca 40 cm, fell 22 m midt bak, deretter 2m 3 ganger på hver side mot halsen til 22 m gjenstår på hver skulder.

Forstykke: Strikk til hele arbeidet måler 34 cm, fell de midterste 20 m. Fell deretter 2 m 3 ganger, og 1m 1 gang på hver side mot halsen….til 22 m gjenstår til hver skulder.

Hvis noen ser forbedringer på denne…og det er MEGET mulig, så tar jeg gjerne imot tips!

Da raser jeg inn i helga med pc’n lukket til søndag……Handy skal feires igjen….

Klem fra tovepia………………….som ønsker alle ei riktig god helg!!

onsdag 25. januar 2012

Tovepia bind III

Da er mitt 3. år som tovepia samlet mellom to permer; jeg synes det er artig med disse bøkene, de fungerer jo som en slags årbok på mangt og mye:)

IMGP4749

Den ble bestilt hos Blog2Print i år som ifjor og året før der, og de er raske på levering. Boka har 237 sider med fargebilder og høyverdig tekst;).. og prisen er ca 650 kr, ikke noe å si på det. Å komme ut i bokform er jo ikke enhver forunt, så jeg nyter det………………special edition…for my eyes only:O))

IMGP4760

I fjor på denne tida var jeg på Røros, og nå drar jeg igjen;) 

Ha en god ferd mot helg!!

Klem fra tovepia……………………..forfatter’n;)

tirsdag 24. januar 2012

Kongelig jubileum

I dag fyller Handy 60 år, og han er MYE eldre enn meg…….faktisk hele 8 måneder!!

Jeg lever ennå på en episode fra en del år tilbake. Handy og jeg var på Obs!, og der møtte han en yngre kollega, og de kom i prat. Dagen etter på jobb spurte kollegaen hvem han var sammen med på butikken. Handy svarte som sant var at det var “kjerringa”. Da sa kollegaen: ”Ja, ja, det e no no’n mannfolk som finn sæ yngre kvinns…..”

Er det rart jeg lever på den:O))

IMGP4734

Prins I var innom forleden, og vi spurte ham: “Hvor gammel tror du Fassan blir?”

Han svarte kontant: “89 år!”

IMGP4736

Jeg har bakt fyrstekake for første gang, det må jo medlemmer av den kongelige familie få;)

IMGP4685

Gratulerer med dagen, Handy!! ..du er helt konge!

Klem fra tovepia…………………………..som er inne i et jubelår;)

søndag 22. januar 2012

Vest til en trøndergutt

Da har jeg strikket en vest til Prins I; ikke det store prosjektet, men garnet hadde jeg, og vest til en trønder er et must:O) Bilder tatt på prøvene;)

IMGP4689

Samme gutt fyller 3 år i februar, og da tanta var innom her og lurte på hva han ønsket seg til bursdagen, så kom det kontant: Æ ønske mæ bart!! ….må sies at han er utrolig glad i Kaptein Sabeltann:O))

IMGP4692

E du trønder, så e du trønder;O)

 

Klem fra tovepia……………som ønske aill en god søndag å…. da sjø;)

onsdag 18. januar 2012

Pausestrikk = sokkestrikk

Da har jeg vært “off-net” i snart en uke;…og ikke har jeg mye å vise til nå heller; får liksom ikke satt i gang med nye prosjekter, og bloggelysten har vært heller laber:)

IMGP4670

Men pinnene går uansett, og slike bambuspinner er gode til småstrikk, for da sklir ikke pinnene ut av arbeidet….. og det har gått i sokkestrikking og slanking av garnlager. Det er som sagt ikke det som står mitt hjerte nærmest, men hver gang jeg begynner på et par sokker, blir jeg litt overrasket over at det ikke er såå ille, og at jeg burde strikket flere og penere sokker….

IMGP4667

……….og for alle dere som liker å strikke sokker, besøk Bitta, hun strikker flotte sokker og designer og selger flotte sokkemønstre! For de som har samme sokkeangst som meg, anbefaler jeg Petunias oppskrift, tydelig og godt forklart….og så har jeg en søster som strikker de nydeligste sokker, besøk Sidsel og nyt hennes kreasjoner!

Da er vi godt ut i januar, og jeg kjenner jeg er klar for neste måned allerede!

Klem fra tovepia………………………som ligger litt brakk;)

torsdag 12. januar 2012

Sitteunderlag..

…….eller musematter som Guri så treffende kaller det:) Jeg hadde noen nøster med det gamle Cortina-garnet, og det bestemte jeg meg for å få brukt opp. Skjønner godt det kom en ny utgave av garnet, for sannelig er det gamle traurig å strikke med…men det blir stødige produkt.

IMGP4657

Som dere ser, så har ikke det estetiske stått i sentrum, målet var kun å strikke opp garnet;) La opp 70 m og strikket til passe lengde (litt kortere enn bredden), felte 16 m midt på for håndtak ca 10 omganger før slutt. Tovet dem to ganger på 60 grader, da det gamle garnet ikke tover så lett som det nye. Et par tøfler var det også garn til;)

IMGP4624

Da har jeg lyst å dra på garnkjøp, falt fullstendig for denne …vel og merke på venstre bilde (bildet er linket til oppskrifta)…..og det snør og det snør….

image IMGP4659

Jeg kaster meg på flere oppfordringer her inne om å droppe ordbekreftelsen…ikke alle er klar over at den står på, og det tar sååå mye lenger tid å kommentere når dere har den, så les HER…Vibeke viser en god framgamgsmåte:)

Klem fra tovepia…………………………..som er litt fraværende pga kongelig besøk;)

tirsdag 10. januar 2012

Korktavle

Jeg har alltid hatt ei korktavle på kjøkkenet…..for å avlaste hjernen;) Den gamle var utslitt og gjennomhullet (tavla altså….), så en ny måtte på banen.

IMGP4642

Prøvde meg med denne magnet-tavla fra Ikea, den var ikke noe for meg…den avlastet ikke nok og fikk fort for mye selv, så viktige saker falt ned!!

IMGP4641

Jeg hadde lyst på en fra Granit, men de sender ikke varer, så da var det bare å kjøpe en god gammel en og male selv. Grunnet to strøk med takmaling på begge sider....man tager hva man haver….og to strøk med Bomull. Var spent på om korka ble for tett (i tavla altså…..)..men det gikk greit:)

Nå kan hodet hvile igjen, det har vært slitsomt uten hjelp fra sidelinja:)

Klem fra tovepia……………………som trenger en ekstra “harddisk”;)

mandag 9. januar 2012

Januardikt

Da er vi i gang i år som i fjor, vi satser på nytt, vi håper og tror..

…at dette blir året hvor alt skal skje..det som i fjor ble tonet ned.

IMGP0754

Lista er lang, forsettene mange…..og “profetene” kaller , vi lar oss lett fange.

Kanskje skal året bli tidenes år….hvor vi roer ned der hvor vi står?

IMGP1019

…hvor vi nyter stunden, tida og livet, hvor vi lytter til stillheten, hører suset i sivet…

Med føttene godt plantet på Moder Jord, skal jeg kjenne på gleden i år som i fjor.

IMGP1374-1

Jeg skal ønske meg et år med små øyeblikk, hvor jeg kan nyte smilet og latteren jeg fikk.

Slik går jeg inn i januar…………….måtte alle få oppfylt de ønsker de har!!

Klem fra tovepia……………………..som ønsker alle en god ukestart:)

torsdag 5. januar 2012

Plisségardiner

Det skal bli lenge til neste kjøkkeninnlegg, men nå har jeg fått plisségardinene fra Kjells Markiser, og da er siste detalj på plass…og de måtte bare få et innlegg;)

IMGP4616

Jeg er storfornøyd med valget, her kan jeg sende lyset inn både fra oven og/eller neden, og det er praktisk i forhold til kveldssola som kommer inn. Valgte noen som er litt pergamentaktig, og det liker jeg også, ble ikke så kjedelige.

 IMGP4621

Da sjø…da e æ ferdig:O)

Klem fra tovepia………………som ønsker alle en god ferd mot HELG!!!

mandag 2. januar 2012

Vi skriver 2012…

…. og nå som jeg nettopp hadde vent meg til å skrive 2011:O)  Uansett: et godt nytt år til dere alle! Jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt år; forsettene og forventningene er mange:) Jeg starter året med å dele oppskriften på tøflene mine, for jeg har fått en del forespørsler om det.

IMGP4569

De er ikke heklet, de er strikket i perlestrikk. Utgangspunktet er et mønster fra Drops, men da jeg ønsket å tove dem, måtte maskeantallet og lengden endres noe…og det har vært flere endringer underveis;) Jeg oppgir her mønster på tøfler ca str 39/40. De er strikket i Cortina soft på p 7. Det går med 4 nøster + garn til rosett og kant rundt.

IMGP4603

Legg opp 50 m og strikk perlestrikk fram og tilbake. Strikk til arbeidet måler ca 17 cm (jeg teller 18 “knuter”). Fell 9 m på hver side og strikk til arbeidet måler ca 29 cm "(30 “knuter). Da felles en maske i begynnelsen av hver pinne til 18 m gjenstår. Kutt tråden, men ha den lang nok til å tre gjennom de resterende maskene samt gjensying av tøffelen oppå. Sy sammen tøffelen bak.

IMGP4573

Deretter hekler jeg en picot-kant med p 5 rundt åpningen. Rosetten hekles og toves, men syes på etter toving. Jeg tover ved 40 grader med klær i maskina, da blir de godt tovet. På Panduro får du kjøpt latex på tube som kan gjøre de mer sklisikre.

IMGP4581

Jeg setter pris på at dere som strikker dem linker til meg og kanskje gir meg et hint også, så jeg får se nye utgaver;) For de som ikke strikker, er de fremdeles til salgs i tovebua.

Klem fra tovepia…………………..som tøfler inn i 2012;)